Sportsstudio

Marthe Ihle

OL-alarm: - Ute av kontroll:

OLs pengebruk er helt ute av kontroll, heter det i en ny studie gjort av Oxford University, melder nyhetsbyrået Ritzau. Samtlige OL siden 1960 skal ha sprent budsjettet.

Landene som arrangerer OL kan få så store omkostninger at det kan sammenlignes med å bli rammet av en naturkatastrofe, heter det i studien, som ble offentliggjort tirsdag.

Der ber forskerne om at modellen for de olympiske leker revurderes. Danske Bent Flyvbjerg har vært med på studien:

- Man har sett flere byer ombestemme seg. Det er en reell risiko for at OL ikke lengre kan holdes, eller at det kun får avholdes i autoritære regimer, der en leder kan si at de vil ha lekene, koste hva det koste vil, sier Flyvbjerg.

IOC avfeier imidlertid studien, melder Ritzau. De mener forskerne ikke har etterspurt riktig data.

- Det er ganske enkelt ikke sant, og det ser dessuten ut til at man helt ignorerer ettermælet til OL-verten, heter det i en uttalelse.

Foto: NTB Scanpix
Studioet fortsetter under annonsen

Følg Leeds-Fulham:

Marcelo Bielsas Leeds imponerte mot Liverpool i første runde, men tapte. Nå venter et annet nyopprykket lag, Fulham, i runde to. Følg kampen her fra 16:00.

Foto: NTB

Manager utvist i pausen:

West Brom-manager Slaven Bilic ble utvist i pausen mellom Everton og West Brom på Goodison Park.

Ved pausesignal gikk kroaten ut på banen, og skjelte ut dommer Mike Dean, som viste det røde kortet.

Det var en dramatisk 1. omgang, hvor West Brom-back Kieran Gibbs ble utvist rett før pause for et slag.

Everton vant til slutt kampen 5-2, etter hat trick av Dominic Calvert-Lewin, samt en scoring hver av James Rodirugez og Michael Keane. Grady Diangana og Matheus Pereira scoret for West Brom.

Foto: NTB

I coronadekning i hytte:

Friidrettens nye superstjerne, Karsten Warholm, er det store navnet på plakaten i NM i Bergen. Han løper hekkeløpet dersom coronaprøven er negativ.

Karsten Warholm er blitt fløyet Europa rundt i privatfly i reneste Usain Bolt-stil for å delta på stevner i høst. Nå har han ankommet Bergen – og dratt rett til en hytte ute i skogen.

- Planen er at Karsten løper 400 meter hekk søndag, opplyser mor og manager Kristine Haddal overfor Dagbladet fredag.

Til NTB sier hun at Warholm ankom Bergen seint fredag kveld.

Warholm kom rett fra Diamond League-stevnet i Roma, der han gjorde et siste forsøk for sesongen på å ta verdensrekorden. Det klarte han akkurat ikke.

Nå er han blitt coronatestet i Bergen, slik alle får tilbud om ved ankomst fra utlandet.

- På grunn av smittevern så blir det opphold på en hytte utenfor Bergen i påvente av svar på coronatest som ble tatt ved ankomst, sier Haddal til NTB.

(NTB/Dagbladet)

Foto: NTB Scanpix

Ødegaard med i troppen mot Real Sociedad:

På lørdagens pressekonferanse bekreftet Real Madrid-trener Zinédine Zidane at Martin Ødegaard er friskmeldt og med mot Real Sociedad søndag.

– Ødegaard er klar, sa Zidane på pressekonferansen lørdag.

Dermed kan Ødegaard få spilletid i sesongens første ligakamp mot Real Madrid, mot gamlelaget Real Sociedad.

Ødegaard har slitt med jumpers knee i lengre tid, og nylig var han også litt småsyk.

– Han er tilbake og er i form. Det er det viktigste. Martin er godt forberedt, og jeg kommer til å regne med alle spillerne mine denne sesongen, fortsatte «Zizou».

– Han har utviklet seg mye, hver eneste år mer og mer. I fjor gjorde han en strålende sesong med Real Sociedad. Han er en mer fullstendig spiller. Nå er han i Madrid og det er en spiller vi kommer til å bruke, sa den franske treneren.

Real-trener Zidane må sette sammen et lag uten flere sentrale spillere til søndagens kamp mot Real Sociedad. Marco Asensio, Isco og Eden Hazard er alle uaktuelle. Lucas Vasquez og Eder Militao er usikre kort.

Den spanske storklubben spilte ikke da mange av La Liga-kollegene serieåpnet sist helg. Ødegaards arbeidsgiver er én av flere klubber som ble innvilget en ekstra uke med sommerpause.(NTB)

Foto: NTB

Tidligere Chelsea-spiller klar for Nylands Aston Villa:

Bertrand Traore fra Burkina Faso er klar for Aston Villa. Han kommer fra storspill i Lyon.

- Han er en spiller med et vanvittig talent som virkelig kommer til å forbedre vårt angrepsspill, sier trener Dean Smith.

Britiske medier skriver at han koster Aston Villa rundt 17 millioner pund. Traore har tidligere spilt ti ligakamper for Chelsea, i 2015/16-sesongen. Han var lånt ut til Vitesse og Ajax mens han var i Chelsea, før mannen fra Burkina Faso ble solgt til Lyon i juni 2017.

Totalt ble det 125 kamper og 33 mål for franskmennene før han lørdag ble klar for Aston Villa. Spesielt i sin første sesong (13 mål, 31 kamper) var han brennheit.

Ørjan Nyland og co. åpner sin Premier League-sesong hjemme mot Sheffield United mdang kveld. (NTB)

Fotballag i karantene:

Tre av 1. divisjonskampene til fotballaget Jerv er utsatt. Bakgrunnen er at en spiller på laget har testet positivt for korona. Troppen er satt i ti dagers karantene.

Det opplyser NFF i en pressemelding.

Kampene det gjelder er HamKam-Jerv mandag, Jerv-Ull/Kisa fredag og Lillestrøm-Jerv neste mandag.

- Det presiseres at Jerv som klubb har fulgt gjeldende protokoller. NFF vil nå, i samråd med medisinsk råd, vurdere om en skal gjennomføre en innskjerpelse i reglene for testing av nye spillere inn i tropper. NFF vil komme tilbake til omberamming av nevnte kamper, skriver NFF.

(©NTB)

Jerv-trener Arne Sandstø. Foto: NTB.

Bayern München knuste rivalen 8-0!:


Bayern München sørget for at bundesligasesongen ble innledet med et gedigent smell fredag. Schalke ble regelrett ydmyket med 8-0.

Den tyske storklubbens offensive stjernegalleri fyrte på samtlige sylindere på eget gress og gjorde i lange perioder gjestene til statister.

Serge Gnabry ledet an for de regjerende seriemesterne med tre scoringer. Thomas Müller, Robert Lewandowski, Leon Goretzka, Jamal Musiala og Leroy Sané fant veien til nettmaskene én gang hver.

Sané, som ble hentet til Bayern fra Manchester City i sommer, sto i tillegg bak to målgivende pasninger i sin første seriekamp for den tyske fotballgiganten.

17 år gamle Jamal Musiala fikk sjansen som innbytter de siste 18 minuttene og brukte bare ni minutter på å sette inn 8-0-målet.

Storklubben måtte for øvrig klare seg uten mesterligahelten Kingsley Coman mot Schalke. Han har den siste tiden vært i karantene etter at han har hatt nærkontakt med en koronasmittet.

Thomas Müller passerte 200 scoringer for Bayern fredag. Kun to andre spillere har nådd den milepælen etter at Bayern rykket opp på øverste nivå i 1965, ifølge Opta.

Robert Lewandowski står på sin side med 163 seriemål for storklubben etter fredagens fulltreffer.(NTB)

Foto: NTB scanpix
Bayern München knuste rivalen 8-0!

Bayern München knuste rivalen 8-0!

dagbladet

Skarpnord kjemper i toppen i Frankrike:

Marianne Skarpnord klatret kraftig på resultatlistene på fredagens andrerunde og kjemper helt i teten i golfturneringen Open de France.

Skarpnord gikk runde nummer to på to slag under par. Det gir delt fjerdeplass foran lørdagens avslutning.

Svenske Julia Engström leder turneringen. Hun er åtte slag under par og har fire slags forsprang på nærmest konkurrent.

Skarpnord noterte fem birdier på fredagens runde. Det ble kun én bogey, men en sur dobbeltbogey på hull nummer 13 bremset det som kunne blitt en enda mer solid klatring.

Sarpsborg-jenta lå på delt 17.-plass etter åpningsrunden torsdag. Den plassen delte hun med Tonje Daffinrud. Fredag klarte imidlertid ikke Daffinrud å følge opp.

Hun gikk andrerunden på tre slag over par og klarte ikke cuten i turneringen. Det gjorde heller ikke Norges tredje deltaker, Karoline Lund.

Turneringen i Frankrike inngår i europatouren. (NTB)

Sliterunde for bursdagsbarnet Hovland i US Open:

På 23-årsdagen gikk Viktor Hovland andrerunden i US Open ett slag over par. Det var scoremessig en blåkopi av torsdagens åpningsrunde.

Den norske golfstjernen fikk samtidig slite underveis i det som ble en variabel runde. Fem bogeys og to birdier ble fasiten.

Det ga en foreløpig 28.-plass etter 18 spilte hull. Etter to runder er han to slag over par.

Et stort antall spillere har mange hull igjen å spille fredag, men Hovland synes uansett å være trygt videre til de to avsluttende rundene lørdag og søndag.

Fredag innledet bursdagsbarnet de ni første hullene med tre birder og to bogeys. Starten på andre halvdel av runden ble tråere. Bogeys på tre av de fire første hullene sendte Hovland nedover listene.

En birdie på hull nummer seks rettet opp noe av inntrykket, men 23-åringen fant likevel ikke den helt store flyten.

(NTB)

Jakob Ingebrigtsen har bestemt seg: Løper 1500 meter i NM :


Jakob Ingebrigtsen løper 1500 meter under helgens friidretts-NM i Bergen. Kanskje blir han også å se på 800 meter.

Det opplyser pappa og trener Gjert Ingebrigtsen til NTB fredag.

Jakob Ingebrigtsen var i utgangspunktet påmeldt fem NM-distanser. Han sto på listene over aktuelle deltakere både på 800 meter, 1500 meter, 5000 meter, 10.000 meter og 3000 meter hinder.

Nå er det klart at han løper 1500 meter, mens det fortsatt ikke er tatt noen avgjørelse rundt 800-meteren.

Finalen på 1500 meter går lørdag kveld klokken 18.45. Tre kvarter deretter er det forsøk på 800 meter. Finalen på sistnevnte distanse går søndag. (NTB)

Foto: NTB scanpix

Annonsørinnhold