Sportsstudio

Henrik Myhrvold Simensen

Slo tilbake etter tap:

Magnus Carlsen slo knallhardt tilbake etter nettproblemene som påførte ham et tap tirsdag. Med tre seirer onsdag er han i ledelse i St. Louis Rapid & Blitz.

Carlsen innledet onsdagens spill i onlineturneringen med seier over Levon Aronian etter 34 trekk. I det neste partiet beseiret han med svarte brikker Leinier Dominguez etter 41 trekk, og da var han i delt ledelse med Wesley So.

I tredje parti så Pentala Harikrishna en stund ut til å være på vei mot remis, men et tabbetrekk av inderen vippet alle piler i Carlsens favør, og nådeløst omsatte han i seier etter 31 trekk.

Ettersom So bare greide remis i sitt siste parti for dagen, er Carlsen i ledelse alene etter to av tre dager med hurtigsjakk. Det gjenstår tre partier torsdag, før turneringen avsluttes med at alle møter alle i lynsjakk både fredag og lørdag.

Carlsen mistet nettforbindelsen under hurtigsjakkpartiet mot Jan Nepomnjasjtsjij tirsdag og tapte på tid. Det ødela mye på en dag han innledet med sterk seier over Hikaru Nakamura og spilte remis mot So, men etter onsdagens oppvisning er han på topp igjen. (NTB)

Foto: Heiko Junge/NTB
Studioet fortsetter under annonsen

City-stjerne testet positivt:

Premier League-profilen Ilkay Gündogan er smittet av coronaviruset.

Det bekrefter den engelske storklubben selv på sine nettsider mandag.

Meldingen om Gündogans positive test kom bare få timer før City starter sin Premier League-sesong borte mot Wolverhampton.

Klubben opplyser at den tyske midtbanespilleren er satt i selvisolasjon i tråd med smittevernreglene som er utarbeidet for fotballen. Gündogan kan slutte seg til klubbens treninger igjen etter ti dager.

«Alle i klubben ønsker Ilkay god og rask bedring», heter det i mandagens uttalelse.

Det er ikke kjent når Gündogan kan ha blitt smittet eller om han har symptomer.

En rekke spillere i Premier League har de siste månedene avgitt positive covid-19. Spillerne testes jevnlig i tråd med protokollen som er utarbeidet for fotballen i England.

Gündogan var del av den tyske landslagstroppen som tidligere denne måneden møtte Sveits og Spania i nasjonsligaen. I 1-1-kampen mot Sveits scoret han Tysklands mål.

Manchester City ble nummer to i Premier League forrige sesong. Som følge av klubbens deltakelse i mesterligaen fikk mannskapet til Pep Guardiola utsatt starten på den nye ligasesongen med en uke.

Mandagens møte med Wolves blir dermed høstens første seriekamp.

(NTB)

Virustrøbbel før Ruuds sesonghøydepunkt – fem spillere får ikke delta:

Roland-Garros er sesongens store mål for Casper Ruud. Én uke før turneringen for alvor starter har fem spillere fått startnekt som følge av virussmitte.

Kvalifiseringen til tennissesongens største turnering på grus startet mandag. Fem av spillerne som skulle deltatt blir ikke å se, opplyser det franske tennisforbudet i en pressemelding.

«Turneringsledelsen i Roland-Garros kan bekrefte at to spillere har testet positivt for covid-19, og tre andre spillere har vært i nærkontakt med en trener som har testet positivt», heter det.

De aktuelle spillerne isoleres nå i sju dager og får dermed ikke spille på rødgrusen i Paris.

(NTB)

Fluortesting på vent i langrennsmiljøet: – Det blir en suppe:

Det finske skiforbundet vil stoppe fluorforbudet som er vedtatt av Det internasjonale skiforbundet (FIS). Finnene frykter for rettssikkerheten til løperne.

Det er blitt utsettelser rundt å få fram testapparatet som skal spore eventuell fluor på skiparene. Det skulle vært klart for noen uker siden, men er ikke det. Flere nasjoner, også Norge, er bekymret over situasjonen.

Det er bare vel to måneder til verdenscupsesongen starter.

– Det begynner å bli dårlig med tid. Vi kan ikke risikere løpernes rettssikkerhet, sier den finske smøresjefen Martin Norrgård til SVT.

– Vi tenkte at vi kunne gjennomføre et totalt fluorforbud også på de største nasjonale konkurransene. Nå ser vi for oss at løpere kan gå med fluor på et nasjonalt løp og uten internasjonalt. Det blir en suppe, sier Norrgård videre.

Smøresjefen er åpenbart oppgitt.

– Hvem skal ta ansvaret dersom en ski viser seg å ha gammelt fluor på seg? Vi motsetter oss ikke FIS' linje, men vi må få dette til slik at alt blir riktig. Det kan ikke være riktig om testutstyret er klart to uker før verdenscupåpningen, sier han.

En samling for smørere og test-personell i FIS-regi ble nylig avlyst. FIS står på sitt og mener at testapparatet skal være i funksjon i tide til å få gjort det som trengs før sesongåpningen.

Styret i Norges Skiforbund (NSF) vedtok i sommer at fluorforbudet utvides til å gjelde alle klasser og konkurranser i Norge. Et norsk forbud forelå i alle klasser opp til 16 år allerede fra forrige sesong.

Fluorforbudet er et signal fra FIS om at forbundet ikke ønsker å bruke produkter som viser seg å være helsefarlige, også for servicefolket. Hensyn til miljøet er også en del av begrunnelsen.

(NTB)

Karrierebeste for Hovland tross brutal US Open-avslutning:

US Open-avslutningen ble en nedtur for Viktor Hovland, men mandag klatret han til 29.-plass på verdensrankingen. Så høyt har han aldri tidligere ligget.

Hovland var på vei mot en plassering helt i toppen av resultatlistene i Major-turneringen US Open søndag, men en bogey og to dobbeltbogeyer på de tre siste hullene sendte golfstjernen ned på en delt 13.-plass.

Samtidig gikk et par millioner kroner i premiepenger fløyten.

På den meget krevende Winged Foot-banen i Mamaroneck, New York, imponerte samtidig 23-åringen gjennom store deler av helgen med svært stabilt spill.

Etter at turneringen var avsluttet og amerikanske Bryson DeChambeau var kåret til vinner, ble verdensrankingen oppdatert. Der ligger Hovland nå på 29.-plass, hans beste plassering noen gang. Oslo-gutten klatrer to plasser fra forrige uke som følge av prestasjonen i US Open.

I sommer var han som best oppe på 30.-plass, i kjølvannet av den delte 33.-plassen i PGA-mesterskapet. Siden har han ligget stabilt rundt nummer 30.

(NTB)

Middels Ødegaard-karakter etter sesongåpningen:

Real Madrid-trener Zinédine Zidane ber om litt tid for Martin Ødegaard etter 0-0 i sesongstarten. Nordmannen havnet i nedre sjikt på spillerbørsene.

Det endte målløst borte mot Ødegaards tidligere klubb Real Sociedad søndag. 21-åringen spilte fra start og ble byttet ut.

– Jeg er tilfreds med debuten hans. Han har ingen smerter i kneet, og det er viktig, sa Zidane på pressekonferansen etter kampen i San Sebastian.

– Litt etter litt vil vi bli bedre med Ødegaard. Vi å ha tålmodighet med alle, la han til.

På spillerbørsene i Spanias to største sportsaviser, Marca og AS, får Ødegaard karakteren 1 på en skala der 3 er best.

Fem Real-spillere fikk 2 i Marca og resten 1.

Hos AS krediteres to av Ødegaards medspillere (keeper Thibaut Courtois og midtstoppet Rapael Varane) 3, fire stopper på karakteren 2 og fem mann gis en 1-er.

Real Madrid spiller ny bortekamp mot Real Betis kommende lørdag.

(NTB)

Foto: NTB

Lokalavis: - Skal på medisinsk sjekk:

Alexander Sørloth (24) er mandag ventet å gjennomgå den medisinske sjekken hos RB Leipzig. Det skriver Sportbuzzer, som er regionsavisa i Leipzig.

"Den lange reisen er nesten over", skal sportssjef Markus Krösche ha sagt til lokalavisa søndag kveld.

Direktøren i RB Leipzig, Oliver Mintzlaff, håper overgangen snart vil gå i orden.

– Jeg håper at sportsdirektør Markus Krösche snart kan rapportere om overgangen, sier Mintzlaff til lokalavisa.

Sørloths agent Mike Kjølø har ikke besvart Dagbladets henvendelse. 

Foto: NTB

– Sikker på at vi vil se mer av ham:

Casper Ruud yppet seg mot verdensener Novak Djokovic i semifinalen av Roma Masters. Etter duellen satt komplimentene fra tennislegenden løst.

Det var spesielt én ting det serbiske tennisesset ble imponert av.

– «Forehanden» er hans våpen. Han bruker den veldig bra, sa Djokovic til pressen.

Ruud tapte til slutt den intense semifinalen av Roma Masters. 21-åringen gjorde seg på ingen måte bort i kampen som til slutt endte 7-5, 6-3 i Djokovics favør.

(NTB)

Håper på flere konkurranser: - Vil finne en mulighet til å sluntre unna trening:

Jakob Ingebrigtsen avsluttet banesesongen med to NM-gull og kongepokal. Nå håper han på flere konkurranser gjennom høsten og vinteren.

– Vi får prøve å finne en noen muligheter til å sluntre unna trening. Det er det vi helst vil på vinteren, slippe mest mulig terskeltrening, sa han til NTB etter å ha løpt 3.33,93 solo på 1500 meter i NM.

– Hva vil det da ha å si om du ikke får konkurrert?

– Det blir mer slitsomt. Det er gøy å løpe løp, jeg vil gjerne gjøre det om det er mulig, sier han.

Normalt sett har han løpt EM i terrengløp i desember, men det mesterskapet er avlyst i år.

– Ikke peiling på hva det blir. Det må vi se an.

(NTB)

MLS: Tredje strake seier for Glesnes:

Montreal Impact tok ledelsen, men Jakob Glesnes og hans Philadelphia Union slo hardt tilbake og ga seg ikke før det sto 4-1.

Glesnes spilte hele kampen for Pennsylvania-laget. Seieren sørget for at klubben har heng på serieleder Columbus Crew, som ligger tre poeng foran.

Romell Quioto ga Montreal Impact ledelsen etter kun seks minutter. Samme man havnet i fokus ti minutter senere da han fikk marsjordre av dommeren etter en VAR-sjekk.

Derfra ble det blytungt for canadierne, og Alejandro Bedoya utlignet drøye fem minutter etter utvisningen.

Like før pause ga Kacper Przybylko Union ledelsen etter en heading, og samme mann la på til 1-3 kun to minutter ut i andre omgang. Anthony Fontana fastsatte sluttresultatet til 1-4 midtveis i omgangen.

Dermed var Philadelphia Unions tredje strake seier et faktum.

(NTB)

Rekord-Hynne frykter mental utladning etter ellevill superuke:

Hedda Hynne har løpt seg rett inn i verdenseliten i år. Superuka ble avsluttet med NM-gull og en ny sterk 800-meterstid i Bergen. Tirsdag løp hun inn til norgesrekord og årsbeste i verden med 1.58,10 i Sveits.

Det har vært litt av en uke for Tjalve-løperen Hedda Hynne (30). Nå tror hun det kommer en mental utladning. Smak bare på denne uka:

– Hvordan er det å levere her i Bergen når «alle» venter på et gull?

– Det er sinnssykt godt, takk for at du spør om det, faktisk. Det er noe man må venne seg til. Denne uka har vært helt sinnssyk. Jeg har prøvd å nullstille mellom hvert løp. Jeg tror jeg kommer til å få en liten mental utladning nå, men det har vært en sinnssyk uke, sier Hynne til NTB.

– Nå skal jeg ha noen dager hvor jeg skal ta det inn over meg, det er mye følelser som kommer til å komme. Men jeg vil gi meg selv litt fri, så tror jeg at jeg kommer til å bli mer sulten enn noen gang, sier hun.

Sammen med trener Erik Sakshaug og hans trener-coach John Ertzgaard skal det nå legges en plan for neste sesong. Ingen av dem ønsker å love OL-medalje, men det er det alle rundt dem snakker om nå.

I NM satset hun alt i forsøket for å få en best mulig tid. Det var for å få utnyttet superformen hun er i. For kreftene begynner å ta slutt, og hun var ikke sikker på om hun ville orke to supertider denne helga.

– I dag var det eneste jeg tenkte på at jeg ville sikre gullet, sier hun.

Telefonen hennes har ikke akkurat fått hvile mye den heller. Gratulasjonene er mange, og trolig er det en og annen sponsor som vil melde seg på for å få verdens raskeste 800-meterløper i år inn i sin stall.

– Jeg har fått veldig mye positive tilbakemeldinger, jeg har vært litt tilbakeholden på å svare på alt, men jeg skal prøve å få svart alle. Jeg elsker at folk tar kontakt, og jeg håper det her kan være resultater som gjør at noen får lyst til at jeg skal representere dem, sier Hynne.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold