Sportsstudio

Henrik Myhrvold Simensen

- VM er en parodi:

Sander Sagosen er svært kritisk til VM-opplegget etter et lite døgn i Egypt. Han kaller det kaotisk.

Sagosen stilte onsdag opp på en digital medieseanse fra 6. oktober-byen et par mil før for Kairo.

– Alt til nå har det vært en parodi og «will west», sa Sagosen.

Han var kritisk til opplegget. Sagosen pekte på at det «flyr folk ut og inn på hotellet og at alle lag spiser sammen».

Sagosen mente det ikke kunne sammenlignes med boblen håndballjentene levde i under EM i desember.

– Vi får bare krysse alt vi har for at vi ikke får inn smitte i troppen, sa han.

Trøbbel
Norge starter VM med en utfordring. Frankrike er en virkelig håndballtungvekter, men ikke like skarp nå som for et par år siden.

De franske gutta tapte nylig bortekampen i EM-kvalifiseringen mot Serbia (ikke med i VM). Og det ble bare uavgjort hjemme mot samme motstander.

– Krisetilstander, skrev sportsavisen L'Equipe nylig.

Åpningskampen i VM er svært viktig. De tre lagene som går videre til hovedrunden, tar med seg innbyrdes resultater til neste fase i mesterskapet. Det betyr at tre norske seirer dagene som kommer, betyr et perfekt utgangspunkt (fire poeng i ryggen før første kamp) i hovedrunden.

Reserven Sveits og Østerrike er Norges motstandere etter Frankrike-duellen.

(NTB)

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Elabdellaoui traff lagkameratene igjen:

Omar Elabdellaoui (29) møtte sine lagkamerater i Galatasaray og ønsket dem lykke til etter å ha blitt utskrevet fra sykehuset.

Twitter har Galatasaray lagt ut en bildeserie hvor Elabdellaoui møter laget som forbereder seg til kamp mot Denizlispor onsdag.

De fire bildene er tatt bakfra, og man kan se at Norges visekaptein bruker briller. Ellers framkommer det ingen nye opplysninger om status på øyeskaden 29-åringen pådro seg på nyttårsaften.

Legene på sykehuset bekreftet kort tid etter ulykken at synet til Elabdellaoui er påvirket og at behandlingen gikk som planlagt. En knapp uke etter hendelsen skrev backen på Instagram:

«Jeg kommer meg. Jeg får førsteklasses profesjonell behandling fra det medisinske teamet, og vi gjør framskritt hver dag».

Elabdellaoui ble skrevet ut fra sykehuset tirsdag.

(NTB)

Foto: NTB

Bergerud fra start mot Portugal:

Torbjørn Bergerud blir førstevalget i mål for Norge i kveldens kamp mot Portugal, bekrefter landslagssjef Christian Berge.

Bergerud blir foretrukket foran Kristian Sæverås. Det avslørte Berge overfor NTB på et digitalt pressetreff.

– Ja, det er det. Helt klart. Han har hatt en liten utfordring med å sove litt dårlig til forrige kamp, men har sovet bra siden. Han kommer nok til å starte kampen i dag, sa Berge før han svarte et nytt ja på om han kommer til å starte.

Bergerud ble banens beste mot Portugal i EM i fjor da Norge vant 34-28.

Berge opplyste også at hele troppen er frisk og rask før han satte noen ord på viktigheten av kampen.

– Det er en kniven-på-strupen-kamp. Vi må vinne den. Og vi gleder oss til å spille. For det må ligge i bunnen her. Vi skal komme med utstrålingen og den biten vi vet vi er gode til og ta Portugal i dag. Vi gleder oss, sa Berge.

Resten av laget holder Berge tett til brystet inntil før kampstart.

– Jeg vil gjerne holde det. Dere skulle gjerne fått det, men jeg ønsker ikke at de skal få muligheten …, sa Berge etter en lang tenkepause på spørsmål om den norske pressen kunne få laget.

(NTB)

Norsk Tipping ny generalsponsor for norsk fotball:

Norsk Tipping er tilbake som generalsponsor og har signert en avtale som sikrer norsk fotball 258 millioner kroner over fire år.

Avtalen med Norges Fotballforbund (NFF), Norsk Toppfotball (NTF) og Toppfotball Kvinner (TFK) omfatter også breddeaktiviteter i tillegg til de øverste nivåene på herre- og kvinnesiden, cupen og A-landslagene, opplyser NFF i en pressemelding.

– Jeg er på vegne av norsk fotball veldig glad og stolt for at Norsk Tipping forsterker sitt engasjement i fotballen sammen med NFF, Norsk Toppfotball og Toppfotball Kvinner gjennom en så stor avtale. 258 millioner inklusiv merverdiavgift er en sum som i høyeste grad vil bidra til å videreutvikle og styrke helt avgjørende kompetanse for å løfte norsk fotball, og vi er takknemlig over å ha Norsk Tipping med på laget, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt.

– Den nye avtalen betyr at vi engasjerer oss bredt i store deler av norsk fotball. Vi har hatt et nært forhold til norsk fotball siden 1948, og vi kjenner oss som et naturlig medlem av den norske fotballfamilien, sier administrerende direktør i Norsk Tipping Åsne Havnelid.

(NTB)

Ståle Solbakken i karantene:

Landslagssjef Ståle Solbakken er satt i karantene etter å ha vært i nærkontakt med en coronasmittet person.

Opprinnelig skulle Solbakken onsdag vært i Eurosport-studioet under presentasjonen av terminlistene til Eliteserien og 1. divisjon i fotball. I stedet ble han med i sendingen via Skype fra Storo i Oslo.

Solbakken så seg nødt til å gå i karantene da han ble oppringt tidligere på dagen.

– Jeg fikk en telefon i dag om at jeg forrige torsdag hadde nærkontakt med en som har corona. Da er det riktig at jeg opprettholder reglene og går inn i karantene, sier Solbakken til Eurosport.

I desember fikk han bot på 20.000 kroner for brudd på smittevernreglene. Da bommet han som nyansatt landslagssjef på antall dager han skulle ha vært i innreisekarantene.

– Jeg er klok av skade, sier Solbakken og legger til at han nå kan reglene utenat.

Onsdag skulle han også hatt sine første møter med landslagets støtteapparat.

(NTB)

Foto: NTB

Marcus Pedersen klar for tyrkisk fotball:

Spissen Marcus Pedersen (30) skal spille for Ankaraspor på nivå to i tyrkisk fotball. Det opplyser han selv til VG.

Pedersen har signert en halvannet år lang kontrakt med klubben.

– Det blir veldig spennende. Jeg vet ikke så mye om ligaen eller hvordan nivået er, så jeg er spent på det, sier Pedersen til avisen.

Pedersen tilbrakte forrige sesong i HamKam. Han har tidligere spilt i Strømsgodset, Vålerenga og Brann. I utlandet har han vært i nederlandske Vitesse, OB i Danmark og Barnsley i den engelske mesterskapsserien.

Ankaraspor ligger nest sist i Tyrkia etter 17 kamper og er sju poeng bak trygg grunn.

30-åringen står med ni landskamper for Norge og ett mål. Han har også spilt for alle aldersbestemte landslag.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Vil ikke gi dispensasjon fra forbudet mot bruk av høydehus:


Forbudet mot bruk av høydehus ble innført i Norge i 2003.

Norges Idrettsforbund (NIF) har nylig vurdert om det skal være unntak fra dette forbudet, på grunn av corona-pandemien. De ba derfor om juridiske råd i saken.

NIF inviterte pressen til åpen time onsdag, dagen etter et møte i idrettsstyret, hvor det ble lagt fram et vedtak angående høydehus:

«Idrettsstyret gir ikke dispensasjon fra forbudet mot bruk av høydehus og kunstig tilførsel av oksygen og andre gasser».

Olympiatoppen, Utøverkomiteen, NIFs lovutvalg og idrettsmedisinsk etisk utvalg har alle kommet med sine synspunkter i saken.

- Det vi nå ønsker, er å dele den informasjonen fra de fire ulike utvalgene. Så inviterer vi gjerne til debatt, så tar vi det derfra, sier idrettspresident Berit Kjøll på det digitale møtet.

Friidrettslandslaget lege, Ove Talsnes, er blant dem som har vært kritisk til at det ikke allerede er innført et unntak.

- De står i et fryktelig dilemma, egentlig. Høydetrening er ikke bare en marginal faktor for den type utøvere. Det er en basisferdighet når du har kommet til det nivået her, om vi skal kjempe om finaleplasser og medaljer i olympiske mesterskap, sa Talsnes til NRK nylig.

Foto: NTB

NFF anmeldte Viking:

Norges Fotballforbunds (NFF) påtalenemnd har anmeldt Viking i forbindelse med sparkingen av Bjarne Berntsen i november.

NFF bekrefter anmeldelsen overfor NRK. Viking har frist til 8. februar på å kommentere og komme med merknader før saken skal opp i doms- og sanksjonsutvalget hos fotballforbundet.

– Påtalenemnda mener at Viking har brutt fotballens regelverk, sier leder Espen Auberg i NFFs juridiske seksjon.

I november ble det kjent at Berntsen ikke fikk fortsette som hovedtrener. Det var Vikings AS-styre, og ikke Viking Fotballklubb, som gjennomførte forhandlingene med Berntsen. Det ble gjenstand for undersøkelse hos NFF, og nå er det anmeldt for brudd på NFFs interne regler.

Vikings daglige leder Eirik Bjørnø har foreløpig ikke uttalt seg om saken.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Kvalevåg gir seg som generalsekretær i Norges idrettsforbund:

Karen Kvalevåg har bestemt seg for å si opp stillingen som generalsekretær i Norges idrettsforbund. Hun fratrer 1. juli.

Det kommer fram i en pressemelding fra NIF onsdag.

– Dette har slett ikke vært et enkelt valg. Jeg har hatt og har en fantastisk tid i NIF, og disse årene har vært svært utviklende for meg, både som leder og person. Jeg er også takknemlig for å ha ledet arbeidet med å modernisere og digitalisere idrettsorganisasjonen, sammen med svært kompetente medarbeidere. Dette håper jeg har bidratt til et solid fundament for videreutviklingen av en fremtidsrettet idrettsorganisasjon, sier Kvalevåg.

Fra 1. juli blir hun administrerende direktør i Revisorforeningen. Kvalavåg har vært i Norges idrettsforbund siden september 2017.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Solbakken med klar beskjed til Jarstein:

Rune Almenning Jarsteins plass som førstekeeper på fotballandslaget kan være under en større trussel enn på lenge. Ståle Solbakken vil se ham i kamp.

Den 36 år gamle telemarkingen har i store trekk vært et klart førstevalg for Norge siden 2011.

– Han må komme seg i kamp for klubb, om det så er for B-laget eller juniorlaget. Det snakket vi om, sier landslagssjef Solbakken til NTB.

Den nyansatte treneren har vært i kontakt med de aller fleste av de aktuelle spillerne de siste ukene. Den prosessen gjorde det også klart at Rosenborgs André Hansen er tilgjengelig for fullt framover.

– André er med, sier Solbakken.

Hansen (31) står uten baklengsmål landslaget etter fem kamper. Han kan kanskje nå få en fair sjanse til å ta plassen på laget.

Hansen har også en lang rekke kamper som reserve. Han meldte seg ut av landslaget en periode, før han igjen stilte seg til rådighet for Lars Lagerbäck.

Tre VM-kvalifiseringskamper mot Gibraltar (b), Tyrkia (h eller nøytral bane) og Montenegro (b) spilles i slutten av mars.

Jarstein har ikke vært med fra start i klubblaget Hertha Berlin siden 20. juni. Etter det er det blitt 17 serie- og en cupkamp på benken. Sist sommer hentet klubben inn Alexander Schwolow som keeper for cirka 60 millioner kroner. Han har siden fått all tillit. Senest tirsdag satt Jarstein på benken i 0-3-tapet hjemme for Hoffenheim.

Jarsteins kontrakt med Hertha løper til slutten av juni i år.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Tiger Woods ryggoperert :

Golfstjernen Tiger Woods har gjennomgått en ny ryggoperasjon og dropper to PGA-turneringer, men han lover å skynde seg tilbake til PGA-touren.

45-åringens stiftelse offentliggjorde tirsdag at han nylig gjennomgikk et inngrep for å fjerne et fragment som klemte på en nerve. På Twitter meldte Woods at han ikke spiller turneringene i La Jolla neste uke eller Pacific Palisades i februar, som han opprinnelig var påmeldt til.

– Jeg ser fram til å starte treningen, og målet mitt er å komme tilbake på touren, sier Woods i en uttalelse.

Han fikk smerter etter en oppvisningsturnering i desember.

Woods gjennomgikk fire store ryggoperasjoner i årene 2014 til 2017, og den siste berget karrieren hans. Før den fryktet han at han ikke engang kunne leve et normalt liv.

Woods dominerte golfsporten inntil skader og en sexskandale sporet den av. Han har 110 turneringsseirer som profesjonell, derav 15 majortitler. Den forrige var i US Masters i 2019, altså etter ryggoperasjonene.

Hans 82 PGA-turneringstitler er tangering av rekorden til Sam Snead. Han har ennå ikke gitt opp ambisjonen om å tangere og slå Jack Nicklaus' rekord på 18 majortitler.

(NTB)

Annonsørinnhold