Sportsstudio

Amanda Walnum

Comeback etter 15 år:

Det var ikke mange som trodde bokselegenden Mike Tyson (54) ville returnere til ringen etter at han la opp i 2005. Men tidlig søndag morgen norsk tid møter han en annen legende og pensjonert bokser til kamp, tidligere tungvektsmester Roy Jones (51) Jr.

Rett før klokka 06 inntar de to ringen i California.

The Guardian, som følger kampen, gir sin uoffisielle dom på den første runden: Tyson 10-9 Jones Jr.

Ifølge The Guardian kommer artisten Snoop Dogg, som opptrådte tidligere i sendinga, med en freidig kommentar på den amerikanske sendingen:

- Dette er som to av mine onkler som slåss under en grillfest.

Begge karene ser allerede veldig slitne ut midtveis i andre runde, bemerker The Guardian.

- Slik jeg ser det er det Tyson som har de beste treffene, sier Viasats kommentator Thomas Hansvoll.

En god runde for Tyson, skriver avisa om runde tre, og i runde fire lander han noen kroppsslag som ser ut til å gjøre vondt for Jones. 15 år har gått, men Tyson ser fortsatt ut som den skumlere fighteren i ringen, skriver ESPN.

- Jeg er imponert over Tyson, ikke fullt så imponert over Jones, vi får se om han har et par gir til, sier Hansvoll, som også senere bemerker at han hadde forventet mer av Jones.

- Er jern-Mike tilbake, spør ESPNs kommentator i runde fem, og viser til at Tyson har full kontroll.

The Guardian mener Tyson dikterer kampen med sin kraft og tilstedeværelse i runde seks, og bemerker at Jones har sett helt utmattet ut siden andre runde. Runde sju blir omtalt som den mest underholdende av ESPN, mens The Guardian skriver at den siste runden var stort sett begivenhetsløs.

Uavgjort er dommen. Tyson forteller at han mener han vant, men at han er fornøyd og lover at han vil gjøre noe lignende igjen. Jones er derimot ikke fornøyd med at det ble uavgjort.

Les mer om sjokkreturen her:

Mike Tyson og Roy Jones, Jr. Foto: Lynn Millspaugh/Handout Photo via USA TODAY Sports
Sjokkreturen: - Trodde det var tull

Sjokkreturen: - Trodde det var tull

dagbladet
Studioet fortsetter under annonsen

Debutant herjet i dansk seier:

Tittelforsvarer Danmark hevet seg etter en litt rufsete start og hadde ingen problemer med å utklasse Bahrain 34-20 i sin åpningskamp i håndball-VM.

Det skjedde samme dag som spilleren Emil Jakobsen fikk positivt svar på en koronaprøve. Resten av Danmark-troppen testet så negativt og kunne spille kampen mot Bahrain.

Den 21 år gamle VM-debutanten Mathias Gidsel skinte for tittelholderen. Høyrebacken leverte fem scoringer de første 17 minuttene og sørget for at danskene var foran tross en litt slurvete åpning.

Det sto 8-6 etter 14 minutter før danskene giret om. Mikkel Hansen sto fram og styrte spillet. Gidsel kjempet til seg en retur og satte inn 19-10 til pause med sitt sjuende mål.

Bahrain viste tidvis glimt av klasse, men gjorde også mange feil og svake vurderinger. Treffprosenten på skuddene var på under 50 prosent.

21-åringen Gidsel traff derimot på nesten alt. Han stoppet på ti fulltreffere selv om han ble hvilt de siste ti minuttene og var kampens store profil. Danmark vant 34-20 og fikk en god start på sitt tittelforsvar. Laget er klar favoritt til å vinne alle kamper i VM-gruppe D. Tidligere fredag vant Argentina 28-22 over Kongo.

(NTB)

Foto: Jonas Ekströmer/TT NYHETSBYRÅN / NTB

Pochettino smittet:

PSG-trener Mauricio Pochettino har testet positivt for coronaviruset, det opplyser klubben på Twitter fredag kveld.

Klubben skriver at Pochettino er satt i isolasjon og hans assistenter Jesus Perez og Mguel DAgostino leder laget mot Angers i morgen.

Foto: Alain JOCARD / AFP

Granerud skuffet i kvalifiseringen:

Verdenscupleder Halvor Egner Granerud sliter med å finne seg til rette i storbakken i Zakopane. Han ble nummer 44 i fredagens kvalifisering.

Granerud hoppet 117 meter i HS140-bakken og fikk bare 103,3 poeng. Det holdt uansett til en plass blant de 50 som får starte søndagens individuelle renn.

Også i treningsomgangene i den polske bakken skuffet Granerud med hopp på 116 og 117,5 meter.

Japaneren Yukiya Sato var best i kvalifiseringen med 139,8 poeng. Nærmest ham var tyske Markus Eisenbichler og polakken Andrzej Stekala.

Robert Johansson var best av nordmennene på 12.-plass i kvalifiseringen. Han hoppet 126 meter og fikk 126 poeng.

Alle de seks norske hopperne kvalifiserte seg for søndagens renn i storbakken. Daniel-André Tande ble nummer 24, Marius Lindvik 26, Thomas Aasen Markeng 33 og Johann André Forfang 34.

Lørdag er det lagkonkurranse i Zakopane. Der kommer Granerud trolig med til tross for svak hopping i kvalifiseringen. Han har vunnet 6 av 13 verdenscuprenn så langt i sesongen og leder sammenlagtcupen overlegent.

(©NTB)

Foto: Philipp von Ditfurth/dpa via AP

Ingen positive norske tester:

Resultatene av de siste norske koronatestene under håndball-VM, viser ingen positive norske prøver. Norge møter Sveits lørdag.

Hele den norske troppen måtte gjennom koronatest klokken 2 natt til fredag. Svarene ble kommunisert ut tidlig fredag kveld.

Den norske landslagslegen Thomas Torgalsen sa dette før resultatene hadde nådd ham:

– Vi ble lovet svar innen åtte timer.

Fredag ble en dansk spiller isolert etter en positiv koronaprøve. Danskene bor ikke på samme hotell som de norske gutta.

– Jeg synes vi lever i boble som er streng. Kan vi få på plass et par ting til, vil jeg si det ser fornuftig ut, sa landslagssjef Christian Berge.

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) vil fra lørdag PCR-teste spillere, ledere og andre direkte involverte i VM hver eneste dag.

– VM blir nok ikke avlyst. Det kan vi ta med stor ro. Noe av det viktigste her blir å takle ting vi ikke er klar over, sier landslagskaptein Bjarte Myrhol.

(NTB)

Foto: Liselotte Sabroe / NTB

Krever EM-utsettelse:

Den tyske EM-gulltreneren fra 1996, Berti Vogts, mener Det europeiske fotballforbundet (Uefa) bør utsette årets mesterskap til desember.

Fotball-EM er utsatt i et år som følge av pandemien og skal spilles i tolv ulike land i juni og juli. Vogts mener dagens coronasituasjon gjør at det ikke er forsvarlig.

– Som tidligere landslagstrener henvender jeg meg nå til Uefa: Utsett EM. Reager nå, ellers blir det for sent, sier 74-åringen til det tyske nettstedet t-online.

Han mener at EM tidligst bør starte i midten av desember, og at det helst bør arrangeres i kun ett land.

– Forhåpentlig vil nok mennesker være vaksinert da til at man kan slippe publikum inn på arenaene. Og det bør helst holdes i et land som har virussituasjonen under kontroll, sier Vogts.

Han får støtte av Eintracht Frankfurt-direktør Fredi Bobic, som spilte på Vogts EM-gullag i 1996.

– Det er en illusjon at EM skal holdes i tolv ulike land i juni 2021. Det ville også vært helt feil signal å sende midt i pandemien, sier Bobic.

(NTB)

Foto: AP Photo/Martin Meissner

Tandrevold friskmeldt:

Skiskytteren Ingrid Landmark Tandrevold har fått klarsignal til å gå renn til tross for episoden med hjerteflimmer under torsdagens sprint i Oberhof.

Det opplyser landslagssjef Per Arne Botnan til VG og NRK.

– Det er gjort en medisinsk vurdering av det fra helseteamet. Slik det ser ut nå, er det veldig OK. Hun har fått klarsignal og er kjempegira på å starter, sier han til NRK.

Det ble dramatiske scener under sprintrennet torsdag, der Tandrevold måtte legge seg i snøen etter å ha gått ut fra stående skyting i rygg på lagvenninnen Tiril Eckhoff.

Hjerteflimmer gjorde at hun følte at hun mistet all energi, og hun måtte hjelpes ut av løypa. Siden er det gjort en EKG-undersøkelse av Tandrevold, og resultatet var bra.

Det er lagt opp til at Tandrevold går førsteetappen på stafetten i Oberhof. Også Ida Lien, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland går for Norge.

(NTB)

Foto: AP Photo/Matthias Schrader

Vurderer å flytte Tyrkia-kampen:

Frykt for at norske coronatiltak vil stanse Norge – Tyrkia i VM-kvalifiseringen gjør at fotballforbundet vurderer ulike måter å avvikle kampen på, melder TV 2.

Blant de mulige scenarioene er å flytte kampen utenlands, slik at den ikke blir påvirket av norske myndigheters særlig strenge restriksjoner.

– Vi vurderer flere alternativer. Ullevaal er selvsagt det vi ønsker, samtidig som vi må være forberedt på at planene må endres på grunn av smittesituasjonen, sier Gro Tvedt Anderssen, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Norges Fotballforbund, til TV 2.

Slik situasjonen er nå, vil en rekke internasjonale idrettsarrangementer på norsk jord trenge unntak for å kunne gjennomføres.

Dette gjelder blant annet rundt 30 verdenscuprenn på ski og fotballherrenes hjemmekamp mot tyrkerne.

Norge spiller borte mot Gibraltar 24. mars, hjemme mot Tyrkia 27. mars og borte mot Montenegro 30. mars. Anderssen vil ikke svare konkret på om landslaget vurderer å bli igjen i Sør-Europa etter Gibraltar-kampen for å møte tyrkerne der.

– Vi vurderer flere alternativer. Vi går ikke inn på detaljer.

(NTB)

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Hylles av Klopp:

Manchester Uniteds midtbanestjerne Bruno Fernandes er kåret til månedens spiller igjen. Han roses av Liverpool-sjef Jürgen Klopp før søndagens stormøte.

Det er fjerde gang siden overgangen fra Sporting til Manchester United i januar i fjor at Fernandes blir månedens spiller i Premier League. Månedens manager for desember ble Aston Villas Dean Smith.

Fernandes ble hyllet av Klopp på pressekonferansen i forkant av søndagens oppgjør mellom Liverpool og United.

– Han er en enestående spiller. Allerede første gang laget mitt spilte mot ham, viste han seg som en som utgjør en forskjell. Han har funnet seg til rette i United, og han er en veldig innflytelsesrik spiller. De fleste snakker om målene hans, men jobben han gjør med å binde laget sammen, er imponerende. I tillegg ser han ut til å være en leder, og han viser seg dessverre som en god signering for Manchester United, sa Klopp med et smil om munnen.

Form ikke viktig
26 år gamle Fernandes scoret tre mål på sine seks Premier League-kamper i desember. Han scoret to av målene i 6-2-seieren over Leeds og ett mål i 2-2-kampen mot Leicester på Boxing Day.

Solskjær understreket på fredagens pressekonferanse at Uniteds gode form ikke betyr mye inn mot en slik kamp.

– Formen kastes ut av vinduet når du spiller mot rivalene dine, men formen vår gir oss selvtillit. Vi er utfordrere, og de er mesterne, men vi vil ha det de har oppnådd, sa han.

– Like mange skader
Liverpool har langtidsskader på viktige spillere som Virgil van Dijk og Joe Gomez. At Liverpool opplever en skadekrise, sier Solskjær er en del av gamet.

– Vi har like mange skader som dem. Vi har flere som er usikre, men alle skal få en mulighet til å vise at de er klare for morgendagen.

Ole Gunnar Solskjærs mannskap gikk ubeseiret gjennom desember måned med fire seirer og to uavgjorte kamper.

(NTB)

Foto: Peter Powell/Pool via AP

Rooney legger opp – blir Derby-manager på fast basis:

Den tidligere Manchester United-stjernen Wayne Rooney (35) avslutter sin spillerkarriere for å ta over som manager for Derby på fulltid.

Klubben selv melder dette på sitt nettsted. Rooney har ledet klubben som spillende trener siden slutten av november, og nå har han signert en kontrakt på 2,5 år for klubben som ligger tredje sist i mesterskapsserien i England.

Med Rooney bak spakene er det blitt tre seirer, fire uavgjort og to tap for Derby.

– Å få denne muligheten og følge etter personer som Brian Clough, Jim Smith, Frank Lampard og Phillip Cocu, er en stor ære, sier Rooney til Derbys nettsted.

Potensial
Rooney spilte elleve kamper og scoret ett mål i serie og ligacup denne sesongen før han la opp for å bli permanent manager.

– Jeg kan love alle involvert i klubben, alle supporterne, at jeg og mitt støtteapparat skal snu hver stein for å nå det potensialet jeg har sett i løpet av de siste tolv månedene i denne historiske fotballklubben, sier Rooney.

Han kom til Derby i januar i fjor etter et opphold i amerikanske DC United. Han skjønte raskt at Derby var klubben for ham.

– Da jeg kom tilbake til Storbritannia ble jeg helt overveldet over potensialet i Derby County Football Club.

Stor
35-åringen kan med se tilbake på en lang og suksessrik karriere som spiller. Rooney scoret 53 mål på sine 120 landskamper for England. Det er rekord, og det plasserer ham som nummer to på listen over flest landskamper bak den legendariske keeperen Peter Shilton.

For Manchester United scoret Rooney 253 mål mellom 2004 og 2017, og han vant en rekke store titler med klubben. Spissen startet karrieren i Everton før han gikk til Manchester United. Han vendte tilbake i Everton for en periode før han dro til USA.

Neste oppgave for den meritterte spissen blir lørdagens kamp mot Rotherham. Da i en annen klesdrakt enn vi er vant til å se ham.

(NTB)

Foto: AP Photo/Rui Vieira

Riiber vant:

Jarl Magnus Riiber vant verdenscuprennet i kombinert i suveren stil fredag. Han ledet etter hoppingen og var ustoppelig i langrennet.

Det var Heming-løperens 29. verdenscupseier i karrieren. Riiber la grunnlaget til seieren i hoppbakken. Han fikk opp 106 meter og gikk ut 40 sekunder foran nærmeste konkurrent. (NTB)

Annonsørinnhold