Sportsstudio

Henrik Myhrvold Simensen

Kastrati utestengt av Kristiansund:

Flamur Kastrati får ikke delta på Kristiansunds trening og kamper, så lenge klubben og NFF jobber med en gjennomgang av hendelsen søndag. Det skriver Kristiansund i en pressemelding.

Kastrati kalte Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo for en "jævla soper" under Eliteseriekampen på Intility Arena søndag. Det har vekket sterke reaksjoner. Kristiansund sendte underveis i kampen ut en pressemelding, hvor de tok avstand fra spissens ordbruk, og varslet konsekvenser.

Kastrati har i etterkant unnskyldt ordbruken, og hevder han ikke visste hva ordet betydde. I pressemeldingen skriver Kristiansund at de er glade for at Kastrati på eget initiativ har unnskyldt seg.

Eurosport, som er tilstede i Kristiansund, skriver at Kastrati mandag sitter i møte med klubbledelsen.

Konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, opplyste til Dagbladet mandag morgen, at NFF vil møtes og diskutere episoden på et møte mandag, og at saken vil bli håndtert av disiplinærutvalget.

I dansk fotball ble nylig Lyngby-spiller André Riel utestengt i fem kamper, etter å ha sagt "din fucking homo" til en motspiller, og deretter gjentatt det etter at han ble utvist.

Kastrati er en gjentagende gjest i Eurosports podcast Spillerrådet. Dagbladet får opplyst at kanalen hatt møter mandag for å diskutere hans videre rolle i programmet.

- Vi støtter ikke det han sa, men det blir en redaksjonell vurdering fra gang til gang hvem vi skal ha med, og om vi skal ha han med, sier kommunikasjonsrådgiver i Discovery til Dagbladet og legger til:

- Det er naturlig at han må svare rundt dette om han er gjest.

Foto: NTB
Kastrati til VG: - - Visste ikke hva ordet betydde

Kastrati til VG: - - Visste ikke hva ordet betydde

dagbladet
Studioet fortsetter under annonsen

Tilbake :

Liverpool-stjernen Mohamed Salah har testet negativt for coronaviruset flere ganger og er aktuell for spill mot Atalanta i mesterligaen onsdag.

Det opplyste Liverpool-manager Jürgen Klopp på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

– Han har trent (med laget), og alle testene har vært negative, svarte tyskeren på spørsmålet om sin egyptiske stjerneving.

Salah ble smittet av coronaviruset da han var på landslagssamling med Egypt, og han testet positivt to ganger. Han gikk dermed glipp av søndagens seriekamp mot Leicester, som Liverpool vant 3-0.

(NTB)

Foto: NTB

Nytt smittetilfelle:

Ytterligere en spiller i fotballklubben Kongsvinger har avgitt positiv coronaprøve. Lagets neste to kamper 1. divisjon må dermed utsettes.

Det opplyser Norges Fotballforbund tirsdag.

Mandag ble det kjent at en KIL-spiller hadde testet positivt på viruset. Nå øker altså antallet.

I og med at Kongsvinger møtte Stjørdals-Blink sist lørdag, settes begge lag i karantene.

«Morgendagens utsatte kamp mellom Strømmen og Stjørdals-Blink må derfor utsettes på nytt. Samtidig vil kommende helgs kamp mellom Grorud og Kongsvinger utsettes», skriver NFF.

I forbindelse med smittetilfellet som ble bekreftet mandag opplyste Kongsvinger at den smittede spilleren ikke hadde vært i kontakt med noen av de andre spillerne eller vært på Gjemselund siden forrige helg.

Videre ble det opplyst at samtlige i spillertroppen og støtteapparatet skulle testes og ville være i karantene til testsvarene er klare.

Det er den positive prøven som ble bekreftet tirsdag som gjør at klubbens kommende kamper må utsettes.

- KIL har fulgt NFFs protokoller og retningslinjer fra myndighetene hele veien. Samtidig ser vi at vi aldri kan være forsiktige nok framover. Siden vi ble gjort oppmerksom på at spilleren hadde testet positivt, har alle som har vært i kontakt med spilleren den aktuelle helgen vi var i Bergen, gått inn i karantene, sa klubblege Åge Henning Andersen mandag.

NFF jobber med en ny spilleplan for 1. divisjon. Den er trolig klar onsdag. (NTB)

Odd-dobbel:

Odd har signert to nye spillere. Conrad Wallem og Leopold Wahlstedt kommer begge fra Arendal i 2. divisjon.

Wallem er midtbanespiller og noterte seg for to kamper for Norges G19-landslag i fjor. 20-åringen har vært på banen for Arendal

Svenske Wahlstedt er keeper og har spilt samtlige 19 kamper for Arendal denne sesongen. Totalt står han med 43 kamper for sørlandsklubben.

Begge spillerne er klare for Odd fra og med 1. januar 2021.

Danske Rasmus Minor Petersen ble tidligere tirsdag løst fra kontrakten med Odd etter kun få uker i skiensklubben.

Odd ligger foreløpig på 5.-plass med fem kamper igjen av årets sesong i Eliteserien. Søndag venter bortekamp mot Sandefjord. (NTB)

Får 7,9 millioner:

Norges Fotballforbund fordeler 7,9 millioner kroner på klubbene i 2. divisjon og 3. divisjon som følge av at årets fotball-NM måtte virusavlyses.

Pengene kommer fra Kulturdepartementets andre krisepakke til idretten og frivilligheten. Fotballforbundet søkte der om kompensasjon på vegne av klubbene som skulle deltatt i cupen.

Millionene som nå fordeles, handler om bortfalte inntekter i de tre første ordinære cuprundene. Disse skulle vært gjennomført i perioden 12. mars til 31. august.

Totalt søkte NFF om å få 11,3 millioner kroner, men kulturminister Abid Rajas ordning åpnet «kun» for å kompensere 70 prosent av søknadsbeløpet. Forbundet har derfor mottatt 7,9 millioner kroner.

Det betyr at 89 klubber hver får utbetalt 88.800 kroner. (NTB)

På klubbjakt:

Håndballstjernen Amanda Kurtovic har fått tillatelse til å finne seg en ny klubb å spille for nesten av sesongen. Men foreløpig er ingenting på plass.

Hennes ungarske klubb Györ opplyser på sitt nettsted at Kurtovic er gitt muligheten til å finne seg en ny klubb på kort sikt. Betingelsen er at hun ikke går til en klubb som deltar i Champions League.

Kurtovic har slitt med spilletid i den ungarske storklubben, og man ble enige om at det beste for 29-åringen er å forsøke å få spilletid et annet sted.

- Jeg kan bekrefte at jeg skal bort. Det var den beste korttidsløsningen vi kunne komme fram til, sier Kurtovic til NRK.

Hun har foreløpig ikke funnet seg en ny klubb, men kommer til å fortsette karrieren. Etter planen skal hun også tilbake til Györ fra høsten 2021.

- Jeg har samme ambisjoner som før, så det har ikke forandret seg. Motivasjonen er den samme. Men jeg må bare få lov til å lande litt hjemme. Starte litt på nytt. Om det blir fra neste uke eller fra februar, det har jeg ikke svar på, sier hun. (NTB)

Foto: NTB

Møter Brøndby:

Vålerenga skal bryne seg på Brøndby i 16-delsfinalen i mesterligaen i fotball, mens LSK Kvinner må på en lang bortetur til Hviterussland for å møte FC Minsk.

Det ble klart under Det europeiske fotballforbundets (Uefa) trekning tirsdag.

Brøndby har vært med i mesterligaen helt siden 2009/2010-sesongen.

Ada Hegerberg er tilbake i trening for Lyon, klubben som har vunnet turneringen sju ganger og fem år på rad. Den norske stjernespissen og lagvenninnene møter Juventus.

LSK Kvinner må dermed til et land som er utenfor Schengen til sitt bortemøte i mesterligaen få dager etter at Toppserien er avsluttet. Deretter venter cupfinalen mot Vålerenga 13. desember før returkampen i mesterligaen skal spilles.

Vålerenga på sin side har hjemmekamp før cupfinalen. Vålerenga er med i mesterligaen for første gang.

Kampene spilles 9. og 10. desember med returkamp 15. og 16. desember. Finalen spilles i Göteborg i mai neste år. (NTB)

Corona-krisa: Slik skal de løse Eliteserie-avslutningen:

NFF har offentliggjort hvordan de skal løse avslutningen på Eliteserien i en pressemelding.

Der kommer det blant annet fram at NFF i dialog med klubbene har blitt enig om følgende prinsipper:

* Stor fleksibilitet når det gjelder bruk av reservearena og haller
* Strammere tidsplan med flere midtukekamper
* Tid til to dager med trening etter karantene
* Kun siste serierunde går samtidig mot normalt de to siste
* Tre netter mellom hver kamp (tre netter på hjemsted)

- For Eliteserien fremskynder vi kamper og tar i bruk midtukene fremover. Dette innebærer serierunder onsdag 2. og 9. desember med unntak av en kamp torsdag 10. desember. Med dette er vi ferdig med nest siste serierunde 10. desember for de fleste klubbene. Grunnet deltakelse i Europa League må Moldes kamper utsettes og spilles 13. og 16. desember, sier leder av konkurranseavdelingen Nils Fisketjønn.

Foto: NTB

- Jeg skal bort:

Håndballstjernen Amanda Kurtovic har fått tillatelse til å finne seg en ny klubb å spille for nesten av sesongen. Men foreløpig er ingenting på plass.

Hennes ungarske klubb Györ opplyser på sitt nettsted at Kurtovic er gitt muligheten til å finne seg en ny klubb på kort sikt. Betingelsen er at hun ikke går til en klubb som deltar i Champions League.

Kurtovic har slitt med spilletid i den ungarske storklubben, og man ble enige om at det beste for 29-åringen er å forsøke å få spilletid et annet sted.

– Jeg kan bekrefte at jeg skal bort. Det var den beste korttidsløsningen vi kunne komme fram til, sier Kurtovic til NRK.

Hun har foreløpig ikke funnet seg en ny klubb, men kommer til å fortsette karrieren. Etter planen skal hun også tilbake til Györ fra høsten 2021.

– Jeg har samme ambisjoner som før, så det har ikke forandret seg. Motivasjonen er den samme. Men jeg må bare få lov til å lande litt hjemme. Starte litt på nytt. Om det blir fra neste uke eller fra februar, det har jeg ikke svar på, sier hun.

(NTB)

Foto: NTB

- Vurderer anke :

Norges Fotballforbund har mottatt begrunnelsen fra Uefas for dommen etter Romania-kampen. Nå har forbundet ti dager på seg til å anke.

– Begrunnelsen er mottatt. Vi studerer den nå, bekrefter konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF til NTB.

Han vil ikke gå inn på hva som står i begrunnelsen.

Det europeiske fotballforbundets (Uefa) ankeutvalg fastslo at det er NFF som har ansvaret for at nasjonsligakampen mellom Romania og Norge ikke ble spilt, og derfor ble resultatet satt til 3-0 til Romania.

NFF ba Uefa i et brev om at kampen skulle bli omberammet, eller i verste fall at den burde blitt avgjort ved loddtrekning hvor resultatet ble satt til 1-0, 0-0 eller 0-1.

Kampen mellom Sveits og Ukraina i nasjonsligaen ble avlyst på grunn av et smitteutbrudd i det ukrainske laget. Der har foreløpig ikke Uefa tatt en beslutning om utfallet av kampen.

Fisketjønn sier at utfallet der ikke betyr mye for NFF.

– Vi konsentrerer oss om eventuelle konsekvenser for det norske laget, sier han.

(NTB)

Foto: Bjørn Langsem

Gladmelding for Lillehammer:

Det blir skirenn på Lillehammer 4-6. desember. Det melder Norges Skiforbund i en pressemelding. I stedet for verdenscuprenn, blir det nasjonale renn på norsk jord.

- Vi er glade for at vi sammen med Lillehammer Olympiapark og de lokale helsemyndighetene på så kort tid har klart å organisere konkurranser med Norges beste utøvere i langrenn, hopp og kombinert med de smitteverntiltakene som er nødvendig. Arrangementet vil, slik det ble på Beitostølen foregående helg, bli gjennomført i tråd med de til enhver tid gjeldende smitteverntiltak som nasjonale og lokale helsemyndigheter anbefaler sier arrangementssjef i Skiforbundet, Terje Lund.

Verdenscuprennene er i utgangspunktet utsatt på grunn av smitteutviklingen i Norge. Det jobbes med å finne alternative datoer.

For langrennsløperne blir programmet en kopi av sist helgs arrangement på Beitostølen. Det legges opp til tre konkurranser på rappen med sprint, 15 kilometer klassisk og 15 kilometer fri teknikk.

I tillegg blir det hopprenn for kvinner to av dagene samt kombinertkonkurranser.

Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
Utsetter verdenscupen på Lillehammer

Utsetter verdenscupen på Lillehammer

dagbladet

Annonsørinnhold