Sportsstudio

Henrik Myhrvold Simensen

Røk ut etter straffethriller:

Leeds-manager Marcelo Bielsa byttet hele laget som startet i Premier League-åpningen til Ligacup-oppgjøret mot Hull.

League One-laget ledet 1-0 til langt på overtid, da utlignet Jezgjan Alioski for Leeds, og sikret straffesparkkonkurranse.

Men der gikk Hull seirende ut.

Martin Samuelsen satt på benken hele kampen for Hull.

Også Premier League-laget Southampton er ute, de tapte 2-0 mot Brentford fra Championship.

Foto: Oli Scarff/Reuters/NTB
Studioet fortsetter under annonsen

LeBron løftet Lakers til NBA-finalen:


LeBron James er klar for sin tiende NBA-finale. Lørdag scoret han 38 poeng og gjorde en «triple-double» i Los Angeles Lakers' 117-107-seier over Denver Nuggets.

Mens stjernespilleren James har vært i finalen ni av de siste ti årene, skal Lakers gjøre opp om NBA-trofeet for første gang siden 2010.

James var skuffet da han ikke klarte å føre Lakers til finale i sin første sesong i laget. I årets semifinale var han ustoppelig for Nuggets, som tapte 1-4 sammenlagt i best av sju-serien.

35-åringen scoret 38 poeng og noterte seg for 16 returer og ti assists. Han hadde flest i alle kategorier av samtlige spillere på banen og ble ikke uventet kampens store profil.

– Vi skal nyte det i kveld, men vi skjønner at vi har større ting i vente. Vi har et større mål enn dette, sa James etter kampen, ifølge AP.

James var i sin første NBA-finale med Cleveland Cavaliers i 2007, før han senere var i finale åtte år på rad fra 2011 til 2018 med Miami Heat og Cavaliers. Han har vunnet tre titler og tar seg nå inn på en eksklusiv liste med fire spillere som har spilt minst ti finaler.

De andre er Bill Russell (12 finaler), Sam Jones (11) og Kareem Abdul-Jabbar (10).

I finalen kan James støte på sitt tidligere lag Miami Heat, som han gikk helt til topps med i 2012 og 2013. Heat leder 3-2 sammenlagt over Boston Celtics før sjette kamp søndag.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Ventura klatret videre i Punta Cana:


Kristoffer Ventura gikk lørdagens runde i PGA-turneringen i Den dominikanske republikk to slag under par og klatret ytterligere på lista.

Den norske golfproffen greide cuten med et nødskrik takket være birdie på 18. og siste hull fredag. Han klatret 40 plasser etter en skuffende åpningsrunde dagen før, og lørdag fortsatte han klatringen. Før den siste runden er han på delt 45.-plass, opp ni trinn fra dagen før.

Det startet ikke så bra, med bogey på to av de fem første hullene, men takket være birdie på 4., 7. og 9. hull var han under par halvveis på runden. På siste halvdel ble det birdie på 10. og 15. hull, men en bogey på 11. hull. Ventura er fem slag under pr etter tre runder.

Opp til ledende Adam Long er det 12 slag. Long overtok ledelsen takket være en 64-runde lørdag.

Hudson Swafford hadde to slags ledelse etter halvspilt turnering, men han trengte 69 slag for å ta seg rundt banen lørdag og er nå på 2.-plass to slag bak Long.

(NTB)

Real Betis - Real Madrid:

Martin Ødegaard (21) fikk nok en gang tillit fra start hos Real Madrid i kveld. Laget spiller borte mot Real Betis.

Men allerede i pausen ble Ødegaard byttet ut. Han så ikke ut til å være skadet, og mye tyder på at trener Zinedine Zidane ikke var fornøyd med det han så. Nordmannen ble erstattet av Isco.

Slik var lagene fra start:

Real Betis (4-2-3-1): Robles - Emerson, Mandi, Bartra, Moreno - Carvalho, Rodriguez - Joaquin, Canales, Fekir - Sanabria

Real Madrid (4-1-2-1-2): Courtois - Carvajal, Ramos, Varane, Mendy - Casemiro - Kroos, Valverde - Ødegaard - Benzema, Jovic

Bayer Leverkusen - RB Leipzig:

Alexander Sørloth startet på benken for RB Leipzig, men kom inn for Yussuf Poulsen etter 27 minutter.

Dette er debuten hans i Bundesliga. Poulsen holdt seg til låret etter en duell, ristet på hodet og gikk ut.

Ingen finale for Ruud:


Casper Ruud møtte Andrej Rublev i Hamburg for annet år på rad. I fjor tapte nordmannen i 2. runde på russerens vei til finalen, lørdag møttes de i semifinalen der russeren nok en gang ble for sterk.

Rublev vant det første settet 6-4 og deretter 6-2 i det andre.

Rublev er nummer 14 på ATP-lista og har vunnet fire titler så langt i karrieren. Ruud vant på sin side sin første ATP-tittel i februar.

Duoen spilte om finaleplass i en ATP 500-turnering. Ingen nordmenn har vunnet en så stor turnering, ifølge NTB.

Hamburg-turneringen er den siste oppkjøringen til Grand Slam-turneringen Roland-Garros.

Foto: NTB Scanpix

Haaland i bråk:


Fra NTBs oppdatering: Nå smeller det! Det starter med Khediras takling på Bellingham, men i kjølvannet av det er Haaland oppe i ansiktet på ham for å kjefte litt. Gouweleeuw svarer med å slenge ut en arm som treffer Haaland i ansiktet, før Haaland sender to strake armer i brystet på Augsburgs kaptein. Det blir full masseansamling med spillere fra begge lag, før det etter hvert roer seg ned. Haaland får det gule kortet.

TV 2: Markus Henriksen vil tilbake til RBK:


Den klubbløse landslagsspilleren Markus Henriksen (28) har ifølge TV 2 bestemt seg for at han vil fortsette karrieren i gamleklubben Rosenborg.

Kanalen skriver at Rosenborg ga Henriksen frist til klokken 22 fredag med å foreta sitt valg, og at midtbanemannen skal ha avvist andre klubber fordi han ønsket å returnere til RBK.

Rosenborg-trener Åge Hareide medgir at han ønsker seg Henriksen i laget, men sier at han ikke er kjent med TV 2s opplysninger.

– Jeg vet at «Micke» (Mikael Dorsin) har snakket med Markus i det siste, men jeg kommer nettopp fra trening og har ikke fått de siste oppdateringene, sier Hareide.

Henriksen har hatt en vrien periode i engelsk fotball det siste året, og han har ikke spilt en A-lagskamp på klubbnivå siden februar.

Samtidig har han stort sett figurert i Lars Lagerbäcks landslagstropp, og han spilte for Norge senest mot Nord-Irland tidligere i måneden.

Henriksen spilte for Rosenborg fram til 2012, da han ble proff i nederlandske AZ.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Virik på seierspallen i Ungarn:


Maria Virik (20) padlet inn til 3.-plass i A-finalen på K1 1000 meter under verdenscupen i ungarske Szeged.

Bærum-padleren avsluttet finalen meget sterkt, men truet aldri Eszter Rendessy, som vant på hjemmebane på tiden 3.58,91.

Tyske Carola Schmidt fulgte 1,18 sekund bak Rendessy, mens Virik ble slått med 1,93 av ungareren.

I herrenes A-finale på 1000-meteren ble det 7.-plass til Lars Magne Ullvang. Han endte 7,96 bak den portugisiske vinneren Fernando Pimenta.

Ungarn-duoen Balint Kopasz og Adam Varga ble nummer to og tre.

Senere lørdag skal Ullvang i aksjon i A-finalen på K1 500 meter, mens Virik skal padle semifinale på samme distanse. I tillegg skal Daniel Salbu og Eivind Vold padle semifinale på K2 1000 meter.

Virik og Ullvang tok tidligere i måneden hver sin kongepokal under NM på Årungen.

(NTB)

Lightning én seier unna Stanley Cup:


Tampa Bay Lightning har én hånd på NHL-pokalen etter 5-4-seier i et overtidsdrama mot Dallas Stars fredag.

Kevin Shattenkirks scoring seks minutter ut i forlengningen sørget for at Florida-laget styrer mot sin første tittel siden 2004. Det står 3-1 sammenlagt før femte kamp i best av sju-serien lørdag.

Nettopp forlengninger har vært en slags styrke for Lightning i årets sluttspill. Sju ganger har de stått med uavgjort etter ordinær tid, og Shattenkirk og lagkameratene har vunnet seks av de kampene.

– Det er på en måte alle følelser du kan tenke deg. Men mer enn noe handler det om hvor glad du blir av å hjelpe laget ditt til en seier. Det var et stort øyeblikk, en viktig scoring, sa backen etter fredagens 5-4-seier, ifølge NHL.com.

Lightning har vunnet tre strake kamper etter at Stars startet finaleserien med seier.

(NTB)

Annonsørinnhold