Sportsstudio

Thomas Haarstad

Ferdig:

Eddie Howe er ferdig i Bournemouth. Det bekrefter klubben selv på egen hjemmeside

Klubben rykket ned fra Premier League i år.

– Etter 25 år i klubben som spiller og manager er avgjørelsen som er fattet sammen med klubbledelsen en av de vanskeligste jeg har truffet. Selv om min kjærlighet til klubben alltid vil være der, føler vi nå at tiden er inne til at klubben går i en annen retning, skriver han i et åpent brev til tilhengerne.

Foto: NTB Scanpix
Studioet fortsetter under annonsen

Tour de France-start i Danmark:

Danmark skal arrangere åpningsetappene i sykkelrittet Tour de France i 2022 i stedet for 2021.

Det bekrefter den danske arrangøren, Grand Départ Copenhagen Denmark I/S, i en pressemelding.

I utgangspunktet skulle neste års Tour-start gå i København 2. juli, men danskene måtte trekke seg som følge av at rittet må framskyndes en uke i 2021 for ikke å kollidere med sommer-OL.

København er nemlig også vertsby i fotball-EM for menn neste sommer, og den siste danske EM-kampen spilles 28. juni. Det lar seg ikke gjøre å arrangere EM-kamper samtidig med at Tour de France-sirkuset er i byen.

Danskene var i samtaler med Tour de France-arrangøren ASO om å utsette København-etappene til 2022-utgaven av rittet, og det har de altså fått godkjennelse for.

(©NTB)

Foto: NTB Scanpix

Møtte pressen: - Jeg er ingen slagen mann:

De siste timene har både Bergensavisen og Bergens Tidende meldt at Lars Arne Nilsen er ferdig som Brann-trener.

I dag møtte han opp på treningsfeltet, der han først ba om unnskyldning for ikke å ha møtt mediene etter tapet mot Vålerenga på lørdag. Han kunne ikke kommentere ryktene om avskjeden, men han virket likevel i ganske så godt humør. Nilsen understreket at han skal svare på pressens spørsmål når han er klar for det.

- Jeg er full av energi og pågangsmot, men det betyr ikke at jeg skal fortsette å trene Brann. Det er en prosess som pågår. Det må dere bare respektere. Jeg er ingen slagen mann, sier Nilsen til blant annet TV 2.

Han sa videre at han nå skal inn og møte Brann-ledelsen.

Daglig leder i Brann Vibeke Johannesen sier til Dagbladet at vi kan vente nye kommentarer seinere i dag.

- Ferdig i Brann

- Ferdig i Brann

dagbladet

Solid lønnskutt for Sagosen i Kiel:

Sander Sagosen, Harald Reinkind og de andre Kiel-spillerne kan måtte halvere lønnen sin i et år for å hjelpe den tyske håndballklubben gjennom koronakrisen.

Det avslører målvaktsstjernen Niklas Landin, som er en del av spillerutvalget i klubben, overfor Jyllands-Posten.

Koronakrisen har fått betydelige konsekvenser for Kiels økonomi, og spillerutvalget har i samtaler med klubben gått med på en lønnsreduksjon på hele 50 prosent de neste 12 månedene.

– Klubben er hardt rammet. Jeg tror faktisk vi er dem som er hardest rammet, fordi vi normalt har så store tilskuerinntekter, sier Landin.

Det trenger ikke nødvendigvis å bli slik at 50 prosent av lønnen forsvinner.

– Vi gikk ned i lønn de fire siste månedene av forrige sesong, men vi har fått tilbake store deler av det tapte. Klubben tenker selvfølgelig «worst case scenario», og jeg har tro på at det blir bedre i løpet av sesongen, slik at vi kan få noe i retur, sier Landin.

Kan tape millioner
Sagosen er fersk Kiel-spiller etter tre sesonger i franske Paris Saint-Germain. Etter det NTB kjenner til har han en årslønn på snaut seks millioner kroner, så det er ikke rent lite som kan forsvinne i koronahjelp for trønderens del.

– Det er en vanskelig situasjon, og det er vanskelig å akseptere, men vi kan bli nødt til det. Jeg fornemmer dog en oppbakking i troppen, selv om ingen jubler over å miste halvparten av lønnen, sier Landin om situasjonen.

Også Harald Reinkind spiller for Kiel. Han går snart løs på sin tredje sesong for tyskerne. Trolig blir det sesongåpning i supercupfinalen mot Flensburg-Handewitt 26. september. For motstanderlaget spiller nordmennene Torbjørn Bergerud, Gøran Johannessen, Magnus Jøndal og Magnus Abelvik Rød.

(NTB)

- Lars Arne Nilsen er ferdig i Brann:

Brann-trener Lars Arne Nilsen sparkes, ifølge Bergens Tidende, etter fem år som klubbens hovedtrener.

Lars Arne Nilsen hadde eventyrlig suksess som Hødd-trener. Nilsen ledet sunnmøringene til cupgull i 2012 og Europa League-spill påfølgende år. I 2013 var Nilsen bare én scoring - en feilaktig dommeravgjørelse - unna å lede Hødd til Eliteserien.

I 2015 ble Nilsen ny Brann-trener. Han tok over for Rikard Norling, som hadde rykket ned med Brann og lå på nedre halvdel av OBOS-ligaen. Lars Arne Nilsen snudde krisen og rykket opp på første forsøk. Året etter ledet han Brann til sølv i Eliteserien som nyopprykket mannskap.

Lars Arne Nilsen ble hyllet da. Nå er trolig hans tid som Brann-trener over.

Etter sølvet i 2016, ble det 5. plass sesongen etter på Brann. I 2018 spilte bergenserne festfotball på våren og ledet lenge Eliteserien, men endte opp med bronse. Det var Nilsens andre medalje på tre forsøk.

2019 ble derfor en solid nedtur da Brann endte på 9. plass. Etter tolv serierunder så langt i 2020, er bergenserne nr. 8 på tabellen. Tapet hjemme mot Vålerenga lørdag kveld, var dråpen som fikk begeret til å renne over. Da forlot voldingen arenaen uten å snakke med pressen.

Foto: NTB scanpix

Hovland fortsatt nummer 31 på verdensrankingen:

Til tross for en tung helg i WGC-turnering i Memphis beholder Viktor Hovland sin 31.-plass på verdensrankingen. Kristoffer Ventura går ned til 168.-plass.

Med sin 31.-plass på rankinglisten er Hovland fortsatt rangert som beste skandinav foran Henrik Stenson. Etter 35.-plass i Memphis klatrer svensken én plass til nummer 33.

Hovland startet godt, men gikk på to tunge runder i sin første WGC-turnering i helgen.

Etter å ha vært helt oppe på delt 9.-plass etter første dag førte to svake runder henholdsvis fem og to slag over par til at nordmannen falt helt ned til delt 61.-plass i turneringen med 78 deltakere. Søndagens runde gjorde at han klatret til 59.-plass.

Ventura faller ytterligere to plass til 168.-plass. Forrige uke falt han fra 161.- til 166.-plass.

Ventura spilte ikke helgens WGC-turnering, men var med i PGA-turneringen i Truckee i California. Her endte han på delt 19.-plass.

Justin Thomas er tilbake på topp etter helgens seier i WGC-turneringen. Jon Rahm, som ledet før helgen, er nærmest Thomas. Rory McIlroy er nummer tre.

(NTB)

Zucca åpnet med seier i første sluttspillkamp:

Mats Zuccarello endte uten målpoeng, men Minnesota Wild vant likevel 3-0 og tok første stikk mot Vancouver Canucks i kampen om plass i åttedelsfinalene.

Kampen var den første i en best av fem-serie.

Wild fikk en god start på kampen. Før lagene hadde spilt tre minutter på isen satt Kevin Fiala pucken i buret. Minneapolis-laget utnyttet seg av et powerplay og doblet ledelsen midtveis i andre periode. Jared Spurgeon fikk æren av å sette pucken bak Canucks svenske målvakt Jacob Markstrom.

Spurgeon fastsatte sluttstillingen da han satt pucken i Canucks åpne bur i kampens siste minutt.

Zuccarello fikk 14 minutter og 19 sekunder på isen for Wild.

Kampen ble spilt i Edmonton uten tilskuere. Her spilles samtlige kamper i Western Conference, mens lagene i Eastern Conference spiller i Toronto.

Kampen var Wilds første ordinære etter koronapausen. 16 lag, deriblant Wild og Canucks, spiller en innledende runde i best av fem kamper. De åtte høyest rangerte lagene har walkover til åttedelsfinalene, men de spiller en miniturnering som avgjør seeding.

Lagene møtes igjen natt til onsdag.

(NTB)

Zucca åpnet med seier

Zucca åpnet med seier

dagbladet

Nordmann med Serie A-debut:

Norsk-italieneren Martin Palumbo (18) gjorde debuten sin for den italienske Serie A-klubben Udinese i kveldens kamp mot Sassuolo. Udinese vant kampen 1-0.

Palumbo har aldersbestemte landskamper for både Norge og Italia. Med norsk mor fra Radøy og italiensk far, har Palumbo muligheten til å spille fotball for både Italia og Norge.

Udinese-spilleren er regnet som et av landets største talenter. Da han var åtte år hadde han mulighet til å velge mellom klubber som Juventus, AC Milan, Inter og Udinese.

Dagbladet har tidligere omtalt Palumbo i denne saken:

Norsk supertalent (17) kan velge Italia

Norsk supertalent (17) kan velge Italia

dagbladet

Flo-jubel!:

Grasshoppers, den mestvinnende fotballklubben i Sveits, spolerte muligheten til opprykk med 0-6-tap hjemme for Winterthur søndag.

Klubben med 27 seriemesterskap rykket i fjor ned for første gang på 68 år, men laget kjempet før serieavslutningen om 2.-plassen som gir kvalifiseringsspill mot nestjumboen i eliteserien.

Vaduz, som er fra Liechtenstein men spiller i det sveitsiske seriesystemet, tapte 1-2 for Kriens. Med tremålsseier ville Grasshoppers gått forbi og vært klar for kvalifisering, men i stedet raknet laget fullstendig etter å ha kommet under rett før pause.


Lausanne, med Per-Egil Flo i laget, hadde allerede sikret opprykk, men avsluttet med stil. Flo spilte hele kampen da Wil ble slått 5-3 søndag.

Sveitsisk eliteserie avsluttes mandag. Det er allerede klart at Neuchâtel Xamax rykker ned, mens Sion og Thun kjemper om å unngå nedrykksspill mot Vaduz.

Young Boys sikret sitt tredje strake seriegull fredag.

Glad for «nyttige» møter:

Kulturminister Abid Raja overvar serieleder Bodø/Glimts 3-2-seier over Strømsgodset fra tribuneplass. Han satte pris på et møte med Glimt-supportere før kampen.

Glimt-supportere reagerte kraftig da det før helgen ble kjent at Raja skulle legge beslag på to billetter av kvoten på 200 til søndagens kamp.

– Da Bodø/Glimt inviterte meg til Aspmyra for å se kamp, og for å ha et møte, sa jeg selvsagt ja. Som statsråd er det viktig for meg å høre hvordan de ulike klubbene har opplevd koronapandemien, se hvordan de overholder smittevernreglene og få innspill til veien videre, sier Raja i en uttalelse til NTB.

– Jeg hadde også et godt møte med representanter for Glimts supportere før kampen, og fikk høre deres tanker om hvordan denne perioden har vært. Det var nyttig for meg.

Idretten har presset på for en ytterligere åpning av aktivitet.

– De nye smitteutbruddene viser at det er viktig at vi fortsett holder ut og holder sammen, og at vi er påpasselig med å overholde smittevernreglene. Nå er det litt over en uke til jeg skal ha et møte med idretten, sammen med helsemyndighetene, og der skal vi diskutere flere av de temaene som jeg har pratet med ulike fotballklubber om i sommer, sier Raja.

Hamilton punkterte, men vant:

Lewis Hamilton gikk seirende ut av VM-runden i Formel 1 på Silverstone-banen søndag. Det var hans sjuende seier på hjemmebane.

Tallet var sju for Lewis Hamilton søndag. Den britiske superstjernen tok sin sjuende seier i Storbritannias Grand Prix og sørget med det for at han er på god vei mot sin sjuende VM-tittel.

Mercedes-føreren vant foran Max Verstappen (Red Bull) og Charles Leclerc (Ferrari), men det ble en nervepirrende seier. Dekket på det ene hjulet holdt på å falle av helt på tampen av de 52 rundene, og etter å ha passert målstreken trygt, måtte Hamilton ut for å se på dekket. Da trakk han kanskje et lettet sukk over at det gikk så bra som det gjorde.

For mens briten var på vei mot mål, fikk han beskjed av laget sitt om å kjøre forsiktig for ikke å risikere full stopp på grunn av dekkproblemene. Det skjedde nemlig med lagkameraten Valtteri Bottas, som endte på 11.-plass etter å ha blitt tvunget til et sent depotbesøk.

Hjertet i halsen
– Da jeg hørte at Bottas' dekk røk, føltes mine ganske gode, så jeg tenkte det kanskje var OK. De siste rundene var greie, men da jeg kom ut på rettstrekningen punkterte jeg, og da fikk jeg hjertet i halsen. Jeg kunne se at dekket var i ferd med å falle av, sa Hamilton etter løpet.

– Jeg kunne bare be om at det ville holde ut løpet. Jeg var veldig avslappet på slutten, men jeg har definitivt aldri opplevd noe lignende i siste runde før, sa briten.

Også Max Verstappen, som tok 2.-plassen, sa at han hadde hatt problemer med dekkene før han tok et sent depotbesøk fordi han trodde han uansett ikke kunne ta igjen Hamilton. Hvis han ikke hadde gjort det, ville han trolig vunnet da Hamilton punkterte.

– Det handler om flaks og uflaks. Dekkene mine så ikke bra ut i dag. Så punkterte Valtteri og Lewis. Jeg er veldig glad for 2.-plass, sa Verstappen, mens Max Leclerc beskrev det som et vanskelig løp.

Etter fire VM-runder har Lewis nå 30 poengs ledelse til nærmeste konkurrent, som er Bottas.

Fiasko for koronareserve
Vondt ble til verre for Racing Point-laget søndag. Sergio Pérez måtte trekke seg etter å ha testet positivt for korona. Lagkamerat Nico Hülkenberg kom inn som erstatter, men det gikk ikke særlig bra. Han skulle egentlig ha tatt plass i 13. startposisjon, men fikk problemer med bilen og fikk aldri startet.

Da de andre førerne trykket gassen i bånn og startet løpet, var faktisk understellet på Hülkenbergs bil løst. Laget bekreftet på Twitter at han måtte trekke seg fra løpet.

– Skuffende. Absolutt skuffende, skriver laget.

(©NTB)

Annonsørinnhold