Sportsstudio

Marthe Ihle

- Vi er redde:

Alpinsirkuset er i gang, der kvinnene sesongåpnet med storslalåm i Sölden lørdag. Der var blant andre sveitsiske Lara Gut-Behrami. Hun snakket etter rennet om mannen Valons covid-19-sykdom, og åpnet opp om frykten for viruset.

- Vi er redde, alle sammen. Det er opp til oss selv å handle ansvarlig og beskytte oss selv og andre, sier Gut til Blick.

Hun opplevde altså covid-19 på nært hold da mannen ble smittet. Hun beskriver viruset som en hard influensa. Videre går hun ut mot folk som kommer bort til henne, er fysiske, og folk som "puster henne i nakken" når hun er på butikken.

- Det er ikke koselig når fremmede kommer bort og tar på en som om vi er bestevenner, sier Gut.

Foto: NTB
Lara Gut kjæreste med Valon Behrami: - Skistjerna avslører ny fotballkjæreste

Lara Gut kjæreste med Valon Behrami: - Skistjerna avslører ny fotballkjæreste

dagbladet
Studioet fortsetter under annonsen

Toppscorer i drama:

Sander Sagosen scoret åtte ganger i første omgang, men greide ikke å avgjøre i 31-31-kampen mot Veszprém i mesterligaen onsdag.

Sagosen var avgjørende for at Kiel hang med i første omgang. Da lagene gikk til pause med Veszprém-ledelse 20-18 hadde Sagosen stått for åtte av målene, en uttelling på 80 prosent.

Men mens Kiel tok mer over i 2. omgang var det tyngre for Sagosen som ikke traff mål før 24 minutter var spilt. Det var Kiels fjerde strake mål. Da ledet det tyske lagetl 31-27.

Ungarerne hadde derimot ikke gitt seg og sikret uavgjort 31-31 med to minutter igjen.

Også Kiels andre nordmann, Harald Reinkind, var i målform og scoret fem ganger. Bare Sagosen og Kiels svenske Niclas Ekberg scoret flere.

Kiels tap kommer etter at laget utklasset Aalborg for en uke siden. Danskene møter Barcelona, som Vezprem passerte på tabellen, torsdag. Mye tyder på at det er disse fire lagene som kommer til å kjempe om de to plassene som gir direkte plass i kvartfinalene. De fire neste må ut i en omspillsrunde. (NTB)

Foto: NTB

Rekdal-smell:

romsø fikk med seg alle poengene da HamKam ble slått 3-1 i 1. divisjon i fotball. HamKam avga poeng for første gang siden 7. oktober.

Mikael Ingebrigtsen sendte Tromsø i føringen etter 17 minutters spill. Tromsø-angriperen står med fem scoringer denne sesongen. Etter halvspilt kamp sto det 1-0 til Tromsø.

Etter 77 minutter scoret innbytter Jonas Enkerud for HamKam. Jostein Gundersen sørget for at Tromsø tok ledelsen igjen med sin scoring ti minutter senere, og i kampens siste ordinære minutt fikk Tromsø straffe. Kent-Are Antonsen satte inn 3-1-målet.

Før kampen mot Tromsø hadde HamKam vunnet tre kamper på rad. Kjetil Rekdals menn har nå to poeng ned til kvalifiseringsplass.

Foto: NTB

Manchester United - RB Leipzig 1-0:

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har tatt ledelsen mot RB Leipzig. Scoringen kom etter 21 minutter ved Mason Greenwood.

Greenwood fikk pasningen fra Paul Pogba. Umiddelbart kunne det se ut som offside, men scoringen ble stående etter VAR-sjekk.

Følg kampen nedenfor.

MÅL: Greenwood sendte Manchester United i ledelsen.

Blir ambassadør for skeive muslimer:

Flamur Kastrati blir ambassadør for Salam Norge, en organisasjon for skeive muslimer. Det bekrefter generalsekretær i organisasjonen, Begard Reza til VG onsdag kveld.

Kastrati har blitt midlertidig utestengt av Kristiansund fra trening og kamper, etter at han søndag kalte Vålerena-trener Dag-Eilev Fagermo for "jævla soper" underveis i søndagens kamp.

Spissen har i ettertid beklaget, og hevder han ikke visste hva ordet betydde.

Foto: NTB

I sinne etter ny exit:

En frustrert Casper Ruud kjempet lenge, men tapte til slutt i strake sett mot Jannik Sinner i første runde av ATP 500-turneringen i Wien.

Kampen endte 7-6 (7-2), 6-3 til italieneren.

Dermed røk Ruud i sin første kamp for annen turnering på rad. For to uker siden tapte han overraskende 0-2 for tyske Yannick Hanfmann allerede i 2. runde av ATP 250-turneringen på Sardinia. Ruud var tredjeseedet i den turneringen, og kampen var derfor hans første.

Duellantene fulgte hverandre gjennom hele første sett onsdag, og ikke ett eneste game ble brutt.

På stillingen 3-3 i første sett hadde derimot Sinner tre muligheter til å bryte, men Ruud reddet seg inn og vant til slutt gamet.

På stillingen 6-5 til Ruud fikk nordmannen sin første bruddball for dagen, men Sinner avverget den og tvang fram et tiebreak.

Her fikk Sinner overtaket etter en feil nordmann var tydelig skuffet over.

– Nei, Casper, hva gjør du der? kunne man høre Ruud si til seg selv.

Da var stillingen 3-2 til Sinner, som tok resten av poengene og dermed det første settet.

Tidlig i 2. sett så Sinner ut til å kunne kontrollere inn til seier. Han vant de tre første gamene, men Ruud slo hardt tilbake og vant tre strake game.

Derifra var det derimot italieneren som kjempet i havn alle gamene og sikret seg avansement i turneringen.

Sinner er nummer 43 på siste ATP-ranking, 16 plasser bak Ruud.

Foto: NTB

Vet han er coronasmittet - feirer med laget:

Los Angeles Dodgers slo Tampa Bay Rays i World Series. Men i etterkant er det noe helt annet som har vekket oppsikt.

Justin Turner, som er lagets tredje baseman, deltok i feiringen av triumfen, til tross for at han er coronasmittet. Bildene viser Turner som sitter midt inne blant lagkameratene, uten munnbind.

Med stort rødt skjegg, og caps bakfrem, er han ikke spesielt vanskelig å oppdage.

Han er også avbildet på banen sammen med sin kone, mens han holder pokalen.

På Twitter har han skrevet han føler seg bra og er uten symptomer, men er skuffet over at han ikke kunnne feire med tittelen med laget. Det siste har vist seg som en løgn.

Foto: NTB

Vil slippe inn 23.500 på Old Trafford:

Manchester United-ledelsen mener å ha utformet et smittevernopplegg som åpner for at sosial distanse kan overholdes mellom 23.500 tilskuere på Old Trafford.

Det bekreftet Premier League-klubbens operative leder Collette Roche onsdag.

Old Trafford skal angivelig være modifisert slik at det vi være forsvarlig å slippe 23.500 tilskuere inn på tribunene under kamper. Grepet er gjort i håp om å være klare når britiske myndigheter åpner for at tilskuere igjen kan delta på idrettsarrangementer.

Regjeringen med statsminister Boris Johnson i spissen hadde opprinnelig et mål om en forsiktig gjenåpning i oktober, men denne planen er satt på vent som følge av oppsvinget i smittetilfeller.

United-leder Roche kaller myndighetenes forbud mot tilskuere «latterlig» all den tid supportere kan samles på kinoer for å se kamp.

– Jeg er overbevist om at vi kan tilrettelegge for fans på en trygg måte, sier Roche.

Manchester United opplyste nylig at klubbens inntekter gikk ned 18 prosent til 509 millioner pund (6,12 milliarder kroner etter dagens kurs) for regnskapsåret 2019/20 blant annet som følge av bortfall av billettinntekter. (NTB)

Foto: NTB

Ronaldo raser: - Bullshit!:


Cristiano Ronaldo har nok en gang testet positivt på coronaviruset, og mister derfor storkampen mot Lionel Messi og Barcelona i Champions League.

Onsdag la angriperen ut et bilde på Instagram, hvor meldingen var klar:

«Føler meg bra og frisk!»

Det rapporteres om at Ronaldo er fri for symptomer. Og hovedpersonen reagerer på testingen, med en ny kommentar under bildet.

«PCR ER BULLSHIT!»

PCR står for Polymerase Chain Reaction og slår fast om det er corona-gener i prøven, som gjerne tas ved bruk av en vattpinne.

Det er tydelig at portugiseren mener han burde fått spille kampen. Seinere har han fjernet meldingen, som har skapt reaksjoner i sosiale medier.

Ronaldo fikk påvist corona 13. oktober og har siden vært isolert. Juventus-stjernene testet seg i forkant av onsdagens kamp, og det er altså denne testen Ronaldo skal ha testet positivt på.

Foto: NTB

Bekrefter: Mister Messi-duell:

Cristiano Ronaldo var som ventet ikke med da Juventus onsdag ettermiddag offentliggjorde troppen til mesterligamøtet med Barcelona.

Ronaldo fikk påvist koronasmitte 13. oktober og har siden vært isolert i sitt hjem. Da Juventus-stjernene virustestet seg foran onsdagens kamp, skal portugiserens prøve fortsatt ha vært positiv.

Dermed er ikke 35-åringen aktuell for den imøtesette duellen med Lionel Messi.

Ifølge Uefas regler måtte Ronaldo ha testet negativt 24 timer før kampen for å være spilleklar.

Ronaldo la selv ut et bilde av seg selv i sosiale medier onsdag.

– Jeg føler meg frisk og har det bra. Forza Juve, skrev han.

Allerede tirsdag varslet Juventus-trener Andrea Pirlo at det var tvilsomt om stjernespissen kunne spille mot Barcelona.

– Uavhengig av resultatet får vi se hva vi gjør. Det er ikke lett å spille en hel kamp etter 15 dager med inaktivitet, sa Pirlo.

Onsdagens mesterligakamp skulle være portugiserens første kamp mot Barcelona-stjernen Messi etter at han forlot Real Madrid til fordel for Juventus i 2018.

(NTB)

Foto: REUTERS/Alberto Lingria/File Photo

- Skal sklitakle Solskjær:

Leipzig-trener Julian Nagelsmann var ikke overbegeistret da Ole Gunnar Solskjær avgjorde mesterligafinalen i 1999. Nå fleiper han om å ta hevn.

Nagelsmann var i det spøkefulle hjørnet da han møtte til pressekonferanse foran onsdagens mesterligamøte med Solskjærs United på Old Trafford.

Der fortalte Leipzig-treneren om at han som yngre var Bayern München-fan, og at det således falt han tungt for brystet da Solskjær senket favorittklubben i mesterligafinalen i 1999.

– Jeg var ikke den lykkeligste personen da. Faren min var Gladbach-fan på den tiden, så han ertet meg litt, sa Nagelsmann på tirsdagens pressekonferanse ifølge Kicker.

– Han var glad for at Bayern ikke vant. Jeg var ikke så glad, tilføyde Leipzig-treneren om maikvelden for 21 år siden. Da var han 11 år.

Onsdag møter Nagelsmann Solskjær ansikt til ansikt på Old Trafford.

– Jeg skal sklitakle han, smilte trenerprofilen humoristisk, før han understreket at han naturligvis ikke er sint lenger for scoringen i 1999.

Leipzig, med Alexander Sørloth i troppen, innledet gruppespillet i mesterligaen på beste måte med 2-0-seier over Fredrik Gulbrandsen og Istanbul Basaksehir i forrige uke.

Manchester United tok tre kruttsterke poeng med 2-1-seier over Paris Saint-Germain på bortebane.

(NTB)

Foto: Odd ANDERSEN / AFP

Annonsørinnhold