Sportsstudio

Sindre Lie

Sevilla klare for kvartfinale:

Sevilla har vunnet europaligaen flere ganger enn noen annen klubb og har et nytt trofé i sikte etter at Roma ble slått 2-0 i åttedelsfinalen i Tyskland torsdag.

Sevilla vant europaligaen tre år på rad fra 2014 og har også to triumfer før turneringen byttet navn fra Uefa-cupen. Ingen annen klubb har flere enn tre titler i turneringen.

Den spanske klubben viste seg klart best da lag nummer fire i La Liga og nummer fem i Serie A møttes i Duisburg. Mål av Sergio Reguilón og Youssef En-Nesyri i første omgang avgjorde kampen i Sevillas favør.

Ti minutter på overtid ble dagen helsvart for Roma da Gianluca Mancini fikk rødt kort etter VAR-gjennomgang.

Med seieren er Sevilla klar for kvartfinale mot Wolverhampton eller Olympiakos tirsdag. Også den kampen spilles i Duisburg, der det spanske laget allerede er blitt husvarm. Også semifinale og finale skal spilles i Tyskland.

Der spilte også Leverkusen og Rangers om kvartfinaleplass torsdag, men det var en returkamp etter den tyske klubbens 3-1-seier i Glasgow i mars. Leverkusen var klart best også hjemme og vant 1-0 etter scoring av Moussa Diaby.

(NTB)

Foto: Wolfgang Rattay/Pool Photo via AP
Studioet fortsetter under annonsen

Viking - Aberdeen:

Mol og Sørum rett til åttedelsfinale i EM:

Anders Mol og Christian Sørum vant begge sine kamper i gruppespillet i sandvolleyball-EM og er klare for åttedelsfinale.

Fredag morgen ble det en kontrollert 2-0-seier over hjemmehåpene Aleksandrs Samoilovs og Janis Smedins i latviske Jurmala.

Den norske duoen vant 21-14 i første sett og fulgte opp med 21-12 i det andre. Med to strake seirer går Mol/Sørum rett inn i 2. utslagsrunde (åttedelsfinale), som spilles lørdag.

Dermed har tittelforsvaret startet på solid vis for de norske verdensenerne. Mol og Sørum jakter sin tredje strake EM-tittel. i åpningskampen vant de 2-0 over Alexander Huber og Christoph Dressler fra Østerrike.

Gruppefinalene skulle egentlig vært spilt torsdag, men da skapte et kraftig uvær trøbbel for arrangøren. Nedbør og sterk vind gjorde at det ikke kunne spilles sandvolleyball i Jurmala, og kampene måtte utsettes til fredag.

EM er blant de første turneringene sandvolleyballeliten spiller etter koronavirusutbruddet. (NTB)

Foto: Berit Roald/NTB

Juventus taper nesten 200 millioner på Higuain-salg:

Gonzalo Higuaín er høyaktuell for MLS-klubben Inter Miami og tok torsdag farvel med Juventus. Det koster Serie A-klubben dyrt.

Higuaín har tjent gode penger i Italia, og når det nå er blitt enighet om at han og Juventus skiller lag, kommer det ikke uten en kostnad for klubben.

– Juventus Football Club kunngjør den gjensidige oppsigelsen av kontrakten med spilleren Gonzalo Gerardo Higuaín. Denne operasjonen genererer en negativt økonomisk effekt på cirka 18,3 millioner euro i regnskapsåret 2019/20 på grunn av nedskriving av restverdien av spillerens registreringsrettigheter, skriver Juventus på sitt nettsted.

Enkelt oversatt er det snakk om den resterende lønnen i argentinerens kontrakt, som løp til sommeren 2021. Summen tilsvarer 196 millioner kroner etter dagens kurs.

Higuaín ble hentet til Juventus fra Napoli for 90 millioner euro i 2016. Han er blitt seriemester med klubben tre ganger, men har også hatt relativt mislykkede utlån til Milan og Chelsea i løpet av perioden.

Før denne sesongen fikk den 32 år gamle spissen beskjed om at han ikke er en del av Juventus-trener Andrea Pirlos planer.

Det ryktes nå at Higuaín trolig skriver under for David Beckhams klubb Inter Miami i nordamerikanske Major League Soccer. (NTB)

Foto: NTB

US Open-mesteren trekker seg fra Roland-Garro:

Tennisstjernen Naomi Osaka sliter med en lårskade etter US Open-triumfen forrige helg og kan ikke delta i årets tredje Grand Slam-turnering.

Osaka opplyser selv i sosiale medier at hun ikke kan spille årets Roland-Garros-turnering, som starter kommende mandag.

– Hamstringen min er fortsatt sår, så jeg har ikke nok tid til å forberede meg på grusunderlaget. Disse to turneringene kom for tett for meg denne gangen. Jeg ønsker arrangørene og spillerne lykke til, skriver japaneren i en melding der hun også takker sine tilhengere for støtten.

Normalt spilles Roland-Garros i mai, men koronapandemien har kastet om på turneringsoppsettet for 2020-sesongen. Wimbledon-turneringen ble avlyst, mens turneringen i Paris ble flyttet fire måneder.

Osaka vant sin tredje Grand Slam-tittel da hun snudde til seier over hviterusseren Victoria Azarenka i New York sist uke. I Roland-Garros har hun aldri kommet lenger enn til tredje runde.(NTB)

Magnus Carlsen ga fra seg ledelsen:

Magnus Carlsen hadde to poengs ledelse i St. Louis Rapid & Blitz etter det første partiet torsdag, men remis og tap i de to neste førte Wesley So til topps.

Etter at alle har møtt alle i hurtigsjakk over tre dager er So i ledelse ett poeng foran Carlsen. De to siste dagene handler det om lynsjakk.

Carlsen slo Alireza Firouzja i dagens første parti og forlenget dermed sin seiersrekke til fire partier. Med svarte brikker beseiret han den unge iraneren etter 26 trekk. Dermed var han oppe i to poengs ledelse.

Neste parti spilte han med hvite brikker mot den unge amerikaneren Jeffery Xiong, som gikk respektløst til verks og skaffet seg en lovende stilling, blant annet ved å komme to bønder over på brettet. Det så vanskelig ut for Carlsen, men på velkjent vis spilte han seg tilbake i partiet og så ut til å være på vei mot seier likevel.

I et svært dramatisk sluttspill der begge var i tidsnød så partiet til å vippe Xiongs vei, før det likevel endte i remis etter 62 trekk.

I det siste partiet lå Carlsen godt an med svarte brikker, men et dårlig tårntrekk ga Alexander Gristsjuk initiativet, og russeren omsatte i seier etter 46 trekk.

(NTB)

Hovland på par halvveis på åpningsrunden:

Viktor Hovland er på par halvveis på første runde i majorturneringen US Open, etter at to birdier fikk følge av to bogeyer.

Hovland spilte de fire første hullene på banen i Mamaroneck, New York på par, men så greide han birdie både på 5. og 6. hull og klatret veldig på listene. Det virket som han var i støtet, men så ble det bogey både på 7. og 8. hull.

Dermed er han nede på en foreløpig delt 26.-plass.

Mange spillere er fortsatt ute på banen, men Justin Thomas er best av dem som har spilt ferdig for dagen. Han innledet turneringen med en 65-runde (fem under par).

(NTB)

Elverum med bragdseier i mesterligaåpningen:

Elverum fikk en drømmestart på mesterligaen i håndball da Porto ble slått 30-28 på bortebane i Portugal torsdag kveld.

Anført av Alexander Blonz og keeper Thorsten Fries fikk Elverum en god start på kampen og ledet 10-9 etter 20 minutter, men de siste ti minuttene av omgangen herjet hjemmelaget og vendte til 16-12-ledelse halvveis.

Porto holdt på forspranget et stykke ut i den andre omgangen, men Elverum var à jour på 21-21 og rykket til 27-23-ledelse åtte minutter før slutt. Laget holdt unna for vertenes sluttspurt og halte i land to kjærkomne poeng.

Blonz førte an med 10 mål på 13 avslutninger. Dominik Máthé scoret nest flest mål for Elverum med fire, mens superstjernen Luc Abalo bidro med tre mål på like mange avslutninger i den siste omgangen.

Fries hadde redningsprosent på over 27.

Onsdag vant Mesjkov Brest (over Vardar Skopje) og Flensburg-Handewitt (over Kielce) i Elverums gruppe. Kampen mellom Szeged og Paris Saint-Germain er utsatt og har ikke fått ny dato.

Neste kamp for Elverum er borte mot Vardar i Nord-Makedonias hovedstad Skopje torsdag 24. september.

(NTB)

Norske straffehelter i begge ender da Djurgården tok seg videre i Europa:

Djurgården kan takke Fredrik Ulvestad og Per Kristian Bråtveit for at det ikke ble et pinlig tap mot Europa FC fra Gibraltar i europaligakvalifiseringen.

For der Bråtveit reddet et straffeforsøk fra motstanderen, scoret Ulvestad sikkert da han fikk muligheten fra straffemerket. Dermed endte det med 2-1-seier på hjemmebane for Djurgården i det som ble en langt vanskeligere oppgave enn ventet.

Gjestene fra lille Gibraltar hadde bare spilt en konkurransekamp på drøyt seks måneder, men bet fra seg i Stockholm. Djurgården slet med det meste på hjemmebane, men Ulvestads straffescoring etter 71 minutter ble kampavgjørende.

Ulvestad ble selv felt før han kjølig satte straffesparket i mål bak Javi Munoz i Europa-målet.

Da hadde en annen nordmann, keeper Bråtveit, spilt hovedrollen på godt og vondt. Først som straffehelt da han kastet seg rett vei og reddet Europas straffeforsøk i første omgang.

Så som kløne da han og forsvarsspilleren Jacob Une Larsson feilberegnet og krasjet inn i hverandre slik at Adrian Gallardo kunne sette inn 1-1 for Europa. Det ble imidlertid ikke avgjørende, ettersom Ulvestad berget avansement seinere i omgangen. I neste runde venter rumenske Cluj i tredje runde av kvalifiseringen.

(NTB)

Casper Ruud imponerte mot Sonego og møter Cilic i åttedelsfinale i Roma Masters:

Casper Ruud er klar for åttedelsfinale i Roma Masters i tennis. Etter 6-3, 6-4 over italienske Lorenzo Sonego møter han meritterte Marin Cilic.

Ruud gjorde kort prosess med hjemmefavoritt Sonego på rødgrusen i Roma, like ved Olympiastadion der Karsten Warholm og flere andre norske friidrettsstjerner også viste seg fram torsdag.

Den 21-årige nordmannen måtte vente over tre døgn på sin neste kamp etter at han mandag tok sin hittil største skalp ved å slå russiske Karen Khatsjanov i 1. runde. Da han endelig slapp til torsdag kveld, virket det som han hadde hastverk.

Ruud kom under 0-30 i første game, men så vant han fire strake poeng. Deretter brøt han Sonegos serve to ganger og gikk opp i 4-0-ledelse.

Så viste motstanderen at han også kan spille tennis. Han brøt Ruuds serve to ganger og hadde kontakt på 4-3, men Ruud brøt tilbake og servet deretter hjem det første settet med 6-3 etter 47 minutter.

I neste sett holdt begge spillerne serven til 2-2, men så brøt Ruud. Det ble eneste brudd i settet.

Fredag venter kroatiske Marin Cilic i åttedelsfinalen. Han er i øyeblikket rangert på 40.-plass, seks trinn bak nordmannen, men 31-åringen var så sent som i 2018 nummer tre i verden.

Skulle han slå Cilic, blir det kamp mot Matteo Berrettini eller Stefano Travaglia i kvartfinalen. Berrettini er spilleren som slo nordmannen ut av US Open i 3. runde tidligere i måneden.

(NTB)

Samlet inn over 20.000 underskrifter for å fjerne Barcelona-presidenten:

Den upopulære Barcelona-presidenten Josep Maria Bartomeu ser ut til å sitte på lånt tid. Over 20.000 klubbmedlemmer vil ha ham fjernet.

Barcelonas vedtekter sier at det må samles inn 16.520 underskrifter eller flere for å utløse en avstemning om mistillit, og det ser Barcelona-medlemmene ut til å ha klart med glans.

Torsdag ble det levert inn 20.731 underskrifter, som nå skal gjennomgås for å sikre at de faktisk stammer fra klubbmedlemmer. Det skal gjøres av en gruppe på tre, en representant fra Barcelona, en fra det katalanske fotballforbundet og en fra gruppen som har samlet dem inn.

Det er allerede blitt varslet et presidentvalg i klubben i mars, men dersom aksjonistene får det som de vil, må Bartomeu rydde pulten senest i januar.

Klubbpresidenten har fått fansen mot seg etter en skuffende sesong som fikk sitt bunnpunkt i 2-8-tapet for Bayern München i mesterligaen. Presidenten har også vært i åpen strid med klubbens største stjerne, Lionel Messi, som ville forlate Barcelona i sommer.

(NTB)

Annonsørinnhold