Sportsstudio

Thomas Haarstad

Nær norsk rekord :

Hedda Hynne løp inn til tredjeplass og årsbeste på tiden 1.59,94 på en 800 meter i Italia lørdag. Tiden er tolv hundredeler bak den norske rekorden.

Tiden, som ble oppnådd under et stevne i Trieste, er dessuten kun sju hundredeler bak Hynnes personlige rekord.

Den norske rekorden tilhører den tidligere 1500-meterspesialisten Ingvill Måkestad Bovim, som løp på 1.59,82 i Zagreb i 2010.

Britiske Jemma Reekie vant løpet på tiden 1.59.52, mens landskvinnen Laura Muir ble nummer to, to hundredeler bak.

Hynne fortsetter dermed å vise god form. Fredag forrige uke løp hun på 2.00,72 under et stevne i Sveits.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix
Studioet fortsetter under annonsen

Reagerer på tomme tribuner:

Ståle Solbakken og F.C. København møter Istanbul Basaksehir i Europa League klokka 18.55.

Nordmannen reagerer på at det ikke får være tilskuere i Parken. Solbakken og co. må hente inn 0-1 fra første kamp for å gå til kvartfinalen.

- Ingen, verken tyrkerne eller andre, hadde sagt noe til at det ble sluppet inn 10.000 tilskuere i Parken, sier Solbakken, ifølge Ekstra Bladet.

- Vi har spilt flere kamper i Parken, der alt har vært under kontroll med tilskuere. Smitten (med corona) er under kontroll i Danmark. Jeg forstår godt argumentene i områder hvor smitten er stor.

Han fortsetter:

- Jeg synes det er en merkelig beslutning UEFA har truffet. Det er skuffende og slett ikke sportslig rettferdig. Dette foregår på ulike konkurransevilkår, sier Solbakken og sikter til at Istanbul Basaksehir fikk ha tilskuere i første kamp i Istanbul.

Sammenlagtvinneren møter trolig Manchester United i kvartfinalen. Engelsmennene tar imot LASK Linz på Old Trafford i kveld, og leder 5-0 etter første kamp.

Foto: NTB scanpix

Blåste ut i krisemøte:

Flere av de kvinnelige langrennsløperne i Sverige var ikke fornøyd med tingenes tilstand på landslaget. Men etter et krisemøte i juni skal situasjonen har roet seg.

- Vi tok hele praten og snakket fra grunnen av, sier Frida Karlsson til Expressen.

- Vi skal støtte hverandre, sier Charlotte Kalla.

Ifølge avisa var minst tre utøvere klare til å forlate laget. Angivelig var de misfornøyde med opplegget på samlingene, fokuset på styrketrening og stemningen som trenerne Magnus Ingesson og Stefan Thomson skapte.

Trenerne fortsetter i rollene sine. Laget er nå på plass i Torsby for sesongens første samling.

KLARNET LUFTA: Frida Karlsson og co. Foto: NTB scanpix

City signerte ettertraktet unggutt:

Manchester City har sikret seg den 20-årige kantspilleren Ferran Torres fra Valencia og gitt ham en femårskontrakt. Han skal erstatte Leroy Sané.

Sané forsvant til Bayern München forrige måned, men klubben mener å ha funnet en spiller som kan døyve savnet. Torres scoret seks mål på 44 kamper for Valencia i ulike turneringer sist sesong.

– Jeg er så glad for å slutte meg til City. Alle ønsker å spille for angrepslag, og Manchester City er et av de mest offensive lag i verden, sier han til klubbens nettsted.

– Pep (Guardiola) står for en åpen, aggressiv stil, som jeg elsker, og han er en manager som har vist at han utvikler spillerne. Det er en drøm å skulle utvikle meg under ham.

Ifølge BBC betaler City 23 millioner euro (snaut 250 millioner kroner) for Torres.

Han debuterte for Valencia i november 2017 og ble i fjor den yngste som har rundet 50 seriekamper for klubben. Han rakk å spille 97 kamper for klubben og noterte 9 mål og 12 assist.

(NTB)

AP Photo/Luca Bruno

Nadal dropper US Open:

Tennisstjernen Rafael Nadal har bestemt seg for ikke å delta i årets US Open, der han er tittelforsvarer. Årsaken er smittesituasjonen.

– Etter å ha tenkt mye har jeg besluttet ikke å spille i dette årets US Open. Situasjonen er svært komplisert over hele verden, og antallet covid-19-tilfeller øker. Det ser ut som vi fortsatt ikke har kontroll over det, tvitret han tirsdag kveld.

– All min respekt til USAs tennisforbund, arrangøren og ATP for at de prøver å få avviklet turneringen for spillerne og slik at tennistilhengere over hele verden kan følge det på TV, fortsatte han.

– Dette er en avgjørelse jeg ikke ønsket å fatte, men jeg er nødt til å følge mitt hjerte, og inntil videre foretrekker jeg å unngå å reise.

Nadal slutter seg til flere andre spillere som tidligere har trukket seg fra turneringen. Ashleigh Barty, som er kvinnenes verdensener, er en av dem.

Alexander Zverev, rangert som nummer sju blant mennene, har kritisert planene om å avvikle turneringen og sier at han skulle ønske den ble avlyst.

(NTB)

AP Photo/Charles Krupa, File

Vant etter maktdemonstrasjon:

Magnus Carlsen sto for en voldsom maktdemonstrasjon da han sikret seieren i Legends of Chess ved å knuse Jan Nepomnjasjtsjij. Han vant alle sine 13 dueller.

Den norske verdensmesteren tapte noen få partier i løpet av de 15 dagene turneringen varte, men sammenlagt beseiret han sin motstander hver eneste gang. Først vant han alle de ni duellene i grunnspillet, så slo han både Peter Svidler i semifinalen og Nepomnjasjtsjij i finalen i to strake kamper.

Mandag var det uavgjort etter de fire hurtigsjakkpartiene, slik at avgjørelsen falt i lynsjakk, men tirsdag gjorde Carlsen kort prosess. Han vant det første partiet med hvite brikker etter 27 trekk og det neste med svart etter 76 trekk.

Også i det andre partiet skaffet Carlsen seg tidlig en vinnende stilling, men Nepomnjasjtsjij forsvarte seg heroisk og håpet å lure Carlsen til en feil. Den kom aldri, og til sist måtte russeren innse at slaget var tapt.

Dermed trengte Carlsen bare en remis på de to siste partiene for å vinne turneringen. Med hvite brikker tillot han aldri Nepomnjasjtsjij å sette ham under press. Etter 36 trekk ble det remis, og dermed var tittelen i havn etter tre partier og to og en halv time ved brettet.

Det er hans tredje triumf på de fire første turneringene i Magnus Carlsen Chess Tour, serien av onlineturneringer som har vært en stor suksess under viruspandemien.

Carlsen vant Magnus Carlsen Invitational i mai, Chess Masters i juli og nå Legends of Chess, en turnering som samlet fem av dagens ypperste spillere og fem sjakklegender.

Eneste turnering Carlsen ikke selv har vunnet av Rapid Challenge i juni, der Daniil Dubov vant. Nordmannen tapte da for Hikaru Nakamura i semifinalen.

(NTB)

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Bundesliga vil slippe inn publikum:

Tysk fotball håper å ha publikum tilbake på tribunene når sesongen starter i september. Ingen bortefans, ingen ståplasser og alkoholforbud skal bidra til det.

Dessuten skal alle ha en personlig plassbillett slik at smittesporing kan foretas ved eventuelle smittetilfeller. Det ble de 36 klubbene i landets to øverste divisjoner enige om under tirsdagens ekstraordinære generalforsamling i Den tyske ligaen (DFL).

Bundesliga var den første store ligaen som startet opp igjen etter koronapausen. Allerede i midten av mai rullet fotballen i Tyskland, og i slutten av juni var seriene avsluttet. Kampene gikk uten tilskuere, men fra høsten vil lagene sakte, men sikkert slippe inn publikum på kampene.

Sesongen starter helgen 11.-14. september med 1. runde i cupen, mens seriestart både i 1. og 2. Bundesliga er helgen etter.

Forbudet mot bortetilhengere skal gjelde ut året, forbudet mot ståplasser i første omgang ut oktober og alkoholservering like lenge. Klubbene har fått streng beskjed om at personopplysningene som innhentes om billettkjøpere ikke skal brukes til annet enn eventuell smittesporing.

Tiltakene man ble enige om skal bane vei for tilskuere på tribunene, men lokale helsemyndigheter må gi klarsignal for at det skal bli slik.

– Fulle tribuner er ikke vår prioritet nå, det er helsesituasjonen. Korona er fortsatt en del av virkeligheten og spiller en viktig rolle, sa DFL-direktør Christian Seifert etter videokonferansen.

– Som andre samfunnsområder kan profesjonell fotball bare komme tilbake til normalen stegvis. Det blir ikke ett øyeblikk hvor politikerne gir grønt lys for fulle tribuner umiddelbart.

Seifert håper på myndighetenes velvilje ettersom man med stort hell overholdt de strenge smittevernprotokollene da fotballen ble gjenopptatt i mai.

– Vi har arbeidet hardt for å vinne politikernes tillit, sa han.

(NTB)

AP Photo/Martin Meissner

United-talent med ny kontrakt:

Brendon Williams har signert en ny kontrakt med Manchester United. Hans nye kontrakt strekker seg fram til 2024. Det bekrefter klubben selv.

Hastemøte i Brann:

I går ble det kjent at Lars Arne Nilsen er ferdig som Brann-trener. I dag hadde styret hastemøte. Det skriver Bergens Tidende. Avisa opplyser ikke hva møtet handler om, men det er naturlig å tenke at det handler om trenersituasjonen i Brann.

BT hevder at et ordinært styremøte ikke skal finne sted før seinere i august.

Blant dem som er til stede på møtet er daglig leder Vibeke Johannesen, styreleder Eivind Lunde og nestleder Birger Grevstad Jr.

Foto: NTB Scanpix

Nye RBK-samtaler:

Åge Hareide bekrefter at han skal i nye samtaler med Rosenborg. Han kjenner at kneet er bedre.

- Ja, det gjør vi, sier 66-åringen når Adresseavisen spør ham om han og Rosenborg fortsatt holder dialogen.

Partene har avtalt et møte i løpet av august.

- Kampene går hurtig, men vi har sagt at vi skal snakke sammen om rundt 14 dager, sier Hareide.

- Jeg har for lenge siden avtalt med TV 2 at jeg skal sitte i studio under avslutningen av Europaligaen og Champions League. Det er ferdig nå om 14 dagers tid, forteller han.

21. juli meldte Rosenborg at Hareide hadde takket nei på grunn av helsa. Nå kan ting likevel skje.

Trond Henriksen leder laget inntil videre.

Foto: NTB scanpix

Casillas legger opp:

Real Madrid-legende Iker Casillas (39) legger hanskene på hylla. Det bekrefter han selv på Twitter i dag, i tillegg til at Madrid bekrefter det samme.

Spanjolen har vært keeper i Porto de siste åra.

Casillas er en svært merittert mann. Han har vunnet EM to ganger og VM én gang med sitt Spania. Han har også vunnet Champions League ved tre anledninger i Real Madrid.

Spanjolen har 725 kamper for Real Madrid og 167 kamper for spanske landslaget.

Annonsørinnhold