Sportsstudio

Henrik Myhrvold Simensen

NÅ: Hertha Berlin - Borussia Dortmund:

Erling Braut Haaland starter. Rune Jarstein er på benken for Hertha.

1-0: Cunha med et strålende skudd. Hertha Berlin i ledelsen.

1-1: Haaland får ballen servert på fem meter av Emre Can, setter den sikkert i åpent mål.

1-2: Haaland igjen! Han starter perfekt i bakrom, alene med keeper er han sikker som banken.

1-3: Se på det her da! Haaland gjør hat trick. Snapper et tilbakespill, passerer keeper, og setter ballen i mål.

1-4: Guerreiro scorer liggende fra fem meter.

2-4: Cunha reduserer på straffe.

2-5: Haaland kombinerer seg gjennom, alene med keeper er han nådeløs.

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

– Viktig at Norge stiller i så mange verdenscuprenn som mulig:


FIS-topp Pierre Mignerey sier de respekterer Norges avgjørelse om å stå over verdenscupen i langrenn før jul.

– Det er viktig at Norge stiller i så mange verdenscuprenn som mulig, men det er deres avgjørelse som vi respekterer fullt og helt, sier Mignerey til NTB.

Han er renndirektør for langrenn i Det internasjonale skiforbundet (FIS). Mignerey er klar på at de ikke har noen andre planer enn å gjennomføre rennene i Davos og Dresden, selv om Norge og eventuelt Sverige, som også vurdere å stå over, ikke stiller.

Han er også tydelig på at FIS gjør det de kan for å sikre trygge arrangement.

– Vi jobber hardt med arrangørene og de lokale forbundene og myndighetene for å sikre at de nødvendige tiltakene er på plass for å sikre trygge konkurranser, sier Mignerey.

Mignerey er også tydelig på at Norge og Sverige står i en helt annen situasjon enn de fleste andre nasjonale forbundene når de vurderer deltakelse.

– En viktig faktor er å sikre at sporten overlever i de ulike landene. For øyeblikket er det lettere for Norge og Sverige å arrangere nasjonale renn, som også blir sendt på TV, sier han og referer til kommende helgs nasjonale TV-sendte renn på Lillehammer.

– Dette er ikke situasjonen for de fleste andre land. Derfor, selv om Norge og Sverige mangler, er det viktig at vi gir de muligheten til å konkurrere under sikre forhold, mener Mignerey.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Langrenn: Norge deltar ikke i Davos og Dresden:


Norges Skiforbund langrenn deltar ikke i verdenscuprennene i Davos og Dresden, skriver de i en pressemelding. Det planlegges heller ikke for norsk deltakelse i Tour de Ski.

«Langrennskomiteen har i møte med langrennsledelsen i går besluttet at Norge ikke deltar i verdenscuprennene i Davos og Dresden i desember. Det planlegges heller ikke for norsk deltakelse i Tour de Ski i januar 2021 slik situasjonen er nå», heter det i pressemeldingen.

- Dette er en vanskelig beslutning, men etter grundige diskusjoner internt, mener vi dette er riktig for langrenn slik situasjonen er nå, sier langrennskomiteens leder Torbjørn Skogstad.

- Vårt hovedmål denne skisesongen er VM i Oberstdorf, sier langrennssjef Espen Bjervig.

Bjervig sier han er villig til å gjøre prioriteringer som sikrer at langrennstroppen er best mulig forberedt med friske utøvere til VM.

- Vi har diskutert erfaringer gjennom helgen internt, sier Bjervig.

Han erkjenner at risikoen for å bli smittet av Covid-19 er tilstede ved deltagelse i verdenscup.

- Itillegg til risikoen ved å reise, har vi erfart at å holde avstand og unngå nærkontakt på World Cup-arenaen er mer krevende enn vi først antok. Utholdenhetsutøvere har lungene som verktøy, og vi kjenner ikke ettervirkningene av Covid-19. Derfor må vi ta forholdsregler, sier Bjervig.

Bjervig ønsker ikke å låse døra helt for Tour de Ski om situasjonen skulle endre seg i positiv retning med tanke på smittesituasjonen.

Tar gjenvalg - uten utfordrere:

Sittende IOC-president Thomas Bach blir den eneste kandidaten i det kommende presidentvalget i Den internasjonale olympiske komité.

Dermed ligger alt til rette for at den tyske 66-åringen blir gjenvalgt for fire ny år under kongressen i mars 2021. Bach har vært IOC-president siden 2013.

IOC skriver på sitt nettsted at det tirsdag ble informert om at ingen utfordrer ham i det kommende valget.

Bach ble olympisk mester i fekting for lag i 1976. Han har vært medlem av IOC siden 1991.

(NTB)

Foto: NTB

Friidrettspris til Warholm og Falk:

Karsten Warholm og Therese Falk ble blant folket stemt fram til årets friidrettsutøvere i Norge.

Kåringen ble avgjort med rundt 8000 stemmer. Avstemningen ble gjort mellom 6. og 27. november.

I en amputert sesong glitret Warholm på banen i de få konkurransene han fikk løpe. Verdensmesteren satte i september europeisk rekord på 400 meter hekk med tiden 46,87.

Flere ganger var løperen fra Ulsteinvik nær verdensrekorden til Kevin Young fra OL i 1992.

Therese Falk forbedret i høst den nordiske bestenoteringen på 24-timers. På ett døgn løp hun 251,352 kilometer.

Prisen for årets parautøver blant folket gikk til Salum Kashafali, mens Henriette Jæger og Markus Rooth ble årets juniorutøvere. I tillegg ble Anisa Abdulle kåret til årets parautøver på juniorsiden.

Årets gjennombruddspris går til Nora Kollerød Wold.

Det var en jury fra Norges Friidrettsforbund og bloggen Friidrett1 som plukket ut de nominerte.

Foto: NTB

Anker ikke Romania-tap:

Norges Fotballforbund (NFF) har bestemt seg for ikke å anke avgjørelsen fra Det europeiske fotballforbundet (UEFA) om å idømme Norge 0-3-tap mot Romania.

Dermed blir resultatet i den avlyste nasjonsligakampen stående.

NFF valgte, etter et stort press fra norske helsemyndigheter, å ikke til Romania for Nations League-oppgjøret.

NFF er uenig i beslutningen , men dropper anke ettersom det ikke er noe å vinne på det sportslig.

– Vi er fortsatt uenige i avgjørelsen og mener at NFF ikke kan holdes ansvarlig for at denne kampen ikke ble gjennomført, samt at vi måtte stille med et annet lag mot Østerrike. Etter resultatet mot Østerrike er Norge uansett nummer to i gruppen, og med dette som utgangspunkt dropper vi å anke, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt i en pressemelding.

Foto: Bjørn Langsem

Dramatikk :

Det er uvisst om siste serierunde i Toppserien utsettes som følge av at tre danske Vålerenga-spillere er satt i ti dagers koronakarantene.

Tirsdag formiddag opplyser Vålerengas sportssjef Eli Landsem til VG at de danske landslagsspillerne Rikke Madsen, Stine Pedersen og Janni Thomsen må i karantene i ti dager fra sist fredag.

Det hersker imidlertid noe tvil rundt nøyaktig når karantenen er over. Det kan få betydning for hva Norges Fotballforbund gjør med den siste serierunden, som etter planen skal spilles kommende søndag.

– Spørsmålet er når karantenetiden utløper. I utgangspunktet går den ut 6. desember, altså samme dag som kampen skal spilles, og da spørs det jo på klokkeslettet. Det er blant detaljene vi må ha på plass før vi kan ta en beslutning, sier daglig leder Hege Jørgensen i Toppfotball Kvinner til NTB.

Hun forteller at en avgjørelse kommer i løpet av tirsdagen. Siste serierunde, der det skal avgjøres om Vålerenga, Rosenborg eller Avaldsnes blir seriemester, spilles klokken 13 søndag.

(©NTB)

Det er uavklart om Vålerenga må spille søndagens serieavslutning uten sine tre danske profiler. Foto: Marit Hommedal / NTB

Hele Newcastle-troppen i isolasjon:

Hele Newcastles førstelag ble mandag bedt om å gå i karantene etter et smitteutbrudd i klubben. Fredagens Premier League-kamp mot Aston Villa står i fare.

Det skriver The Guardian.

Fire spillere og en ansatt i støtteapparatet ble satt i isolasjon med smitte allerede søndag. Dermed ble hele førstelaget testet på nytt. Mandag ble de bedt om å gå i karantene.

Newcastle skal etter planen møte Aston Villa fredag. Dersom kampen flyttes vil det bli den første koronautsatte Premier League-kampen siden forrige sesong ble gjenopptatt i juni.

I utgangspunktet er reglene for eventuelle utsettelser at laget ikke klarer å stille en førsteellever med tre innbyttere, ifølge The Guardian.

(NTB)

Foto: NTB

Positiv coronatest:

Lewis Hamilton har testet positivt for corona, og mister helgas Bahrain Grand Prix. Det bekrefter Formel 1 på Twitter.

- Han er i karantene i samråd med protokollene. Han har milde symptomer, men er i god form, bekrefter Mercedes i en pressemelding.

Mercedes-sjåføren ble verdensmester for syvende gang tidligere i november. Med det tangerte briten Michael Schumacher.

Foto: NTB

Stor nedtur :

Coronaviruset har gitt Stina Nilsson en tøff start på karrieren som skiskytter.

Den svenske 27-åringen skulle etter planen konkurrere i IBU-cupen, men den er avlyst. Det går heller ingen nasjonale skiskytterrenn før 14.desember.

Det er et stor nedtur for Nilsson, mener trener Johannes Lukas til Expressen. Han mener at Nilsson har et stort behov for konkurransetrening:

- Vi jobber hardt med Stina hjemmefra og fortsetter med den planen vi har. Vi har funnet en bra nødløsning nå som alt er blitt stoppet eller avlyst, sier Lukas til Expressen.

Han fortsetter:

- Hun trener mye selv. Vi unngår gruppe trening nå, men det går an å få til trening med høy intensitet som likner på trening.

Foto: NTB

Bekrefter brudd:

Det svenske skiskytterparet Hanna Öberg (25) og Jesper Nelin (28) bekrefter over Expressen at de har gått hver til sitt.

- Det ble slutt i sommer. Men det er ikke noe problem, vi er fortatt gode venner, sier Nelin til Expressen.

Det bekrefter også Öberg:

- Vi er fortsatt venner.

Den svenske duoen har vært med på den store oppturen i svensk skiskyting de siste åra. Öberg tok både individuelt gull og et stafettsølv i Pyeongchang i 2018, mens Nelin var med på stafettslaget som tok gull.

Foto: NTB

Annonsørinnhold