Sportsstudio

Mathias Hagen

Tre års forlengelse for Guro Reiten i Chelsea:

Etter å ha blitt seriemester i sin første sesong for laget har Guro Reiten forlenget kontrakten med Chelsea til 2023.

Reiten spilte 23 av 25 seriekamper og noterte seg for sju scoringer denne sesongen. Hun imponerte nok til å bli nominert til kåringen av årets spiller i den engelske superligaen.

– Min første sesong har vært utrolig. Jeg tror ikke det finnes noe bedre sted å være for meg enn i denne klubben, sier Reiten til klubbens hjemmeside.

Reiten ble tidligere i år seriemestere sammen med landslagskollegene Maren Mjelde og Maria Thorisdottir i London-klubben, selv om sesongen aldri ble ferdigspilt. Chelsea ble kåret til mestere basert på poengsnitt.

– Jeg trives godt her og klubben har vist at de ønsker å ha meg her. Jeg vil jobbe videre og fortsette der vi avsluttet forrige sesong, sier Reiten.

(©NTB)

Foto: NTB Scanpix
Studioet fortsetter under annonsen

Tilbake i Eliteserien:

Midtbanespilleren Harmeet Singh (29) har signert en kontrakt med eliteserieklubben Sandefjord som gjelder ut 2020.

Singh har vært klubbløs siden han forlot finske HJK i januar. Han fikk mye av perioden i den finske klubben ødelagt av en strekkskade.

Fredag formiddag opplyser Sandefjord på sitt nettsted at de har sikret seg 29-åringen som har spilt sju A-landskamper for Norge.

Singh har tidligere spilt for Vålerenga, Molde og Sarpsborg i Norge.

– Jeg kjenner Harmeet godt fra tiden sammen i Molde. Med Harmeet på laget får vi en svært rutinert spiller med masse erfaring. Han er helprofesjonell i alt han foretar seg og vil bli et viktig tilskudd i troppen inn mot siste halvdel av sesongen, sier daglig leder Espen Bugge Pettersen i Sandefjord.

Det nyopprykkede laget ligger på 13.-plass i Eliteserien idet 17 av 30 kamper er spilt. (NTB)

Foto: NTB

Nå: Straffes han igjen?:

Klokka 11.00 holder Ole Gunnar Solskjær pressekonferanse før sesongstarten i Premier League. Manchester United tar imot Crystal Palace på Old Trafford klokka 18.30 lørdag.

United akter å ta opp jakten på Liverpool og Manchester City. Men sommeren har vært begivenhetsrik. Først var kaptein Harry Maguire innblandet i bråk på Mykonos. Så ble Mason Greenwood kastet ut av det engelske landslaget. Årsak: Han og Phil Foden fikk damebesøk på hotellrommet i Reykjavik.

Spørsmålet er om Greenwood går rett inn på laget til United. Eller om Solskjær ønsker å statuere et eksempel, slik at han lærer.

Saken oppdateres!

SOLSKJÆRS GULLGUTT: Mason Greenwood. Foto: NTB

Breddefotball-sesongen avlyses:

Det blir ingen breddefotball-sesong i 2020. Norges Fotballforbund bekrefter at sesongen er avlyst for senior breddefotball.

Sesongen fra 3. divisjon og nedover har foreløpig vært utsatt på grunn av corona.

- Dette er en trist dag for forbundsstyret, 18 fotballkretser og ikke minst alle klubber og spillere som er berørt og har hatt et håp om seriespill i 2020. Norsk fotball har tatt smittevern på alvor fra dag en og utviklet gode smittevernprotokoller for alle nivåer i norsk fotball. Vi har lykkes med mye og fått åpnet opp for seriekamper i både toppfotballen og barne- og ungdomsfotballen. Gjennom dette har klubbene fått god erfaring med smittevern, og det er få eller ingen smittetilfeller som kan spores tilbake til fotballaktivitet. For de gjenværende seriene i senior breddefotball satt vi opp avdelinger med få lag og korte reiseavstander. Når regjeringen til tross for dette likevel ikke har åpnet opp for normal kontakttrening igjen nå, så har vi ikke noe annet valg enn å avlyse sesongen. Det er rett og slett ikke lenger praktisk mulig å gjennomføre sesongen over hele landet, sier fotballpresident Terje Svendsen.

Foto: NTB

Rosenborg kan møte FCK om europaligabillett:

Ståle Solbakkens FC København er blant de mulige motstanderne om Rosenborg slår Alanyaspor og tar seg til avgjørende runde i europaligakvalifiseringen.

FCK slo Sveriges mest suksessrike europacupdeltaker i 2. kvalifiseringsrunde torsdag. I avgjørende runde kan det bli et oppgjør mellom de to nordiske klubbene med de stolteste mesterligamerittene.

Det er tre alternativer for Rosenborg i trekningen. Åge Hareides menn trekkes mot vinneren av oppgjørene Sporting Lisboa (Portugal)/Dunajska Streda (Slovakia), Mura (Slovenia)/PSV Eindhoven (Nederland) eller FC København (Danmark)/Piast Gliwice (Polen).

Trekningen i Nyon klokka 14.00 gir også alternativene for Bodø/Glimt dersom serielederen greier å sjokkere ved å slå ut Milan på bortebane neste uke.

Alternativene for Glimt (og Milan) er Basel (Sveits)/Anorthosis (Kypros), Viktoria Plzen (Tsjekkia)/Sønderjyske (Danmark) og Besiktas (Tyrkia)/Rio Ave (Portugal).

3. kvalifiseringsrunde spilles neste uke, avgjørende runde 1. oktober. Vinnerne får plass i europaligaens gruppespill.(NTB)

Mol og Sørum rett til åttedelsfinale i EM:

Anders Mol og Christian Sørum vant begge sine kamper i gruppespillet i sandvolleyball-EM og er klare for åttedelsfinale.

Fredag morgen ble det en kontrollert 2-0-seier over hjemmehåpene Aleksandrs Samoilovs og Janis Smedins i latviske Jurmala.

Den norske duoen vant 21-14 i første sett og fulgte opp med 21-12 i det andre. Med to strake seirer går Mol/Sørum rett inn i 2. utslagsrunde (åttedelsfinale), som spilles lørdag.

Dermed har tittelforsvaret startet på solid vis for de norske verdensenerne. Mol og Sørum jakter sin tredje strake EM-tittel. i åpningskampen vant de 2-0 over Alexander Huber og Christoph Dressler fra Østerrike.

Gruppefinalene skulle egentlig vært spilt torsdag, men da skapte et kraftig uvær trøbbel for arrangøren. Nedbør og sterk vind gjorde at det ikke kunne spilles sandvolleyball i Jurmala, og kampene måtte utsettes til fredag.

EM er blant de første turneringene sandvolleyballeliten spiller etter koronavirusutbruddet. (NTB)

Foto: Berit Roald/NTB

Juventus taper nesten 200 millioner på Higuain-salg:

Gonzalo Higuaín er høyaktuell for MLS-klubben Inter Miami og tok torsdag farvel med Juventus. Det koster Serie A-klubben dyrt.

Higuaín har tjent gode penger i Italia, og når det nå er blitt enighet om at han og Juventus skiller lag, kommer det ikke uten en kostnad for klubben.

– Juventus Football Club kunngjør den gjensidige oppsigelsen av kontrakten med spilleren Gonzalo Gerardo Higuaín. Denne operasjonen genererer en negativt økonomisk effekt på cirka 18,3 millioner euro i regnskapsåret 2019/20 på grunn av nedskriving av restverdien av spillerens registreringsrettigheter, skriver Juventus på sitt nettsted.

Enkelt oversatt er det snakk om den resterende lønnen i argentinerens kontrakt, som løp til sommeren 2021. Summen tilsvarer 196 millioner kroner etter dagens kurs.

Higuaín ble hentet til Juventus fra Napoli for 90 millioner euro i 2016. Han er blitt seriemester med klubben tre ganger, men har også hatt relativt mislykkede utlån til Milan og Chelsea i løpet av perioden.

Før denne sesongen fikk den 32 år gamle spissen beskjed om at han ikke er en del av Juventus-trener Andrea Pirlos planer.

Det ryktes nå at Higuaín trolig skriver under for David Beckhams klubb Inter Miami i nordamerikanske Major League Soccer. (NTB)

Foto: NTB

US Open-mesteren trekker seg fra Roland-Garro:

Tennisstjernen Naomi Osaka sliter med en lårskade etter US Open-triumfen forrige helg og kan ikke delta i årets tredje Grand Slam-turnering.

Osaka opplyser selv i sosiale medier at hun ikke kan spille årets Roland-Garros-turnering, som starter kommende mandag.

– Hamstringen min er fortsatt sår, så jeg har ikke nok tid til å forberede meg på grusunderlaget. Disse to turneringene kom for tett for meg denne gangen. Jeg ønsker arrangørene og spillerne lykke til, skriver japaneren i en melding der hun også takker sine tilhengere for støtten.

Normalt spilles Roland-Garros i mai, men koronapandemien har kastet om på turneringsoppsettet for 2020-sesongen. Wimbledon-turneringen ble avlyst, mens turneringen i Paris ble flyttet fire måneder.

Osaka vant sin tredje Grand Slam-tittel da hun snudde til seier over hviterusseren Victoria Azarenka i New York sist uke. I Roland-Garros har hun aldri kommet lenger enn til tredje runde.(NTB)

Magnus Carlsen ga fra seg ledelsen:

Magnus Carlsen hadde to poengs ledelse i St. Louis Rapid & Blitz etter det første partiet torsdag, men remis og tap i de to neste førte Wesley So til topps.

Etter at alle har møtt alle i hurtigsjakk over tre dager er So i ledelse ett poeng foran Carlsen. De to siste dagene handler det om lynsjakk.

Carlsen slo Alireza Firouzja i dagens første parti og forlenget dermed sin seiersrekke til fire partier. Med svarte brikker beseiret han den unge iraneren etter 26 trekk. Dermed var han oppe i to poengs ledelse.

Neste parti spilte han med hvite brikker mot den unge amerikaneren Jeffery Xiong, som gikk respektløst til verks og skaffet seg en lovende stilling, blant annet ved å komme to bønder over på brettet. Det så vanskelig ut for Carlsen, men på velkjent vis spilte han seg tilbake i partiet og så ut til å være på vei mot seier likevel.

I et svært dramatisk sluttspill der begge var i tidsnød så partiet til å vippe Xiongs vei, før det likevel endte i remis etter 62 trekk.

I det siste partiet lå Carlsen godt an med svarte brikker, men et dårlig tårntrekk ga Alexander Gristsjuk initiativet, og russeren omsatte i seier etter 46 trekk.

(NTB)

Hovland på par halvveis på åpningsrunden:

Viktor Hovland er på par halvveis på første runde i majorturneringen US Open, etter at to birdier fikk følge av to bogeyer.

Hovland spilte de fire første hullene på banen i Mamaroneck, New York på par, men så greide han birdie både på 5. og 6. hull og klatret veldig på listene. Det virket som han var i støtet, men så ble det bogey både på 7. og 8. hull.

Dermed er han nede på en foreløpig delt 26.-plass.

Mange spillere er fortsatt ute på banen, men Justin Thomas er best av dem som har spilt ferdig for dagen. Han innledet turneringen med en 65-runde (fem under par).

(NTB)

Elverum med bragdseier i mesterligaåpningen:

Elverum fikk en drømmestart på mesterligaen i håndball da Porto ble slått 30-28 på bortebane i Portugal torsdag kveld.

Anført av Alexander Blonz og keeper Thorsten Fries fikk Elverum en god start på kampen og ledet 10-9 etter 20 minutter, men de siste ti minuttene av omgangen herjet hjemmelaget og vendte til 16-12-ledelse halvveis.

Porto holdt på forspranget et stykke ut i den andre omgangen, men Elverum var à jour på 21-21 og rykket til 27-23-ledelse åtte minutter før slutt. Laget holdt unna for vertenes sluttspurt og halte i land to kjærkomne poeng.

Blonz førte an med 10 mål på 13 avslutninger. Dominik Máthé scoret nest flest mål for Elverum med fire, mens superstjernen Luc Abalo bidro med tre mål på like mange avslutninger i den siste omgangen.

Fries hadde redningsprosent på over 27.

Onsdag vant Mesjkov Brest (over Vardar Skopje) og Flensburg-Handewitt (over Kielce) i Elverums gruppe. Kampen mellom Szeged og Paris Saint-Germain er utsatt og har ikke fått ny dato.

Neste kamp for Elverum er borte mot Vardar i Nord-Makedonias hovedstad Skopje torsdag 24. september.

(NTB)

Annonsørinnhold