Sportsstudio

Sindre Lie

Zidane med lovnad:

Mandag skrev den spanske storavisen Marca at Martin Ødegaard hadde blitt en perifer spiller i Real Madrid og var opprørt over sin egen rolle.

Etter å ha kommet tilbake til hovedstadsklubben fra utlån i Real Sociedad i sommer, har Ødegaard bare spilt ni kamper og ikke notert seg for noen målpoeng. Fem av disse kampene startet han også på benken.

På en pressekoferanse før Supercopa-semifinalen mot Athletic Bilbao i morgen, tok Real Madrid-trener Zinedine Zidane 22-åringen i forsvar.

- Han er en spiller som jeg elsker, og han vil helt sikkert lykkes i
Real Madrid, slo franskmannen fast.

Ødegaards forrige kamp fra start var i Champions League mot Shaktar Donetsk i desember. De siste ukene har han vært skadefri, men har likevel slitt med spilletid. Nå lover Zidane at Ødegaard vil få mer spilletid.

- Han vil få minutter, vi trenger ham, og han vil bidra i laget. Jeg ser at han er oppmuntret og engasjert, det er det viktigste, forteller Zidane.

REUTERS/Vincent West
Studioet fortsetter under annonsen

Banket Newcastle:

Aston Villa brukte cuphelgen til å slå Newcastle 2-0 i en hengekamp og klatre til øvre halvdel av Premier League-tabellen.

Ollie Watkins og Bernard Traoré scoret målene i første omgang av en kamp hjemmelaget dominerte. Seieren kunne godt vært større.

(NTB)

Foto: NTB

Sa opp jobben på direkten :

Argentina sto for en av håndball-VMs største overraskelser med 23-19 over Kroatia lørdag kveld. Et ydmykende tap for laget som tok EM-sølv i fjor.

Kroatias velkjente trener,Lino Cervar, følte seg så ydmyket at han sa opp jobben på direkten i et intervju etter kampen:

– Jeg har ikke mer å gi etter 250 kamper med Kroatias landslag. Der er bedre at noen kommer inn, sa 70-åringen, som ledet Kroatia mellom 2002 og 2010 før han tok over igjen i 2017, til TV-stasjonen RTL.

Flere spekulerte i at det var et øyeblikks galskap, men treneren gjentok at han gir seg etter VM til den kroatiske avisa 24Sata:

- Jeg er den første til å ta ansvar for dette, og jeg flykter ikke. Jeg er lei meg for at dette er slutten, men det er endelig avgjørelse.

Argentina har spilt i 12 VM tidligere, og har aldri blitt bedre enn en tolvteplass. De er rangert som nummer 27 i verden.

Foto: NTB

Jubeldag:

De norske hoppkvinnene ble nummer to i lagkonkurransen i slovenske Ljubno lørdag. De kunne gjøre lite med hjemmenasjonen, som endte 17,9 poeng foran Norge.

De fire som sørget for den sterke 2.-plassen var Eirin Maria Kvandal, Thea Bjørseth, Silje Opseth og Maren Lundby.

Lundby, som var siste hopper ut for Norge, strakte seg til 92 meter i sitt finalehopp. Likevel var det Slovenia som til slutt kunne juble for seieren på hjemmebane. De fikk 1064,8 poeng og vant på overlegent vis.


Østerrike ble nummer tre, 18 poeng bak Norge. Hele 13 nasjoner stilte lag. Det har aldri tidligere skjedd i en lagkonkurranse for kvinner.

(NTB)

Foto: NTB

Unntatt fra innreiseforbudet i Sverige:

Sverige har varsles at det innføres innreiseforbud fra Norge, men det gjelder ikke langrennsutøverne som skal i aksjon i Falun neste uke.

Det bekrefter leder for Falun-arrangørene Ulrika Back Eriksson til det svenske nyhetsbyrået TT.

– De skal hit og jobbe, så de er unntatt fra innreiseforbudet. Vi har allerede innreiseforbud fra Storbritannia og Danmark, og de samme reglene gjelder der, sier Eriksson.

Hun har gitt beskjed til det norske skiforbundet om unntaket.

– De er informert om reglene som gjelder i Sverige, sier hun.

Innreiseforbudet vil gjelde fra midnatt natt til mandag, ifølge statsminister Erna Solberg (H).

– Det er sånn i mange land i Europa nå. Norge har vært blant de mest strenge hele tiden. Vi kan ikke klage nå på at svenskene sier at de ikke vil ha det muterte viruset, sier Solberg til NRK.

(NTB)

Stortap for Milan :

Med Jens Petter Hauge på benken ble serieleder Milan knust 0-3 hjemme av Atalanta. Byrival Inter er poenget nærmere etter deres målløse kamp borte mot Udinese.

Det ene poeng for Inter gjør at Antonio Contes lag nå har 41 poeng. Opp til serieleder Milan er det to poeng, etter at Zlatan Ibrahimovic og resten av Milan-gjengen fikk på en smell mot Atalanta.

Det sviende stortapet var Milans annet denne sesongen i Serie A. De har nå tapt to av de siste fire Serie A-kampene, etter å også ha tapt 1-4 for Juventus 6. januar. Før det hadde de vunnet elleve og spilt fire uavgjorte på de første 15 kampene.

(NTB)

Slapp med skrekken:

Manchester City var på vei ut av FA-cupen mot lille Cheltenham, men tre mål i sluttminuttene berget avansement for Pep Guardiolas menn.

Se alle målene her:

Foto: NTB

Sensasjon i håndball-VM:

Argentina sto for en av håndball-VMs største overraskelser noen gang med 23-19 over Kroatia i hovedrunden.

Kroatene, som tok EM-sølv så sent som for et år siden, kan vente seg tidenes slakt i hjemlige aviser etter fiaskoen. Laget slet i alle deler av spillet på vei mot et ydmykende tap.

Søramerikanerne tok tidlig en 6-1-ledelse, men kampen jevnet seg så ut. Midtveis i andreomgangen rykket Argentina fra til en 20-16-ledelse.

Seieren gjør at Argentina har en stor mulighet til å spille kvartfinale. Laget avslutter hovedrunden mot Qatar mandag og trenger ett poeng for å nå cupspillet.

Kroatia møter Danmark i sin siste kamp, og balkanlaget er ille ute.

Argentinas hittil beste VM-innsatser er 12.-plassene fra 2011 og 2015.

(NTB)

Foto: NTB

Stjerne mister VM-kamp:

MIkkel Hansen og Johan Hansen spiller ikke Danmarks VM-kamp mot Japan. Det bekrefter assistenttrener Henrik Kronborg overfor danske TV 2:

- De hadde store magesmerter i går og i dag og har sovet det meste av dagen. De har ikke greid å holde på maten. De er hjemme på hotellet.

Danmark leder sin gruppe, så Hansens fravær blir først et problem hvis magesmertene vedvarer.

Foto: NTB

Fanget i Dubai :

Det er ikke bare norske influencere som kommer i rampelyset for å reise til Dubai.

I dag skriver den danske fotballspilleren Nicklas Bendtner på Instagram at han er stuck der på ubestemt tid. Den tidligere Rosenborg-spissen sier at han dro på ferie dit 4.januar - da landet var oransje.

- Men på min arbeidsrelaterte tur har verden snudd igjen, og landet er rødt igjen, skriver Bendtner på Instagram.

Han fortsetter:

- Vi gjør alt vi kan for å finne en ansvarlig måte å komme oss hjem igjen på, men vi forstår og respekterer reglene utenriksministeren har kommet med.

Per dags dato er det innført innreiseforbud i Danmark hvis du kommer fra Dubai, så Bendtner må bli der på ubestemt tid.

Foto: NTB

Sørloth målløs:

Alexander Sørloth spilte hele kampen i RB Leipzigs bortekamp mot nestjumbo Mainz. Serietoeren tok ledelsen to ganger, men gikk av banen uten poeng da Mainz halte i land en etterlengtet 3-2-seier.

Foto: NTB

Annonsørinnhold