Sportsstudio

Henrik Myhrvold Simensen

Tromsø tilbake i Eliteserien:

Tromsø ville sikre opprykk med poeng mot Raufoss, men måtte slite lenge. På overtid sikret Ruben Yttergård Jensen 1-1, og Tromsø er klar for Eliteserien.

Tromsø hadde flust av sjanser i 1. omgang, men i stedet var det Raufoss som fikk nettkjenning da Matias Belli Moldskred omsatte et innlegg fra Ryan Doghman i mål.

Ledelsen holdt inn til pause for Raufoss, mye takket være godt keeperspill av Ole Kristian Lauvli, som allerede etter fem minutter avverget en kjempesjanse da Mikael Ingebrigtsen var alene gjennom.

Ingebrigtsen hadde likevel stor tro på opprykk da han ble intervjuet av Eurosport i pausen, og var klar i talen da han ble fortalt at de bare trengte ett poeng.

– Nei, vi skal ha tre, svarte Ingebrigtsen kontant.

Selv med overtaket i 1. omgang og en offensiv innstilling før 2. omgang, var det Raufoss som fort kunne avgjort kampen etter pause.

Moldskred var nær ved å bli tomålsscorer etter en drøy time, og Mame Mor Ndiyae kunne doblet ledelsen etter 77 minutter, men håpet levde for Tromsø ut kampen.

Håpet ble til jubel da Yttergård Jensen skrudde inn et frispark for Tromsø, som med ett poeng er sikret opprykk til Eliteserien.

(NTB)

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Mer corona i Kongsvinger:

Ytterligere to spillere i 1. divisjonsklubben Kongsvinger har testet positivt på coronaviruset.

Det bekreftet fotballklubben selv på sine nettsider mandag ettermiddag.

«Etter retesting av spillertropp og støtteapparat lørdag 28. november er det nå kommet fram at to nye spillere har testet positivt for covid-19», skriver klubben i en uttalelse.

De to aktuelle spillerne det gjelder er allerede i karantene som følge av at det den siste tiden har vært flere smittetilfeller i klubben.

Også Stjørdals-Blinks spillere har vært i karantene som følge av at klubben møtte Kongsvinger til kamp nylig.

Flere kamper er utsatt som følge av situasjonen.

En rekke 1. divisjonsklubber har fått utsatt kamper i høst som følge av virussmitte. Så langt har i alt et titalls kamper måttet skyves på.

Norges Fotballforbunds plan er å komme i mål med 1. divisjonssesongen 13. desember. Da spilles samtlige kamper i siste serierunde.

I dagene som kommer er en rekke utsatte kamper berammet. Kvalifiseringen til Eliteserien er det mer usikkerhet rundt. (NTB)

TRENER: Espen Nystuen. Foto: NTB

Tar dramatisk valg:

Johannes Høsflot Klæbo dropper to verdenscuphelger før jul. Nå går Emil Iversen enda lenger: Han dropper to verdenscuphelger, pluss Tour de Ski.

Det er NRK som melder dette i ettermiddag. Årsaken er den uoversiktlige situasjonen med coronaviruset.

- Jeg stiller meg bak det Johannes sier, og kan bekrefte at jeg ikke skal gå noen renn før jul, jeg heller. Jeg står også over Tour de Ski, sier Iversen til NRK.

Saken oppdateres!

Foto: NTB

Framtida avklart:

Joachim Löw fortsetter som tysk landslagssjef i fotball inn mot EM i 2021, opplyser Tysklands fotballforbund (DFB).

Mandag ble det holdt samtaler mellom DFB og Löw om landslagssjefens framtid etter svake resultater de siste årene.

Forbundet opplyser at Löw fortsatt har tillit hos styret, og at han skal lede laget i den kommende VM-kvalifiseringen og i EM-sluttspillet neste sommer.

Kontrakten hans løper til og med VM i 2022.

Löw havnet under kraftig press etter 0-6-tapet mot Spania i nasjonsligaen tidligere denne måneden. 60-åringen har vært landslagssjef siden 2006 og førte tyskerne til VM-gull i 2014, men siden har resultatene vært svært blandet.

I VM i Russland for to år siden endte Tyskland sist i sin innledende pulje.

(NTB)

FORTSETTER: Joachim Löw. Foto: NTB

Fikk fortsette:

Joachim Löw fortsetter som tysk landslagssjef i fotball inn mot EM i 2021, opplyser Tysklands fotballforbund (DFB).

Mandag ble det holdt samtaler mellom DFB og Löw om landslagssjefens framtid etter svake resultater de siste årene.

Forbundet opplyser at Löw fortsatt har tillit hos styret, og at han skal lede laget i den kommende VM-kvalifiseringen og i EM-sluttspillet neste sommer.

Kontrakten hans løper til og med VM i 2022.

Löw havnet under kraftig press etter 0-6-tapet mot Spania i nasjonsligaen tidligere denne måneden. 60-åringen har vært landslagssjef siden 2006 og førte tyskerne til VM-gull i 2014, men siden har resultatene vært svært blandet.

I VM i Russland for to år siden endte Tyskland sist i sin innledende pulje.

(NTB)

Foto: Torstein Bøe / NTB

Johannes Høsflot Klæbo sier foreløpig stopp:

Johannes Høsflot Klæbo dropper alle renn frem til nyttår. Det opplyser han i en pressemelding mandag. Klæbo vil først være aktuell for renn igjen til Tour de Ski 1. januar.

-Jeg har følt på dette en stund. Det startet i forbindelse med World Cup-avslutningen forrige sesong. Usikkerheten ble ytterligere forsterket gjennom oppholdet i Ruka. Det virket tryggere før vi reiste enn det som ble situasjonen i Finland. Jeg føler at ski og konkurranser blir lite viktig i forhold til den pandemien som nå herjer over hele verden. Alle må gjøre sitt – og hva de mener er riktig. Dette er viktig og riktig å gjøre for meg, sier Johannes Høsflot Klæbo.

Etter at det ble klart at en russisk kombinertløper fikk gå rundt på stadion i Ruka med coronavirus i kroppen, reagerte den norske stjernen sterkt. Han forklarer årsaken til at han dropper renn med at han ikke vil utsette seg for slik smittefare fremover.

-Ja, jeg føler det er helt feil å reise til internasjonale destinasjoner i disse tider. Det innebærer kontakt med mange mennesker. Det inkluderer fly, buss, flyplasser med mer. Jeg vil ikke utsette meg for dette. For meg blir det helt feil. Det tar jeg konsekvensene av, og hopper av for denne gangen, sier Johannes Høsflot Klæbo.

Han er tilbake i Trondheim etter helgens verdenscupåpning og opplyser at han mest sannsynlig vil gå norgescup-rennene på Lillehammer kommende helg.

Usikker framtid:

Joachim Löw er i samtaler med Tysklands fotballforbund (DFB) om hvorvidt han skal lede landets fotballherrer videre, ifølge flere tyske medier.

Löw har havnet under kraftig press etter 0-6-tapet mot Spania i nasjonsligaen tidligere i måneden. 60-åringen har vært landslagssjef siden 2006 og førte tyskerne til VM-gull i 2014, men siden har resultatene vært svært blandet.

I VM i Russland for to år siden endte Tyskland sist i sin innledende pulje.

De neste landskampene spilles ikke før i mars, og DFB benytter anledningen til å sette seg ned sammen med Löw. Ifølge avisen Bild og nettstedet SportBuzzer pågår det samtaler i DFBs hovedkvarter i Frankfurt mandag ettermiddag.

Det betyr angivelig at det allerede mandag kan bli avklart om Löw får fortsette i jobben eller ikke. Tidligere er det kommunisert at landslagets manager, Oliver Bierhoff, skal legge fram en analyse over lagets situasjon for DFB-styret fredag denne uken.

(NTB)

Foto: Torstein Bøe / NTB

Ute resten av året:

Real Madrids Eden Hazard kan være satt ut av spill fram til neste år på grunn av en skade.

Belgieren har pådratt seg en ny muskelskade i det høyre låret, informerte Real Madrid om mandag.

Ifølge spansk presse er det antatt at den offensive rekordsigneringen vil være borte fra fotballen i minimum 20 dager.

Skader har gjort at Eden Hazard bare har startet 14 kamper for Real Madrid siden overgangen fra Chelsea. I sesongen 2020/2021 har han startet bare tre kamper. I lørdagens kamp mot Alaves ble han byttet ut tidlig etter føling med lårskaden.

Hazard ser i hvert fall ut til å gå glipp av de to seriekampene mot Sevilla og Atlético Madrid, samt neste ukes hjemmekamp mot Borussia Mönchengladbach i mesterligaen. Han er heller ikke aktuell til spill i denne ukas mesterligakamp mot Sjakhtar Donetsk.

(NTB)

Foto: REUTERS/Javier Barbancho/File Photo

Grosjean står over neste formel 1-runde etter dramatisk krasj:


Formel 1-føreren Romain Grosjean, som søndag overlevde en dramatisk bilbrann under et løp i Bahrain, skal ikke kjøre kommende helg.

Det opplyser laget hans, Haas, etter først å ha uttalt at Grosjean selv kan få bestemme om han vil kjøre helgens runde.

På sitt nettsted opplyser Haas-laget at brasilianeren Pietro Fittipaldi kommer inn som erstatter for Grosjean. I tillegg kjører dansken Kevin Magnussen for laget.

Grosjean pådro seg brannskader på hendene da han ble sittende i sin brennende bil i nesten et halvt minutt etter å ha kjørt i autovernet på Bahrain-banen søndag.

– Etter at det ble bestemt at det beste for Romain er å stå over minst ett løp, var det et ganske enkelt valg å sette Pietro i bilen, sier lagleder Günther Steiner.

Også kommende helgs VM-runde kjøres på Bahrain-banen.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Haaland-verdien skyter i taket:


Markedsprisen for Erling Braut Haaland (20) raser av gårde i en vanvittig fart. Nå verdsettes han til 1,68 milliarder kroner

Det er det anerkjente nettstedet CIES som mandag offentliggjorde en fersk oversikt over hvilke fotballspillere som har økt sin verdi mest den siste måneden.

Den viser at Haaland har blitt snaut 400 millioner mer verdt bare på de siste vel fire ukene.

CIES skriver at dersom Haaland fortsetter å prestere som han gjør med mange mål, kan han gå forbi verdens mest verdifulle spiller når viruspandemien har gitt seg. Det er i øyeblikket ifølge CIES brasilianske Neymar.

Hans markedsverdi er nå 2,34 milliarder kroner.

CIES er en uavhengig forsknings- og utdanningsorganisasjon med base i Sveits. Den har spesialisert seg på en rekke studier innen toppfotballen og kommer jevnlig med omfattende statistikk og blant annet anslag på verdier.

Haaland ble nylig kåret til den beste spilleren i verden under 21 år. Det ga ham Golden Boy-trofeet i regi av avisen Tuttosport.

Haalands kontrakt med Borussia Dortmund løper til 2024. Det er fortsatt uklart om det foreligger en utkjøpsklausul på rundt 800 millioner kroner før sommeren 2022. Klubben har tilbakevist dette.

Dortmund betalte vel 200 millioner kroner for Haaland da han kom fra Salzburg for et snaut år siden. Det har vist seg å være svært god butikk. Haaland er over åtte ganger mer verdifull nå enn i desember 2019.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Reagerer på United-feiring:


Manchester United leverte en imponerende snuoperasjon da de vendte 0-2 til 3-2-seier mot Southampton i ligaen søndag.

Spissen Edinson Cavani kronet comebacket med den avgjørende scoringen to minutter på overtid, noe som naturlig nok skapte stor jubel blant bortelagets spillere.

Og ifølge Saints-manager Ralph Hasenhüttl (53) fortsatte feiringen i garderoben etter kampen.

- Du kan høre at de feirer i garderoben. Du vet hva du har gjort i dag og hvor tøff motstanden har vært, fordi de feiret som om de hadde vunnet Premier League, sier Hasenhüttl, i det som framstår som en syrlig uttalelse.

Manageren mener feiringen er et tydelig tegn på at Southampton er et sterkt lag.

- Det er definitivt en erklæring når de feirer som de gjorde fordi det var tøft, mener Hasenhüttl.

- De måtte spille så bra de kunne for å slå oss, og vi kan være stolte over hvordan vi spilte, sier han videre.

Foto: NTB Scanpix

Annonsørinnhold