Sportsstudio

Mathias Hagen

Oppløftende Ødegaard-nyheter:

Martin Ødegaard deltok på Real Madrids onsdagsøkt. Dermed øker sjansen for at han kan være med på sesongstarten borte mot Real Sociedad søndag.

Ødegaard var uggen par dager tidligere i uka. På Real Madrid hjemmeside kom det fram at nordmannen var tilbake i aksjon onsdag.

– Han har vært uheldig og vært litt småsyk de siste par dagene. Han er testet mange ganger og er koronafri, sa onkelen Thomas Ødegaard til NTB mandag.

Ødegaard kom ikke på banen da Real-troppen spilte en treningskamp mot Getafe tirsdag. Den ble vunnet 6-0 etter seks mål av et «toppet» lag i den første omgangen.

Onsdag var også Eden Hazard tilbake på treningsfeltet. Det samme gjaldt Isco.

Gareth Bale var ikke å se. Han skal være svært nær en overgang til Tottenham.

Ødegaard hadde en sesong på lån i Real Sociedad og ble hentet «hjem» i sommer. Der gjorde han det meget bra. Søndag kan han være tilbake på sin tidligere hjemmebane i San Sebastian.

Tittelforsvarer Real Madrid tar trolig ut sin tropp til kampen lørdag. Ødegaard skal være i bedring med tanke på Jumpers knee-skaden.

(©NTB)

Foto: NTB Scanpix
Studioet fortsetter under annonsen

Kritisk Guardiola: – Ingen bryr seg:


Manchester City-manager Josep Guardiola er kritisk til det intense kampprogrammet og bekymret for fotballspillernes helse.

Fotballsesongen i England er kommet i gang omtrent en måned forsinket på grunn av koronapandemien, og mange kamper skal spilles fram til avslutningen neste vår.

Manchester City har åtte kamper i vente innen utgangen av oktober, og i tillegg skal flere av Guardiolas stjerner spille landskamper innimellom et allerede tettpakket program.

– Spillerne har hatt to ukers sesongoppkjøring, og nå må de spille hver tredje dag i elleve måneder. De er ikke maskiner, påpeker Guardiola, ifølge nyhetsbyrået DPA.

– Ingen bryr seg om spillerne. Alle, Premier League, Uefa, de har beskyttet sin egen business og posisjon, fortsetter Citys spanske manager.

Han har allerede en lang skadeliste å bekymre seg over. «Pep» hevdet etter torsdagens ligacupkamp mot Bournemouth at han bare har 13 tilgjengelige spillere.

– Alle sliter. Vi er ikke et unntak. Vi må bare tro på det vi driver med og forsøke å spille en god kamp, sier han foran søndagens møte med Leicester.

Der må han klare seg uten stjerner som Sergio Agüero, Bernardo Silva, Gabriel Jesus og Ilkay Gündogan.

(NTB)

Sheffield United - Leeds:


Sander Berge starter sentralt på midtbanen for Sheffield United. Kampstart 13.00.

Avslører: - Mamma gråt:


Det var mange som hevet øyenbrynene da den danske angriperen Martin Braithwaite (29) ble signert av Barcelona som en nødløsning i februar.

Den danske spissen floppet i Middlesbrough i 2017, men gjorde en god figur i nedrykkstruede Leganés - noe som fikk Barcelona til å betale rundt 18 millioner euro for ham.

Årsaken var blant annet at Ousmane Dembélé ble langtidsskadet. Reglene i Spania sier at klubber kan hente en erstatter, dersom spilleren er ute med skade i minst fem måneder.

Nå forteller hovedpersonen i den danske podcasten «Rejsen» om hvordan moren reagerte på sjokkovergangen. Ryktene begynte å gå på en mandag, og 29-åringen måtte holde det hemmelig for venner og familie.

- Jeg kan huske tirsdag ettermiddag, hvor alt er ute, så sier jeg til mamma: 'Det er sant, mamma. Dette med Barcelona. Det gjenstår noen små detaljer, men det er sant.' Og jeg kan huske at min mor bare begynte å grine, sier Braithwaite og fortsetter:

- Hun sier bare: 'Du har jobbet så hardt i så lang tid, og jeg er så glad på dine vegne. Du fortjener det så mye.' Og det var helt sinnssykt å oppleve som familie. Jeg snakket med min far. De var virkelig glade på mine vegne. Jeg kunne merke det.

Spissen står med én scoring på elleve ligakamper for katalanerne, men stort sett som innbytter.

Foto: NTB Scanpix

Ferdig i Schalke 04:


Den tyske klubben Schalke 04 bekrefter på sine offisielle hjemmesider at de har sparket manager David Wagner.

Der skjer blant annet etter et 0-8-tap mot Bayern München i sesongens første ligakamp, etterfulgt av 1-3 mot Werder Bremen. Laget har gått hele 18 kamper i Bundesliga uten seier(!).

- Vi håpet alle sammen at vi ville snu den sportslige trenden med David Wagner. Dessverre ble det ikke levert nødvendige resultater eller forestillinger i sesongens første to kamper, heter det i pressemeldingen.

Wagner tok over Schalke 04 i 2019 etter fire sesonger i Huddersfield. Klubben ligger desidert sist i Bundesliga etter to kamper.

Foto: NTB Scanpix

LeBron løftet Lakers til NBA-finalen:


LeBron James er klar for sin tiende NBA-finale. Lørdag scoret han 38 poeng og gjorde en «triple-double» i Los Angeles Lakers' 117-107-seier over Denver Nuggets.

Mens stjernespilleren James har vært i finalen ni av de siste ti årene, skal Lakers gjøre opp om NBA-trofeet for første gang siden 2010.

James var skuffet da han ikke klarte å føre Lakers til finale i sin første sesong i laget. I årets semifinale var han ustoppelig for Nuggets, som tapte 1-4 sammenlagt i best av sju-serien.

35-åringen scoret 38 poeng og noterte seg for 16 returer og ti assists. Han hadde flest i alle kategorier av samtlige spillere på banen og ble ikke uventet kampens store profil.

– Vi skal nyte det i kveld, men vi skjønner at vi har større ting i vente. Vi har et større mål enn dette, sa James etter kampen, ifølge AP.

James var i sin første NBA-finale med Cleveland Cavaliers i 2007, før han senere var i finale åtte år på rad fra 2011 til 2018 med Miami Heat og Cavaliers. Han har vunnet tre titler og tar seg nå inn på en eksklusiv liste med fire spillere som har spilt minst ti finaler.

De andre er Bill Russell (12 finaler), Sam Jones (11) og Kareem Abdul-Jabbar (10).

I finalen kan James støte på sitt tidligere lag Miami Heat, som han gikk helt til topps med i 2012 og 2013. Heat leder 3-2 sammenlagt over Boston Celtics før sjette kamp søndag.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Ventura klatret videre i Punta Cana:


Kristoffer Ventura gikk lørdagens runde i PGA-turneringen i Den dominikanske republikk to slag under par og klatret ytterligere på lista.

Den norske golfproffen greide cuten med et nødskrik takket være birdie på 18. og siste hull fredag. Han klatret 40 plasser etter en skuffende åpningsrunde dagen før, og lørdag fortsatte han klatringen. Før den siste runden er han på delt 45.-plass, opp ni trinn fra dagen før.

Det startet ikke så bra, med bogey på to av de fem første hullene, men takket være birdie på 4., 7. og 9. hull var han under par halvveis på runden. På siste halvdel ble det birdie på 10. og 15. hull, men en bogey på 11. hull. Ventura er fem slag under pr etter tre runder.

Opp til ledende Adam Long er det 12 slag. Long overtok ledelsen takket være en 64-runde lørdag.

Hudson Swafford hadde to slags ledelse etter halvspilt turnering, men han trengte 69 slag for å ta seg rundt banen lørdag og er nå på 2.-plass to slag bak Long.

(NTB)

Real Betis - Real Madrid:

Martin Ødegaard (21) fikk nok en gang tillit fra start hos Real Madrid i kveld. Laget spiller borte mot Real Betis.

Men allerede i pausen ble Ødegaard byttet ut. Han så ikke ut til å være skadet, og mye tyder på at trener Zinedine Zidane ikke var fornøyd med det han så. Nordmannen ble erstattet av Isco.

Slik var lagene fra start:

Real Betis (4-2-3-1): Robles - Emerson, Mandi, Bartra, Moreno - Carvalho, Rodriguez - Joaquin, Canales, Fekir - Sanabria

Real Madrid (4-1-2-1-2): Courtois - Carvajal, Ramos, Varane, Mendy - Casemiro - Kroos, Valverde - Ødegaard - Benzema, Jovic

Bayer Leverkusen - RB Leipzig:

Alexander Sørloth startet på benken for RB Leipzig, men kom inn for Yussuf Poulsen etter 27 minutter.

Dette er debuten hans i Bundesliga. Poulsen holdt seg til låret etter en duell, ristet på hodet og gikk ut.

Ingen finale for Ruud:


Casper Ruud møtte Andrej Rublev i Hamburg for annet år på rad. I fjor tapte nordmannen i 2. runde på russerens vei til finalen, lørdag møttes de i semifinalen der russeren nok en gang ble for sterk.

Rublev vant det første settet 6-4 og deretter 6-2 i det andre.

Rublev er nummer 14 på ATP-lista og har vunnet fire titler så langt i karrieren. Ruud vant på sin side sin første ATP-tittel i februar.

Duoen spilte om finaleplass i en ATP 500-turnering. Ingen nordmenn har vunnet en så stor turnering, ifølge NTB.

Hamburg-turneringen er den siste oppkjøringen til Grand Slam-turneringen Roland-Garros.

Foto: NTB Scanpix

Haaland i bråk:


Fra NTBs oppdatering: Nå smeller det! Det starter med Khediras takling på Bellingham, men i kjølvannet av det er Haaland oppe i ansiktet på ham for å kjefte litt. Gouweleeuw svarer med å slenge ut en arm som treffer Haaland i ansiktet, før Haaland sender to strake armer i brystet på Augsburgs kaptein. Det blir full masseansamling med spillere fra begge lag, før det etter hvert roer seg ned. Haaland får det gule kortet.

Annonsørinnhold