Sportsstudio

Tore Ulrik Bratland

Trekker seg:

Vikings styreleder Thor Steinar Sandvik går av etter noen hektiske dager med sparkingen av hovedtrener Bjarne Berntsen.

Det opplyste Sandvik på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

- Det har vært jævlig tøft de siste dagene, sa han.

Det har vært et stort medietrykk på klubben etter at det ble klart at Berntsen ikke fikk fortsette som hovedtrener etter årets sesong.

Berntsen hadde kontrakt ut sesongen 2021. Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen tar over hovedtreneransvaret fra og med årsskiftet.

- Mange som har støttet meg har sagt at det vil gå over. Det har det ikke gjort. Hver morgen har det alltid vært noe nytt, fortalte Sandvik på pressekonferansen.

- Det er det beste for Viking at jeg trekker meg som styreleder. Nå må klubben må få fred. De må få begynne å jobbe med det de skal jobbe med.

Spørsmålet er om dette åpner for en ny mulighet for Bjarne Berntsen i Viking.

GÅR AV: Styreleder Thor Steinar Sandvik. Foto: Carina Johansen / NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Mandzukic blir Milan-spiller ut sesongen:

Jens Petter Hauge har fått en ny lagkamerat i Milan. En avtale med spissveteranen Mario Mandzukic (34) gikk tirsdag i boks.

Det opplyser Milan på sitt nettsted.

Mandzukic spilte sist for Al-Duail i Qatar. Der ble kontrakten hans avsluttet sist sommer etter bare et halvt år.

Før det hadde Mandzukic suksess i klubber som Bayern München, Atlético Madrid og Juventus. Han tok også VM-sølv med Kroatia sommeren 2018.

34-åringen har i første omgang skrevet under for et halvt år i Milan, men med opsjon på ett års forlengelse. Han får drakt nummer 9 og går inn i en angrepsrekke der også Hauge kjemper om spilletid.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Ishockeypresidenten frykter konkurs for flere klubber:

Ishockeypresident Tage Pettersen mener flere klubber risikerer konkurs som følge av regjeringens anbefaling om å utsette alt seriespill i to uker.

Alt av seriespill i Norge anbefales stanset, var regjeringens klare melding mandag. Den meldingen var enklere for Norges Ishockeyforbund enn for mange andre, ettersom seriespillet i hockey allerede var stanset på grunn av smitteutbrudd i flere av klubbene.

Tage Pettersen, president i Norges Ishockeyforbund, fastslår at en full sesong ikke kan gjennomføres.

– Kommer vi i gang 2. februar, må lagene våre spille kamp hver 2,4. dag ut april måned. Det sier seg selv at det ikke er mulig. Her må kamper avlyses som følge av nedstengningen, sier han til NTB.

– Konsekvensen er at vi risikerer konkurs i flere av klubbene våre. Vi må kutte ut kamper. Mister vi ti kamper, er det en stor del av det budsjetterte inntektsgrunnlaget for klubbene, sier Pettersen, som mener kompensasjonen for avlyste arrangementer må videreføres.

Pettersen er til daglig idrettspolitisk talsperson for Høyre. Kompensasjonen dreier seg om 1,2 milliarder kroner, og kulturminister Abid Raja (V) opplyste til NTB mandag at den saken er på høring.

Pettersen ble overrasket da statsminister Erna Solberg informerte om anbefalingen mandag.

– Den var vi helt uforberedt på. Det var like overraskende for oss som alle andre, men vi var i en selvbestemt nedstengning. Så konsekvensene på kort sikt er enklere for oss enn de andre berørte idrettene, sier Pettersen, som understreker at helsen til spillerne har første prioritet.

Sky Sports: Hege Riise erstatter Phil Neville - tar over England:


Hege Riise (51) overtar de engelske fotballkvinnene på midlertidig basis etter at Phil Neville ga seg mandag, melder Sky Sports.

Ifølge den engelske kanalen vil ansettelsen av Riise bli kunngjort i løpet av de neste 24-48 timene.

Riise gikk av som trener for LSK Kvinner i desember etter flere suksessrike år. Mandag skrev BBC at hun er blant favorittene til å ta over Nevilles jobb på kort sikt.

Den nederlandske stjernetreneren Sarina Wiegman er allerede ansatt som England-sjef fra september i år, og hun leder dermed laget i EM neste år. Men det kan ligge et sommer-OL i Tokyo i potten for Riise. Det er sannsynlig at den påtroppende engelske landslagssjefen vil lede Storbritannias OL-lag.

Riise har fra før erfaring som U23-trener for Norge og som assistenttrener for Pia Sundhage da hun var USA-sjef. Som spiller ble hun blant annet verdensmester (1995) og olympisk mester (2000) med Norge.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Her er Norges VM-lag i skiskyting:

Norges Skiskytterforbund har tatt ut lagene til VM i skiskyting i Pokljuka i Slovenia i februar. Erlend Bjøntegaard er ikke med.

Sturla Holm Lægreid har tatt verdenscupen med storm denne sesongen og debuterer i VM-sammenheng. På kvinnesiden er Ida Lien debutant.

På herresiden har nordmennene tapetsert sammenlagtlisten i verdenscupen med Johannes Thingnes Bø foran Lægreid. Tarjei Bø og Johannes Dale følger like bak.

På kvinnesiden er Marte Olsbu Røiseland Olsbu og Tiril Eckhoff som topper. Det går med andre ord mot et nytt mesterskap med mange medaljer om de norske holder formen ved like.

Uttaket:
Kvinner: Tiril Kampenhaug Eckhoff (Fossum IF), Karoline Knotten (Vingrom IL), Marte Olsbu Røiseland (Froland IL), Ida Lien (Simostranda IL) og Ingrid Landmark Tandrevold (Fossum IF).

Menn: Johannes Thingnes Bø (Markane IL), Tarjei Bø (Markane IL), Vetle Sjåstad Christiansen (Geilo IL), Johannes Dale (Fet SSK) og Sturla Holm Lægreid (Bærums Skiklubb).

De samme ti utøverne stiller i verdenscupen i italienske Anterselva denne uka. I tillegg til Erlend Bjøntegaard, som ikke er med på VM-laget.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

PSG-sjef bekrefter Messi-interesse:

Barcelona-ikonet Lionel Messi står i disse dager fritt til å velge hvor han skal spille fra neste sesong. Paris Saint-Germain melder seg på i dragkampen.

Den pengesterke klubben er sammen med Manchester City blitt hyppigst nevnt som Messis neste stoppested. PSGs sportssjef Leonardo toner ikke ned interessen.

– Store spillere som Messi finnes alltid på lista vår. Vi sitter ved det store bordet sammen med de andre som følger hans situasjon, og vi har en stol reservert i tilfelle av at …, sier Leonardo til magasinet Football France uten å fullføre setningen.

Etter mye tumulter endte Messi opp med å bli værende i Barcelona sist sommer. Argentineren ønsket seg vekk, men en overgang ble umulig da klubben krevde svimlende 700 millioner euro for å la ham gå.

Det er utkjøpsklausulen i Messis kontrakt. 33-åringen bestred gyldigheten, men ønsket ikke å gå til rettssak mot klubben han har vært i siden 2001.

Om bare noen få måneder kan Messi forlate katalanerne vederlagsfritt.

Så langt denne sesongen står han med 14 mål og seks målgivende pasninger på 22 kamper i ulike turneringer.

Søndag ble Messi utvist for første gang som Barcelona-spiller. Det skjedde da han slo en motspiller i hodet på tampen av ekstraomgangene i 2-3-tapet for Athletic Bilbao i den spanske supercupen.

Han risikerer å bli utestengt i flere kamper.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Pellegrino klar for millionlønn i Saudi-Arabia:

Amahl Pellegrino har på få år gått fra 4. divisjon til millionlønn i Saudi-Arabia. Kristiansunds storscorer bekrefter at han er klar for Damac FC.

Tidligere mandag bekreftet Kristiansund at de hadde godtatt et bud fra klubben. Pellegrino sier til Tidens Krav at han har skrevet kontrakt for ett og et halvt år.

Klubben ligger sist i den saudiarabiske toppdivisjonen.

– Men det satses nå friskt for å berge plassen. Både jeg og to andre spillere hentes inn for å styrke laget. Det er ikke stor avstand til lagene foran på tabellen, sier Pellegrino.

Pellegrino var en av Eliteseriens aller største profiler i den kaotiske 2020-sesongen, både på og utenfor banen.

Han kjempet med suverene Bodø/Glimts Kasper Junker om toppscorertittelen, men ble til slutt nummer to med 25 mål. Det er få andre som har klart lignende tall i moderne tid.

Pellegrino gjorde det tidlig klart at han ville bruke suksessen til å få et utenlandsopphold med god lønn på tampen av karrieren. For to år siden var han benkefyll i Strømsgodset.

Nå ville han utnytte det å være en av Norges mest attraktive spillere, og var ærlig på at alderen gjorde at han ikke ville få sjansen hos de sportslig største klubbene uansett.

Pellegrino bekrefter overfor Tidens Krav at det dreier seg om en betydelig lønnsøkning fra Kristiansund til Saudi-Arabia.

– Lønnen som jeg hadde i Norge, kan ikke sammenlignes. Jeg vil nok tjene det samme i min nye klubb på noen uker som det jeg gjør på ett år i Norge, sier Pellegrino.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

«Auba»-show:

Det gikk mot nok en tam hjemmekamp for Arsenal, men etter pause våknet Pierre-Emerick Aubameyang og scoret to ganger i 3-0-seieren over Newcastle.

Gaboneren har vært fått hard medfart de siste månedene. Arsenals storscorer sluttet nærmest helt å score mål etter at han i fjor høst skrev en ny og langt mer lukrativ kontrakt.

Mandagens to scoringer var Aubameyangs første i Premier League siden 16. desember. Totalt står han med skuffende fem mål 17 seriekamper denne sesongen.

I det 50. minutt styrte Aubameyang inn ledermålet etter en kontring. Det var ikke vanskelig å se hvor lettet Arsenal-kapteinen var etterpå.

Ved en times spill doblet unggutten Bukayo Saka til 2-0. Han bredsidet ballen i mål etter å ha fått en pasning fra et annet stortalent i Emile Smith Rowe.

Nå var Arsenal i lekehumør, og det kunne fort blitt enda styggere sifre enn 3-0 for gjestene. Aubameyang satt inn Arsenals siste scoring, som måtte sjekkes på video før den ble godkjent. VAR ville se om pasningslegger Cédric i forkant hadde spilt ballen utenfor dødlinjen.

Etter 19 kamper ligger Arsenal på 10.-plass med 27 poeng. Laget er ubeseiret på sine fem siste kamper.

Newcastle sliter tungt og stuper videre nedover tabellen. Klubben med sine 19 poeng er uten seier på sine sju siste PL-kamper.

(NTB)

Foto: NTB

Zlatan-show ga Milan ny luke:

Zlatan Ibrahimovic (39) slo til umiddelbart i sin første Serie A-kamp fra start på sju uker. Han scoret målene da tabelltopp Milan slo Cagliari 2-0 borte.

Den svenske superveteranen fant nettmaskene tidlig i begge omgangene. Første scoring kom på en straffe han selv skaffet, mens den andre gikk fra å være annullert til godkjent etter en videosjekk.

Ibrahimovic er dermed oppe i sterke tolv mål på åtte Serie A-kamper denne sesongen.

Mandagens kamp på Sardinia var 39-åringens første fra start i serien siden 22. november. I lagoppstillingen var også Jens Petter Hauge med for tredje gang på rad.

Hauges beste involvering i kampen kom etter litt over en time. Da drev han med ballen framover i banen og spilte den perfekt videre til Ibrahimovic. Målkongen var alene med Cagliaris keeper, men Alessio Cragno kom ut og reddet mesterlig.

Like etter ble Hauge tatt av banen til fordel for Alexis Saelemaekers. Det skulle ikke bli et vellykket grep for Milan. Med åtte minutters mellomrom fikk belgieren to gule kort og måtte tusle av banen igjen.

Med seieren er Milan oppe i 43 poeng etter 18 kamper. Det skiller tre poeng ned til byrival og tabelltoer Inter.

(NTB)

Foto: NTB

League One-manager på intensiven med covid-19:

Shrewsbury-manager Steve Cotterill (56) har de siste dagene blitt intensivbehandlet for coronasykdom. Tirsdag spiller klubben FA-cupkamp mot Southampton.

Det var rett før helgen at Cotterill ble innlagt sykehus. Symptomene på covid-19 hadde da blitt markant verre.

Tilstanden beskrives som bedre etter at han fikk pleie på intensiven.

– Det er en lettelse for oss alle, sier Shrewsbury-assistent Aaron Wilbraham.

Nylig ble klubben, som til daglig spiller i League One (tredje nivå i engelsk fotball), rammet av et stort utbrudd av coronasmitte. Kampen mot Southampton i FA-cupens 3. runde måtte utsettes.

Den blir tirsdag spilt på St. Mary's, men uten Cotterill på sidelinjen.

– Han har bedt meg fortelle gutta at han skal se kampen fra sykesenga. Det gjør han for å holde dem på tærne, sier Wilbraham.

(NTB)

Norge - Østerrike:

Annonsørinnhold