Sportsstudio

Tharald Halvorsen

Golf-smell for Trump:

PGA har besluttet å ikke avholde neste års mesterskap ved president Donald Trumps golfbane i Bedminster i New Jersey, melder PGA-sjef Jim Richerson på Twitter.

- Vi befinner oss i en politisk situasjon som vi ikke kan stille oss bak, sier Seth Waugh, administrerende direktør for PGA of America, til AP.

- Vi stiller opp for våre medlemmer, spillet, vårt oppdrag og merke. Og hvordan beskytter vi det best? Etter de tragiske hendelsene onsdag, har vi kommet til at vi ikke lenger kan avholde turneringen i Bedminster. Det kunne påført oss ekstrem skade, og da er vårt eneste valg å avlyse, sier han.

Den årlige golfturneringen arrangeres av PGA of America som del av PGA-touren. PGA-mesterskapet er den fjerde og siste majorturnering i herregolf hver sesong.

PGA i USA er den siste i rekken av selskaper og organisasjoner som tar avstand fra den amerikanske presidenten i lys av den siste tids hendelser.

- Vi har et flott partnerskap i med PGA of America og er utrolig skuffet over avgjørelsen, sier en talsperson for Trump-organisasjonen, ifølge ABC News.

- Dette er et brudd på en bindende avtale, og de har ingen rett til å avslutte avtalen, sier talspersonen videre og viser til at Trump-organisasjonen har brukt «mange, mange millioner dollar» for å forberede PGA-mesterskapet neste år.

Trump er en ivrig golfspiller, og Trump-organisasjonen eier og driver 17 golfbaner rundtom i verden, skriver NTB.

Studioet fortsetter under annonsen

Zlatan utvist i Milano-derby:


Den svenske superstjerna Zlatan Ibrahimovic måtte i dusjen etter en snau time i cupoppgjøret mellom Inter og AC Milan - etter at angriperen pådro seg to gule kort.

Han fikk det andre kortet etter en takling på Aleksandar Kolarov. Det første gule kortet fikk svensken etter tumulter med Romelu Lukaku, som endte med at spillerne skjelte hverandre ut på gressmatta.

De to tidligere Manchester United-lagkompisene måtte også holdes tilbake av lagkameratene. Lukaku var rasende etter hendelsen.

Danske Christian Eriksen kom inn like før slutt og satte inn 2-1 på overtid for Inter i kvartfinalen.

Foto: NTB

Joshua King matchvinner i FA-cupen:


Joshua King var meget god i tirsdagens FA-cupkamp og scoret vinnermålet da Bournemouth tok seg til åttedelsfinale med 2-1 over Crawley.

Nordmannen hadde assist på Jack Wilshires ledermål i første omgang og satte opp lagkamerater til flere gode sjanser. Hjemmelaget hadde lenge god kontroll, men slapp gjestene fra nivå fire inn i kampen og måtte se dem utligne ved Tom Nichols etter en snau time.

Gleden varte litt over fem minutter for gjestene, før King satte inn 2-1-målet. Arnaut Danjuma Groeneveld spilte vegg, skar inn på banen og sentret til nordmannen, som dempet ballen og sendte i vei et hurtig skudd i hjørnet før noen kom opp i press.

King har scoret alle sine tre Bournemouth-mål denne sesongen i FA-cupen og var nær et fjerde også da han i det 80. minutt vakkert vendte bort en motspiller og avsluttet inne i feltet. Crawley-keeper Glenn Morris hadde rykket ut og blokkerte skuddet.

Det holdt likevel til seier, og Bournemouth er klar for bortekamp mot Burnley i åttedelsfinalen.

Se scoringen under (Viasat).

(NTB)

West Ham klatret til fjerdeplass:


Tomás Soucek vendte kampen med to mål da West Ham slo Crystal Palace 3-2 i tirsdagens byderby og klatret forbi Liverpool til fjerdeplass i Premier League.

Samtidig bidro Raphinha med mål og assist da Leeds brøt sin tapsrekke på tre kamper med 2-1-seier borte mot et Newcastle-lag som sliter stadig tyngre i bunnstriden.

Soucek har vært den nest målfarligste spilleren i engelsk eliteserie det siste året, slått bare av Manchester Uniteds Bruno Fernandes. Tirsdag spilte han igjen en hovedrolle for West Ham.

Wilfried Zaha ga Crystal Palace ledelsen før det var spilt tre minutter, men Soucek trengte bare fem minutter på å skape balanse i stillingen. Michail Antonio flikket ballen tilbake fra dødlinja, og tsjekkeren nikket i mål ved nærmeste stolpe.

I det 24. minutt scoret Soucek ledermålet. Aaron Cresswells frispark gikk over Antonio, men ved lengste stolpe brukte Soucek to berøringer for å få ballen i mål.

Etter to stolpeskudd av Michail Antonio var det Craig Dawson som scoret det som skulle bli vinnermålet. Michy Batshuayi reduserte nemlig på overtid.

(NTB)

Foto: NTB

Ferdig i United - takker Solskjær:


Manchester United-spiss Odion Ighalo skriver på Instagram at tiden hans i Manchester United er over. Samtidig takker han blant annet Ole Gunnar Solskjær for at han fikk sjansen for de røde.

«Det er så hardt å se drømmen komme til en slutt», skriver Ighalo blant annet.

Angriperen har vært utlånt fra Shanghai Greenland Shenhua og det var ventet at låneoppholdet ikke ville forlenges utover inneværende måned. Nå bekreftes det av spilleren selv.

«Til manageren vil jeg si takk for at du stolte og trodde på meg når mange ikke gjorde det», skriver Ighalo om Solskjær.

Spissen står med ett fattig innhopp i Premier League denne sesongen. Han scoret aldri i ligaen for de røde, men kom på scoringslista i Europa League blant annet.

Foto: NTB

Carlsen slo tilbake med seier:


Magnus Carlsen slo svenske Nils Grandelius i Wijk aan Zee-turneringen og er omsider tilbake på vinnersporet etter å ha slitt veldig.

Han hadde hvite brikker mot svenske Nils Grandelius i den niende runden av turneringen han har vunnet sju ganger. Han hadde spilt sju strake partier siden sist han vant, så tirsdagens seier smakte nok godt.

Carlsen står nå med 5 poeng etter de de ni første rundene takket være to seirer, seks remis og ett tap. Aliereza Firouzja, Fabiano Caruana og hjemmehåpet Anish Giri er i delt ledelse, alle med 6 poeng.

Svensken fikk litt tidsproblemer inn mot det 40. trekket som ga 50 minutter ekstra på klokken. Dermed gjorde han noen trekk som ikke var fordelaktige. Etter 63 trekk var partiet over.

Onsdag skal Carlsen møte Caruana med svarte brikker. Amerikaneren har nærmet seg nordmannen på toppen av verdensrankingen.

Aryan Tari møtte polske Jan-Krzysztof Duda, men klarte bare remis med hvite brikker. Nordmannen står med 3,5 poeng i turneringen.

Årets utgave av turneringen avsluttes søndag.

(NTB)

Foto: NTB

Thomas Tuchel ny Chelsea-manager:


Det bekrefter Chelsea i en pressemelding.

Frank Lampard fikk sparken som Chelsea-manager mandag, og det var ventet at Tuchel ville ta over.

Tyskeren fikk sparken som PSG-manager rundt nyttår.

Foto: NTB
Bekreftet: Thomas Tuchel tar over Chelsea

Bekreftet: Thomas Tuchel tar over Chelsea

dagbladet

Solevåg på 2. plass, Kristoffersen med kjempefeil:


Sebastian Foss Solevåg er på 2.-plass i kveldsslalåmen i Schladming 0,39 sekund bak lederen Manuel Feller. Henrik Kristoffersen er hele 2,60 sekunder bak.

Solevåg har vist storform og har seier og fjerdeplass fra de to siste rennene i Flachau. I Schladming har han sju starter siden 2015, med sjuendeplass fra 2017 som best. I fjor ble han nummer ni.

Han holdt følge med ledende Manuel Feller øverst i løypa, men i mål hadde han tapt noe og var 0,39 sekunder bak. Har virket litt tvilende etter målgang.

– Jeg feiget litt ut mot slutten. Det var utrolig glatt i bånn der, sa Solevåg til TV 2 etter løpet sitt.

Det er en krevende løype i Schladming med et bratt og isete heng. Nysnøen gjorde det ikke bedre. Det var den norske treneren som hadde satt portene i 1. omgang.

– Det er full gass som gjelder her, sa Kristoffersen til TV 2 foran 1.-omgangen.

Alpinisten fra Rælingen tapte jevnt og trutt nedover, men gjorde en kjempefeil midtveis i henget og var 2,60 bak den ledende østerrikeren. Han får trolig et tidlig startnummer i 2. omgang.

Timon Haugan er nest beste nordmann 2,12 bak lederen. Det gir 15.-plass etter 35 startende.

(NTB)

Foto: NTB

Følg tirsdagens Premier League-kamper her:


Klikk deg inn på den enkelte kampen for en fyldigere dekning.

Foto: NTB

Svensk skiskyttersjef falt i trapp - mister VM:


Johannes Lukas, sjef for de svenske skiskytterne, må opereres og mister både VM i Pokljuka og resten av denne sesongen.

Lukas falt i en trapp under verdenscuprennene i Anterselva og slo opp en gammel skulderskade. Etter undersøkelser i München er det fastslått at han må opereres. Inngrepet vil bli utført onsdag.

– Skulderen er ute av ledd, og det er brudd i leddskålen og en skade på leddkapselen. Dette krever operasjon, sier landslagslege Lykke Tamm i en pressemelding fra Sveriges skiskytterforbund.

Etter operasjonen skal Lukas konsentrere seg om rehabilitering, noe som betyr at han ikke kan hjelpe de svenske utøverne under VM eller resten av sesongen.

– Det er leit å miste sesongens høydepunkt, men jeg er overbevist om at våre forberedelser har satt løperne i stand til å prestere optimalt i VM selv om jeg ikke er der, sier Lukas.

Sportssjef Anna Maria Uusitalo overtar hans funksjoner inntil videre.

(NTB)

Premier League-endring etter dette målet:


I kjølvannet av Manchester Citys kontroversielle mål hjemme mot Aston Villa, endrer nå de dommeransvarlige i Premier League tolkningen av offsideregelen.

Det samme gjelder for de tre divisjonene i English Football League (EFL). Det skisseres i et brev til de 91 klubbene, melder Sky Sports.

Med 11 minutter igjen av ordinær tid i kampen mellom Manchester City og Aston Villa forrige uke gikk Manchester City-spiller Rodri i duell med gjestenes Tyler Mings. Rodri snappet ballen fra Mings og serverte den til Bernardo Silva, som scoret kampens første mål.

En spiller som mottar ballen fra motspiller skal ikke blåses av for offside, men poenget i dette tilfellet er at Rodri kom fra offsideposisjon da han presset Mings og skaffet ballen.

Etter kampen henviste Premier League i en uttalelse til regeltolkningen og pekte på at dommernes avgjørelse var i tråd med gjeldende retningslinjer. Det førte til omfattende kritikk.

Premier Leagues dommerorgan (PGMOL) har siden vært i samtaler med Fotballens internasjonale lovkomité (IFAB). Det har resultert i nye retningslinjer som innebærer at et tilsvarende mål i framtiden vil bli annullert for offisde.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold