Sportsstudio

Marthe Ihle

NÅ: - EM i tynn tråd:

Det drøyer fortsatt rundt en EM-avgjørelse. Norge har allerede sagt fra seg å holde sin del av mesterskapet. Det pågår nå store diskusjoner i Danmark på om det er mulig å holde mesterskapet.

Nå ser presidenten i Det danske håndballforbundet, Per Bertelsen, svært mørkt på saken.

- Jeg har vanskelig for å se at vi får arrangert mesterskapet, sier han til BT. Avisa skriver at EM nå henger i en tynn tråd.

Han kaller inn til krisemøte søndag klokka 11.00. Det kan ende med at Danmark sier fra seg hele mesterskapet, sier Bertelsen.

- Vi må se hvordan vi ser på hele saken, om vi føler oss nødt til å kaste inn håndkleet. Sånn kan det ende. Akkurat nå er jeg veldig pessimistisk. Og jeg har vansker med å se at vi kan få gjennomført dette, sier han.

Etter planen skal mesterskapet i gang 3. desember.

Danmarks kulturminister Joy Mogensen sa lørdag i en kommentar at myndighetene jobber for fullt:

- Regjeringens holdning er at vi gjør alt hva vi kan for å finne en løsning. Det skal være helsemessig forsvarlig.

Foto: NTB
EM i fare: - Umulig

EM i fare: - Umulig

dagbladet
Studioet fortsetter under annonsen

Seks nye smittetilfeller i Sparta:

Ishockeyklubben Sparta fikk tirsdag bekreftet at ytterligere seks av klubbens spillere har avgitt en positiv koronavirustest.

Dermed er det totale antallet oppe i åtte, melder TV 2.

Den første positive prøven ble kjent i forrige uke, og mandag fikk klubbledelsen bekreftet ytterligere ett tilfelle.

– Nå begynner det å bli tungt. Jeg har nettopp fått bekreftet seks nye tilfeller, og flere av dem har ikke hatt symptomer, opplyser medisinsk ansvarlig i Sparta, Ørjan Kittilsen, til TV-kanalen.

Han sier at situasjonen begynner å bli alvorlig.

Flere Sparta-spillere skal også ha symptomer, men foreløpig foreligger det ikke svar på deres virustester.

(NTB)

Foto: NTB

- Opprørt:

TV 2 skriver i dag at et mediehus ble tipset om den positive COVID-19-testen til Omar Elabdellaoui før Norges Fotballforbund (NFF) og spilleren selv fikk vite om det. Det gjør Omar Elabdellaoui opprørt, skriver TV 2.

– Jeg våknet fredag morgen på samling til en tekstmelding med beskjed om at media visste at jeg var smittet av corona. Verken jeg eller støtteapparatet var klar over det da, og det var ubehagelig å våkne til en sånn beskjed, sier Elabdellaoui til TV 2.

NFF vil nå til bunns i hvordan mediehuset kunne vite om dette før de selv gjorde det:

– Det er svært alvorlig at sensitiv pasientinformasjon lekker og at en av våre spillere får beskjed via media at han er smittet av corona. Vi anmelder forholdet og rapporterer hendelsen til fylkesmannen og fylkeslegen som har tilsynsansvar, sier Svein Graff, kommunikasjonssjef for landslaget, til TV 2.

Foto: NTB

Tilbake :

Liverpool-stjernen Mohamed Salah har testet negativt for coronaviruset flere ganger og er aktuell for spill mot Atalanta i mesterligaen onsdag.

Det opplyste Liverpool-manager Jürgen Klopp på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

– Han har trent (med laget), og alle testene har vært negative, svarte tyskeren på spørsmålet om sin egyptiske stjerneving.

Salah ble smittet av coronaviruset da han var på landslagssamling med Egypt, og han testet positivt to ganger. Han gikk dermed glipp av søndagens seriekamp mot Leicester, som Liverpool vant 3-0.

(NTB)

Foto: NTB

Nytt smittetilfelle:

Ytterligere en spiller i fotballklubben Kongsvinger har avgitt positiv coronaprøve. Lagets neste to kamper 1. divisjon må dermed utsettes.

Det opplyser Norges Fotballforbund tirsdag.

Mandag ble det kjent at en KIL-spiller hadde testet positivt på viruset. Nå øker altså antallet.

I og med at Kongsvinger møtte Stjørdals-Blink sist lørdag, settes begge lag i karantene.

«Morgendagens utsatte kamp mellom Strømmen og Stjørdals-Blink må derfor utsettes på nytt. Samtidig vil kommende helgs kamp mellom Grorud og Kongsvinger utsettes», skriver NFF.

I forbindelse med smittetilfellet som ble bekreftet mandag opplyste Kongsvinger at den smittede spilleren ikke hadde vært i kontakt med noen av de andre spillerne eller vært på Gjemselund siden forrige helg.

Videre ble det opplyst at samtlige i spillertroppen og støtteapparatet skulle testes og ville være i karantene til testsvarene er klare.

Det er den positive prøven som ble bekreftet tirsdag som gjør at klubbens kommende kamper må utsettes.

- KIL har fulgt NFFs protokoller og retningslinjer fra myndighetene hele veien. Samtidig ser vi at vi aldri kan være forsiktige nok framover. Siden vi ble gjort oppmerksom på at spilleren hadde testet positivt, har alle som har vært i kontakt med spilleren den aktuelle helgen vi var i Bergen, gått inn i karantene, sa klubblege Åge Henning Andersen mandag.

NFF jobber med en ny spilleplan for 1. divisjon. Den er trolig klar onsdag. (NTB)

Odd-dobbel:

Odd har signert to nye spillere. Conrad Wallem og Leopold Wahlstedt kommer begge fra Arendal i 2. divisjon.

Wallem er midtbanespiller og noterte seg for to kamper for Norges G19-landslag i fjor. 20-åringen har vært på banen for Arendal

Svenske Wahlstedt er keeper og har spilt samtlige 19 kamper for Arendal denne sesongen. Totalt står han med 43 kamper for sørlandsklubben.

Begge spillerne er klare for Odd fra og med 1. januar 2021.

Danske Rasmus Minor Petersen ble tidligere tirsdag løst fra kontrakten med Odd etter kun få uker i skiensklubben.

Odd ligger foreløpig på 5.-plass med fem kamper igjen av årets sesong i Eliteserien. Søndag venter bortekamp mot Sandefjord. (NTB)

Får 7,9 millioner:

Norges Fotballforbund fordeler 7,9 millioner kroner på klubbene i 2. divisjon og 3. divisjon som følge av at årets fotball-NM måtte virusavlyses.

Pengene kommer fra Kulturdepartementets andre krisepakke til idretten og frivilligheten. Fotballforbundet søkte der om kompensasjon på vegne av klubbene som skulle deltatt i cupen.

Millionene som nå fordeles, handler om bortfalte inntekter i de tre første ordinære cuprundene. Disse skulle vært gjennomført i perioden 12. mars til 31. august.

Totalt søkte NFF om å få 11,3 millioner kroner, men kulturminister Abid Rajas ordning åpnet «kun» for å kompensere 70 prosent av søknadsbeløpet. Forbundet har derfor mottatt 7,9 millioner kroner.

Det betyr at 89 klubber hver får utbetalt 88.800 kroner. (NTB)

På klubbjakt:

Håndballstjernen Amanda Kurtovic har fått tillatelse til å finne seg en ny klubb å spille for nesten av sesongen. Men foreløpig er ingenting på plass.

Hennes ungarske klubb Györ opplyser på sitt nettsted at Kurtovic er gitt muligheten til å finne seg en ny klubb på kort sikt. Betingelsen er at hun ikke går til en klubb som deltar i Champions League.

Kurtovic har slitt med spilletid i den ungarske storklubben, og man ble enige om at det beste for 29-åringen er å forsøke å få spilletid et annet sted.

- Jeg kan bekrefte at jeg skal bort. Det var den beste korttidsløsningen vi kunne komme fram til, sier Kurtovic til NRK.

Hun har foreløpig ikke funnet seg en ny klubb, men kommer til å fortsette karrieren. Etter planen skal hun også tilbake til Györ fra høsten 2021.

- Jeg har samme ambisjoner som før, så det har ikke forandret seg. Motivasjonen er den samme. Men jeg må bare få lov til å lande litt hjemme. Starte litt på nytt. Om det blir fra neste uke eller fra februar, det har jeg ikke svar på, sier hun. (NTB)

Foto: NTB

Møter Brøndby:

Vålerenga skal bryne seg på Brøndby i 16-delsfinalen i mesterligaen i fotball, mens LSK Kvinner må på en lang bortetur til Hviterussland for å møte FC Minsk.

Det ble klart under Det europeiske fotballforbundets (Uefa) trekning tirsdag.

Brøndby har vært med i mesterligaen helt siden 2009/2010-sesongen.

Ada Hegerberg er tilbake i trening for Lyon, klubben som har vunnet turneringen sju ganger og fem år på rad. Den norske stjernespissen og lagvenninnene møter Juventus.

LSK Kvinner må dermed til et land som er utenfor Schengen til sitt bortemøte i mesterligaen få dager etter at Toppserien er avsluttet. Deretter venter cupfinalen mot Vålerenga 13. desember før returkampen i mesterligaen skal spilles.

Vålerenga på sin side har hjemmekamp før cupfinalen. Vålerenga er med i mesterligaen for første gang.

Kampene spilles 9. og 10. desember med returkamp 15. og 16. desember. Finalen spilles i Göteborg i mai neste år. (NTB)

Corona-krisa: Slik skal de løse Eliteserie-avslutningen:

NFF har offentliggjort hvordan de skal løse avslutningen på Eliteserien i en pressemelding.

Der kommer det blant annet fram at NFF i dialog med klubbene har blitt enig om følgende prinsipper:

* Stor fleksibilitet når det gjelder bruk av reservearena og haller
* Strammere tidsplan med flere midtukekamper
* Tid til to dager med trening etter karantene
* Kun siste serierunde går samtidig mot normalt de to siste
* Tre netter mellom hver kamp (tre netter på hjemsted)

- For Eliteserien fremskynder vi kamper og tar i bruk midtukene fremover. Dette innebærer serierunder onsdag 2. og 9. desember med unntak av en kamp torsdag 10. desember. Med dette er vi ferdig med nest siste serierunde 10. desember for de fleste klubbene. Grunnet deltakelse i Europa League må Moldes kamper utsettes og spilles 13. og 16. desember, sier leder av konkurranseavdelingen Nils Fisketjønn.

Foto: NTB

- Jeg skal bort:

Håndballstjernen Amanda Kurtovic har fått tillatelse til å finne seg en ny klubb å spille for nesten av sesongen. Men foreløpig er ingenting på plass.

Hennes ungarske klubb Györ opplyser på sitt nettsted at Kurtovic er gitt muligheten til å finne seg en ny klubb på kort sikt. Betingelsen er at hun ikke går til en klubb som deltar i Champions League.

Kurtovic har slitt med spilletid i den ungarske storklubben, og man ble enige om at det beste for 29-åringen er å forsøke å få spilletid et annet sted.

– Jeg kan bekrefte at jeg skal bort. Det var den beste korttidsløsningen vi kunne komme fram til, sier Kurtovic til NRK.

Hun har foreløpig ikke funnet seg en ny klubb, men kommer til å fortsette karrieren. Etter planen skal hun også tilbake til Györ fra høsten 2021.

– Jeg har samme ambisjoner som før, så det har ikke forandret seg. Motivasjonen er den samme. Men jeg må bare få lov til å lande litt hjemme. Starte litt på nytt. Om det blir fra neste uke eller fra februar, det har jeg ikke svar på, sier hun.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold