Sportsstudio

Sindre Lie

Lagt inn på sykehus:

Nils Arne Eggen er lagt inn på sykehus med eksplosive smerter i albuen, skriver VG. Trenerlegenden er nå på St. Olav-sykehuset og får antibiotika. Eggen forteller avisen at han ikke vet hvor lenge han blir værende på sykehuset. Han skal være sliten og ligge til overvåkning på sykehusets avdeling i Orkdal, der han bor.

- Jeg er ikke så motstandsdyktig lenger, så det ble til at jeg måtte til behandling igjen, sier Rosenborgs tidligere suksesstrener til VG.

Foto: Lise Åserud / NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Raymond Johansen om verdenscup-ja: - Galskap:


Raymond Johansen (Ap) i Oslo er kritisk til at regjeringen åpner for verdenscup i Norge:

– Samme dag som vi har stor bekymring rundt det nye muterte viruset, går regjeringen på tvers av signaler fra Helsedirektoratet og Oslo kommune og åpner opp for verdenscup i Norge. Dette reagerer jeg kraftig på, sier han i en pressemelding.

– Regjeringens beslutning innebærer at de åpner opp for en rekke konkurranser i Holmenkollen mot Oslo kommunes ønsker og anbefalinger. Det vil sette oss i en krevende situasjon, og vi må vurdere å stenge kollektivtransporten til Holmenkollen, og områder i Marka for innbyggerne våre. Har ikke regjeringen lært noe på et år? Også i fjor, da viruset nettopp var kommet til Norge, åpnet regjeringen for verdenscup i Holmenkollen mot råd og ønsker fra Oslo kommune, sier han videre.

Han mener vi ikke bør ta noen sjanser.

– Nye og muterte varianter av viruset brer om seg i verden, og har kommet til Norge. Vi er i en krevende og usikker situasjon nå, og vi bør ikke ta noen sjanser. Nå må fokus være å unngå smittespredning og belastning av helsetjenesten, og ikke utsette befolkningen for unødig risiko. Derfor synes jeg det er galskap at regjeringen åpner for verdenscup i Norge nå.

Foto: NTB

Zinedine Zidane har testet positivt på corona:


Det bekrefter Real Madrid på sine hjemmesider.

«Real Madrid annonserer at manager Zinedine Zidane har testet positivt på Covid-19», er den korte beskjeden.

Foto: NTB

Kulturministeren gir klarsignal til Tyrkia-kampen:


Kulturminister Abid Raja (V) sier at VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Tyrkia kan spilles i Oslo, forutsatt at smittesituasjonen ikke er endret.

Dermed går regjeringen imot Helsedirektoratet, som har anbefalt at karanteneunntaket for fotballen bør oppheves. Fagmyndighetenes vurdering framgår av en fersk redegjørelse direktoratet har sendt til Kulturdepartementet.

På direkte spørsmål fra NTB er kulturministeren klar på at det per nå ikke er aktuelt å inndra unntaket fotballen har fra karantene- og innreisereglementet. Kampen 27. mars kan dermed gå som planlagt.

– Ja, forutsatt at smittevernprotokollen følges, at smittesituasjonen på det tidspunktet er håndterlig og at kampen går uten publikum eller med det publikumsantallet som gjelder på det tidspunktet, sier Raja til NTB.

– Det er lenge til 27. mars, men jeg som idrettsminister håper inderlig at det er mulig å gjennomføre den kampen, tilføyer han.

Det er i dag et unntak i covid-19-forskriftens punkt 6f som gjelder for fotballkamper i Uefa-regi. Under dette unntaket slipper spillere karantene dersom de tester negativt ved ankomst til Norge og gjennomfører tester hver tredje dag.

Unntaket gjelder også internasjonale kamper i håndball og enkeltstående kamper «etter nærmere vilkår».

Regjeringen med positivt svar til skisporten:


Kulturminister Abid Q. Raja orienterte fredag om regjeringens avgjørelse om unntak fra innreise- og karantenebestemmelsene for verdenscup på ski.

Idretten har søkt om unntak for verdenscupkonkurranser i alpint, nordiske grener og skiskyting i Norge for vinteren 2021. Totalt dreier det seg om 30 konkurranser, blant annet 'Kollen-helga' i mars - som ble avlyst i fjor.

- Etter grundige samtaler innad i regjeringen, og med helsemyndighetene, har regjeringen kommet fram til at vi gjennomfører åpningen for unntak for innreise og karantebestemmelser, for disse arrangementene som har blitt søkt om, sier Abid Raja på en pressekonferanse fredag.

- Ideelt sett skulle vi ønske vi kunne ta denne beslutningen om noen uker fram i tid, når vi vet mer om effekten og tiltakene som samfunnet har nå, men av hensyn til skiforbundet og idreten og deres planlegging, har vi måttet ta en avgjørelse nå. Det innebærer imidlertid at det er klare krav knyttet til dette, og vi tar et klart forbehold om at unntaket kan trekkes tilbake, sier Raja.

Tidligere på dagen kom meldingen om at Helsedirektoratet ikke vil at regjeringen skal gi unntak fra karantenebestemmelsene, fordi det fortsatt er stor bekymring knyttet til risikoen for importsmitte (av nye og muterte virusvarianter) i forbindelse med coronapandemien.

Også president i Norges idrettsforbund Berit Kjøll og president i Norges Skiforbund Erik Røste er på regjeringens pressekonferanse.

Dagbladet kommer tilbake med mer

Foto: NTB

Maria Thorisdottir klar for Manchester United:

Fotballprofilen Maria Thorisdottir skifter klubb fra Chelsea til Manchester United i den engelske superligaen.

Det opplyser United på sin Twitter-konto.

«Si hallo til vår nyeste rekruttering», skriver klubben sammen med et bilde med Thorisdottirs navn.

(NTB)

Foto: NTB

- Jaktes av tre PL-klubber:


Det er engelske Sky Sports som skriver at tre Premier League-klubber er ute etter Bournemouth-angriper Joshua King (29).

Det skal dreie seg om klubbene West Ham, West Bromwich og Burnley.

Bournemouth-manager Jason Tindall har uttalt følgende om West Ham-ryktene til lokalavisa Bournemouth Daily Echo:

- Han har ikke fortalt meg at han er desperat etter å gå til West Ham.

Burnley-manager Sean Dyche ble på sin side spurt om ryktene i forkant av Liverpool-kampen torsdag.

- Det er ikke noe jeg kan dele når det gjelder spillere som kommer inn, jeg har aldri delt noe. Jeg vet ikke hvorfor du tror jeg skal dele noe nå, men jeg vil ikke si noe som helst, uttalte Dyche.

King går ut av kontrakt til sommeren.

Foto: NTB

Ferdig i Tyrkia:

Tobias Heintz bekrefter til Dagbladet at han har terminert sin kontrakt med Kasimpasa, og nå står fritt til å forhandle med andre klubber.

- Det er mye interesse allerede i Europa og USA, men det har jo bare gått et par timer, skriver han i en SMS til Dagbladet.

22-åringen ble kjøpt av Kasimpasa i januar 2019, men oppholdet i Istanbul-klubben har ikke vært vellykket. I høst var han lånt ut til gamleklubben Sarpsborg 08, hvor han bidro med to scoringer og fire målgivende på 13 kamper.

Rett før jul ble han kalt tilbake til Kasimpasa. Han til Dagbladet den gang at planen var at han skulle bidra for laget i vinter og vår, før planen var å selge ham videre til sommeren.

Det var under Sarpsborgs Europa League-eventyr at han gjorde seg interessant for utenlandske klubber, og spesielt tyrkiske, takket være en drømmescoring mot Besiktas.

Foto: NTB

Helsedirektoratet vil fjerne karanteneunntaket for fotball:

VM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Tyrkia i mars kan være i fare etter at Helsedirektoratet vil oppheve karanteneunntaket for fotballen.

Det er i dag et unntak i covid-19-forskriftens punkt 6f som gjelder for fotballkamper i Uefa-regi. Under dette unntaket slipper spillere karantene dersom de tester negativt ved ankomst Norge og gjennomfører tester hver tredje dag.

Unntaket gjelder også internasjonale kamper i håndball og enkeltstående kamper «etter nærmere vilkår».

Helsedirektoratet skriver i en redegjørelse at de ønsker at hele 6f strykes, og at unntaket dermed oppheves.

– Endringen i smittesituasjonen i Europa tilsier derfor at også unntaket i § 6f bør innskjerpes, heter det.

Norge skal spille VM-kvalifiseringskamp mot Tyrkia på Ullevaal 27. mars, og Norges Fotballforbund har allerede luftet muligheten og nødvendigheten av å flytte kampen til utlandet.

NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt sa til NTB torsdag at dette fortsatt vurderes, og at en konklusjon kan komme i neste uke.

(NTB)

Foto: NTB

Helsedirektoratet anbefaler ikke karanteneunntak for verdenscup i Norge:

Helsedirektoratet vil ikke at regjeringen gir unntak fra karantenebestemmelsene i forbindelse med en rekke verdenscuparrangementer i Norge i vinter.

I en redegjørelse fra Helsedirektoratet framgår det at det fortsatt er stor bekymring knyttet til risikoen for importsmitte.

– På bakgrunn av dagens smittesituasjon mener vi det er en betydelig smitterisiko forbundet med gjennomføring av toppidrettsarrangementer med internasjonal deltakelse, skriver Helsedirektoratet.

– Vi viser til at Europa og Norge nå står overfor en meget krevende og usikker situasjon knyttet til smittespredning og belastning av helsetjenesten. I tillegg finnes det nå minst to nye muterte varianter av viruset. Det vil kunne få omfattende konsekvenser på kort og lang sikt dersom det ikke tas grep nå, heter det videre.

Dersom regjeringen følger direktoratets anbefaling vil det bli tilnærmet umulig å arrangere de internasjonale konkurransene på norsk jord i februar og mars.

Det er snakk om rundt 30 verdenscuprenn i langrenn, hopp, kombinert, alpint og skiskyting.

Kulturdepartementet skal klokken 12 holde pressekonferanse om samme tema.

Spansk avis: - Har valgt Arsenal:

Avisa Diario Vasco melder at Martin Ødegaard har valgt en låneavtale til Arsenal, fremfor Real Sociedad, hvor han var på lån forrige sesong. Diario Vasco er en spansk avis med base i San Sebastian i Baskerland, byen hvor Real Sociedad hører til.

Ødegaards agent Bjørn Tore Kvarme har ikke besvart Dagbladets henvendelser fredag morgen.

Etter at han ble vraket til cupkampen mot Alcoyano denne uka, har en rekke medier meldt at Ødegaard ønsker seg vekk fra Real Madrid på lån igjen.

I tillegg til Arsenal og Real Sociedad, skal også Sevilla ha vært interesserte.

Ødegaard ble kalt tilbake til Madrid etter et vellykket lån hos Real Sociedad forrige sesong. Etter å ha startet de to første kampene i La Liga, har han senere slitt både med skader og lite spilletid.

Foto: NTB

Annonsørinnhold