Sportsstudio

Christian Sander

Celtic-pause etter at spiller dro på Spania-tur:

Celtics kommende to kamper er utsatt etter at Boli Bolingoli tok en svipptur til Spania. Dermed får Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi en pause.

Oppgjørene mot St. Mirren (onsdag) og Aberdeen (lørdag) går ikke som planlagt. Bolingoli reiste til Spania og gikk ikke i karantene ved hjemkomst til Skottland. Han satt på reservebenken i en kamp sist helg.

– Jeg gjorde en grov feilvurdering, sa Bolingoli.

Celtics manager Neil Lennon freste og kalte utflukten «utrolig egoistisk».

Nicola Sturgeon, Skottlands førsteminister, var også kritisk. – Dette betyr et gult kort, men neste gang blir det rødt, sa hun da Bolingoli-saken ble brakt opp under en pressekonferanse tirsdag.

Hos Aberdeen er åtte mann i karantene (to fikk påvist covid-19) etter at de i fellesskap besøkte en bar for vel en uke siden. Det gjør at også deres onsdagskamp mot Hamilton må utsettes.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

Til semifinalen:

Casper Ruud (21) fortsetter å imponere på tennisbanen. Etter seier over franske Ugo Humbert i tre sett er han klar for semifinale i ATP 500-turneringen i Hamburg.

Ruud vant 7-5, 3-6, 6-1 og revansjerte tapet for 22-åringen i Auckland i januar. Lørdag møter han femteseedede Andrej Rublev i kamp om finaleplass.

I første sett avverget Ruud to settballer i egen serve på stillingen 5-4 til Humbert. Han holdt nervene under kontroll gjennom et maratongame som gikk til deuce gang på gang, og til sist greide han å utnytte en av sine mange gameballer. Deretter skaffet han seg raskt to bruddballer i motstanderens serve og brøt til 6-5 før han servet hjem det første settet etter 65 minutters spill.

I neste sett var det Humbert som brøt til 3-1. I et nytt maratongame sikret Ruud seg til sammen fire bruddballer i forsøket på å svare direkte, men til sist halte franskmannen servegamet i land og ledet 4-1. Ruud misbrukte en ny bruddball i sjuende game, men motstanderen avgjorde settet rett før kampuret rundet to timer.

I avgjørende sett brøt Ruud blankt til 2-0. Humbert prøvde å svare og ledet 30-0 i nordmannens serve, men Ruud slo seg ut av problemene ved å vinne fire poeng på rad.

Humbert solgte seg dyrt og avverget tre bruddballer på 3-0, men neste gang franskmannen servet skaffet Ruud seg tre nye bruddballer og gikk opp i 5-1. Så servet han hjem settet og kampen. (NTB)

VANT: Casper Ruud. Foto: NTB scanpix

Børven og RBK bekrefter bud fra Tyrkia:


Rosenborg har mottatt et bud på spissen Torgeir Børven fra tyrkiske Ankaragücü.

Både spilleren selv og RBK-trener Åge Hareide bekrefter interessen fra den tyrkiske klubben.

– Det kan jeg bekrefte, sier Børven til Nidaros, men legger til at han ikke har tenkt spesielt mye på om det frister å bytte klubb.

Også Hareide, som tok over som RBK-trener 1. september, bekrefter at tyrkerne er på banen.

– Denne gangen stemmer kilden, sier Hareide til Adresseavisen.

Han legger til at det er en lang vei derfra til at ting eventuelt formaliserer seg.

Etter overgangen fra Odd til Rosenborg har fjorårets toppscorer i Eliteserien stort sett blitt henvist til benken. Børven sier han forstår det skal være konkurranse om plassene, men legger til:

– Men ingen går til en klubb for å være andrevalg.

28-åringen kom fra Odd i juli, men kan allerede nå være på vei videre.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Skal styre laget fra sofakroken:


West Ham-manager David Moyes er virussmittet, men skal likevel trekke i trådene i Premier League-møtet med Wolverhampton søndag.

Det bekreftet assistenttrener Alan Irvine da han møtte pressen fredag.

Moyes avga i likhet med spillerne Issa Diop og Josh Cullen positive koronatester tidligere denne uken. Trioen er dermed satt i karantene hjemme.

Assistenten ledet laget i ligacupmøtet mot Hull, men søndag er det Moyes som skal ta de viktige beslutningene fra sofakroken.

– David blir manager. Alt vi gjør går gjennom han, og han tar avgjørelsene, sa Irvine.

Han bekreftet videre at trenerkollegaen og de to spillerne i karantene er asymptomatiske på covid-19.

– Han har det bra. Jeg har snakket med ham flere ganger i dag, og han kjenner ingen symptomer i det hele tatt, sa han.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Vellykket operasjon for Trondsen:


Fotballprofilen Anders Trondsen ble torsdag operert for korsbåndskaden han nylig pådro seg i Tyrkia. Inngrepet var vellykket.

Det melder den tidligere Rosenborg-spillerens tyrkiske arbeidsgiver Trabzonspor på sine nettsider.

Klubben skriver videre at Trondsen oppholder seg hjemme i Norge, og at operasjonen ble gjennomført i Oslo.

Trondsen ødela det fremre korsbåndet i det høyre kneet da han var uheldig på trening for to uker siden. Skaden oppsto kun kort tid etter at han hadde sluttet seg til Trabzonspor-troppen etter overgangen fra RBK.

Det er forventet at 25-åringen blir borte fra fotballbanen i seks måneder.

Trondsen signerte en fireårskontrakt med Trabzonspor 8. august. Han har en fortid i Stabæk og Sarpsborg i tillegg til Rosenborg. 25-åringen spilte 102 kamper i RBK-trøya etter overgangen fra Sarpsborg.

(NTB)

Svarte på Ødegaard-spørsmål:

Real Madrid-trener Zinédine Zidane ser for seg å bruke Martin Ødegaard i flere ulike roller i tiden som kommer. Han understreker også viktigheten av rotasjon.

Ødegaard er tilbake i den spanske hovedstadsklubben denne sesongen etter utlånet i Real Sociedad. Sist søndag fikk han sjansen på direkten i serieåpningen mot Real Sociedad.

Der ble Ødegaard benyttet i en fremskutt midtbanerolle. Da Zidane møtte pressen for å snakke om lørdagens møte med Real Betis fredag, fikk han spørsmål om det er posisjonen han vil foretrekke å bruke nordmannen i.

– Jeg kjenner Ødegaard veldig godt. Han bringer noe nytt inn i laget, og han kan spille foran midtbanen, men også i andre posisjoner, sa Zidane – og utdypet:

– I øyeblikket har han ingen klart definert rolle, for det er mange roller der Martin kan spille.

Real Madrid-treneren understreket videre viktigheten av å utnytte bredden i spillerstallen. Kampene kommer på løpende bånd i tiden som kommer, hvilket betyr at det må roteres i startoppstillingen.

Ødegaard har samtidig forutsetninger for å tåle belastningen, ifølge sjefen.

– Han har god utholdenhet. Det var hans første kamp sist, og tanken er at samtlige spillere skal få en rolle å spille fordi det kommer så mange kamper. Det viktigste er at vi er klare. Det kommer kamper hele tiden, sa Zidane.

Tidligere denne uken avla Ødegaard en falsk positiv virustest. De to påfølgende testene var negative, og dermed har han kunnet trene med lagkameratene de siste dagene.

(NTB)

Foto: REUTERS/Peter Powell
- Han er i fin form

- Han er i fin form

dagbladet

Dansk milliardær kjøper fotballklubb:


Den danske forretningsmannen Thomas Sandgaard (62) er ny eier av den engelske fotballklubben Charlton.

Det bekrefter milliardæren selv i et åpent brev til fansen på klubbens nettsider fredag.

USA-bosatte Sandgaard har tjent seg rik på salg av medisinsk utstyr. Ifølge den britiske storavisen The Sun skal han være god for 400 millioner pund, tilsvarende mer enn fire milliarder norske kroner.

«I dag er dagen! Vi gjorde det umulige. Vi triumferte, og vi har kommet til dette punktet på grunn av dere», skriver Sandgaard til fansen.

Oppkjøpet av klubben har den siste tiden vært mat for det britiske rettsvesenet. Nå skal alle hindringer være ryddet av veien.

«Takk for at dere har stått opp for det dere tror på. Jeg skal ikke skuffe dere», skriver Sandgaard fredag og legger til at han forsikrer at overtakelsen av klubben bare er begynnelsen på noe stort.

«Vi er Londons klubb», avslutter milliardæren offensivt.

62-åringen har mange jern i ilden. Ved siden av å bli klubbeier spiller han i øyeblikket inn et rockealbum med sitt nystartede band The Guardian Angel, melder The Sun.

(NTB)

Tottenham fikk walkover i ligacupen:


Tottenham er tilkjent seieren i 3. rundekampen i ligacupen mot Leyton Orient. Kampen lot seg ikke spille som følge av flere positive virustester.

Oppgjøret skulle vært spilt tidligere denne uken, men virussmitte hos flere i Leyton Orient-spillere satte en stopper for det.

Fredag opplyser Den engelske ligaen, som organiserer ligacupen, at Tottenham gis walkover til 4. runde som følge av at Leyton Orient ikke var i stand til å spille den aktuelle kampen.

Avgjørelsen skal være tatt i tråd med reglementet som foreligger for turneringen.

(NTB)

Liverpool-unggutt hetset:


Liverpools 19 år gamle back Neco Williams hetset i sosiale medier etter 7-2-seieren over Lincoln i Ligacupen torsdag kveld.

Årsaken var en feil han gjorde da Lincoln reduserte etter en snau time.

Dersom du går inn på Williams' Twitter-konto, blir du møtt med en svart bakgrunn både på profilbildet og bakgrunnsbildet. Årsaken skal være hetsen han mottok etter kampen.

Flere supportere har gitt sin støtte til 19-åringen etter at saken ble kjent.

Foto: NTB Scanpix

Fyrer løs mot Barca:

Luis Suárez ble onsdag kveld klar for Atlético Madrid etter seks år som stjernespiss i Barcelona.

Det har vært en kjent sak at han og Lionel Messi har vært veldig gode kompiser, og de har hatt for vane å feriere sammen når det ikke spilles fotball. I den anledning har Messi lagt ut et Instagram-innlegg, der han først og fremst hyller Suárez og forteller hvor tungt det vil være uten ham i klubben.

Men han er også svært krass mot Barcelona.

- Du fortjente å bli solgt for den mannen du er: Én av de viktigste spillerne i klubbens historie, med viktige bidrag både i gruppa og individuelt. Du fortjente ikke å bli sparket ut på den måten de gjorde. Men for å være ærlig, så er det ingenting som overrasker meg lenger, skriver Messi.

- Jeg elsker deg så mye. Vi elsker deg så mye. Jeg ser deg snart, kompis, avslutter han.

Det er ikke nytt at Messi irriterer seg over Barcelona-styret med President Josep Maria Bartomeu i spissen. Han har innrømmet selv at han ville dra i sommer fordi han ikke hadde tro på prosjektet til Barcelona, men de nektet å la ham dra. Nå mister han i stedet en av sine gode venner i laget.

Foto: NTB

Knallhard Solskjær: - Ikke min jobb å gjøre dem glade:


Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær møtte i formiddag pressen før lørdagens ligamøte med Brighton.

De røde etter ute å reise seg etter det forsmedelige 1-3-tapet hjemme mot Crystal Palace i forrige serierunde.

- Det har vært en god uke, noen av spillerne har trent bra. De spilte bra mot Luton. Forrige uke var en skuffelse, sier Solskjær.

- Vi hadde en dårlig start forrige uke, og ønsker å reise oss, sier han videre.

Solskjær var også knallhard da han ble spurt om han burde holde spillere som Sergio Romero og Marcos Rojo glade - spillere som ikke får så mye spilletid.

- Spillere er glade når de spiller bra og vinner kamper, det samme er jeg. Det er ikke min jobb å gjøre dem glade, det er min jobb å skaffe resultater. De må jobbe hardt og være klare når de blir bedt om det, sier Solskjær.

Han vil heller ikke snakke om mulige overganger før overgangsvinduet stenger.

- Jeg er veldig fornøyd med spilleren mine. Hvis noe skjer, spillere inn eller ut, så vil jeg informere dere. Slik er fotballen, vi kan ikke spå for mye. Vi jobber om å bli bedre, jeg fokuserer bare på kampen, jeg kan ikke tenke på noe annet. Vi trenger tre poeng i denne kampen og så kan vi snakke om det seinere, sier Solskjær.

En spiller som har blitt linket bort, er midtstopper Chris Smalling, som var på utlån i Roma forrige sesong.

- La oss se hva som skjer, sier Solskjær om et mulig salg.

Sesongen blir også overskygget av coronaviruset, som på nytt herjer Europa over. Det gjør også noe med økonomien til engelske klubber. Tilskuere slipper heller ikke inn på kampene, noe som svekker klubbene økonomisk.

- Situasjonen vi er i, med viruset og alt, det er så vanskelig å spå hva som vil skje. Flere blir smittet og fansen får ikke komme inn. Det er verre for fotballen, og samfunnet generelt. Ja, jeg er bekymret for lag i lavere divisjoner, selvfølgelig er vi det, men Premier League-klubber taper også penger. Forhåpentligvis kan vi komme tilbake til normalen, og vi ikke mister for mange klubber. Vi trenger lokale klubber, det er ikke en god situasjon å være i, sier Solskjær.

Brighton - Manchester United spilles lørdag 13.30.

Foto: NTB Scanpix

Annonsørinnhold