Sportsstudio

Thomas Haarstad

Slo tilbake etter sjokkstart:

Aubameyang og Arsenal har snudd kampen mot Chelsea, og vinner FA-cupfinalen.

Med det skal Arsenal spille europacup neste sesong.

Foto: NTB Scanpix
Studioet fortsetter under annonsen

Bekreftet: Ferdig i United:

Alexis Sánchez er klar for en permanent overgang til Inter etter å ha vært på lån i samme klubb denne sesongen. Han kommer fra et opphold i Manchester United som man må kunne kalle mislykket. Sánchez ble hentet til klubben i 2018, og han har ikke klart å prege laget som forventet.

Solskjær bekreftet overgangen på gårsdagens pressekonferanse etter seieren mot LASK Linz. I dag bekreftes det også av Manchester United.

Chileneren spilte 32 ligakamper og scoret tre mål for de røde djevlene. Under hans låneopphold i Inter har det blitt 22 kamper og fire mål.

Sánchez' kontrakt med Inter strekker seg over tre år, og han drar gratis fra United.

Foto: NTB Scanpix

Operert i ansiktet:

Den nederlandske syklisten Fabio Jakobsen ble operert natt til torsdag og er i stabil tilstand, opplyser hans lag Deceuninck-QuickStep.

Jakobsen ligger i kunstig koma på et sykehus i den polske byen Katowice. Legene skal forsøke å vekke ham senere torsdag, ifølge en pressemelding fra laget. Det opplyses at Jakobsen er blitt operert i ansiktet.

Den stygge velten skjedde like før mål på åpningsetappen i verdenstourrittet Polen rundt onsdag. Jakobsen spurtet om seieren, men ble presset ut mot gjerdet av sin landsmann Dylan Groenewegen og veltet ut av løypa.

Jakobsen stupte over reklameskiltet og traff en funksjonær som sto på siden av målseilet. Både Jakobsen og funksjonæren ble fløyet til sykehus. Rytteren pådro seg alvorlige skader i ulykken og mistet mye blod.

(NTB)

Foto: NTB scanpix

Aké klar for Manchester City:

Nathan Aké blir ikke med Bournemouth til mesterskapsserien. Den tidligere Chelsea-midtstopperen er klar for Manchester City på en femårskontrakt.

Det bekrefter Manchester City på sine hjemmesider. Aké koster ifølge britiske medier 40 millioner pund (475 millioner kroner). Så mye penger har Bournemouth aldri tidligere fått for en spiller.

– City har vært det beste laget i England det siste tiåret, og det er en drøm å komme hit. Det er et topplag fullt av verdensklassespillere, sier Aké.

– Pep (Guardiola) er en manager som beundres over hele verden. Jeg vet at jeg må jobbe hardt for å komme på laget, men det kommer jeg også til å gjøre.

Aké gjorde en god figur for Bournemouth denne sesongen, selv om laget fra badebyen rykket ned etter å ha blitt nummer 18. Nederlenderen spilte 29 kamper denne sesongen, mens han i de to foregående spilte samtlige 38.

25-åringen kom til Chelsea fra Feyenoord i 2011, men fikk bare sju Premier League-kamper for London-laget. Før han ble solgt til Bournemouth i 2017 hadde han vært på lån hos Reading, Watford og nettopp Bournemouth. Aké har også 13 landskamper for Nederland.

(NTB)

AP Photo/Dave Thompson, Pool

Solbakken klar for Solskjær-møte:

To mål og en assist fra Jonas Wind ga Ståle Solbakkens FC København 3-0-seier over den tyrkiske seriemesteren Basaksehir og plass i europaligaens kvartfinale.

Der blir det ganske sikkert en norsk trenerduell mot Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United. Den kampen spilles mandag i Köln, der Solbakken hadde en kort og problemfylt tid som trener for byens bundesligalag.

FCK tapte 0-1 i den første kampen i Istanbul 12. mars, rett før fotballen ble satt på vent som følge av viruspandemien. Da returkampen kom i gang nesten fem måneder senere, brukte FCK mindre enn fire minutter på å komme à jour.

Høyreback Guillermo Varela ble spilt fram på siden og fikk masse tid og rom til å slå et presist innlegg. Wind stupheadet i mål mens oppasseren Junio Caicara sto og så på.

Et gjestelag der Fredrik Gulbrandsen måtte nøye seg med et innhopp på et snaut kvarter var på høyde med FCK i spillet, men slet med å skape sjanser. Tidlig i 2. omgang var det Winds tur til å score igjen.

Wind herjet
Pep Biel erobret ballen og vippet den inn i feltet. Den traff armen til Mehmet Topal, og dommerens beslutning om å dømme straffespark ble bekreftet av VAR.

Wind knallet ballen stolpe-inn mens keeper sprellet i motsatt hjørne. I det 53. minutt var FCK i ledelse sammenlagt.

Gjestene gjorde tre bytter, men de fikk ikke ønsket effekt. I stedet ble det 3-0 til Solbakkens menn da Wind satte opp Rasmus Falk, som forserte i høyt tempo mot et ryggende forsvar og plasserte ballen inne ved stolpen.

Historisk
Dermed kan Solbakken og hans lag se fram til en storkamp i Tyskland rett over helgen. Om Manchester United ikke skulle rote bort sin 5-0-ledelse over LASK i returkampen hjemme på Old Trafford, blir det en historisk europacupkvartfinale med en nordmann på trenerbenken for begge lag.

FC København fikk avslag fra Uefa på sin søknad om å ha tilskuere på onsdagens kamp, slik lagene allerede en stund har fått ha i danske seriekamper. Likevel var flere hundre FCK-fans til stede da spillerbussene ankom Parken, og de ble møtt med bluss og fyrverkeri.

– Det foregikk uten problemer. De ble til bussene kom, og så gikk de hver til sitt, sa en talsmann for København-politiet til nyhetsbyrået Ritzau.

(NTB)

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix via AP

Slo tilbake:

Men United svarer nærmest umiddelbart. Mata slår en strålende ball i bakrom mot Jesse Lingard som gjør null feil alene med keeper og utligner.

Det har vært jevnt på Old Trafford frem til høyrebacken Philipp Wiesinger drar fram en skikkelig perle. Curler ballen elegant rundt Romero i United-buret og gjestene tar ledelsen.

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har et strålende utgangspunkt med 5-0 fra det første oppgjøret mot LASK Linz i Europa Leagues-åttedelsfinale. Dermed ser nordmannen muligheten til å spare flere av de antatt beste spillerne i kveld.

Kampen følger du her fra 21.00.

Lagoppstillinger:

Man. Utd: S. Romero, Diogo Dalot, E. Bailly, H. Maguire, B. Williams, S. McTominay, Fred, D. James, J. Lingard, T. Chong, O. Ighalo

LASK Linz: A. Schlager, A. Andrade, P. Wiesinger, G. Trauner, R. Ranftl, J. Holland, P. Michorl, R. Renner, D. Frieser, M. Raguz, H. Balic

Foto: Martin Rickett/Pa Photos

Démare vant Milano – Torino:

Den franske 28-åringen Arnaud Démare fra FDJ-laget var best i spurten i sykkelrittet Milano – Torino onsdag og fikk en god opptakt til helgens Milano – Sanremo.

Démare kunne juble for seier foran australske Caleb Ewan og belgiske Wout Van Aert etter spurten i Torino-forstaden Stupinigi. Rittet med start i Milano-forstaden Mesero var på 198 kilometer.

Alle bruddforsøk ble hentet inn igjen, men en massevelt 7,6 kilometer før mål førte til at feltet sprakk opp. En rekke ryttere fikk et ublidt møte med asfalten. Verst så det ut til å gå ut over Yves Lampaert, som så ut til å ha brukket kragebeinet.

Alexander Kristoff, Amund Grøndahl Jansen og Sven Erik Bystrøm var norske deltakere, men ingen av dem var med i kampen om de fremste plassene. Jansen var beste nordmann på 48.-plass, 49 sekunder bak vinneren.

(NTB)

WHO: Urealistisk med fulle idrettstribuner i år:

Verdens helseorganisasjon mener at det er urealistisk å regne med at man kan avvikle idrettskonkurranser med mye publikum i år.

Uttalelsen kommer fra WHOs krisesjef Michael Ryan og gjelder alle land med lokal smittespredning. Han sier at det da kan bli «katastrofalt» å tillate idrettskonkurranser med tusenvis av tilskuere.

Ryan ble under en videokonferanse onsdag spurt når idretten kan være tilbake for fullt, og han svarte at det er umulig å spå.

– Når det gjelder begivenheter med 40.000, 50.000 eller 60.000 tilskuere, handler det ikke bare om smitterisikoen inne på stadion, men om reise til og fra stadion med offentlig transport, samt barene og klubbene man kanskje besøker, sa han.

Ryan mener at slike idrettsbegivenheter åpner et stort vindu for smittefare.

Stort problem
– Tenk på alle problemene vi i øyeblikket har med barer og nattklubber, og så klemmer du alt det sammen i en fire eller fem timer lang opplevelse der tusenvis av folk tar samme offentlige transportmidler til arenaen, er sosiale før kampen, heier sammen under den og er sosiale etterpå, sa han.

– Når det gjelder lokal smittespredning kan det bli katastrofalt.

Store idrettsbegivenheter som Tokyo-OL og fotball-EM er utsatt til neste sommer, mens andre store begivenheter som nasjonale og internasjonale klubbturneringer i fotball avvikles for tomme tribuner eller med svært få tilskuere.

Små steg
– Ettersom vi åpner opp kan vi måtte ta små steg. Vi kan måtte gå fra ingen tilskuere til kanskje 1000 eller 2000, sa Ryan.

– Vi vil alle ha idretten tilbake, men vi må være forsiktige en god stund lenger, og det er svært urealistisk at land med lokal smittespredning får se idrett med fulle tribuner i år. Jeg kan ikke se hvordan vi kan åpne opp for det.

Foto: NTB Scanpix

Tre års forlengelse for Guro Reiten i Chelsea:

Etter å ha blitt seriemester i sin første sesong for laget har Guro Reiten forlenget kontrakten med Chelsea til 2023.

Reiten spilte 23 av 25 seriekamper og noterte seg for sju scoringer denne sesongen. Hun imponerte nok til å bli nominert til kåringen av årets spiller i den engelske superligaen.

– Min første sesong har vært utrolig. Jeg tror ikke det finnes noe bedre sted å være for meg enn i denne klubben, sier Reiten til klubbens hjemmeside.

Reiten ble tidligere i år seriemestere sammen med landslagskollegene Maren Mjelde og Maria Thorisdottir i London-klubben, selv om sesongen aldri ble ferdigspilt. Chelsea ble kåret til mestere basert på poengsnitt.

– Jeg trives godt her og klubben har vist at de ønsker å ha meg her. Jeg vil jobbe videre og fortsette der vi avsluttet forrige sesong, sier Reiten.

(©NTB)

Foto: NTB Scanpix

Oliver Solberg går for ny EM-triumf i Latvia:

Rallytalentet Oliver Solberg (18) skal forsøke å forsvare fjorårets sensasjonsseier når han neste helg stiller til start i EM-runden i Latvia.

Da unggutten seiret i latviske Rally Liepaja i fjor, ble han tidenes yngste vinner av en EM-runde i rally. Den da 17 år gamle rallyføreren uten førerkort skapte overskrifter verden over etter å ha banket regjerende europamester Aleksej Lukjanuk med nesten halvminuttet.

– Det er helt klart karrierens største triumf hittil, og jeg kommer nok aldri til å glemme hva vi oppnådde der i fjor. Den seieren kommer alltid til å henge høyt. Jeg vil gjerne pynte på historien med mer suksess, sier Oliver Solberg i en pressemelding.

For halvannen uke siden kjørte 18-åringen sitt første rene asfaltløp noensinne da han tok tredjeplassen i Rally di Roma Capitale.

– Resultatet i Roma ble bedre enn vi kunne drømme om. Å kjøre til seierspallen på asfalt for første gang mot lokale eksperter og hele EM-eliten på plass, ga mye erfaring og selvtillit.

I Latvia kjører Solberg på favorittunderlaget grus, med samme bilen som han vant med i fjor. Rally Liepaja, som opprinnelig skulle gått siste helg i mai, byr på 180 kilometer med fartsprøver og avvikles helgen 15.-16. august.

Løpet er også generalprøven før rally-VM starter opp igjen Rally Estonia 4.-6. september.

(©NTB)

Reagerer på tomme tribuner:

Ståle Solbakken og F.C. København møter Istanbul Basaksehir i Europa League klokka 18.55.

Nordmannen reagerer på at det ikke får være tilskuere i Parken. Solbakken og co. må hente inn 0-1 fra første kamp for å gå til kvartfinalen.

- Ingen, verken tyrkerne eller andre, hadde sagt noe på at det ble sluppet inn 10.000 tilskuere i Parken, sier Solbakken, ifølge Ekstra Bladet.

- Vi har spilt flere kamper i Parken, der alt har vært under kontroll med tilskuere. Smitten (med corona) er under kontroll i Danmark. Jeg forstår godt argumentene i områder hvor smitten er stor.

Han fortsetter:

- Jeg synes det er en merkelig beslutning UEFA har truffet. Det er skuffende og slett ikke sportslig rettferdig. Dette foregår på ulike konkurransevilkår, sier Solbakken og sikter til at Istanbul Basaksehir fikk ha tilskuere i første kamp i Istanbul.

Sammenlagtvinneren møter trolig Manchester United i kvartfinalen. Engelsmennene tar imot LASK Linz på Old Trafford i kveld, og leder 5-0 etter første kamp.

Foto: NTB scanpix

Annonsørinnhold