Sportsstudio

Christian Monge Hugsted

Taus Sundby etter fadese:


BEITOSTØLEN (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby (36) meldte for noen dager siden til TV 2 at han var i bra slag. Han var samtidig offensiv og meldte til kanalen at det var 'et åpenbart mål' å komme seg på verdenscupåpningen i Ruka til helga.

For å bli med på laget dit, må han prestere veldig bra på Beitostølen. Og det er langt fra sikkert at det holder, fordi landslagstrener Eirik Myhr Nossum antyder at plassene er forbeholdt landslagsutøvere.

Det er to ledige plasser på laget som reiser til Finland førstkommende helg, men det spørs om Sundby fortsatt er med i diskusjonen, etter at han ble nummer 40 på 15 kilometer klassisk lørdag. Han endte til slutt 2.19,90 bak vinneren Mikael Gunnulfsen.

Adressa-kommentator Birger Løfaldli mener det fortsatt er håp for Sundby.

- Jeg tror han må iallfall på pallen i morgen. Hvis han er på pallen i morgen og det er kort avstand til vinner, han bør helst vinne da, så tror jeg han kan bli med. Tønseth tror jeg er sikker, med mindre han gjør noe helt spesielt i morgen, sier Løfaldli til Dagbladet og fortsetter:

- Sundby har et fortrinn, han har ikke det fortrinnet landslagsløperne har, men han har et fortrinn fordi han har historikken. Så han trenger å bekrefte form.

Det var tydelig at Sundby sleit underveis, blant annet da han ble passert av Johannes Høsflot Klæbo på flaten etter den ene runden. Sistnevnte startet minuttet bak Sundby, og mener rivalen fikk det tungt.

- Ja, det så ikke ut som han var på sitt beste i dag. Jeg vet ikke hva som er årsaken, det kan jo være ski, det kan jo være kropp, det er mye som kan spille inn. Jeg hadde iallfall brukbare ski og kroppen kjennes bra ut, sier Klæbo til Dagbladet.

Etter rennet ønsket ikke Sundby å prate med pressen. Det gjorde han heller ikke før start. Emil Iversen kjørte på sin side forbi pressen på ski, etter en skuffende 51.-plass. Det var tidvis ufyselig vær med vind og snøfall, noe som gjorde forholdene krevende for utøverne med høye startnummer.

- Det virket som han hadde en elendig dag, men jeg har ikke snakket med ham, så jeg vet ikke om det var ski, form eller kropp, sier Løfaldli.

Foto: Bjørn Langsem
Studioet fortsetter under annonsen

Juventus la press på Milan:

Juventus lå under tidlig i byderbyet mot Torino i Serie A lørdag, men kjempet seg tilbake og vant 2-1. Inter vant også og la press på serieleder Milan.

Juventus slet med å skape store sjanser i løpet av 1. omgang, men et drøyt kvarter etter hvilen trodde de at de hadde utlignet. Juan Cuadrado skjøt i mål fra distanse, men etter en sjekk med VAR viste det seg at en offsideplassert Leandro Bonucci hindret sikten til keeper. Målet ble ikke stående.

Men både Bonucci og spesielt Cuadrado skulle bli avgjørende da Juventus snudde matchen.

I det 77. minutt sendte Cuadrado en nydelig ball på bakre stolpe, der Weston McKennie kunne stange inn 1-1. Like før slutt var Cuadrado servitør igjen da han fant Bonucci, som headet inn vinnermålet for Juventus.

(NTB)

Krisetap for Barcelona:

Krisa fortsetter for Lionel Messi og Barcelona. Seint lørdag kveld tapte laget 2-1 for Cádiz på Estadio Ramón de Carranza.

Det var det fjerde tapet for sesongen, og laget ligger nå på sjuendeplass i La Liga. Opp til serieleder Atlético Madrid er det 12 poeng etter ti runder.

Alvaro Gimenez sendte hjemmelaget i ledelsen etter åtte minutter. Pedro Alcala scoret selvmål, slik at det sto 1-1 etter 58 minutter. Seks minutter seinere sørget Alvaro Negredo for 2-1 til hjemmelaget.

Tapet ser virkelig ikke bra ut for trener Ronald Koeman, som fikk jobben i august. Messi virker heller ikke å være på høyden for tida.

- Nok en vits fra Barcelona, skriver den spanske sportsavisa Marca.

Koeman sier:

- Dette er et stort tilbakeskritt i kampen om tittelen. Det var skuffende, men vi må akseptere det. 12 poeng opp til Atlético Madrid er mye.

TØFF KVELD: Lionel Messi. Foto: NTB

Hovland i tetstriden etter storspill:

Viktor Hovland storspiller igjen i PGA-turneringen i Mexico og er tilbake i seierskampen. Etter 16 spilte hull lørdag er han ett slag bak lederen.

Etter en god åpningsrunde på 67 slag falt Hovland noen hakk med en 69-runde fredag. Lørdag innledet han dagen med bogey, men siden har birdiene kommet tett, og med to hull igjen å spille er han sju slag under par for dagen.

Hovland fikk sin første birdie på 2. hull. Deretter ble det tre på rad på 5., 6. og 7. hull, og en ny birdie på 9. hull sørget for at han var fire slag under par halvveis.

På siste halvdel av runden har det blitt nye birdier på 13., 15. og 16. hull.

Dermed er nordmannen oppe på delt 2.-plass ett slag bak ergentinske Emiliano Grillo, som har spilt 12 hull lørdag. Grillo er ett slag under par for dagen og 14 totalt.

Kristoffer Ventura greide ikke cuten halvveis i farens hjemland. Han var tre slag fra å få spille videre.

(NTB)

Foto: NTB

Ogier mot VM-tittelen:

Sebastien Ogier er på vei mot sin sjuende VM-tittel i rally etter at Toyota-lagkamerat Elfyn Evans mistet kontrollen i snøen og krasjet ut av Rally Monza.

Waliseren Evans jaget sin første VM-tittel, men drømmen er knust etter at han på den 11. fartsprøven mistet veigrepet. Bilen skle ned en skråning og stoppet mot et tre.

– Vi kom rund en flat sving med rask nedbremsing, og veidekket var helt annerledes. Det var speilblankt, og det var ingen mulighet til å holde bilen på veien, sa Evans.

Han hadde 14 poengs ledelse til Ogier før helgens avsluttende VM-runde i Italia. Han lå på tredjeplass inntil han kjørte ut, men er nå ute av kampen om poengene.

– Jeg synes veldig synd på ham. Det er fortsatt mange kilometer igjen, så nå er jeg i overlevelsesmodus. Jeg er ikke lenger i kampmodus, sa Ogier.

Han leder rallyet før søndagens tre fartsprøver. Han er 17,8 sekund foran Dani Sordo og 22,1 foran Ott Tänak. Anders Mikkelsen er nummer seks og Mads Østberg nummer ni etter lørdagens etappe.

Ogier vant VM seks år på rad fra 2013 til 2018. I fjor ble han bare nummer tre da Ott Tänak vant.

(NTB)

Åtte strake for Frisk Asker og Stavanger:

Serieleder Frisk Asker måtte slite for å slå tabelljumbo Narvik, men tok sin åtttende strake seier i eliteserien ishockey. Det gjorde også Stavanger.

I Narvik greide ingen av lagene å score i spill fem mot fem, men Frisk vant 2-1 etter tre power play-scoringer. Hampus Gustafsson ble matchvinner i 3. periode.

Med seieren er Frisk fortsatt seks poeng foran Vålerenga, og det kan øke til ni når Narvik er motstander igjen søndag. Narvik står fortsatt med bare tre poeng, men laget var ikke langt fra å plusse på poengfangsten lørdag.

Stavanger Oilers holder fortsatt stø kurs mot tetstriden etter sin svake sesongåpning. 5-1 over Storhamar gjorde at laget nå er rett bak motstanderen. Dan Kissel herjet med tabellnaboen med to mål og to assist. Hjemmelaget scoret fem ganger før gjestene fra Hamar fikk sitt trøstemål mot slutten.

Da var det nesten like mange spillere i utvisningsboksene som ute på isen, i en kamp der det gnistret til mellom lagene da utfallet mer eller mindre var avgjort. Etter to utvisningsminutter totalt i første halvdel av kampen ble det 100 utvisningsminutter i siste halvdel.

(NTB)

Sarpsborg-spiller med positiv coronaprøve:

Sarpsborg-spilleren Boubacar Konte har fått påvist koronasmitte. Han har vært i karantene siden han kom hjem fra landslagsreise.

19-åringen har vært i karantene siden han spilte landslagsfotball for Mali, og har nå testet positivt for korona, melder Sarpsborg Arbeiderblad.

– Han har vært i karantene etter at han kom tilbake til Sarpsborg. Han begynte å nærme seg trening med laget igjen og tok en ny test. Den testen viste seg å være positiv, sier daglig leder Espen Eriksen.

(NTB)

Østigård scoret da Coventry vant:

Leo Østigård kom på scoringslisten for første gang for Coventry da laget vant 3-1 i en viktig bunnkamp mot Rotherham i den engelske mesterskapsserien lørdag.

Østigård la på til 3-0 og punkterte kampen i det 72. minutt. Den tidligere Molde-spilleren var helt alene på bakerste stolpe på en dødball og stanget inn sitt første mål i den lyseblå Coventry-drakten via en forsvarsspiller.

Laget tok en tidlig tomålsledelse i 1. omgang, og med målet til Østigård kunne de trygge inn tre viktige poeng. Rotherham reduserte fem minutter før slutt, men var aldri i nærheten av å true vertenes ledelse.

Dermed stikker Coventry ytterligere fra motstander Rotherham i bunnstriden. Selv om lagene fortsatt ligger på henholdsvis 19.- og 20.-plass i ligaen, skiller det nå fire poeng mellom dem.

Ned til Wycombe på 22.-plassen som fører til nedrykk har Coventry nå et forsprang på seks poeng.

Alexander Tettey kom inn minuttet før slutt da Norwich snudde fra nederlag til seier med 2-1 over tabelljumbo Sheffield Wednesday.

Norwich tar dermed tilbake tabelltoppen fra Bournemouth, som fredag vant 4-0 over Barnsley uten Joshua King.

(NTB)

Real Madrid-seier med Ødegaard på benken:

I det som kan være en skjebneuke for Zinédine Zidane sikret Real Madrid tre viktige poeng med 1-0 borte mot Sevilla i La Liga lørdag.

Martin Ødegaard fikk ikke plass i startoppstillingen og fikk heller ikke sjansen i løpet av kampens 90 minutter, men han fikk se Real Madrid sikre målet de trengte i det 55. minutt.

Det som til slutt ble vinnermålet kom etter en kjempetabbe og selvmål av Sevillas keeper Yassine Bounou.

Keeperen kom ut i feltet for å fange et innlegg, men fikk ikke med seg Vinicius Jr. med kjempefart inn i feltet. Lynvingen til Real fikk bare så vidt truffet ballen, men det var nok til at den traff en forfjamset Bounou i kneet i stedet for hanskene, og ballen trillet i mål.

Det var det ene målet som sørget for at Real Madrid endelig vant igjen, etter to strake tap mot Alaves i La Liga og Sjakthar i mesterligaen.

Etter tapene har det versert rykter om at Zidane kan få sparken som lagets trener med dårlige resultater den kommende uken.

Onsdag kan lage ryke ut av gruppespillet i mesterligaen når de møter Borussia Mönchengladbach. Neste helg venter et byderby mot Atlético Madrid.

(NTB)

Norsk hoppjubel:

Halvor Egner Granerud vant verdenscuprennet i Nizjnij Tagil i Russland i kveld.

Daniel Huber fra Østerrike kom på andreplass, mens Robert Johansson ble nummer tre.

Granerud klinket til med hopp på 132,5 meter og 132 meter, og vant med nærmere 15 poeng på Hubner.

Johansson var dagens mest imponerende mann. Han hoppet seg opp fra 25. plass til 3. plass. Det skjedde etter at han satte bakkerekord på 142,5 meter.

Johann André Forfang hadde den tidligere bakkerekorden på 141,5 meter, satt 2. desember 2017.

Seieren var Graneruds andre denne sesongen.

Tyskeren Markus Eisenbichler ledet etter første omgang, men bommet totalt i hopp nummer to, og endte på 28. plass.

- Det er en av de mest oppsikstevekkende dagene jeg har vært med på, sier hoppernes sportssjef, Clas Brede Bråthen, til Dagbladet.

- Vi hadde en utøver som vant. Og vi hadde en utøver som hoppet seg opp fra 25. plass til 3. plass. Jeg tror det siste må være verdensrekord.

Saken oppdateres!

Til topps: Halvor Egner Granerud.

Manchester City kontrollerte til seier mot Fulham:

Poengfattige Fulham var aldri i nærheten av å true Manchester City, som takket være godt samarbeid mellom Raheem Sterling og Kevin De Bruyne vant 2-0.

Samspillet mellom Sterling og De Bruyne slo ut allerede før fem minutter var spilt, da sistnevnte slo gjennom førstnevnte inne i feltet, og Sterling sendte City i ledelsen.

20 minutter senere ble Sterling felt inne i sekstenmeteren. Straffen kunne De Bruyne sette enkelt i nettmaskene og gi hjemmelaget en komfortabel ledelse. Derfra holdt City styringen gjennom hele kampen, men De Bruynes ball i tverrliggeren var det nærmeste de kom flere mål.

Flere mål skulle de nok ønske seg. Med unntak av 5-0-seieren mot Burnley forrige helg har laget slitt med å score flere enn ett mål i Premier League-kamper denne sesongen. Onsdag venter Marseille i mesterligaen før byrival United kommer på visitt lørdag om en uke.

Fulham ble med tapet tatt raskt ned på jorda igjen etter 2-1-seieren borte mot Leicester forrige helg. London-laget har slitt denne sesongen og kunne sårt trengt poeng. Etter elleve spilte kamper står de med sju skarve poeng. Neste uke får de besøke av Liverpool.

(NTB)

Annonsørinnhold