Sportsstudio

Henrik Myhrvold Simensen

Enorm keepertabbe:

Leverkusen-keeper Lukas Hradecky sover neppe godt i helga. Se den utrolige keeperbrøleren i videoen under.

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Hedret med pris:

Parautøver Birgit Skarstein (31) er tildelt Idrettspolitisk forums pris for 2020.

Hun mottok prisen på Olympiatoppen i Oslo tirsdag.

I begrunnelsen står det at Skarstein har «åpnet øyne og banet vei for minoriteter, integrering og toppidrett både innen skiidrett, roing og gjennom «Skal vi danse» på en beundringsverdig måte».

Trønderen har ti VM-medaljer, seks i roing og fire i langrenn.

I fjor mottok antidopingforkjemper Rune Andersen den idrettspolitiske prisen.

(NTB)

Foto: Vidar Ruud / NTB

Solskjær reagerte: - Så er vi her igjen:


Gruppeleder Manchester United møter PSG til storkamp i Champions League i morgen kveld. De røde trenger bare ett poeng for å sikre seg avansement.

Likevel var det ikke bare kampen som var tema da Solskjær hadde pressekonferanse med midtbanespiller Donny van de Beek tirsdag ettermiddag.

Solskjær fikk blant annet spørsmål om han trodde han ville få støtte av eierne på overgangsvinduet i januar. Det fikk nordmannen til å reagere.

- Så er vi her igjen. Kvelden før en viktig kamp mot PSG snakker vi om overganger. Med de spillerne vi hentet forrige vindu, pluss det vi gjorde i januar sist, sier Solskjær og fortsetter:

- Jeg mener det ikke er riktig for meg å kommentere overgangsvinduet allerede. Vi fokuserer bare på denne kampen. Vi får se hvor vi er i januar, jeg håper vi fortsetter å forbedre oss, og jeg sliter allerede med å ta ut laget. Jeg er veldig fornøyd med det som skjer bak lukkede dører.

Solskjær forteller videre at det ikke er noen nye skadeproblemer i spillertroppen.

Foto: NTB Scanpix

Nytt smittetilfelle i Romanias EM-tropp:

Den rumenske høyrekanten Laura Chiper Moisă har testet positivt for koronaviruset etter ankomst i EM-byen Kolding, skriver avisen GSP.

Smittetilfellet er det første i Romania-troppen siden laget kom til Danmark. Fra før er nøkkelspilleren Crina Pintea og to massører koronasmittet hos laget som etter planen skal møte Norge i gruppespillet 7. desember.

Etter den positive koronaprøven er Moisă blitt isolert fra resten av laget, og hun befinner seg dermed på et annet hotell, skriver NRK og siterer GSP.

Romania er satt opp med åpningskamp mot Tyskland torsdag. Samme kveld spiller Norge mot Polen, som også har hatt store koronautfordringer med nesten 20 smittede spillere inn mot mesterskapet.

EM-lagene lever i en meget streng boble fra de ankommer Danmark. Det er blant annet ikke lov å gå ut av hotellet med mindre man skal inn på en buss til trening eller kamp.

Spillerne må benytte munnbind og hansker når de forsyner seg av mat.

I tillegg kommer coronatesting hver 72. time.

Foto: NTB

Solskjær om Cavani: - Ikke vondt ment:


Ole Gunnar Solskjær og Donny van de Beek møtte pressen, før morgendagens Champions League-kamp mot PSG på Old Trafford.

Manchester United vant det omvendte oppgjøret i Paris, og har kommandoen i gruppa før de to siste kampene. Den tidligere PSG-angriperen Edinson Cavani, har vært i hardt vær denne uka etter en melding etter snuoperasjonen mot Southampton.

Spissen la ut en melding på sosiale medier som ble oppfattet som rasistisk. Han kommenterte en melding fra en supporter på Insta-story med ordene «Gracias negrito».

- Vi har selvfølgelig snakket med Edinson. Han er veldig lei seg. Det var ikke vondt ment, det var en kjærlig hilsen til en venn. FA (Det engelske fotballforbundet) har bedt ham forklare seg og vi støtter ham. Det er en uheldig episode. Han har nylig kommet til landet, og i Uruguay brukes det (ordet, journ.anm.) på en annen måte. Vi ønsker å kjempe mot diskriminering, sier Solskjær på pressekonferansen.

- Han har lært en lekse, det er mulig det vil påvirke ham, men han må legge det til siden. De beste spillerne kan legge bort tankene og prestere når de må, sier Solskjær videre.

Solskjær sier at han ikke har blitt så veldig godt kjent med Cavani, på grunn av språkbarrièren. Men det er to engelske ord han kan: «tomorrow, off».

- Han har allerede lært to engelske ord: «morgendagen fri». Han ønsker å ha fri dagen etter en seier, så han har lært seg det, sier Solskjær.

Nå blir det et møte med gamleklubben for Cavani i morgen kveld.

- Det er spesielt for ham å møte PSG, gamleklubbens sin. Det vil påvirke ham, men slik jeg kjenner ham vil det gi ham energi, sier Solskjær.

Spillere som Pablo Sarabia, Mauro Icardi, Julian Draxler, Juan Bernat, Kays Ruiz og Jese Rodriguez reiser ikke til Manchester pga skade. Det vil bli et gjensyn med den tidligere United-duoen Angel di Maria og Ander Herrera.

Foto: NTB Scanpix

Nominert til årets lag:

Erling Braut Haaland er blant de utvalgte fansen kan stemme på i kåringen av årets lag i mesterligaen.

Borussia Dortmunds brennhete spiss er blant de 15 som er nominert i klassen for angrepsspillere. Det er fotballfans og et eget panel som avgjør hvordan elleveren til slutt blir.

Robert Lewandowski, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Kylian Mbappé og Mohamed Salah blir blant Haalands konkurrenter om en plass på årets lag.

20-åringen fra Jæren ble nylig kåret til den beste spilleren i Europa under 21 år. Det ga ham Golden Boy-trofeet i regi av avisen Tuttosport.

Haaland står med hele 16 mål på sine 12 første kamper i mesterligaen. Ingen har tidligere kommet opp i det antallet scoringer så fort i den gjeveste europacupen.

I kvinneklassen er hele tre norske spillere med blant dem man kan stemme på. Caroline Graham Hansen (Barcelona) er norsk innslag blant spissene, mens Ingrid Syrstad Engen (Wolfsburg) er nominert blant midtbanespillerne og Maren Mjelde (Chelsea) blant forsvarsspillerne.

(NTB)

Foto: NTB

– Viktig at Norge stiller i så mange verdenscuprenn som mulig:


FIS-topp Pierre Mignerey sier de respekterer Norges avgjørelse om å stå over verdenscupen i langrenn før jul.

– Det er viktig at Norge stiller i så mange verdenscuprenn som mulig, men det er deres avgjørelse som vi respekterer fullt og helt, sier Mignerey til NTB.

Han er renndirektør for langrenn i Det internasjonale skiforbundet (FIS). Mignerey er klar på at de ikke har noen andre planer enn å gjennomføre rennene i Davos og Dresden, selv om Norge og eventuelt Sverige, som også vurdere å stå over, ikke stiller.

Han er også tydelig på at FIS gjør det de kan for å sikre trygge arrangement.

– Vi jobber hardt med arrangørene og de lokale forbundene og myndighetene for å sikre at de nødvendige tiltakene er på plass for å sikre trygge konkurranser, sier Mignerey.

Mignerey er også tydelig på at Norge og Sverige står i en helt annen situasjon enn de fleste andre nasjonale forbundene når de vurderer deltakelse.

– En viktig faktor er å sikre at sporten overlever i de ulike landene. For øyeblikket er det lettere for Norge og Sverige å arrangere nasjonale renn, som også blir sendt på TV, sier han og referer til kommende helgs nasjonale TV-sendte renn på Lillehammer.

– Dette er ikke situasjonen for de fleste andre land. Derfor, selv om Norge og Sverige mangler, er det viktig at vi gir de muligheten til å konkurrere under sikre forhold, mener Mignerey.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Langrenn: Norge deltar ikke i Davos og Dresden:


Norges Skiforbund langrenn deltar ikke i verdenscuprennene i Davos og Dresden, skriver de i en pressemelding. Det planlegges heller ikke for norsk deltakelse i Tour de Ski.

«Langrennskomiteen har i møte med langrennsledelsen i går besluttet at Norge ikke deltar i verdenscuprennene i Davos og Dresden i desember. Det planlegges heller ikke for norsk deltakelse i Tour de Ski i januar 2021 slik situasjonen er nå», heter det i pressemeldingen.

- Dette er en vanskelig beslutning, men etter grundige diskusjoner internt, mener vi dette er riktig for langrenn slik situasjonen er nå, sier langrennskomiteens leder Torbjørn Skogstad.

- Vårt hovedmål denne skisesongen er VM i Oberstdorf, sier langrennssjef Espen Bjervig.

Bjervig sier han er villig til å gjøre prioriteringer som sikrer at langrennstroppen er best mulig forberedt med friske utøvere til VM.

- Vi har diskutert erfaringer gjennom helgen internt, sier Bjervig.

Han erkjenner at risikoen for å bli smittet av Covid-19 er tilstede ved deltagelse i verdenscup.

- Itillegg til risikoen ved å reise, har vi erfart at å holde avstand og unngå nærkontakt på World Cup-arenaen er mer krevende enn vi først antok. Utholdenhetsutøvere har lungene som verktøy, og vi kjenner ikke ettervirkningene av Covid-19. Derfor må vi ta forholdsregler, sier Bjervig.

Bjervig ønsker ikke å låse døra helt for Tour de Ski om situasjonen skulle endre seg i positiv retning med tanke på smittesituasjonen.

Tar gjenvalg - uten utfordrere:

Sittende IOC-president Thomas Bach blir den eneste kandidaten i det kommende presidentvalget i Den internasjonale olympiske komité.

Dermed ligger alt til rette for at den tyske 66-åringen blir gjenvalgt for fire ny år under kongressen i mars 2021. Bach har vært IOC-president siden 2013.

IOC skriver på sitt nettsted at det tirsdag ble informert om at ingen utfordrer ham i det kommende valget.

Bach ble olympisk mester i fekting for lag i 1976. Han har vært medlem av IOC siden 1991.

(NTB)

Foto: NTB

Friidrettspris til Warholm og Falk:

Karsten Warholm og Therese Falk ble blant folket stemt fram til årets friidrettsutøvere i Norge.

Kåringen ble avgjort med rundt 8000 stemmer. Avstemningen ble gjort mellom 6. og 27. november.

I en amputert sesong glitret Warholm på banen i de få konkurransene han fikk løpe. Verdensmesteren satte i september europeisk rekord på 400 meter hekk med tiden 46,87.

Flere ganger var løperen fra Ulsteinvik nær verdensrekorden til Kevin Young fra OL i 1992.

Therese Falk forbedret i høst den nordiske bestenoteringen på 24-timers. På ett døgn løp hun 251,352 kilometer.

Prisen for årets parautøver blant folket gikk til Salum Kashafali, mens Henriette Jæger og Markus Rooth ble årets juniorutøvere. I tillegg ble Anisa Abdulle kåret til årets parautøver på juniorsiden.

Årets gjennombruddspris går til Nora Kollerød Wold.

Det var en jury fra Norges Friidrettsforbund og bloggen Friidrett1 som plukket ut de nominerte.

Foto: NTB

Anker ikke Romania-tap:

Norges Fotballforbund (NFF) har bestemt seg for ikke å anke avgjørelsen fra Det europeiske fotballforbundet (UEFA) om å idømme Norge 0-3-tap mot Romania.

Dermed blir resultatet i den avlyste nasjonsligakampen stående.

NFF valgte, etter et stort press fra norske helsemyndigheter, å ikke til Romania for Nations League-oppgjøret.

NFF er uenig i beslutningen , men dropper anke ettersom det ikke er noe å vinne på det sportslig.

– Vi er fortsatt uenige i avgjørelsen og mener at NFF ikke kan holdes ansvarlig for at denne kampen ikke ble gjennomført, samt at vi måtte stille med et annet lag mot Østerrike. Etter resultatet mot Østerrike er Norge uansett nummer to i gruppen, og med dette som utgangspunkt dropper vi å anke, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt i en pressemelding.

Foto: Bjørn Langsem

Annonsørinnhold