Sportsstudio

Henrik Myhrvold Simensen

Her redder Sørloth Leipzig-seier:

RB Leipzig vant 4-3 mot Istanbul Basksehir, takket være denne overtidsscoringen av Alexander Sørloth.

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Herjet i Finland:

Therese Johaug vant 15 kilometer med skibytte i verdenscupen i Lahti i formiddag. Hun var suveren og ledet hele veien.

Helene Marie Fossesholm og Heidi Weng fulgte på de to neste plassene og sørget for trippel norsk. Fossesholm var 28,1 sekunder bak, mens Weng var 29,6 sekunder bak vinneren.

Johaug har ikke gått verdenscuprenn siden hun vant i Ruka 29. november. At hun har klart seg bra med trening på egen hånd - og nasjonale renn - viste dagens seier. Hun står med 77. individuelle verdenscupseirer.

Sesongens store mål er VM i Obersdtorf, som starter i slutten av februar.

SUVEREN: Therese Johaug. Foto: NTB

Wolves videre i FA-cupen:

Vitinhas langskudd etter ti minutters spill var nok til å gi Wolverhampton billett til åttedelsfinalen i FA-cupen. Askeladden Chorley ble slått 1-0.

Hjemmelaget fra nivå seks i fotball slo ut Derby i forrige runde. Det var riktig nok et Derby-lag som måtte stille med junior- og ungdomsspillere på grunn av et omfattende koronautbrudd i førstelagsstallen.

Fredag viste Chorley at laget kunne hevde seg også mot et Premier League-lag. Wolverhampton måtte jobbe hardt for å ta seg videre. Vitinhas scoring var lagets eneste avslutning mellom stengene, og Chorley-keeper Matthew Unwin trengte ikke å gjøre en eneste redning resten av kampen.

Annerledes var det for John Ruddy i Wolves-målet. Han måtte flere ganger i aksjon, og særlig imponerte han i det 61. minutt da han på akrobatisk vis slo hodestøtet fra Andy Halls over mål.

Connor Hall, som scoret både i 1., 2. og 3. runde, tvang også Ruddy til en god redning i 2. omgang.

Wolves startet med fem av spillerne som startet i forrige Premier League-kamp.

(NTB)

Foto: NTB

Luton Shelton er død:

Den tidligere Vålerenga-spilleren Luton Shelton (35) er død. Det bekrefter Vålerenga selv på Twitter:

- Han hadde ALS og ble bare 35 år gammel. Våre tanker går til hans familie og venner. Hvil i fred Luton, i Vålerenga blir du aldri glemt.

Jamaikanske Shelton ble funnet død i sitt hjem. Han var gift og hadde tre barn.
Shelton fikk 58 kamper for Vålerenga mellom 2008 og 2011 - og vant cupgull med laget.

Shelton hadde vært syk siden 2016, og fikk diagnosen ALS i 2018. ALS er en sykdom som i tiltakende omfang ødelegger nerver i ryggmarg og hjerne.

Foto: NTB

Se TV: Frekt Haaland-mål:

2-1: Erling Braut Haaland dobler ledelsen for Dortmund.

1-1 Erling Braut Haaland utligner med en frekk lobb.

Tilbake på pallen :

Marcus Kleveland ble fredag nummer tre da snowboardkjørerne møttes til verdenscuprenn i slopestyle i sveitsiske Laax.

Konkurransen var Klevelands første i disiplinen siden han skadet seg stygt i 2018. Nå er han tilbake i verdenstoppen. En pallplass i Laax Open henger høyt.

– Det er ingenting som føles bedre enn dette. Jeg kjenner at jeg har savnet denne følelsen. Det har jo gått to år, så det var helt sykt godt, sier Kleveland i en pressemelding fra Brettforbundet.

Finalen var preget av litt vanskelige forhold, men til tross for et mislykket siste forsøk ble det pallplassering for 21-åringen.


(NTB)

Storseier :

Foto: NTB

Verdenscupseier til Jesper Saltvik Pedersen:

Paraalpinisten Jesper Saltvik Pedersen vant fredagens slalåmrenn i verdenscupen i Veysonnaz i Sveits, etter tre 2.-plasser på rad i storslalåm.

– Det er veldig digg å være i gang med seier. Jeg har hatt noen 2.-plasser, og det er herlig å være tilbake på toppen, sa Pedersen.

– Den første omgangen var litt rotete, men jeg ledet med noen hundredeler. I finaleomgangen gikk det bedre, og jeg økte ledelsen.

Han seiret 0,26 sekund foran nederlenderen Jeroen Kampschreur, som slo ham i storslalåm både onsdag og torsdag. Tirsdag kjørte Kampschreur ut, men da var det italienske René De Silvestro som henviste Pedersen til 2.-plassen.

Det skal være slalåmrenn også lørdag.

(NTB)

Foto: NTB

Ny tittelkamp for Brækhus:

Cecilia Brækhus team bekrefter i en pressemelding at returoppgjøret mot amerikanske Jessica McCaskill går 13. mars.

Der får Brækhus muligheten til å vinne tilbake beltene hun mistet da hun gikk på karrierens første tap i august i fjor.

- Jeg er supermotivert. Alt handler om å ta tilbake beltene mine. McCaskill er det første jeg tenker på når jeg våkner og det siste jeg tenker på når jeg legger meg. Jeg skal bevise at jeg er best, sier Brækhus i en pressemelding.

Kampen avvikles i hjemmearenaen til NHL-laget Dallas Stars og NBA-laget Dallas Mavericks.


Coronasmittet under ski-NM :

En person i produksjonen til NRK under ski-NM i Granåsen har testet positivt på coronaviruset.

- Det er en person som har fått påvist covid-19 i produksjonsbussen vår. Det har også medført at alle som har jobbet i bussen er satt i karantene, sier sportsredaktør i NRK Egil Sundvor til VG. Totalt dreier det seg om 20 personer.

Foto: NTB

Kan bli Ødegaard-erstatter i Strømgodset :

Etter det TV 2 kjenner til er John Arne Riise én av tre gjenværende kandidater til å ta over Hans Erik Ødegaards jobb som G19-trener i Strømsgodset.

Pappa Ødegaard ble klar som ny Sandefjord-trener i desember.

- Jeg kan bekrefte at Riise er en av mange gode søkere til den jobben, sier media- og kommunikasjonssjef Magne Jordan Nilsen til TV 2.

Foto: NTB

Annonsørinnhold