Sportsstudio

Christian Sander

Zlatan-dobbel og VAR-drama i Milan-derbyet – Hauge forble på benken:

Zlatan Ibrahimovic var tilbake og scoret to ganger da Milan slo Inter 2-1 i et dramatisk lokaloppgjør på San Siro. Jens Petter Hauge kom aldri på banen.

Som følge av viruskarantene hadde ikke Ibrahimovic spilt siden han scoret begge målene da Milan slo Bologna 2-0 i serieåpningen 21. september. Lørdag trengte han imidlertid ikke mer enn ti minutter før han skaffet straffe. Inter-keeper Samir Handanovic stoppet straffen, men 39-åringen var rask på returen og fant nettmaskene.

Han doblet ledelsen tre minutter senere.

Like før halvtimen var spilt bestemte derimot Romelu Lukaku seg for at Zlatan ikke skulle få all oppmerksomheten og satte reduseringen.

Belgieren var dessuten involvert da Inter muligens burde fått mulighet til å utligne kvarteret før slutt. Inne i sekstenmeteren ble han felt av keeper Gianluigi Donnarumma, og dommeren pekte på straffemerket.

Etter at VAR-dommerne hadde vært inne i bildet ble det imidlertid dømt offside i situasjonen før. TV-bildene tydet samtidig på at ballen kom til Lukaku fra Milans Simon Kjær.

Dermed fortsetter den strålende sesongstarten for Milan. Til tross for Zlatans koronafravær står de med fire av fire mulige seirer i Serie A denne sesongen.

Jens Petter Hauge ble sittende på benken i lørdagens kamp.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

- Håndball-EM kan ryke:

Håndballpresident Kåre Geir Lio bekrefter ovenfor VG at Norge kan bli nødt til å si fra seg håndball-EM i desember.

- Vi ser risikoen og det er ting vi må vurdere i forhold til gjennomføring. Enten ved å finne på nye kloke tiltak ved innfasing og skjerming eller ved å vurdere om det hele tatt er mulig å arrangere dette. Rett og slett, sier han til VG.

- Dere kan si fra dere hele mesterskapet?

- Ja. Det kan skje. Vi må akseptere den situasjonen som er nå. Vi planlegger for alt og velger det beste. Det kan faktisk være slik at vi ikke får dette til, sier Lio til avisen.

Norges håndballforbund og det europeiske håndballforbundet vil i løpet av en halvannen uke avgjøre om EM kan arrangeres i Trondheim i desember. Det er de strenge smittevernsreglene som kan ødelegge for mesterskapet.

Hvis én spiller blir smiittet i Norge vil hele laget og eventuelle motstanderlag bli satt i karantene og forsvinne ut av mesterskapet.

Foto: Vidar Ruud / NTB

Slår tilbake mot sjokkrykter:

Paul Pogba avkrefter rapporter fra media om at han ville gi seg på det franske landslaget etter noen kommentarer fra president Emmanuel Macron.

Macron erklærte krig mot islamistisk separatisme tidligere denne måneden. Den engelske tabloidavisen The Sun skrev i etterkant en sak om at Pogba angivelig ville gi seg på det franske landslaget etter krigserklæringen.

Pogba, som er troende muslim, slår nå tilbake mot ryktene satt i verk av The Sun. I et Instagram-innlegg skriver han «uakseptabelt» sammen med et fake news-stempel på et bilde av saken i avisen.

- Så The Sun gjorde det igjen. 100 prosent usanne rykter om meg blir spredt omkring, legger Pogba til i innlegget.

- Jeg er forskrekket, sjokkert og frustrert over at enkelte «medier» bruker meg til å lage falske overskrifter. Jeg er i mot alle former for terror og vold. Uheldigvis er det enkelte journalister som ikke opptrer ansvarlig når de lager nyhetene. De misbruker pressefriheten når de ikke verifiserer at det de skriver stemmer eller ikke, og skaper en ryktespiral uten å bry seg om hvordan det påvirker folks og mitt liv, skriver Manchester United-stjernen videre.

Foto: FRANCK FIFE / AFP

Kan få sensasjonelt comeback:

Arrangøren ønsker seg Petter Northug og Marit Bjørgen til start under langrennsåpningen på Beitostølen. Norges Skiforbund lukker ikke døren for eks-stjernene.

Rennene går 20.–22. november, og det ligger an til så godt som bare norsk deltakelse.

I statuttene for konkurransene ligger det fem friplasser for begge kjønn for at noen få løpere som ikke har nok FIS-poeng, kan få en sjanse til å delta likevel.

– Det hadde vært spennende å få se dem begge på startstreken igjen. Vi får ta en vurdering om wild card hvis Petter eller Marit tar kontakt og ønsker å gå, sier langrennssjef Espen Bjervig i Norges Skiforbund til NTB.

– Det ville vært et scoop å få en av dem eller begge til start. Både en Northug på rett kjøl og ei Bjørgen i litt over vanlig skiturist nivå, forsvarer trolig en plass, sier Erik Østli til NTB

Han er en stor drivkraft bak den faste sesongstarten i langrenn.

Northug skal trene svært godt for tiden og spøkte i helgen overfor NRK med at han kanskje skulle melde seg på til sesongstarten.

– Kanskje jeg melder meg på til Beitostølen, sa Northug til NRK.

Bjørgen på sin side har siktet seg inn mot langløp til vinteren.


(NTB/Dagbladet)

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Kastrati utestengt av Kristiansund:

Flamur Kastrati får ikke delta på Kristiansunds trening og kamper, så lenge klubben og NFF jobber med en gjennomgang av hendelsen søndag. Det skriver Kristiansund i en pressemelding.

Kastrati kalte Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo for en "jævla soper" under Eliteseriekampen på Intility Arena søndag. Det har vekket sterke reaksjoner. Kristiansund sendte underveis i kampen ut en pressemelding, hvor de tok avstand fra spissens ordbruk, og varslet konsekvenser.

Kastrati har i etterkant unnskyldt ordbruken, og hevder han ikke visste hva ordet betydde. I pressemeldingen skriver Kristiansund at de er glade for at Kastrati på eget initiativ har unnskyldt seg.

Eurosport, som er tilstede i Kristiansund, skriver at Kastrati mandag sitter i møte med klubbledelsen.

Konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, opplyste til Dagbladet mandag morgen, at NFF vil møtes og diskutere episoden på et møte mandag, og at saken vil bli håndtert av disiplinærutvalget.

I dansk fotball ble nylig Lyngby-spiller André Riel utestengt i fem kamper, etter å ha sagt "din fucking homo" til en motspiller, og deretter gjentatt det etter at han ble utvist.

Kastrati er en gjentagende gjest i Eurosports podcast Spillerrådet. Dagbladet får opplyst at kanalen hatt møter mandag for å diskutere hans videre rolle i programmet.

- Vi støtter ikke det han sa, men det blir en redaksjonell vurdering fra gang til gang hvem vi skal ha med, og om vi skal ha han med, sier kommunikasjonsrådgiver i Discovery til Dagbladet og legger til:

- Det er naturlig at han må svare rundt dette om han er gjest.

Foto: NTB
Kastrati til VG: - - Visste ikke hva ordet betydde

Kastrati til VG: - - Visste ikke hva ordet betydde

dagbladet

Ny rasisme-sak i Eliteserien:

Søndag ble nok en spiller utsatt for rasistiske tilrop fra tribunen. Sandefjords Brice Wembangomo fikk beskjed fra en tilskuer om å «reise dit han kommer fra».

Daglig leder Christopher MacConnacher i Start bekrefter overfor Eurosport at en tilskuer skal ha kommet med rasistiske tilrop overfor Sandefjord-forsvareren under lørdagens oppgjør.

Nå skal Starts sanksjonskomité avgjøre hva slags straff tilskueren skal få.

– Klubben tar fullstendig avstand fra den type meninger, sier MacConnacher.

Dette er det tredje tilfellet av rasistisk hets mot spillere i Eliteserien de siste ukene. Kristiansunds Amahl Pellegrino ble utsatt for rasisme i kampen mot Aalesund i begynnelsen av måneden. Forrige helg gjaldt det Vålerengas Ousmane Camara, da en frivillig vakt i Sandefjord var ufin.

Starts supporterklubb Tigerberget har allerede ekskludert personen, opplyser de på sin Facebook-side.

Kulturdepartementet har satt ned et utvalg som ledes av Freddy dos Santos. Det har vært gjennomført en rekke kampanjer for å hindre rasisme i og utenfor fotballbanen, blant annet #STOPP-kampanjen som Norsk Toppfotball står bak.(NTB)

Foto: NTB

Hauge har fått corona:

Jens Petter Hauge har testet positivt for covid-19, melder Milan på sine nettsider.

I tillegg til Hauge har keeper Gianluigi Donnarumma, og tre medlemmer av støttappratet testet positivt, men alle uten symptomer.

Samtlige er nå i isolasjon. Hele spillergruppa er rutinemessig testet, og ingen andre er så langt positive.

AC Milan møter Roma i Serie A mandag kveld. Det blir altså uten det norske stjerneskuddet.

De positive testene kommer i etterkant av Milans tur til bortekampen mot Celtic torsdag forrige uke. Da scoret Hauge sitt første mål for Milan i 3-1-seieren.

Foto: NTB

Trues av nykommer:

Rune Almenning Jarsteins erstatter i Hertha Berlin-målet slipper inn mål på mål, men får likevel plass på ukens lag i Tyskland.

Alexander Schwolow ble henter til Hertha i sommer for snaut 60 millioner kroner. Det betydde også starten på reservetilværelsen for 36-åringen Jarstein.

Hertha har hatt en elendig sesonginnledning med bare tre poeng etter fem kamper og 9-12 i målforskjell. Men Schwolow virker helt trygg på laget. Sist helg kom han også med på ukens lag hos anerkjente Kicker.

Dermed må Jarstein trolig fortsette å se langt etter spill i Bundesliga.

Veteranen overværte Norges siste landskamp, 1-0-seier over Nord-Irland, fra reservebenken. André Hansen fikk sjansen. Rosenborg-keeperen har fortsatt til gode å slippe inn mål for Norge.

Det kommer tre landskamper i november (Israel, Romania og Østerrike). Så er spørsmålet hvem av Jarstein eller Hansen keepertrener Frode Grodås velger. (NTB)

- Så stygt å skrive:


Fotbalstjerne Nicklas Bendtner (32) og kjæresten Philine Roepstorff (27) er aktuelle med TV-serien «Bendtner og Philine» i Danmark.

Duoen er veldig åpne i serien, og i den nyeste episoden snakker de om stygge kommentarer på den mye omtalte appen Jodel, der brukerne er anonyme.

- Det er desidert løgn. Noe av det forstår jeg, men det meste er løgn, sier Roepstorff ifølge danske Ekstra Bladet.

Det er både fine og stygge kommentarer som blir skrevet om Bendtners kjæreste, som kommer med eksempler på ting som skrives om henne.

- 'Hvordan er Philine i virkeligheten? Jeg syns hun virker så snill, og så er hun bare helt nydelig'. Så er det en som skriver: 'Selvopptatt og virkelig ikke snill. Hun takler ikke at andre enn henne får oppmerksomhet'. Åh, det er så stygt å skrive, sier Roepstorff, som mener det ikke burde være lov at folk er anonyme.

27-åringen forteller også at det blir stilt spørsmål fra folk, som blant annet lurer på om hun har spyttet på en kvinnelig ansatt på byen, noe hun avkrefter.

Bendtner mener kjæresten bryr seg for mye om hva folk skriver, og ber henne la det ligge.

Roepstorff har også kritisert Jodel via Instagram tidligere, hvor hun blant annet la ut et lengre innlegg om at hun ikke vil ha noe som helst å gjøre med folk som benytter seg av appen.

Foto: NTB

Faller på rankingen:

Casper Ruud er nummer 27 på siste ATP-ranking. Han har demed falt en plassering siden sist.

Ruud har hatt spillefri siden han ble slått ut i 2. runde på Sardinia. Australske Alex de Minaur klatret fire plasser fra sin 29.-plass etter å ha tapt finalen for Ugo Humbert i Antwerpen søndag. Dermed passerte han Ruud.

ATP-listen toppes fortsatt av Novak Djokovic foran Rafael Nadal og Dominic Thiem. De 16 første beholder sin plassering fra forrige uke.

Casper Ruud skal ut mot italienske Jannik Sinner i ATP-turneringen i Wien. Kampen spilles tirsdag. Sinner har klatret tre plasser på rankingen til 43.-plass. (NTB)

Foto: NTB

Fortsatt ute med skade:

Skadeforfulgte Eden Hazard er med i Real Madrid-troppen til mesterligakampen mot Borussia Mönchengladbach. Det er ikke Martin Ødegaard.

Trener Zinédine Zidane har tatt ut 21 spillere. Oppgjøret går i Tyskland tirsdag.

Det er ti dager siden Real Madrid kommuniserte at Ødegaard hadde pådratt seg en leggskade, men det ble ikke opplyst hvor lenge man forventet ham uaktuell for kamper.

Hazard har en lang rekke skadeopphold bak seg siden han kom til Madrid fra Chelsea.

Real slo Barcelona i rivaloppgjøret sist helg. I mesterligaen startet gruppespillet med hjemmetap for et svekket Sjakhtar Donetsk-lag forrige uke. (NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold