Sportsstudio

Christian Sander

Enige om å legge landslagsbråket bak seg:

På et møte søndag snakket Alexander Sørloth og landslagssjef Lars Lagerbäck ut om situasjonen som er oppstått etter forrige landslagssamling, og partene er nå enige om å legge saken bak seg, skriver NFF i en pressemelding.

- Vi, Alexander Sørloth, Stefan Johansen, Per Joar Hansen og Lars Lagerbäck, er enige om følgende:

Alexander har forstått at kommunikasjonsformen ble feil, noe han beklager og vi er enige om hvilke guidelines som gjelder på landslaget.

I etterkant av Serbia-kampen oppsto det som kjent en opphetet diskusjon. I en prestasjonskultur skal det være høyt under taket. Denne gangen ble temperaturen for høy, og diskusjonene gikk for langt fra begge parter.

Alexander og trenerteamet presiserer at han ikke har sagt at trenerne er inkompetente, men Alexander beklager at han argumenterte på en måte som gjør at de har oppfattet det slik.

Både Alexander Sørloth, trenerteam og kapteinsteam har snakket sammen og er opptatt av å legge saken bak seg, og fokusere på de kommende landskampene, står det i pressemeldingen.

Det har stormet rundt Sørloth og landslagsledelsen den siste uken etter at det kom fram at det hadde vært en opphetet diskusjon mellom Sørloth og landslagstrener Lars Lagerbäck på et spillermøte etter Serbia-kampen tidligere denne måneden.

- Jeg har det veldig fint og jeg ønsker ikke å kommentere noe. Vi tar det iternt, sa Sørloth til Viaplay etter kampen mot Hertha Berlin i går.

Bryter tausheten

Bryter tausheten

dagbladet
Studioet fortsetter under annonsen

Leicester klatret forbi Liverpool:

James Maddison og Harvey Barnes ga Leicester 2-0 over Southampton lørdag. Med seieren inntok vertene 2.-plassen i Premier League.

Oppgjøret så ut til å ebbe ut med Maddisons scoring etter 38 minutter, men fem minutter på overtid doblet Barnes ledelsen på en kontring.

Leicester er uten tap på sine fem siste ligakamper. Brendan Rodgers' menn står med 35 poeng etter 18 kamper. Det har tatt dem forbi Liverpool før den regjerende Premier League-mesteren møter serieleder Manchester United på Anfield søndag.

United topper en svært tettpakket tabell ett poeng foran Leicester.

Det første målet kom da Youri Tielemans spilte en fin ball fram til Maddison mot slutten av 1. omgang. 24-åringen lurte Southampton-forsvaret og klinket inn 1-0 fra kort hold.

Southampton hadde sine sjanser, og særlig Stuart Armstrong var farlig frampå. Rett etter pause fyrte han av et skudd som Kasper Schmeichel måtte gi en retur på, men Theo Walcott greide ikke å stokke beina. Ballen gikk noen meter til side for mål.

Senere i kampen hadde Armstrong et langskudd i tverrliggeren.

Barnes kunne fint å scoret tidligere i kampen enn han gjorde. Kvarteret før slutt ble forsøket hans reddet av Jan Bednarek på streken.

Med tapet blir Southampton værende på 29 poeng. Det holder til en 8.-plass.

(NTB)

Foto: Alex Pantling/Pool via AP

- Nesten uvirkelig bra:

Oliver Solberg var kun 0,9 sekund unna klasseseier i sitt første løp som rallyproff for Hyundai. Kommende uke starter den nye VM-sesongen.

19-åringen havnet kun bak hjemmehåpet Teemu Asunmaa i klassen for R5-biler i finske Arctic Lapland Rally. Han imponerte stort ved å være raskest på den femte fartsprøven, som var 25 kilometer lang.

– Vi ble temmelig overrasket over seier på den fartsprøven, for vi hadde tidlig start og følte vi tapte mye tid i løssnøen. Men det ble en gledelig overraskelse. Selv om vi fikk problemer med kommunikasjonssystemet i bilen, var vi klart raskeste R5-bil siste dag. Resultatet ble nesten uvirkelig bra i vårt første løp med nytt bilmerke, sier Oliver Solberg i en pressemelding.

Eliteklassen i rallyet i Rovaniemi ble vunnet av Juho Hänninen. Finnen kjørte med en fullverdig WRC-bil med rundt 100 hestekrefter sterkere motor enn den Solberg kjører med.

Før jul skrev Solberg under en toårskontrakt med storlaget Hyundai. Kommende uke starter VM-sesongen i Monte-Carlo, og der stiller Solberg til start i WRC2-klassen (nivå to).

(NTB)

Foto: Micke Fransson/TT / NTB

Chelsea slet seg til seier:

Mason Mount ble sent Chelseas matchvinner i 1-0-kampen borte mot Fulham i lørdagens London-derby i Premier League. Vertene spilte en hel omgang med ti mann.

Seieren var viktig for Frank Lampard. Manageren har vært under press etter en rekke svake resultatene de siste ukene. Chelsea hadde kun vunnet én gang på sine seks siste ligakamper før naboduellen på Craven Cottage.

Også lørdag øynet de blåkledde nok et poengtap. Fulham holdt lenge stand med én mann mindre på banen, men i det 78. minutt sprakk nullen. Mount klinket til innenfor boksen og plasserte ballen i det nærmeste hjørnet.

22-åringen scoret på strak vrist etter en kort klarering fra Fulhams keeper.

Hjemmelaget fikk Antonee Robinson utvist rett før pause. Venstrebacken fikk svi for å sette inn en fæl takling på Chelsea-kaptein César Azpilicueta.

Etter scoringen til Mount hadde Chelsea et par muligheter til å doble ledelsen.

Fulham sto med fem strake uavgjorte kamper i Premier League før lørdagens tap. Scott Parkers menn ligger under nedrykksstreken med tolv poeng etter 17 kamper. Det skiller fire poeng opp til Burnley på trygg grunn.

Chelsea er nummer sju på tabellen med 29 poeng. Det skiller tre poeng opp til firer Leicester, som har én kamp mindre spilt.

(NTB)

- Utrolig kjip beskjed:

Sesongen er over for Aleksander Aamodt Kilde etter en stygg kneskade på trening lørdag. Det bekreftet Skiforbundet i en pressemelding lørdag kveld. Korsbåndet i det høyre kneet er røket.

- Det var som jeg fryktet, men som jeg ikke håpet på. Jeg er i veldig gode hender og har mange rundt meg med god erfaring, så dette skal gå bra. Det er ekstra kjedelig når jeg er i min livs form, men jeg skal komme sterkt tilbake, sier Kilde i pressemeldingen.

Kilde skal opereres i løpet av kort tid opplyser forbundet videre. Fjorårets verdenscupvinner trente i østerrikske Hinterreit da ulykken skjedde.

Alpinlandslaget er allerede hardt rammet av skader. I forrige uke pådro både Lucas Braathen og Atle Lie McGrath seg kneskader i et storslalåmrenn i Adelboden. For alpinkometen Braathen er sesongen over.

- Det var en utrolig kjip beskjed å få. Jeg har aldri opplevd noe lignende skade-messig før, så veldig ny erfaring for min del. Ikke akkurat morro å få den beskjeden, men hva får man gjort? Nå er det bare å se fremover å være positiv, forteller Kilde på et pressetreff lørdag kveld.

Det var på trening i østerrikske Hinterreit Kilde var uheldig.

- Det var en veldig god trening, men et uhelig lite fall. Jeg får en vridning i kneet som får det til å poppe. Jeg tenker med en gang at det var noe galt. Sa til treneren min at det ikke virket helt bra, forteller Kilde om fallet på trening.

Dette er Kildes første alvorlige kneskade, men han er slett ikke den første alpinisten som opplever et skademareritt.

- Det blir en ny erfaring. En erfaring jeg håpet jeg aldri ville gjennom, men vi har en fin erfaring i troppen og jeg skal bruke det for å komme meg gjennom dette, fortsetter han.

Foto: Fabrice COFFRINI / AFP

Norge skuffet i laghopp:

Norge var bakpå allerede fra første hopp og var sjanseløse på seieren i lørdagens lagkonkurranse i Zakopane. De norske ble nummer tre bak Østerrike og Polen.

Siden verdenscupleder Halvor Egner Granerud bare fikk 116,5 meter i sitt første hopp, stakk Polen og Østerrike ifra. Granerud var Norges andremann i første omgang.

Allerede da var polakkene 34,7 poeng foran Norge, mens også Østerrike var langt foran. Det forspranget klarte aldri nordmennene å hente inn.

De gjorde et tappert forsøk, og Marius Lindvik imponerte stort i sitt andrehopp, samt at Robert Johansson hoppet bakken ned i sitt sistehopp og landet på 140 meter. Men det hjalp lite.

Selv uten Stefan Kraft vant Østerrike med 991,2 poeng. Det var 8,9 foran Polen og 16,4 foran Norge.

(©NTB)

Foto: AP Photo/Czarek Sokolowski

Første seier på to måneder:

Brighton vant kjærkomment 1-0 borte mot Leeds i Premier League lørdag. Det gjorde slutt på lagets svake rekke siden november.

Neal Maupays scoring etter 17 minutter ble den eneste på Elland Road. Gjestene vant til tross for et intenst Leeds-press resten av kampen.

Seieren var Brightons tredje denne sesongen. De er på 16.-plass med 17 poeng etter 19 kamper. Lørdagens trepoenger sendte laget forbi Burnley.

Brighton sto med fem uavgjorte og fire tap siden seieren over Aston Villa 21. november.

Burnley tapte på sin side 0-1 i bortemøtet med West Ham. Michail Antonio ble matchvinner med sin scoring etter ni minutter.

Med seieren er West Ham nummer åtte med 29 poeng etter 18 kamper. Det er uhyre jevnt i Premier League. David Moyes' menn har bare sju poeng opp til serieleder Manchester United, som har én kamp mindre spilt.

(NTB)

Foto: Peter Powell/Pool via AP

Vipers overlegne:

Et tafatt Bucuresti var aldri i nærheten av å true Vipers i mesterligaen lørdag. Kristiansandslaget vant til slutt 29-22 i Romania.

Dermed slo sørlendingene tilbake etter å ha gitt fra seg en seks måls ledelse mot Esbjerg i første kamp siden EM- og julepausen forrige lørdag. Den gang endte kampen 22-22.

Vipers startet forrykende og ledet 5-1 før seks minutter var spilt i Romania. Vertene kom mer inn i spillet, men bortelaget kunne likevel gå til pause med en 14-9-ledelse.

Etter pause skulle det derimot gå over elleve minutter før Bucuresti fant nettmaskene. Da hadde Vipers allerede fått fem fulltreffere. De tok tidvis innpå, men kom aldri nærmere enn fem mål.

Vipers har nå ti poeng etter seks spilte kamper i mesterligaen. Det holder til en 3.-plass, poenget bak toer Bucuresti. De to beste går direkte til kvartfinalene. Vipers har spilt langt færre kamper etter en rekke koronautsettelser i høst.

Senest gjelder det kampen mot Rostov Don, som skulle vært spilt onsdag denne uken. Vipers neste kamp blir mot Bietigheim neste søndag.

(NTB)

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

VM-lag kan ikke stille:

Kapp Verde har to nye koronatilfeller i håndball-VM. Laget kan ikke innfri kravet om minst ti friske spillere og vil trolig bli dømt til tap mot Tyskland.

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) skriver på sine nettsider at Kapp Verde ikke er i stand til å stille et lag til søndagens kamp mot tyskerne. Lørdag fikk to nye spillere i laget påvist smitte etter en PCR-test.

Fredag stilte Kapp Verde med bare elleve spillere mot Ungarn. Kravet til IHF er at man har en kamptropp på minst ti mann. Regelverket sier at motstander blir idømt 10-0-seier når et lag ikke kan stille til kamp i VM.

Det afrikanske laget fikk sju spillere med koronasmitte rett før VM. Disse ble ikke med til Egypt. Torsdag ble det kjent at ytterligere fire spillere er isolert etter å ha fått påvist korona.

Totalt har Kapp Verde hatt 13 smittetilfeller den siste uken.

(NTB)

Norsk fiasko:

Flere bomskudd på de to første etappene og to strafferunder for Tiril Eckhoff ødela for Norge i kvinnestafetten i skiskyting lørdag. De norske ble nummer sju.

Norge var foran stafetten en av favorittene, men klarte ikke å innfri. Hadde Eckhoff gjort en kjapp og feilfri ståendeskyting på tredje etappe, kunne det blitt spennende med Marte Olsbu Røiseland på sisteetappen.

Men Eckhoff, som vant sprinten torsdag, sprakk fullstendig og måtte ut i to strafferunder. Dermed var Norges seiersmuligheter spolerte, og Røiseland ble sendt ut to minutter og 18 sekunder bak ledende Hviterussland foran den siste etappen.

- Det er kjipt å prestere så dårlig. Jeg er skuffet på mine egne vegne. Jeg går for hardt inn til den stående skytingen. Det er drit kjipt med tanke på at vi er et lag og at vi ikke får det til i dag, var Eckhoffs dom etter stafetten.

Røiseland måtte bruke tre ekstraskudd på stående etter å ha skutt fullt hus på liggende. Dermed ble det en skuffende 7.-plass for Norge med to strafferunder og 15 ekstraskudd. Det var flest av alle deltakerland.

Vant gjorde Tyskland. Franziska Preuss kom inn samtidig med hviterussiske Jelena Krutsjinkina til den siste skytingen. Preuss skjøt fullt hus og avgjorde på mesterlig vis, mens Krutsjinkina bommet to ganger. Hun klarte likevel å ta Hviterussland til en meget imponerende 2.-plass.

(NTB)

Foto: AP Photo/Matthias Schrader

God EM-start av Pedersen:

Sverre Lunde Pedersen åpnet med seier på 500 meter, men ble passert av Patrick Roest på 5000-meteren og er nummer to etter første dag i allround-EM.

På 500-meteren levert Pedersen 36,25. Det var i par med Roest, som fikk nest beste tid på åpningsdistansen.

På den tidoble distansen var derimot nederlenderen vesentlig sterkere. Han vant distansen på 6.10,25, mens Pedersen ble 7.-mann med tiden 6.19,97.

Marcel Bosker ligger på 3.-plass, mens Hallgeir Engebråten holder en sterk 4.-plass etter halvgått EM. Han leverte dobbelt personlig rekord med 36,67 (3.-plass) og 6.22,24 (8.-plass) på åpningsdagen.

Siste nordmann, Peder Kongshaug, er nummer 15 etter første dag i den nederlandske skøytemetropolen.

Søndag skal allroundgutta gå 1.500 og 10.000 meter.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Annonsørinnhold