Sportsstudio

Sindre Lie

Slår tilbake mot sjokkrykter:

Paul Pogba avkrefter rapporter fra media om at han ville gi seg på det franske landslaget etter noen kommentarer fra president Emmanuel Macron.

Macron erklærte krig mot islamistisk separatisme tidligere denne måneden. Den engelske tabloidavisen The Sun skrev i etterkant en sak om at Pogba angivelig ville gi seg på det franske landslaget etter krigserklæringen.

Pogba, som er troende muslim, slår nå tilbake mot ryktene satt i verk av The Sun. I et Instagram-innlegg skriver han «uakseptabelt» sammen med et fake news-stempel på et bilde av saken i avisen.

- Så The Sun gjorde det igjen. 100 prosent usanne rykter om meg blir spredt omkring, legger Pogba til i innlegget.

- Jeg er forskrekket, sjokkert og frustrert over at enkelte «medier» bruker meg til å lage falske overskrifter. Jeg er i mot alle former for terror og vold. Uheldigvis er det enkelte journalister som ikke opptrer ansvarlig når de lager nyhetene. De misbruker pressefriheten når de ikke verifiserer at det de skriver stemmer eller ikke, og skaper en ryktespiral uten å bry seg om hvordan det påvirker folks og mitt liv, skriver Manchester United-stjernen videre.

Foto: FRANCK FIFE / AFP
Studioet fortsetter under annonsen

Neto reddet ett poeng:

Pedro Neto kom inn fra benken og sikret ett poeng for Wolverhampton i Premier League-møtet med Southampton mandag. Kampen endte 1-1.

Southampton har vært en av de store overraskelsene i inneværende Premier League-sesong. Mandag så mannskapet til Ralph Hasenhüttl lenge ut til å være på vei mot en ny sterk seier.

Theo Walcott sendte gjestene i ledelsen etter et snaut kvarter i annen omgang da han fikk stå umarkert på bakerste stolpe etter et innlegg fra lagkamerat Che Adams.

Like etter fikk samme Walcott en kjempesjanse til å doble ledelsen, men alene med Wolves-keeper Rui Patrício satte Southampton-profilen ballen svakt utenfor.

I stedet kom scoringen i motsatt ende av banen, og ufortjent var det ikke. Wolves kunne scoret allerede før pause, men en god Alex McCarthy i gjestenes mål var meget god og forhindret baklengs.

Kvarteret før slutt hadde imidlertid ikke sisteskansen noe å stille opp med da et skudd fra Raúl Jiménez traff stolpen bak ham. Returen satte innbytter Pedro Neto i mål.

Det ene poenget betyr at Southampton er nummer fem på tabellen, mens Wolves ligger fire plasser lenger ned.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Magnus Carlsen avsluttet med tap:

Magnus Carlsen tok 2,5 av fem mulige poeng på dag nummer to av Champions Chess Tour mandag. Det gir foreløpig delt annenplass i åpningsturneringen.

Nederlenderen Anish Giri topper tabellen etter at ti av 15 innledende partier er spilt. Han har 6,5 poeng. Carlsen er én av tre spillere som deler annenplassen med seks poeng.

Dermed er Carlsen på god vei mot kvartfinale. De åtte beste etter tre dager er klare for avansement til utslagsrundene.

Tirsdag lyktes samtidig ikke den norske verdensmesteren maks. Han måtte nøye seg med én seier.

I det siste partiet havnet han i trøbbel mot en offensiv Sergej Karjakin og tapte.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Nytt smittetilfelle i Spart:

Ytterligere en av spillerne i ishockeyklubben Sparta har testet positivt på koronaviruset, melder TV 2.

Daglig leder i Sparta, Henning Svendsen, bekrefter smittetilfellet overfor kanalen.

– Spilleren som nå er smittet, er sengeliggende med feber, men har det etter forholdene bra. Vi har flere som har lignende symptomer, slik at når svarene på deres prøver kommer i morgen og onsdag, forventer vi flere positive tester, sier han.

Den aktuelle spilleren var på isen i eliteseriemøtet med Manglerud Star sist torsdag. Dagen derpå ble det kjent at klubben hadde smitte i sine rekker.

Spillerne har siden vært i karantene. Karanteneperioden vil nå strekke seg fram til mandag 30. november.

Dermed må to kommende kamper mot Frisk-Asker og én mot Stavanger Oilers utsettes.

Også spillerne i Manglerud Star må nå i karantene. Det fører også til utsettelse av kamper. Oslo-klubben skulle møtt Narvik og Lillehammer denne uken.

Nylig gjorde Norges Ishockeyforbund det klart at eliteseriekamper som ikke kan spilles etter 1. desember, vil bli avlyst.

Sparta ligger på sjuendeplass på eliteserietabellen. Manglerud Star er nummer åtte. (NTB)

Wood sprakk seiersnullen for Burnley:

Chris Wood scoret kampens eneste mål da Burnley slo Crystal Palace og tok sesongens første trepoenger i Premier League mandag.

Scoringen som til slutt skilte lagene kom etter kun åtte minutters spill. Etter klabb og babb i Palace-feltet satte Wood ballen over gjestenes keeper Vicente Guaita fra kloss hold.

Den viktige scoringen var sesongens andre i ligaen for Burnley-spissen.

Palace skapte sjanser nok til å snu kampen, men effektiviteten var fraværende. På overtid vartet Burnley-keeper Nick Pope opp med en feberredning da Christian Benteke fikk avsluttet rett foran mål etter et frispark.

Tidligere i omgangen gikk samme Pope seirende ut da Palace-spiss Michy Batshuayi kom alene med ham. Batsuhayi hadde også en god mulighet før pause.

Med til historien hører det at også Burnley kunne score flere mål enn det ene. Tidlig i annen omgang traff islendingen Jóhann Berg Gudmundsson tverrliggeren med et kjempeskudd.

Med seieren klatret Burnley opp over nedrykksstreken i den engelske toppserien. Mannskapet til Sean Dyche har fem poeng etter ni serieomganger, og har i tillegg en kamp til gode på de øvrige lagene i bunnstriden.

Crystal Palace er på sin side nummer ti på tabellen.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Raser: - Totalt forkastelig:


Sveriges landslagssjef i fotball, Janne Andersson, er opprørt over belastningen spillerne hans påføres, blant annet som følge av coronapandemien.

I den nylig avsluttede landslagspausen spilte Sverige tre kamper på sju dager. Slik kan det også bli i 2021 når VM-kvalifiseringen tar til. I tillegg er kampprogrammene i klubbfotballen tettere enn noen gang som følge av utsettelsene viruspandemien har skapt.

Den svenske landslagssjefen er mildt sagt lite begeistret for råkjøret spillerne hans utsettes for. Tanken på å skulle spille tre viktige VM-kvalifiseringskamper i løpet av få dager har han mildt sagt lite til overs for.

– Dette med tre kamper på en samling er totalt forkastelig ut fra vårt perspektiv om å kunne forberede oss på best mulig måte, sa han under et digitalt pressemøte mandag.

– Man trenger å gjøre ting på treningsfeltet, det går ikke an å bare snakke om ting teoretisk. Dette rammer oss litt hardere enn andre som har større bredde i troppen. For oss som kanskje ikke har så mange spillere på øverste nivå, blir samspillet enda viktigere og muligheten til å forberede oss på en god måte kjempeviktig, tilføyde Andersson.

Ute i klubbene går det i tillegg sjelden mer enn tre dager mellom hver kamp for spillerne.

– Det er totalt galskap at de i prinsippet spiller søndag, onsdag, søndag, tirsdag, lørdag. Jeg er forundret over at det ikke har blitt større diskusjoner om dette ut fra et sportslig og medisinsk perspektiv, for det er utrolig tøft for spillerne, sa Andersson.

Han håper at situasjonen i fotballen kan bli normalisert, slik at man i 2021 kan gå tilbake til to landskamper per samling.

Sverige er også kvalifisert for EM-sluttspillet neste sommer.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Zaha i isolasjon etter positiv virustest:

Crystal Palace må klare seg uten viktige Wilfried Zaha i mandagens Premier League-møte med Burnley.

Spissen er plassert i isolasjon etter å ha avgitt en positiv test på coronaviruset. Det bekreftet manager Roy Hodgson i forkant av kampstart.

– Han har dessverre testet positivt på coronaviruset, så han er i isolasjon og venter på svaret på den neste testen, sa trenerveteranen.

– Han føler seg ikke spesielt syk, men dessverre var testen positiv, og dermed må han følge prosedyrene, tilføyde Palace-sjefen.

Inn som erstatter i startoppstillingen kommer Michy Batshuayi.

Zaha har vært en svært viktig brikke for Palace denne sesongen. Han står med fem scoringer i ligaen så langt.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Grealish må svare for fire lovbrudd bak rattet:

Aston Villa-stjernen Jack Grealish må møte i en domstol i Birmingham tirsdag. Der må han svare for fire ulike lovbrudd som bilist.

Det fremgår av rettsdokumenter som er publisert i forkant av høringen.

I juni opplyste politiet at 25 år gamle Grealish var anklaget for tre lovbrudd relatert til en episode som fant sted under den første koronavirus-nedstengningen av det britiske samfunnet i mars. Fotballprofilen skal blant annet for å ha unnlatt å stoppe ved et ulykkessted.

Nå er det klart at Grealish også må svare for ett tilfelle av uforsvarlig kjøring som stammer fra 18. oktober i år. Den episoden skal ha funnet sted like i nærheten av Aston Villas treningsanlegg.

18. oktober var samme dag som Villa slo Leicester 1-0 i Premier League. Grealish ble kåret til kampens beste spiller.

I etterkant av episoden i mars offentliggjorde Grealish en video på Twitter der han opplyste at han hadde vært dum og sagt ja til å besøke en venn selv om det var i strid med de nasjonale koronabestemmelsene. Villa-kapteinen sa han var «svært skamfull» over bruddet på retningslinjene.

Tidligere denne måneden fikk Premier League-stjernen mye ros da han var med i det engelske landslagets startoppstilling for aller første gang i karrieren. Kampen mot Belgia endte med 2-0-seier.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Tar Ståle Solbakken i forsvar:

FC Københavns tidligere klubbgigant Flemming Østergaard tar Ståle Solbakken i forsvar og mener nordmannen ikke ble behandlet med den respekten han fortjener.

Søndag langet en følelsesladet Solbakken ut mot ledelsen i den danske toppklubben i et stort intervju med dansk TV3. Seks uker er gått siden han fikk sparken i FCK. Beskjeden fikk nordmannen på telefon.

Trenerprofilen beskyldte søndag klubbledelsen for å snakke usant om omstendighetene for hans avgang og for bevisst å snakke ned både ham og det han har bygd opp i den danske hovedstaden.

Nå får han støtte av FCKs tidligere direktør og styreformann Flemming Østergaard. Han var blant annet mannen som ansatte Solbakken som trener i 2006.

«Intervjuet med Ståle på TV har gjort et stort inntrykk på oss alle, og jeg har fått hundrevis av eposter, tekstmeldinger og telefonsamtaler, der folk, fans og næringslivsfolk ønsker å høre mine synspunkter og meninger om intervjuet», skriver Østergaard på sin Facebook-profil.

«Jeg er enig med Ståle i hans synspunkter om manglende respekt for en person, som har betydd så mye for FCK som Ståle. Man bør ikke bli sparket via en telefonsamtale», fortsetter han.

Fotballtopp utestengt av Fifa i fem år:

Fifa-visepresident Ahmad Ahmad utestenges fra Det internasjonale fotballforbundet i fem år for blant annet korrupsjon og misbruk av sin posisjon.

Fifas etiske komité kommer med sin kunngjøring midt i 60 år gamle Ahmads kampanje for å bli gjenvalgt som president i Det afrikanske fotballforbundet (CAF).

Komiteen er kommet fram til at «Ahmad har brutt sin lojalitetsplikt, tilbudt gaver og andre fordeler, forvaltet penger og misbrukt sin posisjon som CAF-president».

Ahmads første periode som CAF-president er blitt overskygget av påstander om korrupsjon. I juni i fjor ble han riktig nok løslatt uten siktelse etter å ha blitt avhørt av fransk påtalemyndighet.

CAF sier i en uttalelse at Constant Omari tar over som midlertidig president for Ahmad. Fifas kjennelse gjør at «Ahmad ikke lenger er i en posisjon til å utøve sitt ansvar», heter det fra forbundet.

Constant Omari ble Ahmads nummer to i juli 2019 og er også fotballpresident i Kongo og medlem i Fifa-styret. 60 år gamle Omari har for øvrig også vært mistenkt for korrupsjon.

Bot
Ahmad, som tidligere har vært medlem av regjeringen på Madagaskar, får også en bot på 200.000 sveitserfranc, som tilsvarer snaut to millioner norske kroner.

Ahmad har hatt presidentvervet i CAF siden 2017, og han har i samme periode vært visepresident i Fifa. Nytt presidentvalg i CAF avholdes i mars 2021.

Utestengelsen hans er et resultat av etterforskning av flere forhold.

«Etterforskningen av Ahmads oppførsel i sin stilling som CAF-president i perioden 2017 til 2019 gjaldt ulike CAF-relaterte styresaker, inkludert organiseringen og finansieringen av en pilegrimsreise til Mekka, hans involvering i CAFs avtaler om sportsutstyrsselskapet Tactical Steel og andre aktiviteter», heter det i en uttalelse fra Fifa.

Pilegrimsreise
En revisjon av CAFs økonomi pekte på flere uregelmessigheter under Ahmads ledelse. Rapporten ble bestilt av Fifa, som også tok over driften av CAF i seks måneder.

CAF skal ha betalt omkring 100.000 dollar for 18 personer, inkludert Ahmad og noen andre afrikanske lands fotballedere, for pilegrimsferden umrah i Saudi-Arabia.

Ahmad tok over presidentvervet i CAF etter Issa Hayatou, som hadde regjert i 29 år. Ahmad har foreløpig ikke uttalt seg om utestengelsen. Han har mulighet til å anke avgjørelsen til idrettens voldgiftsrett (CAS).

Ahmads tidligere visepresident, Kewsi Nyantakyi, måtte gå av da han ble utestengt på livstid fra Fifa for korrupsjon. For to år siden Forrige måned fikk han utestengelsen redusert til 15 år.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Skiskyting som planlagt i Holmenkollen i mars:

erdenscupen i skiskyting i Holmenkollen går på de planlagte datoene 18.-21. mars og avslutter dermed den kommende sesongen.

Samtidig er det klart at tsjekkiske Nove Mesto overtar verdenscuphelgen i Beijing som skulle vært et slags prøve-OL foran lekene i den kinesiske hovedstaden i 2022.

Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) har nå spikret kalenderen for siste tredel av sesongen, mens de to første tredelene var klare fra før. Verdenscupåpningen skjer i finske Kontiolahti kommende helg.

Det skal også konkurreres i Hochfilzen (to helger), Oberhof (to helger) og Anterselva før VM i Pokljuka i februar. Sesongen avsluttes med dobbelthelg i Nove Mesto og deretter én verdenscuphelg i Oslo.

– Vi er svært fornøyde med denne avgjørelsen og ser fram til å ønske verdens beste skiskyttere velkommen til Holmenkollen i mars neste år, såfremt situasjonen tillater det. Det er viktig for oss å utarbeide en god smittevernprotokoll slik at arrangementet lar seg gjennomføre i trygge rammer, sier daglig leder Stefan Marx i Holmenkollen Skifestival.

Smittesituasjonen overvåkes og vurderes kontinuerlig, og en endelig beslutning for Kollen-rennene fattes i januar.

(NTB)

Annonsørinnhold