Sportsstudio

Marthe Ihle

Utestengt i to kamper:

PSGs brasilianske superstjerne Neymar er utestengt i to kamper med mulighet for en tredje etter turbulensen i kampen mot Marseilles sist helg.

Neymar lappet til motstanderen Alvaro Gonzalez i bahodet og beskyldte ham senere for rasisme. Neymar var en av fem spillere som ble vist røde kortet helt på tampen av kampen. De øverige utviste er også straffet.

Frankrikes fotballforbund (LFP) sier at de vil se nærmere på beskyldningene om rasisme.

Neymar ba nylig om unnskyldning for oppførselen sin og forklarte den med at han hisset seg opp på grunn av rasistiske kommentarer.

Gonzalez og Marseilles har avvist at det falt noen rasistiske gloser i det hele tatt. (NTB)

Foto: NTB Scanpix
Studioet fortsetter under annonsen

Smittet:

Premier League-klubben West Ham bekrefter i kveld at tre av deres folk har testet positivt for coronaviruset. De tre er manager David Moyes og spillerne Issa Diop og Josh Cullen.

West Ham møtte Hull City i ligacupen i kveld. Lagets medisinske team ble informert om de positive testene før kampen. Både manageren og de to spillerne forlot London Stadium umiddelbart.

- Alle i West Ham sender sine beste ønsker til David, Issa og Josh, skriver klubben på hjemmesida.

Begge spillerne var i startoppstillingen. Kampen ble spilt som planlagt og West Ham vant 5-1.

SMITTET: West Ham-manager David Moyes.

Luton Town - Manchester United:

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United møter Luton Town i ligacupens tredje runde i kveld. Kampstart: Klokka 21.15.

Solskjær gjør ti bytter fra laget som startet mot Crystal Palace i Premier League-åpningen lørdag. Bare kaptein Harry Maguire er i førsteelleveren igjen.

Her er United-laget som startet på Kenilworth Road (4-2-3-1):

Henderson - Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Williams - Fred, Matic - Mata, van de Beek, Lingard - Ighalo

Leipzig bekrefter - Sørloth er klar:


RB Leipzig bekrefter tirsdag kveld at Alexander Sørloth (24) har skrevet under på en femårskontrakt med klubben.

Kontrakten varer fram til 2025 og spissen får drakt nummer 19.

Nordmannen blir presentert som RB Leipzig-spiller onsdag klokka 12.00. Det bekrefter sportsdirektør Markus Krösche til TV 2.

Nordmannen var tidligere i dag på legesjekk i klubben. Alt forløp etter planen. Sørloth har det siste året bøttet inn 33 mål for Trabzonspor i Tyrkia. I tillegg har han sørget for elleve målgivende pasninger på til sammen 49 kamper.

Nå skal han prøve lykken i Tyskland. RB Leipzig har forhandlet både med Crystal Palace, som har eid Sørloth, og utlånsklubben Trabzonspor.

Laget møter Bayer Leverkusen borte lørdag.

OFFISIELT: Alexander Sørloth får drakt nummer 19.

Norge - Wales:

De norske fotballjentene møter Wales i EM-kvalifisering på Ullevaal stadion i kveld. Kampen startet klokka 18.00.

Norge leder gruppa og har 12 poeng. Deretter følger Wales (8 poeng), Nord-Irland (5 poeng), Hviterussland (3 poeng) og Færøyene (0 poeng). Gruppervinnerne går til EM-sluttspillet i England i juli 2022. Det samme gjør de tre beste toerne fra gruppespillet.

Norges lag fra start:

Cecilie Fiskerstrand, Ingrid Moe Wold, Maren Mjelde, Maria Thorisdottir, Kristine Minde, Amalie Eikeland, Vilde Bøe Risa, Ingrid Syrstad Engen, Guro Reiten, Caroline Graham Hansen, Lisa-Marie Karlseng Utland.

Tung nedtur for Premier League-fansen:


Alle planer om å gjenåpne engelske idrettsarenaer for publikum stanses som følge av den siste tidens markante økning i smittetilfeller.

Det bekreftet den britiske statsministeren Boris Johnson da han lanserte en rekke nye tiltak for å forhindre ytterligere smittespredning tirsdag.

Den siste tiden har det vært gjennomført en rekke testarrangementer der maksimalt 1.000 tilskuere har fått slippe inn på tribunene. Planene var å utvide gradvis, slik at antallet kunne økes ytterligere fra 1. oktober.

Slik blir det ikke.

Tirsdag var den britiske regjeringen klar på at «masseåpning» ikke vil være tilrådelig slik situasjonen er nå. Det er dårlige nyheter for både Premier League-fansen og mange idrettsaktører som sliter tungt som følge av mangel på billettinntekter.

– Nå ser vi på hvordan vi kan sette hele opplegget på pause, men vi ønsker å sørge for at vi kan få folk tilbake på tribunen når omstendighetene tillater det, sa statsråden Michael Gove ifølge BBC.

Statsminister Johnson sa at tiltakene som nå iverksettes kan få varighet på så lenge som seks måneder.

Premier League-kampene har vært spilt for tomme tribuner siden koronapandemien satte idretten på pause i mars. Mange toppledere i idretten har ropt et varsku rundt konsekvensene som bortfallet av inntekter kan få.

Ledere fra mer enn 100 klubber og forbund skal ha sendt et brev til statsminister Boris Johnson der det bes om økonomisk nødhjelp.

(NTB)

Flere varsler prishopp for Premier League:

Flere TV-distributører varsler at de øker prisene på Premier League-fotball etter at TV 2 satte opp sin pris for produktet, melder Kampanje.

Mandag kveld ble det kjent blant annet gjennom VG at Canal Digital skrudde opp prisen for tilgang til TV 2 Sport Premium med 40 prosent. Canal Digital begrunnet økningen med at TV 2 hadde økt sin veiledende pris. Den nye månedsprisen blir 699 kroner.

Altibox og RiksTV gjør som Canal Digital, men øker ikke prisene like mye. Telenor og Telia (Get) har ennå ikke sagt noe om hva de kommer til å gjøre.

– Altibox kommer også dessverre til å sette opp prisen på TV 2 Sport Premium-produktet, og det kommer til å øke fra 499 til 649 per måned. Og det blir med virkning fra 1. desember 2020, sier kommunikasjonsansvarlig for Altibox, Andreas Veggeland til Kampanje tirsdag.

Altibox sier at de ikke har til hensikt å tjene en eneste krone på prisøkningen.

– Vi har økt prisen tilsvarende økningen vi har fått fra TV 2. Altibox mener vi ikke skal tjene noe på denne prisøkningen, og vi kommer ikke til å tjene noen ting på denne prisøkningen, sier Veggeland.

RiksTV har ennå ikke sagt noe om hvor mye de kommer til å øke prisen for engelsk fotball gjennom deres kanaler. (NTB)

Foto: NTB

Premier League-profil ferdig i Aalesund:

Jordan Mutch og Aalesund har blitt enige om å avslutte samarbeidet. Det opplyser klubben i en pressemelding. Han fikk kun én kamp i Eliteserien.

Midtbanespilleren hadde kontrakt ut 2020 med tangotrøyene.

Det vekket oppsikt da Mutch før sesongen ble klar for klubben. Han har tidligere spilt Premier League for Crystal Palace, Cardiff og Queens Park Rangers.

Foto: NTB

Coronasmitte hos 2. divisjonslag:

2. divisjonslaget Sotra, som trenes av Renate Blindheim (26), er satt i karantene etter at en person i støtteapparatet har fått påvist koronasmitte.

Blindheim er den første kvinnen i historien som trener et herrelag på så høyt nivå som 2. divisjon. Hun bekrefter koronatilfellet i klubben overfor Bergensavisen.

– Jeg kan bekrefte at vi er i karantene, og at en person i apparatet rundt laget har fått påvist korona, sier Blindheim, som henviser øvrige spørsmål til daglig leder Dan Christensen.

Sotra spilte 1-1 hjemme mot Bærum i 2. divisjons avdeling 2 i helgen. Det er sannsynlig at kommende helgs seriekamp mot Levanger blir utsatt. (NTB)

Foto: NTB

Kraftige beskyldninger mot Luis Suarez:


Barcelona-angriper Luis Suarez (33) skal ha blitt etterforsket av italienske myndigheter som følge av en italiensk språkprøve uruguayaneren tok nylig. Det skriver blant annet La Repubblica.

Suarez var tilsynelatende på vei til storklubben Juventus og tok derfor en språkprøve i håp om å sikre seg et italiensk pass. Grunnen var at Juventus allerede hadde fylt sin kvote med utenlandske spillere, så Suarez måtte ha italiensk statsborgerskap for å slutte seg til klubben.

Kona til Suarez, Sofia Balbi, har italiensk pass, noe som gjorde at han fikk en åpning til å kunne sikre seg det samme. Det hevdes at 33-åringen jukset på prøven, som han besto, ved å vite alle spørsmålene på forhånd.

Suarez skal ha bare ha vist en elementær forståelse for det italienske språket. Det hevdes i italienske medier at han brukte en halvtime på språktesten, som normalt tar rundt to timer.

Det er uvisst hva slags straff Suarez risikerer om han blir funnet skyldig.

Juventus og Suarez var enige om en overgang, men den falt gjennom som følge av passproblemene. I stedet er Barcelona-angriperen på vei til Atlético Madrid.

Foto: NTB Scanpix

Jansen sier nei til VM:

Sykkelproffen Amund Grøndahl Jansen blir likevel ikke del av den norske troppen til sykkel-VM i italienske Imola.

Tirsdag opplyser 26-åringen fra Nes på Romerike at han trenger tid på å hente seg inn igjen etter Tour de France.

– Jeg er sliten etter Touren, og med et hektisk rittprogram utover høsten velger jeg ikke å kjøre VM, skriver han på Twitter.

– Ettersom løypa heller ikke er av det slaget jeg liker best, ser jeg for meg at noen andre vil ha langt større glede av å sykle VM, tilføyer han.

Traseen landeveisrittet skal gå i under VM i Imola er av det tøffe slaget. Carl Fredrik Hagen er utpekt som Norges sterkeste kort.(NTB)

Annonsørinnhold