Sportsstudio

Christian Sander

Solberg mister EM-starten for Norge:

Håndballandslagets keeperstjerne Silje Solberg blir ikke klar i tide til åpningskampen mot Polen i EM førstkommende torsdag.

– Starten rekker jeg ikke. Hvis jeg i løpet av noen dager får en negativ test, så håper jeg å komme inn etter hvert, sier Solberg til VG.

Målvakten pådro seg koronasmitte i midten av november i sitt hjemlige miljø i den ungarske byen Györ. Det er ikke kommunisert eksakt hvilken dato hun testet positivt.

Ifølge ungarsk regelverk må spillere som har vært smittet, gjennom diverse medisinske tester og avgi negativ test før de slipper ut av karantene.

Sammen med Emily Stang Sando er Solberg norsk keeperpar i EM-troppen. Solberg er i utgangspunktet et klart førstevalg.

– Da jeg testet positivt første gang, tenkte jeg at mesterskapet ryker. Nå spørs det hvor lenge det drøyer før jeg kan være klar. Noen av de smittede på laget i Györ har brukt tre og en halv uke. Det ser veldig mørkt om det samme skjer med meg, erkjenner 30-åringen.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

Mikkelsen-seier i Monte Carlo:

Andreas Mikkelsen holdt på ledelsen og vant i WRC2-klassen i Rally Monte-Carlo søndag. På toppnivå seiret regjerende verdensmester Sebastian Ogier.

Den franske Toyota-stjernen vant 32,6 sekunder foran sin walisiske lagkamerat Elfyn Evans, mens det var 1.13,5 ned til Thierry Neuville fra Belgia i Hyundai.

Ogier vant tre av de fire siste fartsprøvene i årets første VM-runde og vant Rally Monte-Carlo for åttende gang. Det avvikles i hans hjemtrakter rundt Gap. Samtidig jubilerte han med 50 VM-rundeseirer i karrieren. De er oppnådd med fem ulike lag.

– Ingen dårlig avslutning av helgen, sa Ogier etter å ha vunnet rallyets avsluttende «power stage» og sikret fem ekstrapoeng i VM-sammendraget.

– Bilen har vært fantastisk. Jeg har nesten tårer i øynene nå. Det var en god avgjørelse å ta ett år til.

For Jari-Matti Latvala ble det en drømmestart som teamsjef for Toyota, med dobbeltseier.

Mikkelsen havnet på 7.-plass i sammendraget, 7.23,6 minutter bak Ogier. Han vant 1.52 minutter foran neste WRC2-fører Adrien Fourmax.

– Nøkkelen til suksess her er å samarbeide godt med støtteapparatet, og det gjør jeg alltid. Vi brukte litt tid før rallyet på å få alt til å stemme, og det betalte seg, sa Mikkelsen til wrc.com.

Skoda-føreren kunne juble for seier sammen med kartleser Ola Fløene.

Solberg-uhell
Oliver Solberg lå an til en god plassering på WRC2-nivået, men kjørte seg fast på den siste fartsprøven.

– Det var en liten feil som førte til uhellet, og det oppleves frustrerende at vi ikke kunne fullføre løpet. Bilen fikk ingen skader, og med litt hjelp ville vi kommet oss tilbake på veien. Men uten publikum var det ikke noe å gjøre, sa Solberg i en pressemelding.

19-åringen lå på 10.-plass totalt før siste prøve. På søndagens første fartsprøve greide bare tre av førerne i hovedklassen å slå ham. 4.-plass totalt på prøven er oppsiktsvekkende med en R5-bil. Unggutten, som kjører med svensk lisens, er inne i sin første sesong som fabrikkfører for Hyundai.

Perfekt start for Norge:

Norge gjorde jobben mot Island, og nå er VM-skjebnen i Frankrikes hender.

Hvis Frankrike vinner mot Portugal tar de med seg Norge til kvartfinalen. Norge går også videre hvis kampen ender uavgjort, mens det skal mye til at Norge går videre Portugal vinner.

Det er en rekke scenarioer som sender Norge videre. Du kan lese mer om det her.

Foto: NTB

Sliter tungt :

Det vil seg ikke for Magnus Carlsen i langsjakkturneringen i Nederland. Han har etter søndagens tap for Andrej Jesipenko bare én seier på åtte partier.

Nordmannen hadde før møtet med 18 år gamle Jesipenko seks remis på rad, og han røk mot russeren på sitt første tap hittil i turneringen. Nå er han på 8.-plass halvannet poeng bak lederen.

Med svarte brikker var Carlsen tidlig i vansker. Jesipenko tok seg god tid innledningsvis og satte press på nordmannens stilling med tårnet.

Håpet om seier forsvant mer og mer, og det kunne se ut som om Carlsen kun forsøkte å redde remis. Den norske verdensmesteren brukte jevnt over lang tid, og hadde etter 17 trekk 20 minutter mindre tid på klokka enn de unge russeren.

Jesipenko fortsatte det høye presset og satte Carlsen i store problemer med et genialt trekk som satte de svarte bøndene i fare. Den regjerende verdensmesteren nektet å gi seg og holdt ut i hele 38 trekk, men måtte til slutt se seg slått og gi opp, i et parti som varte i nesten fire timer.

Foto: NTB

Slapp unna med denne skrekktaklingen:

Sadio Mané plantet knottene i leggen på Manchester Uniteds Fred.

- Jo, det er VAR på Anfield. Om de spiser snitter eller jobber er dog et annet spørsmål, skriver Viasports ekspert på kampen, Lars Tjærnås.

Foto: NTB

Scoret etter tabbe:

Marcus Rashford gir Manchester United 2-1 mot Liverpool.

Foto: NTB

Dansk magesjau og corona-trøbbel:

Simon Hald og Mathias Gidsel føyer seg inn i rekken av danske spillere som har trøbbel med magen i håndball-VM i Egypt.

Mikkel Hansen og Johan Hansen var ute av stand til å spille mot Japan lørdag kveld, og flere andre spillere hadde delvis problemer med fordøyelsen.

Dagen derpå bekrefter landslagssjef Nikolaj Jacobsen at Hald og Gidsel ble værende på hotellrommet med trøblete mage.

– Både Simon og Mathias er rammet i mildere grad enn Mikkel og Johan, sier han.

Jacobsen opplyser at Hansen er i bedre form, men at han fortsatt ikke er på topp og har problemer med å ta til seg næring.

Danmark møter Kroatia mandag kveld.

Den danske VM-dommeren Mads Hansen fikk påvist koronasmitte etter en prøve fredag. Dermed er han og makker Jesper Madsen ferdige med sitt oppdrag i Egypt.

Det skriver Danmarks håndballforbund på sin hjemmeside.

(NTB)

Foto: NTB

Sylfrekk Salah-scoring:

Mohamed Salah sendte Liverpool i ledelsen mot Manchester United i FA-cupen på vakkert vis.

Foto: NTB

Norge vant - slik kan det bli VM-kvartfinale :

Norge spiller muligens sin siste VM-kamp i kveld. Alt avhenger av hvordan det går i det påfølgende oppgjøret mellom Portugal og Frankrike 2030.

Det er en rekke scenarioer som sender Norge til kvartfinale. Du kan lese mer om det her.

Foto: NTB

NÅ: Manchester United - Liverpool:

0-1: Lekker chip av Salah over Henderson.

1-1: Greenwood triller ballen i lengste etter flott Manchester United-kontring.

2-1: Rashford kommer alene med keeper etter en feil av Rhys Williams, setter den sikkert.

2-2: Grovt balltap av Cavani på egen halvdel. Liverpool utnytter, og Salah er nådeløs når han får ballen inne i feltet.

3-2: Bruno Fernandes! Setter et frispark i mål fra 17 meter.

Foto: NTB

Ny seier:

Gyda Westvold Hansen tok sin tredje strake seier i kontinentalcupen i kombinert søndag. Leif Torbjørn Næsvold vant mennenes renn.

Hansen vant kvinnerennet i Eisenerz klart etter seier i bakken og nest beste langrennstid. Hun slo østerrikske Lisa Hirner med ett minutt og 35 sekunder. Mari Leinan Lund sikret 3.-plassen, fire sekunder foran søsteren Marte.

Rennene i Østerrike er kombinertkvinnenes første siden den historiske verdenscuppremieren før jul.

Mille Moen Flatla kom på 8.-plass, mens Hanna Midtsundstad ble nummer 12.

De norske gutta fikk også nok å juble for søndag. Leif Torbjørn Næsvold vant foran landsmann Simen Tiller etter en spurt. Lørdagens vinner Espen Andersen tok 4.-plassen, mens Lars Ivar Skårset ble nummer seks.

Harald Johnas Riiber (8.-plass), Lars Buraas (9.) og Emil Vilhelmsen (13.) deltok også i Østerrike, der det ble fem norske seirer av seks mulige i løpet av de tre konkurransedagene.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold