Sportsstudio

Henrik Myhrvold Simensen

Positiv coronaprøve i Tour de Ski:

Et medlem av det franske støtteapparatet i Tour de Ski har testet positivt for covid-19. Det bekrefter FIS søndag kveld.

Personen som testet positivt gikk umiddelbart i isolasjon, og en nærkontakt har blitt plassert i karantene.

Testene ble rutinemessig gjort i forkant av innreise til Italia, hvor Tour de Ski fortsetter tirsdag.

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Forlenger med Liverpool:

Liverpool-keeper Alisson Becker har skrevet kontrakt med Premier League-klubben til sommeren 2027.

Stjernemålvakten er sistemann ut i en rekke av Liverpool-profiler som har forlenget sine avtaler med klubben.

Fabinho skrev tirsdag ny femårsavtale, mens høyrebacken Trent Alexander-Arnold nylig forlenget sin kontrakt til sommeren 2025.

- Dette er ikke noe jeg trengte å bruke lang tid på å vurdere. De siste årene har jeg og klubben bygget gjensidig tillit, og jeg og familien min har det veldig bra her, sier Becker til Liverpools nettsted.

Han kom til LFC fra Roma sommeren 2018 og ble raskt en avgjørende brikke i laget som vant mesterligaen i 2019 og Premier League året etter.

(NTB)

Foto: NTB

I utmerket fysisk form:

Den danske fotballstjernen Christian Eriksen, som fikk hjertestans i en EM-kamp i sommer, var onsdag på besøk hos sine klubbkamerater i Inter.

Milano-klubben forteller på sitt nettsted om danskens besøk på treningsfeltet i Appiano Gentile.

Eriksen møtte klubbdirektørene, trener Simone Inzaghi, lagkamerater og støtteapparat. Ifølge Inter har midtbanemannen det bra, og han er angivelig i «utmerket fysisk og mental form».

29-åringen, som kom til Inter i januar i fjor, skal gjennom et rehabiliteringsprogram han har fått av sine leger i Danmark. De skal også bidra med koordineringen av Eriksens kliniske oppfølging.

Det er ennå ikke sikkert om Eriksen kommer seg tilbake på fotballbanen. Han fikk operert inn hjertestarter etter å ha falt sammen i Parken, og i henhold til italienske regler kan han derfor ikke spille i Serie A.

Det var 12. juni at Eriksen fikk hjertestans og falt om i Danmarks EM-åpningskamp mot Finland. Medisinsk personell fikk hjertet hans i gang igjen, og han ble raskt fraktet til sykehus.

(NTB)

Foto: Reuters

TV 2: Kristoff klar for belgisk lag:

Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm forlater UAE-laget etter fire sesonger og skal begge sykle for belgiske Intermarché-Wanty-Gobert fra neste sesong.

Det får TV 2 bekreftet. Laget vil bli Kristoffs fjerde på sykkelsportens øverste nivå etter at han forlot norske Maxbo-Bianchi (det senere Joker-laget) etter 2009-sesongen. Han syklet to sesonger for BMC-laget før han fikk seks sesonger i russiske Katusha. Siden 2018 har han syklet for UAE-laget.

På sett og vis blir det en retur til BMC-laget for Kristoff. Intermarché-Wanty-Gobert tok over CCCs verdenstour-lisens før årets sesong, en lisens det polske laget overtok fra BMC før 2019-sesongen.

Overgangene har blitt spekulert på lenge. Etter den 14. etappen i Tour de France gikk Wantys sportsdirektør Hilaire van der Schueren langt i å bekrefte at Kristoff var klar for laget.

Laget har fra før Odd Christian Eiking i stallen.

Bystrøm hoppet inn i proffens rekker etter å ha blitt U23-verdensmester i landeveisrittet i spanske Ponferrada i 2014. Han ble da lagkamerat med Kristoff i Katusha, og de to har siden syklet på samme lag.

(NTB)

Foto: AFP

Medier: Grealish nærmer seg City:

Aston Villas stjernespiller Jack Grealish skal være svært nære en overgang til Manchester City.

Det melder flere britiske medier, deriblant Sky Sports og The Athletic, som erfarer at prislappen på den engelske stjernespilleren vil ligge på omtrent 100 millioner pund.

John Percy, journalist i The Telegraph, har skrevet på Twitter at Grealish er ventet å ta den den medisinske testen i løpet av de neste 48 timene.

Foto: Reuters

Milliardavtale for La Liga - kan løse Barcelona-problemer:

La Liga har sikret en avtale med det aktive eierfondet CVC til en verdi av 2,7 milliarder euro. Det kan gi store positive utslag for Barcelona og Real Madrid.

Den spanske ligaen bekrefter onsdag på sitt nettsted at de selger 10 prosent av sin bedrift til CVC for en pengesum tilsvarende over 28 milliarder kroner.

Det gir spanske lag en etterlengtet tilstrømming av penger, etter at flere har slitt med vanskelig økonomi som følge av blant annet koronapandemien.

Spesielt viktig kan det bli for ligaens to største klubber, Barcelona og Real Madrid. De kan få henholdsvis 270 og 261 millioner euro som et resultat av avtalen, melder Marca ifølge nyhetsbyrået AFP.

Storklubbene har måttet selge unna spillere for å ha god nok økonomi til å signere forsterkninger.

Memphis Depay ble bekreftet klar for Barcelona av klubben 19. juni, men signerte først en drøy måned senere for katalanerne.

Barcelona skal også være enig med Lionel Messi om å signere argentineren igjen etter at kontrakten hans gikk ut 30. juni. Partene skal ha vært enige om ny kontrakt siden midten av juli, men signeringen har drøyd ettersom Barcelona har måttet få orden på økonomien.

(NTB)

Stabæk låner svensk back:

Stabæk har sikret seg svenske Victor Wernersson fra Mechelen på lån ut sesongen. Venstrebacken kommer med en mulig kjøpsopsjon.

Det bekreftet Stabæk på egen hjemmeside onsdag.

Den 26 år gamle backen blir dermed det nyeste tilskuddet i Eirik Kjønøs forsøk på å sikre ny eliteseriekontrakt for bærumsklubben.

Wernersson ble hentet fra IFK Göteborg til den belgiske-klubben Mechelen i 2020. Laget endte på 8.-plass i den belgiske toppdivisjonen forrige sesong. Svensken står oppført med ni opptredener for belgierne ifølge nettsiden Transfermarkt.

(NTB)

Ny jobb - møter Norge:

Louis Van Gaal er Nederlands nye landslagstrener og har signert kontrakt til og med VM i Qatar 2022. Det melder landslaget på sine sider.

Det er den tidligere Manchester United-trenerens tredje periode som Nederlands landslagssjef. Sist ledet han laget til bronse i VM 2014.

Van Gaals første test kommer mot Norge på Ullevaal i september.

Foto: Shutterstock

Bundesliga-profil til Aston Villa:

Leverkusens Leon Bailey har signert en fireårsavtale med Aston Villa. Overgangen skal ha en verdi på i underkant av 370 millioner kroner.

Premier League-klubben bekrefter overganger på egne nettsider onsdag.

Jamaicaneren tilbrakte 3,5 år i den tyske storklubben Leverkusen. Der noterte han seg for 39 mål og 22 assist på 156 kamper.

– Leon er en veldig spennende angrepsspiller, med stor fart og mye kreativitet. Han har hatt en suksessrik karriere i Leverkusen, og vi gleder oss nå til å se ham vise fram ferdighetene og talentet sitt for Aston Villa i Premier League, sier Villa-trener Dean Smith om overgangen.

Villa serieåpner borte mot nyopprykkede Watford lørdag 14. august.

(NTB)

Avbrøt kamp etter rasistiske rop:

Aurelien Tchouameni (21) har blitt utsatt for rasistiske rop.

Det skjedde etter han scoret for Monaco mot Sparta Praha i Champions League-kvalikken tirsdag kveld.

Hovedpersonen selv og lagkameratene løp over til Monacos trener Niko Kovac og dommer Michael Oliver da det kom rasistiske rop fra tribunen etter scoringen.

Etter det avbrøt dommeren kampen i noen minutter, mens det ble vist en melding på resultattavlen og en melding ble sendt ut fra høyttallerne om at kampen ville bli stoppet hvis det gjentok seg.

- Vi er alle veldig triste. En fotballbane er en del av verden og disse holdningene må stoppes, sa Monacos hovedtrener Niko Kovac ifølge nyhetsbyrået AFP.

Monaco vant kampen 2-0 etter at Kevin Volland doblet ledelsen i andre omgang, noe som dermed gir dem et godt utgangspunkt før returoppgjøret.

- Vi vant kampen og vi vant også over rasismen. Jeg håper dette ikke skjer igjen, sa han.

Foto: Shutterstock

Tidligere toppløper er død:

Friidrettsprofilen Thor Helland døde natt til 2. august, 84 år gammel. Han løp inn til åttendeplass på 5000 meter i Tokyo-OL i 1964.

Helland gikk bort mens han var innlagt på Aker sykehus, skriver VG. BUL omtaler dødsfallet i et minneord på Oslo-klubbens nettsider.

- Det er veldig spesielt at Thor skulle sovne inn midt under OL i Tokyo 57 år senere. Han har betydd enormt mye for BUL og norsk friidrett, sier Rune Stenersen til VG.

Stenersen var selv aktiv i BUL gjennom mange år. I en periode var han trener sammen med Helland for klubbens mellom- og langdistanseløpere.

Helland tok i alt tolv NM-gull på 1500, 5000 og 10.000 meter samt terrengløp. Han ble nummer åtte på 5000-meteren i 1964-OL i Tokyo med tiden 13.57,0. USAs gullvinner Bob Schul vant på 13.48,8. Plasseringen var den beste av Norges friidrettsutøvere i lekene.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold