Annonse

Sportsstudio

Elverum overlegne norgesmestre
Foto: NTB

Elverum overlegne norgesmestre

Elverums håndballherrer herjet i NM-finalen mot Nærbø tirsdag. Den knusende 37-29-seieren gjør at klubben nå har vunnet NM-tittelen tre år på rad.

En stor del av årsaken til triumfen må Josef Pujol få. Svensken var svært toneangivende med flere lekre målgivende pasninger og tre mål på tre forsøk for Elverum.

Fire spillere scoret seks mål hver for Elverum – Simen Schønningsen, Thomas Solstad, Alexander Blonz og Dominik Máthé.

Sist sesong ble det NM-triumf for Elverum etter en knepen 35-33-seier over Haslum i cupfinalen. Nå ble det hakket mindre spennende.

Nærbø, som spilte i sin første NM-finale, hang med til 6-6 etter 12-13 minutter av kampen og var bare to mål bak like før pause på 14-16, før Elverum sa takk for følget og stakk ifra.

Til pause sto det 19-15.

Kvarteret ut i andre omgang måtte Nærbø ta timeout etter at Elverum på bare noen få minutter gikk fra å lede 27-23 til 31-23. Det hjalp ikke – Elverum vant til slutt 37-29.

(NTB)

Annonse
 Disse reiser til de kommende verdenscuprennene i Soldier Hollow
Foto: NTB

Disse reiser til de kommende verdenscuprennene i Soldier Hollow

Norges Skiskytterforbund har annonsert hvilke utøvere som reiser til de kommende verdenscuprennene i Soldier Hollow (USA) og Canmore (Canada).

Det er som ventet få overraskelser i uttakene. Verdenscuplederne Johannes Thingnes Bø og Ingrid Landmark tar begge turen til Nord-Amerika.

I Soldier Hollow skal det gås stafett, sprint og jaktstart i perioden 8. til 10. mars. Verdenscupavslutningen i Canmore byr på det klassiske programmet bestående av sprint, jaktstart og fellesstart.

Thingnes Bø leder verdenscupen med 59 poeng på storebror Tarjei. På kvinnesiden har Tandrevold en ledelse på 93 poeng ned til Lisa Vittozzi.

Hele uttaket:
Kvinner: Marthe Kråkstad Johansen (Bossmo & Ytteren), Juni Arnekleiv (Dombås), Emilie Ågheim Kalkenberg (Skonseng), Maren Hjelmeseth Kirkeeide (Markane), Ida Lien (Simostranda), Karoline Knotten (Vingrom), Ingrid Landmark Tandrevold (Fossum).

Menn: Johannes Thingnes Bø (Markane), Tarjei Bø (Markane), Vetle Sjåstad Christiansen (Geilo), Johannes Dale-Skjevdal (Fet), Sturla Holm Lægreid (Bærums Skiklub), Endre Strømsheim (Bærums Skiklub), Vebjørn Sørum (Søndre Ål Sportsklubb), Johan-Olav Smørdal Botn (Stårheim)

(NTB)

Kristoffersen og Steen Olsen på skuddhold i Aspen-slalåmen
Foto: NTB

Kristoffersen og Steen Olsen på skuddhold i Aspen-slalåmen

Henrik Kristoffersen og Alexander Steen Olsen ligger foreløpig som nummer tre og fire etter at 20 løpere har kjørt første omgang av slalåmrennet i Aspen.

Det er riktignok en stor luke opp til de to i front. Franske Clément Noël leder med 27 hundredeler ned til sveitsiske Loïc Meillard, mens Kristoffersen er hele 1,07 sekunder bak.

Steen Olsen følger fire hundredeler bak lagkompisen.

Timon Haugan fikk det ikke til å sitte og ligger i skrivende stund på en foreløpig 13.-plass. Oppdal-gutten er 2,37 sekunder bak ledertiden. Atle Lie McGrath startet greit, men røk på innerski før andre mellomtid og kjørte ut.

Sebastian Foss-Solevåg (startnummer 29), Halvor Hilde Gunnleiksrud (41) og Theodor Brækken (48) skal også i aksjon i Aspen.

De norske teknikerne har notert seg med én pallplass i de to foregående rennene i Aspen denne helgen.

(NTB)

Annonse
Johann Forfang rett utenfor pallen i Lahti
Foto: NTB

Johann Forfang rett utenfor pallen i Lahti

Johann Forfang taklet presset best av de norske hopperne og ble nummer fire i søndagens verdenscuprenn i Finland.

Jan Hörl vant rennet 1,9 poeng foran Peter Prevc. Østerrikeren ledet også halvveis ut i konkurransen.

Norge hadde tre mann blant de seks beste etter første omgang. Da skilte det kun 2,5 poeng fra Hörl til Kristoffer Eriksen Sundal på 6.-plass.

Vinden i Lahti ga som så ofte før forsinkelser og ujevne forhold i hopprennet.

Norge vant lørdag en lagkonkurranse i verdenscupen for første gang på over tre år.

Også denne helgen holdt landslagstrener Alexander Stöckl og sportssjef Clas Brede Bråthen seg hjemme fra konkurranse på grunn av den interne konflikten mellom hopperne og lederteamet.

Neste helg fortsetter verdenscupen i Holmenkollen. Det blir de første rennene i årets Raw Air.

(NTB)

Håndballjentene knuste Østerrike
Foto: NTB

Håndballjentene knuste Østerrike

De norske håndballjentene stokket om på laget og var uten flere stjerner da Østerrike ble knust 39-22 i OL-oppkjøringen.

Norge gikk hardt ut og var oppe på 10-4 allerede etter et kvarters spill i Innsbruck. Det sto 19-8 ved halvtid.

Overkjørselen fortsatte i andre omgang. Ingvild Bakkerud ble norsk toppscorer med åtte mål.

De brutale sifrene kom få dager etter at Thorir Hergeirssons lag slo Østerrike 43-22 i Halden.

Begge kampene var en del av EHF Euro Cup. Det er en turnering med lag som er direktekvalifisert til EM-sluttspillet mot slutten av året. Norge har vunnet alle sine fire første oppgjør.

Katrine Lunde, Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal og Henny Ella Reistad var blant nøkkelspillerne som sto over søndagens oppgjør i Østerrike. De var alle i troppen da lagene møttes tidligere i uken.

Sveits og Ungarn venter håndballjentene i april. De er som Østerrike medarrangører av årets EM. I juli får Norge tøffere motstand med kamper mot Frankrike og Danmark.

Alt er en del av den norske oppladningen til sommerens OL. Der blir håndballen lagt til Paris og Lille.

(NTB)

Annonse