Sportsstudio

Tore Ulrik Bratland

Operert i ansiktet:

Den nederlandske syklisten Fabio Jakobsen ble operert natt til torsdag og er i stabil tilstand, opplyser hans lag Deceuninck-QuickStep.

Jakobsen ligger i kunstig koma på et sykehus i den polske byen Katowice. Legene skal forsøke å vekke ham senere torsdag, ifølge en pressemelding fra laget. Det opplyses at Jakobsen er blitt operert i ansiktet.

Den stygge velten skjedde like før mål på åpningsetappen i verdenstourrittet Polen rundt onsdag. Jakobsen spurtet om seieren, men ble presset ut mot gjerdet av sin landsmann Dylan Groenewegen og veltet ut av løypa.

Jakobsen stupte over reklameskiltet og traff en funksjonær som sto på siden av målseilet. Både Jakobsen og funksjonæren ble fløyet til sykehus. Rytteren pådro seg alvorlige skader i ulykken og mistet mye blod.

(NTB)

Foto: NTB scanpix
Studioet fortsetter under annonsen

Nær cupbombe:

Newport var nær en cupbragd mot Newcastle, men Jonjo Shelvey utlignet rett før slutt, og Premier League-laget gikk videre på straffespark.

Tristan Abrahams ga vertene fra nivå fire ledelsen før det var spilt fem minutter. Han var først på returen etter at Scott Twine skjøt i tverrliggeren fra langt hold. Han fikk ikke dreis på avslutningen, men keeper Mark Gillespie famlet ballen i mål.

Abrahams scoret sitt fjerde mål i ligacupen i høst. Newport har tidligere slått ut Swansea, Cambridge og Watford og hadde lenge Newcastle på gaffelen.

Newcastle-manager Steve Bruce gjorde sju endringer i laget som på kontroversielt vis berget 1-1 mot Tottenham i eliteserien søndag, og han måtte se sine spillere være nest best i det meste i første omgang.

Etter pause kastet Bruce innpå Joelinton, Callum Wilson og Fabian Schär i jakt på et utligningsmål, men Newport holdt unna helt til det 87. minutt. Da fintet Jonjo Shelvey innbytter Ryan Taylor ned på rompa før han feide ballen inn i krysset.

I straffesparkkonkurransen var Joelinton den første som misset, men Shelvey var en av fem Newcastle-spillere som scoret. Gillespie reddet den svake straffen til Taylor, mens Brandon Cooper skjøt over. Dermed er Newcastle videre.

(NTB)

Real Madrid vant uten Ødegaard:

Martin Ødegaard satt hele kampen på benken for Real Madrid da de slo Real Valladolid 1-0 onsdag kveld.

Innbytter Vinicius Junior ble matchvinner. Real Madrid står med syv av ni mulige poeng på de tre første kampene.

Neste kamp for Real Madrid er søndag borte mot Levante.

Foto: NTB

Byttet ut i tap:

Martin Palumbo fikk sin første kamp fra start i Serie A, men han kunne ikke hindre at Udinese tapte 0-2 hjemme for nyopprykkede Spezia.

Andrej Galabinov scoret begge mål for gjestene, som vant selv om Claudio Terzi ble utvist med to gule kort midtveis i 2. omgang. Den 18-årige nordmannen ble byttet ut tidlig i 2. omgang på stillingen 0-1.

Galabinov scoret ledermålet i det 29. minutt og punkterte kampen rett før slutt.

Det var en av de tre hengekampene fra 1. runde som ble spilt onsdag. Spezia tok sine første poeng i Serie A. Udinese står fortsatt uten poeng og scoring i den nye sesongen.

Romelu Lukaku scoret to ganger da Inter slo Benevento 5-2 på bortebane. Han scoret allerede i kampens første minutt og punkterte den med 3-0-målet etter en snau halvtime.

Roberto Gagliardini, Achraf Hakimi og Lautaro Martínez scoret også for Inter, mens Gianluca Caprari var tomålsscorer for hjemmelaget. (NTB)

Foto: NTB

B-preget:

Lagoppstillingene er inne. Ole Gunnar Solskjær velger et B-preget lag til denne kampen.

- Det handler om balanse. I denne fasen av sesongen må vi rotere. Vi vil videre, Brighton er et bra lag. Vi må være skarpe, vi må spille med selvtillit og forsvare bedre. Jeg vil se dem uttrykke seg og forhåpentligvis får vi grep om kampen, sier Solskjær til Sky Sports.

Foto: NTB

Finaletap:

Erling Braut Haaland scoret og hadde målgivende. Men ble byttet ut på stillingen 2-2. Bayern scoret sent i kampen, og sikret seg tittelen i den tyske supercupen.

Foto: NTB

Nytt stjernemøte for Casper Ruud:

Casper Ruud måtte krige mot Tommy Paul, men vant kampen 3-2 i sett etter en thriller av en kamp på grusen i Paris. Ruud rotet blant annet bort fire matchballer i siste sett, men vant til slutt.

Nå venter verdenstreer Dominic Thiem i tredje runde. Mannen som regnes som arvtageren til Rafael Nadals posisjon som gruskonge i tennisverden.

- Casper har vist at han er oppe og lukter litt på de beste gutta på grus. Er han på kan han yppe seg litt, men Thiem er en råtass, sier pappa Christian Ruud til Eurosport

Dermed blir det et nytt stjernemøte for en Ruud i storform. Tidligere i september møtte han Novak Djokovic i Masters-turneringen i Roma, hvor han også presset verdenseneren.

Kampen mot verdenstreer Dominic Thiem, som nylig vant US Open, spilles mest sannsynlig fredag.

Foto: NTB

Ingen verdenscup før jul:

Det norske skøyteforbundet melder i en pressemelding onsdag kveld at det ikke blir noen verdenscupløp for Håvard Holmefjord Lorentzen, Sverre Lunde Pedersen og de andre norske skøytestjernene i år.

Det var planlagt tre verdenscupløp i nederlandske Heerenveen, der løperne skulle inn i ei boble for å sikre at smittevernet ble opprettholdt. Det internasjonale skøyteforbundet har imidlertid konkludert med at det er for tidlig, og ønsker heller å se på muligheten for en tilsvarende løsning etter nyttår.

For en måned siden avgjorde ISU at de fire berammede verdenscupstevnene før jul ikke kan arrangeres som planlagt. Det gjelder Tomaszow-Mazowiecki i Polen (13.-15. november), Stavanger (20.-22. november), Salt Lake City i USA (4.-6. desember) og Calgary i Canada (11.-13. desember).

Håvard Holmefjord Lorentzen. Foto: NTB

Ukjent nordmann starter Serie A-kamp:

Norsk-italienske Martin Palumbo starter for Udinese når de serieåpner mot Spezia onsdag klokken 18.

18-åringen starter sentralt på midten.

Foto: NTB

Håndball: Fjellhammer og Gjerpen i corona-karante:

Fjellhammer og Gjerpen i kvinnenes 1. divisjon i håndball har fått utsatt sine kamper i neste serierunder 7. oktober på¨grunn av covid-19-smitte.

Hele laget til Fjellhammer og ni spillere på Gjerpen er i karantene etter at lagene møtte hverandre i kamp i Skienshallen 20. oktober, melder Telemarksavisa.

En av Fjellhammer-spillerne har i etterkant testet positivt på corona-viruset, og klubben fra Lørenskog opplyser onsdag at hele laget er satt i karantene. Gjerpen har bedt de ni spillerne som var på banen i Fjellhammer-kampen om skjerme seg.

Amstel Gold Race avlyst:

Storrittet Amstel Gold Race er avlyst. Det opplyser arrangøren. Grunnen skal være den eskalerende coronasmitten i Nederland.

Annonsørinnhold