Sportsstudio

Henrik Myhrvold Simensen

Positiv coronaprøve i Tour de Ski:

Et medlem av det franske støtteapparatet i Tour de Ski har testet positivt for covid-19. Det bekrefter FIS søndag kveld.

Personen som testet positivt gikk umiddelbart i isolasjon, og en nærkontakt har blitt plassert i karantene.

Testene ble rutinemessig gjort i forkant av innreise til Italia, hvor Tour de Ski fortsetter tirsdag.

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Jansrud kjørte ut i Kitzbühel:

Kjetil Jansrud kjørte ut i mandagens super-G i østerrikske Kitzbühel. Det fullfører en skuffende helg med svake resultater.

Halvminuttet ut i løpet var det slutt for Vinstra-kjøreren med startnummer sju. 35-åringen klarte ikke å hente seg inn i en sving og var plutselig ferdigkjørt.

Jansrud har vist god form i super-G denne sesongen med 3.-plass og to 6.-plasser, men i sesongens fjerde renn ble det utkjøring.

I de to utforkonkurransene i Kitzbühel (fredag og søndag) fikk Jansrud det heller ikke til å stemme med 18.- og 26.-plass.

Henrik Røa med startnummer 48 er den andre norske representanten på startstrek mandag.

(NTB)

- Får sparken:

Den britiske storavisa The Telegraph melder at Chelsea-trener Frank Lampard kommer til å få sparken i løpet av de neste 24 timene. Avisa skriver at en avgjørelse kan bli presentert allerede mandag etter at spillerne fikk beskjed om å ikke komme til treningsfeltet før i ettermiddag.

Chelsea har lagt bak seg en tung periode med fem tap på de siste åtte kampene.

Foto: NTB

Klæbo til Falun i bil onsdag:

Johannes Høsflot Klæbo (24) reiser til Falun og start i verdenscupen onsdag, bekrefter pappa og manager Haakon Klæbo til NTB.

Klæbo sto over rennene i Lahti sist helg der de norske løperne var tilbake på startstrek for første gang i verdenscupen siden i Ruka i Finland i november.

– I disse dager er ingenting sikkert, men planen er at Johannes ankommer Falun i bil onsdag, skriver Haakon Klæbo i en sms til NTB.

Utøverne som deltok i Lahti reiste direkte til Sverige søndag.

Sverige har innført innreiseforbud fra Norge, men langrennsutøverne er unntatt fra denne regelen.

Norges tropp til Falun presenteres sent mandag ettermiddag.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

- Bolsjunov politanmeldt:

Aleksandr Bolshunov er politianmeldt, ifølge den finske TV-kanalen MTV3.

Häme politiavdeling har mottatt en elektronisk klage fra to ikke-navngitte borgere om gårsdagens oppsiktsvekkende hendelse på herrestafetten i Lahti.

Det opplyser kommisjonær for kriminalitet, Martti Hirvonen, til Yle.

Bakgrunnen er gårsdagens rystende scener i Lahti: Bolsjunov slo etter Joni Mäki med staven og sklitaklet finnen etter målgang. Årsaken til det var at Mäki gjorde en frekk, men lovlig manøver, da han stengte Bolsjunov inne like før oppløpet offisielt startet.

Mäki skadet hånden i sammenstøtet og skal til røntgen-undersøkelse i dag.

Nye detaljer forbauser

Nye detaljer forbauser

dagbladet

Vipers mesterligakamper utsatt:

Vipers har måtte utsette denne ukens mesterligakamper mot FTC Hungaria og Metz på grunn av skjerpede koronaregler.

Kampene skulle vært spilt onsdag 27. og lørdag 30. januar.

Regjeringen har suspendert unntaket mot innreisekarantene for arbeidsreisende i forbindelse med internasjonale idrettskonkurranser. Det gjør det umulig å gjennomføre kampene som var berammet 27.- og 30. januar, skriver klubben i en pressemelding.

Vipers har havnet kraftig bakpå i antall kamper i sin gruppe.

(NTB)

Solberg hylles i Sverige: - Steng grensa:

Glenn Solberg briljerer med Sverige i håndball-VM etter en svært krevende oppladning.

– Det var absolutt en viss skepsis da Solberg ble ansatt. Han hadde ingen store meritter som trener og hadde ikke vært leder på dette nivået, sier Sveriges anerkjente håndballreporter Johan Flinck til NTB.

Etter at svenskene slo Russland og vant sin gruppe søndag, slo Flinck fast : – Steng grensen. Vi har allerede Solberg hos oss.

Sverige møter enten Argentina, et redusert Kroatia eller Qatar i kvartfinalen. Det kan bety rake veien til semifinale for Solberg.

– Bildet av Solberg har endret seg svært mye i Sverige underveis i VM. Han har gått fra å være et spørsmålstegn til et utropstegn, sier Flinck.

Solberg var assistenttrener under Christian Berge før han ga seg og ble erstattet av Børge Lund.

Sverige fikk en rekke forfall til VM. Så ble laget satt i isolasjon rett før avreise etter en positiv koronatest. Tross dette er Solberg i ferd med å lede laget mot det som kan ende med VM-medalje. Hittil siste gang det skjedde for Sverige, var i 2001 (sølv).

Solberg har imponert Flinck med å ta omfattende grep underveis i kamper.

– Mot Hviterussland byttet han ut hele førsterekka av bakspillere etter 20 minutter. Sverige snudde 5-13 til uavgjort.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Brady tok Buccaneers til historisk Superbowl:

Quarterbacklegenden Tom Brady førte Tampa Bay Buccaneers til 31-26-seier over Green Bay Packers og er klar for Superbowl om to uker.

Det blir 43-årige Bradys 10. finale i NFL-sluttspillet, men alle de tidligere har vært med New England Patriots, som han førte til seks titler. I sin første sesong som Bucs-spiller gjorde han laget til det aller første som får spille Superbowl på sin egen arena.

Det har laget greide ved å vinne alle sine tre sluttspillkamper på bortebane, og de to siste etter quarterbackdueller med andre aldrende legender: Først Drew Brees (42), nå Aaron Rodgers (37).

– Hvem ville trodd at vi kunne greie dette? Men vi gjorde det, sa Brady, som etter kampen klatret opp på tribunen der sønnen hans satt, på en arena der publikumstallet var begrenset til 9000 tilskuere.

Brady fikk veldig god hjelp av forsvaret søndag. Etter å ha kastet tre touchdownpasninger kastet han også tre pasninger til motspiller, og Packers hadde alle sjanser til å vende kampen, men ble stoppet av et Bucs-forsvar som overpresterte.

For Glazer-familien, som eier Bucs, ble det en stor dag. Noen timer tidligere vant deres andre klubb Manchester United over Liverpool i FA-cupen.

Motstander i Superbowl i Tampa 7. februar blir tittelforsvarer Kansas City Chiefs, som slo Buffalo Bills 38-24. Om Brady vinner, vil han alene ha flere NFL-titler enn noen av ligaens klubber. (NTB)

Berge usikker på flytting:

Den norske VM-troppen i håndball vurderer sterkt å jobbe mot at laget må inn på et nytt hotell midt i mesterskapet. Der florerer det med mageonde.

Etter planen skal alle åtte kvartfinalister ha base inne i Kairo sentrum på Marriott Zamalek-hotellet (fem stjerner) ved Nilens bredd. Det har arrangøren bestemt.

Det flotte komplekset med snaut 1100 rom og 20 etasjer i to tårn blir i lystig lag nå omtalt som "Marriott magesjau". Slik ble det etter at lag på lag fikk spillere og ledere i kne og mer på toalettsetet enn i trening visse dager.

Danmarks Mikkel Hansen ble svært dårlig fredag, og han lå nesten halvannet døgn til sengs. Det er lite trolig at han spiller mandagens kamp.

– Nå begynner vi å få veldig bra kontroll på dette hotellet med tanke på restriksjoner og magesyke og den biten der. Så vet vi at de sliter litt mer på det andre hotellet. Vi skal gå gjennom det med hele teamet og se hva som er best for oss, sa landslagssjef Christian Berge til NTB etter søndagens kamper.

I rute
Etter en treg start er mye på stell i den norske basen tre-fire mil utenfor Kairo. Det er derfor Berge og blant andre landslagslege Thomas Torgalsen ikke umiddelbart er så motiverte for å flytte.

Lagene som bor i sentrum av byen, har en egen fløy der de spiser. Det er her man antar at smitten har spredt seg mellom troppene. Og det virker ikke som det stopper.

Spillere må også bruke mye heis for å ta seg rundt på hotellet. I tillegg bor mange VM-mediefolk der.

Også Kroatia og Sverige har fått spillere satt kraftig ut av spill med mageonde.

Norge opplevde det samme helt i starten av VM, men klarte å få situasjonen under kontroll. Blant annet ble det lagt ned forbud mot å innta visse typer mat.

Norge har med egen kokk til Egypt. Han kan bli en svært viktig mann siste uka av VM.

Onsdag blir det norsk kvartfinale. Motstanderen er ikke klar.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Kom seg ikke hjem:

Det norske skilandslaget kom seg ikke hjem fra verdenscupen i Finland søndag kveld.

De hadde leid privatfly til Finland, og planen var at det flyet skulle frakte utøverne til Norge - før de skulle dra tilbake til Sverige til uka.

Nå drar de i stedet for rett til Sverige, skriver TV 2.

- Vi måtte gjøre om på hjemreisen. Vi tok ikke sjansen på at løperne ikke fikk innreise til Sverige på onsdag – som var planen – og vi fikk omdirigert flyet til Stockholm. Her ble alle løperne sluppet av, i tillegg til noen fra støtteapparatet, forteller langrennssjef Espen Bjervig til TV 2.

Foto: Bjørn Langsem

Slettet eldgammel verdensrekord:

OL-mester Ryan Crouser satte ny innendørs verdensrekord i kulestøt søndag med 22,82. Dermed slo han den 32 år gamle rekorden til Randy Barnes.

ZDen 28-årige amerikaneren slettet Barnes' 22,66 med sitt første støt under et stevne i Fayetteville i Arkansas.

Barnes satte sin rekord i januar 1989, nesten fire år før Crouser ble født.

Foto: NTB

Annonsørinnhold