Annonse

Sportsstudio

NFF har kontaktet spillere til nødlandslag
Foto: NTB

NFF har kontaktet spillere til nødlandslag

Jørgen Strand Larsen (Groningen) og Ghayas Zahid (APOEL) bekrefter begge til Dagbladet at de har blitt kontaktet av NFF om å spille Nations League-kampen mot Østerrike onsdag.

Andreas Vindheim (Sparta Praha), Håkon Evjen (AZ), Mathias Dyngeland (Elfsborg), Sondre Tronstad (Vitesse), Kristoffer Askildsen (Sampdoria) og Fredrik Ulvestad (Djurgården) bekrefter til VG at de har blitt kontaktet, og har alle meldt seg klare.

Samme avis skriver at Jens Petter Hauge fortsatt er i Oslo, han har hatt corona, og kan derfor være aktuell.

Dagbladet har vært i kontakt med Tokmac Nguen via hans rådgiver søndag formiddag. Da hadde han ikke hørt noe fra NFF og ville ikke kommentere. Søndag ettermiddag meldes det fra VG at også Nguen har blitt kontaktet.

Annonse
Kan ende i høyesterett
Foto: Reuters

Kan ende i høyesterett

Forrige uke annonserte Formel 1-laget Alpine Oscar Piastri som deres nye fører, etter at Fernando Alonso annonserte at han ville slutte seg til Aston Martin etter sesongen.

Noen timer seinere kom meldingen fra Piastri selv om at det var fake news, og han ikke kom til å kjøre for Alpine den kommende sesongen. Nå kan saken ende i høyesterett i London, ifølge Alpine-sjef Otmar Szafnauer selv.

Szafnauer sa at alle indikasjonene fra deres base i Paris var at Alpine var forberedt på en juridisk kamp når sommerferien i Formel 1 er over.

- Det å gå til høyesterett er over 90 % sjanse for at vi gjør, sa han ifølge Reuters.

Amerikaneren sa at han kontaktet Formel 1s Contract Recognition Board (CRB) forrige uke, men at veien kanskje ikke er tilstrekkelig.

- Hvis CRB sier at «lisensen din er bare gyldig hos Alpine» og Piastri sier «det er flott, men jeg kjører aldri for dem, jeg får bare vente et år», så må du gå til høyesterett for erstatning, sa Szafnauer.

Det har vært spekulasjoner om at de to lagene til slutt vil komme til en enighet som kan se at Daniel Ricciardo vender tilbake til Alpine.

Aurstralieren kjørte nemlig for Renault, som nå er Alpine, før han gikk til McLaren som han fortsatt kjører for.

Du kan lese mer om saken under:

Les hele saken

Full forvirring: - Det er feil!

Første seier på over ett år
Foto: Pa Photos

Første seier på over ett år

Tennisveteranen Serena Williams pustet lettet ut etter å ha vunnet sin første tenniskamp på 14 måneder mandag.

Hun tok seg til andre runde i WTA-turneringen i Toronto etter å ha slått spanske Nuria Parrizas Diaz 6-3, 6-4.

- Det er lys i enden av tunnelen. Jeg kommer nærmere det lyset og kan ikke vente med å nå det, sa Williams etter seieren.

Det har vært et tungt år for den amerikanske tennisveteranen, som blant annet røk ut i første runde av Wimbledon i juni etter et langt skadeavbrekk.

40-åringen vil ikke spekulere på sin egen framtid på tennisbanen.

- Jeg elsker å spille tennis, men kan jo ikke holde på i all evighet, sier hun.

Williams har vunnet 23 Grand Slam-titler i karrieren.

(NTB)

Annonse
Mareritt for Liverpool
Foto: AFP

Mareritt for Liverpool

I 2-2-kampen mot Fulham i sesongåpningen av Premier League, måtte Liverpool-stjerna Thiago Alcantara ut med skade. Spanjolen spilte hele første omgang, men fem minutter inn i andre omgang måtte han kaste inn håndkleet.

Nå skriver James Pearce i The Athletic at Klopp må belage seg på opptil seks uker uten 31-åringen, med det som skal være en skade i hamstringen.

Det er dårlig nytt for den tyske treneren. Alex Oxlade-Chamberlain, Curtis Jones og Naby Keita er også ute med skade. Sistnevnte skal være klar til neste kamp.

Klopp fikk flere spørsmål om det blir hentet inn ny midtbanespiller før overgangsvinduet er over.

- Et spillerkjøp må gi mening både nå og på lang sikt. Vi har åtte midtbanespillere. Vi har fortsatt nok midtbanespillere. Det er ikke som at vi mangler midtbanespillere, men noen av dem er ute med skade, sa Klopp etter skuffelsen mot Fulham lørdag.

Han fortsatte:

- Det er ingen god situasjon, og jeg liker den ikke i det hele tatt. Vi får se hvordan vi skal reagere på det, men vi har iallfall ikke panikk.

Overgangsvinduet i Premier League stenger midnatt 1. september norsk tid.

Keane slakter United-overgang
Foto: Shutterstock/NTB

Keane slakter United-overgang

Nyansatte Erik ten Hag har tidligere i sommer forsterket Manchester United-laget med blant andre Christian Eriksen.

Men til tross for at den danske playmakeren ikke har vært lenge i sin nye klubb, er fotballekspert Roy Keane svært skeptisk til signeringen.

- Jeg synes han er en god spiller, men kommer han til å bringe titler til Manchester United? Svaret er nei, slår Keane fast ifølge Manchester Evening News.

Den tidligere United-kapteinen sier at han er tvilsom til Eriksens defensive kapasitet når de røde djevlene skal opp mot de andre storlagene i Premier League.

- Min største frykt med en spiller som Christian, sammen med Manchester Uniteds største problem de siste par årene, er når laget ikke har ballen mot antatt bedre motstand. Det er ikke en av styrkene hans. Han er en talentfull spiller, men jeg er ikke overbevist.

Manchester United skuffet stort i sesongens første ligakamp, som endte med 1-2-tap for Brighton på Old Trafford.

Førstkommende lørdag får Manchester United muligheten til å rette opp inntrykket, når de møter Eriksens gamleklubb Brentford på bortebane.

Annonse
Sjokkerte supporter med luksusgave
Screenshot: ESPN

Sjokkerte supporter med luksusgave

Newcastle-stjernen Allan Saint-Maximin var i det svært sjenerøse hjørnet etter seieren i åpningskampen i Premier League mot Nottingham Forest lørdag.

Etter kampen gikk Saint-Maximin for å hilse på fansen utenfor stadion. Det som så skjedde, etterlot supporterne målløse. Spesielt en av supporterne, melder flere brtiske medier.

Ut av det blå åpnet nemlig stjernen en eske med en dyr variant G-Shock-klokke, og overrakte den tilfeldige mannen.

Newcastle-supporteren som fikk gaven, identifiserte seg siden som Steve Dutton på Twitter.

Dutton var tydelig lamslått av Saint-Maximins gest. På videoen som går sin seiersgang på sosiale medier, blant annet postet av ESPN, ser man Dutton forfjamset takke for gaven med et håndtrykk. På Twitter fikk Dutton sagt noe mer:

«Jeg var personen som fikk klokken fra ASM. Jeg var helt målløs. Jeg trodde han kom for å skrive autografer og ta bilder med barna. Jeg er fortsatt i sjokk, jeg kan ikke takke @asaintmaximin nok», skriver den lykkelige supporteren.

På sin egen Instagram-side utbroderer Saint-Maximin selv litt mer om hvorfor han var så spandabel:

«Med den enorme støtten dere gir meg hele tiden, er disse små oppmerksomhetene det minste jeg kan gjøre for å takke dere», skriver han blant annet.

På sosiale medier omtales Saint-Maximin som en «folkets mann» etter hendelsen.

Stjernespilleren er nok ekstra beundret i Newcastle-leiren om dagen, etter at han også postet følgende beskjed, ifølge Daily Mail:

«Black & White forever