Sportsstudio

Amanda Walnum

Maradona gravlegges:

I går kom nyheten om at den argentinske fotballegenden Diego Maradona var død. I dag holdes det en vake i Casa Rosada, som er boligen og kontoret til Argentinas president. Vaken er også åpen for offentligheten, og ifølge storavisa Clarin har store folkemengder møtt opp.

Rett over klokka 13 lokal tid blokkerte politiet køen mellom gatene Avenida de Mayo og 9 de julio, noe som forårsaket en dominoeffekt, hvor det også ble observert forsøk på å hoppe over sperringene.

Det ble meldt at vaken ville stenge kl 16. Det ignorerte mange av de oppmøtte, og i 14-tiden oppstod det uro i folkemengden. TV-bilder fra stedet viser store folkemengder og opprørspoliti.

Ifølge Clarin skal politiet har avfyrt gummikuler opp i lufta da de stengte gata, og en gruppe personer skal ha kastet steiner tilbake.

Ifølge den argentinske TV-kanalen TN skal det være kø i over 20 kvartaler for å komme inn. TV-kanalen melder også om sammenstøt og flere arrestasjoner. Brannbiler har også rykket til stedet og står klare med vannkanoner.

I 14.30-tiden lokal tid melder Clarin om mangel på kontroll ved inngangen til Casa Rosada og at politiet skal ha tatt i bruk tåregass. Samtidig kommer det melding om at vaken ville være åpen til klokka 19.

Men slik ble det ikke, og vaken ble stengt før klokka 16 på grunn av urolighetene. Familien ble også evakuert, ifølge Clarin.

Kista ble fraktet ut av bygget fraktet til gravplassen Bella Vista. I 23.30-tiden norsk tid ser det ut til at begravelsen har startet. Ifølge El Pais er det bare slektninger som får delta, men på utsiden av gravplassen har hundrevis av fans møtt opp.

Amper stemning mellom folkemengden og opprørspoliti utenfor Casa Rosado. I bakgrunnen kan man se folk som klatrer over gjerdet til Casa Rosada. Foto: REUTERS/Ricardo Moraes
Studioet fortsetter under annonsen

Maria Thorisdottir klar for Manchester United:

Fotballprofilen Maria Thorisdottir skifter klubb fra Chelsea til Manchester United i den engelske superligaen.

Det opplyser United på sin Twitter-konto.

«Si hallo til vår nyeste rekruttering», skriver klubben sammen med et bilde med Thorisdottirs navn.

(NTB)

Foto: NTB

- Jaktes av tre PL-klubber:


Det er engelske Sky Sports som skriver at tre Premier League-klubber er ute etter Bournemouth-angriper Joshua King (29).

Det skal dreie seg om klubbene West Ham, West Bromwich og Burnley.

Bournemouth-manager Jason Tindall har uttalt følgende om West Ham-ryktene til lokalavisa Bournemouth Daily Echo:

- Han har ikke fortalt meg at han er desperat etter å gå til West Ham.

Burnley-manager Sean Dyche ble på sin side spurt om ryktene i forkant av Liverpool-kampen torsdag.

- Det er ikke noe jeg kan dele når det gjelder spillere som kommer inn, jeg har aldri delt noe. Jeg vet ikke hvorfor du tror jeg skal dele noe nå, men jeg vil ikke si noe som helst, uttalte Dyche.

King går ut av kontrakt til sommeren.

Foto: NTB

Ferdig i Tyrkia:

Tobias Heintz bekrefter til Dagbladet at han har terminert sin kontrakt med Kasimpasa, og nå står fritt til å forhandle med andre klubber.

- Det er mye interesse allerede i Europa og USA, men det har jo bare gått et par timer, skriver han i en SMS til Dagbladet.

22-åringen ble kjøpt av Kasimpasa i januar 2019, men oppholdet i Istanbul-klubben har ikke vært vellykket. I høst var han lånt ut til gamleklubben Sarpsborg 08, hvor han bidro med to scoringer og fire målgivende på 13 kamper.

Rett før jul ble han kalt tilbake til Kasimpasa. Han til Dagbladet den gang at planen var at han skulle bidra for laget i vinter og vår, før planen var å selge ham videre til sommeren.

Det var under Sarpsborgs Europa League-eventyr at han gjorde seg interessant for utenlandske klubber, og spesielt tyrkiske, takket være en drømmescoring mot Besiktas.

Foto: NTB

Helsedirektoratet vil fjerne karanteneunntaket for fotball:

VM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Tyrkia i mars kan være i fare etter at Helsedirektoratet vil oppheve karanteneunntaket for fotballen.

Det er i dag et unntak i covid-19-forskriftens punkt 6f som gjelder for fotballkamper i Uefa-regi. Under dette unntaket slipper spillere karantene dersom de tester negativt ved ankomst Norge og gjennomfører tester hver tredje dag.

Unntaket gjelder også internasjonale kamper i håndball og enkeltstående kamper «etter nærmere vilkår».

Helsedirektoratet skriver i en redegjørelse at de ønsker at hele 6f strykes, og at unntaket dermed oppheves.

– Endringen i smittesituasjonen i Europa tilsier derfor at også unntaket i § 6f bør innskjerpes, heter det.

Norge skal spille VM-kvalifiseringskamp mot Tyrkia på Ullevaal 27. mars, og Norges Fotballforbund har allerede luftet muligheten og nødvendigheten av å flytte kampen til utlandet.

NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt sa til NTB torsdag at dette fortsatt vurderes, og at en konklusjon kan komme i neste uke.

(NTB)

Foto: NTB

Helsedirektoratet anbefaler ikke karanteneunntak for verdenscup i Norge:

Helsedirektoratet vil ikke at regjeringen gir unntak fra karantenebestemmelsene i forbindelse med en rekke verdenscuparrangementer i Norge i vinter.

I en redegjørelse fra Helsedirektoratet framgår det at det fortsatt er stor bekymring knyttet til risikoen for importsmitte.

– På bakgrunn av dagens smittesituasjon mener vi det er en betydelig smitterisiko forbundet med gjennomføring av toppidrettsarrangementer med internasjonal deltakelse, skriver Helsedirektoratet.

– Vi viser til at Europa og Norge nå står overfor en meget krevende og usikker situasjon knyttet til smittespredning og belastning av helsetjenesten. I tillegg finnes det nå minst to nye muterte varianter av viruset. Det vil kunne få omfattende konsekvenser på kort og lang sikt dersom det ikke tas grep nå, heter det videre.

Dersom regjeringen følger direktoratets anbefaling vil det bli tilnærmet umulig å arrangere de internasjonale konkurransene på norsk jord i februar og mars.

Det er snakk om rundt 30 verdenscuprenn i langrenn, hopp, kombinert, alpint og skiskyting.

Kulturdepartementet skal klokken 12 holde pressekonferanse om samme tema.

Spansk avis: - Har valgt Arsenal:

Avisa Diario Vasco melder at Martin Ødegaard har valgt en låneavtale til Arsenal, fremfor Real Sociedad, hvor han var på lån forrige sesong. Diario Vasco er en spansk avis med base i San Sebastian i Baskerland, byen hvor Real Sociedad hører til.

Ødegaards agent Bjørn Tore Kvarme har ikke besvart Dagbladets henvendelser fredag morgen.

Etter at han ble vraket til cupkampen mot Alcoyano denne uka, har en rekke medier meldt at Ødegaard ønsker seg vekk fra Real Madrid på lån igjen.

I tillegg til Arsenal og Real Sociedad, skal også Sevilla ha vært interesserte.

Ødegaard ble kalt tilbake til Madrid etter et vellykket lån hos Real Sociedad forrige sesong. Etter å ha startet de to første kampene i La Liga, har han senere slitt både med skader og lite spilletid.

Foto: NTB

Dansk VM-jubel: – Det lukter medaljer, Norge viser svakhetstegn:

Danmark har erstattet tunge forfall med nye stjerner i VM. Dermed er også håndballfeberen intakt hos danskene. Norge får et stikk i Ekstra Bladet.

Etter fire seirer på fire kamper og solid spill mot ganske enkel motstand, har tittelforsvareren (slo Norge i 2019-finalen på hjemmebane) innfridd forventningene og vel så det hittil med et ganske nykomponert lag.

Den danske avisen Extra Bladet og kommentator Jan Jensen er nå virkelig på hugget.

– Dette begynner å lukte av medaljer. Jeg har ikke sett noe bedre lag i VM enn Danmark. Favoritter som Norge, Frankrike og Kroatia har vist svakhetstegn. Det samme gjelder vertene Egypt, men ikke Danmark. Det har ikke vært slinger i valsen.

Derfor var det også lun stemning på et dansk pressemøte i Kairo fredag. Danskene bor i sentrum av byen og har også fysiske intervjumøter med mediene.

Danmark møter Japan og Kroatia i de to siste kampene. Seier over japanerne vil sikre dansk kvartfinaleplass før gruppefinalen mot Kroatia mandag.

Norge kan ikke møte Danmark før tidligst i en eventuell semifinale.

(NTB)

Foto: NTB

Ny falsk positiv test for Myhr Nossum:

Nok en gang har landslagsstrener Eirik Myhr Nossum fått en falsk positiv test.

Det melder NRK.

- Ja, det er samme prosedyre som hvert år i Finland. Jeg testet positivt på den første antigentesten. Og da er prosedyren grei. Da må du inn og teste igjen, sa Myhr Nossum til NRK.

Da landslaget dro til Ruka tidligere denne sesongen skjedde akkurat det samme. Også da fikk Myhr Nossum en falsk positiv test.

Dette førte til at hele det norske laget måtte i karantene.

Helgens verdenscuprenn går i finske Lahti.

Foto: NTB

Solskjær foran nytt Liverpool-møte: – Vi er mer robuste:

Manchester United svever høyt om dagen. Onsdag snudde de 0-1 til 2-1-seier mot Fulham. Søndag møter Ole Gunnar Solskjær og co. Liverpool i FA-cupen.

Liverpool fikk en skikkelig knekk i selvtilliten da Burnley sensasjonelt dro seirende fra Anfield torsdag kveld.

United topper Premier League med 40 poeng etter 19 kamper, to poeng foran Manchester City (18 kamper) og Leicester (19 kamper). Onsdag snudde de nok en kamp etter å ha havnet under – fra 0-1 til 2-1 over Fulham borte.

Søndag er det Liverpool som venter i fjerde runde av FA-cupen. United og Liverpool møttes også sist søndag på Anfield i ligaen, i et oppgjør som endte målløst.

– Uavgjort på Anfield var et bra resultat for oss. Vi blir bedre, spillerne blir sterkere, mer robuste fysisk og mentalt. Jeg er veldig stolt av hvordan de har spilt den siste tiden, sa Solskjær etter seieren onsdag.

De har ikke tapt i serien siden 1. november, da Arsenal vant 1-0 på Old Trafford. Siden den gang er det blitt ni seirer og tre uavgjorte.

Solskjær gir spillerne all æren for at United for alvor er inne i tittelkampen i Premier League.

– Det er spillerne som gjør jobben på banen, og det er de som driver det på trening og i garderoben. Så vi får gi det til dem, sa han onsdag.

(NTB)

Foto: NTB

Fotball-EM:

– København fortsatt på kartet

Uefa fastholder at det skal spilles EM-fotball i København under sommerens mesterskap. En rekke alternativer foreligger.

Torsdag hevdet Bayern Munchens styreleder Karl-Heinz Rummenigge at Uefa jobber med en plan om å arrangere EM i kun ett land. Mesterskapet skulle vært arrangert i tolv europeiske byer i 2020, men ble utsatt på grunn av coronasituasjonen.

Ifølge Martin Kallen, som er Uefas EM-direktør, er planen at EM skal spilles i flere land. Danmark skal være ett av dem.

– Vi spiller i København med mindre de danske myndighetene forbyr det, sier han til TV3 Sport.

Ifølge Kallen skal planen nå være å begrense EM til åtte byer i stedet for opprinnelig tolv. En endelig avgjørelse er ventet i mars.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold