Sportsstudio

Christian Monge Hugsted

Stoppet i tollen: - De tror vi har med kokain!:


Lolo Jones var en av verdens raskeste hekkeløpere, før hun begynte med bob.

Nylig var amerikaneren sammen med makker Kaillie Humphries i Europa for å konkurrere, før de skulle krysse grensa mellom Tyskland og Sveits. Det ble problematisk da de kom til tollen.

Lolo Jones la ut det som skjedde med både bilder og video på Instagram, hvor hun blant annet skrev:

«De vil ikke slippe oss gjennom på grunn av bobsleden vår. De tror vi har en halv kilo kokain i den!».

Paret hadde med seg beholdere med hvitt pulver, men det var kosttilskuddet kreatin.

«Det viser seg at kreatinen min ikke er kokain. Det bare ser slik ut», skrev Lolo Jones, som også filmet seg selv der hun uttalte at det virket som tollerne virkelig trodde det var kokain i bobsleden.

Sveitsiske Blick har vært i kontakt med tollvesenet i Sveits, som oppgir at det hele dreide seg om en rutinekontroll og at duoen ikke hadde fylt ut de nødvendige dokumentene.

Det var selve bobsleden som var problemet, fordi de ikke hadde de nødvendige papirene på at de kunne ta med seg sportsutstyret inn i landet. Sveits er ikke en del av EU, og har ikke samme regler som f.eks. Tyskland.

Etter 12 timer var paret framme på hotellet i St. Moritz.

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Southampton slet seg videre i FA-cupen:

Southampton fikk det ikke lett i ruskeværet, men vant den utsatte FA-cupkampen mot Shrewsbury 2-0 og får besøk av tittelforsvarer Arsenal i 4. runde lørdag.

Southampton fikk en god start med scoring etter et kvarter. Etter en dårlig klarering fra gjestene skjøt Dan N'Lundulu mellom beina på keeper Scott Golbourne fra spiss vinkel. Det var 21-åringens første mål for klubben, i hans første kamp fra start.

Det var også Shrewsburys første baklengsmål i 2021, men det har sin naturlige forklaring ettersom det også var klubbens første kamp siden årsskiftet. Cupkampen ble utsatt på grunn av et stort smitteutbrudd i laget som er på nedre halvdel av tabellen i League One (nivå tre i engelsk fotball).

Shrewsbury-manager Steve Cotterill har de siste dagene blitt intensivbehandlet for covid-19-sykdom. Han ble innlagt før helgen.

På en glatt bane hadde Premier League-laget flere gode sjanser til å øke seiersmarginen, men Shrewsbury yppet seg innimellom. Først i det 89. minutt utløste James Ward-Prowse spenningen da han scoret på frispark fra distanse.

Dermed møtes Southampton og Arsenal på St. Mary's både i FA-cupen lørdag og i Premier League tre dager senere.

(NTB)

West Ham to poeng fra topp fire etter ny seier:

Michail Antonio ble matchvinner med en akrobatisk volleyavslutning i duell med tre motspillere da West Ham slo West Bromwich 2-1 i Premier League tirsdag.

Seieren løftet laget til 7.-plass på tabellen, og det er nå bare to poeng opp til topp fire-plassering.

Sam Allardyce tok med seg sitt WBA-lag til en av sine mange tidligere klubber og så spillerne overprestere defensivt i det meste av første omgang. På overtid i omgangen sprakk nullen. Said Benrahmas crossball fant Vladimír Coufal på høyresiden, og hans innlegg ble brystet i mål av Jarrod Bowen.

West Bromwich kjemper hardt for å overleve i Premier League og øynet poeng da lagets målfarligste spiller Matheus Pereira utlignet tidlig i den andre omgangen. West Ham-forsvaret rygget da han førte ballen i høyt tempo, og hans skudd fra 16-meterstreken gikk inn ved lengste stolpe.

Conor Gallagher var i offsideposisjon, men etter en VAR-sjekk kom man til at han ikke ødela keepers sikt. Pereira har dermed scoret i tre kamper på rad.

West Ham presset på og kom til store sjanser. Dara O'Shea reddet en avslutning fra Manuel Lanzini på streken, men i det 66. minutt greide ingen å berge WBA.

(NTB)

37-årige Huntelaar skal berge Schalke:

Schalke har signert den 37-årige spissen Klaas-Jan Huntelaar fra Ajax i håp om at han skal berge klubben fra nedrykk.

– Schalke hører hjemme i Bundesliga, og jeg ønsker å gjøre min del for at klubben blir der, sier nederlenderen.

Han scoret 126 mål for Schalke i årene 2010 til 2017, før han vendte hjem til Nederland.

Den tidligere Real Madrid- og Milan-spilleren er ikke den første som hentes «hjem» til Schalke i dette overgangsvinduet. Sead Kolasinac ble leid inn fra Arsenal straks vinduet åpnet. Også han har en fortid i klubben.

Schalke brøt nylig nesten ett års seierstørke i 1. Bundesliga, men laget er sist i Bundesliga med fem poeng opp til kvalifiseringsplassen.

Noe av det siste Huntelaar gjorde med Ajax var å score to overtidsmål som sikret 3-1-seier over Twente forrige uke.

– Det er to hovedgrunner til at vi henter Klaas-Jan. Hans sportslige kvaliteter er ubestridte, men hans personlighet, erfaring og tilknytning til Schalke er like viktig, sa sportssjef Jochen Schneider.

Onsdag spiller Schalke mot nedrykksrival Köln i en svært viktig kamp.

(NTB)

Owusu fra Raufoss til Odd:

Solomon Owusu er klar for eliteserieklubben Odd. Den 25-årige midtstopperen kommer fra Raufoss og har signert en treårskontrakt.

Han har bestått den medisinske sjekken og ble presentert på en pressekonferanse i Skien tirsdag.

– Vi er glad for å få deg på plass. Vi har fulgt deg ganske lenge. Du hadde gjennombruddet ditt i fjor og var etter min mening, og flere andres, årets beste midtstopper i 1. divisjon, sa trener Jan Frode Nornes henvendt til «Solo» under pressekonferansen.

Owusu presenterte seg selv som «ganske rask, sterk og fotballsmart».

– Det kan jeg støtte. Du har vanvittig fart, vanvittig fysikk, er god med ballen og har god fotballforståelse. Du har X-faktor så det holder. Du er ikke ferdig utviklet som spiller, men har stort potensial og passer perfekt i planene våre om å ta klubben opp til topp fire, sa Nornes.

Owusu var ønsket av flere klubber, blant dem Tromsø, etter at kontrakten med Raufoss gikk ut.

(NTB)

Leverkusen - Dortmund:

Følg kampen her:

Foto: NTB

Kvandal vant hopp-NM :

Maren Lundby skuffet stort i det første hoppet, greide ikke å slå tilbake i finalen og endte på fjerdeplass i hopp-NM. Eirin Kvandal vant klart.

Kvandal hoppet 135 meter i første omgang og tok en suveren ledelse. Den forsvarte hun med 123 meter i finaleomgangen. Hun seiret 18,0 poeng foran Thea Minyan Bjørseth og 22,8 foran Silje Opseth.

Norges hoppdronning Lundby ble slått med hele 28,2 poeng og havnet nærmere bunnen enn toppen av den korte resultatlista. Det var seks deltakere i Granåsen.

– Det går litt trått om dagen. Det positive er at det er mye å gå på. Det går mest på teknikk og på trygghet i bakken, sa Lundby til NRK etter å ha falt ned på 117,5 meter i første omgang.

Hun hoppet 128 meter i finalen, me tapte ytterligere til vinneren. Det skilte 25,4 poeng etter den første omgangen.

– Det er bare å legge dette bak seg og se videre. Jeg er ikke veldig bekymret, sa Lundby til NRK etter rennet.

(NTB)

Solskjær forsvarer Fernandes:

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær forsvarte Bruno Fernandes på tirsdagens pressekonferanse før bortekampen mot Fulham.

Portugiseren fikk kritikk etter helgens målløse toppkamp mot Liverpool, blant annet fra United-legenden Roy Keane. Solskjær er uenig og beskrev Fernandes som «absolutt enorm».

– Formen hans er veldig god. Han ble nettopp kåret til månedens spiller igjen, og han er ikke sliten, ikke i det hele tatt. Han løper masse i hver eneste kamp, men han er veldig god til å restituere og til å lade batteriene, sa Solskjær.

Fernandes løftet United-laget straks han ble hentet fra Sporting Lisboa for ett år siden, og han har 19 mål og 14 assist på 32 spilte Premier League-kamper. Da han ble kåret til månedens PL-spiller i desember, ble han den første som har fått den tittelen fire ganger på ett år.

Keane uttrykte skuffelse over portugiserens spill mot Liverpool og antydet at det tøffe kampprogrammet begynner å tynge ham.

– Om frisparket hans hadde gått inn, eller om han hadde løftet skuddet på innlegget fra Luke Shaw så ville han blitt hyllet som ligaens beste igjen, insisterte Solskjær.

Manchester United kan onsdag tangere klubbrekorden på 17 strake bortekamper uten tap i Premier League, men Solskjær advarer mot å tro at serielederen får det lett mot bunnlaget Fulham.

– De har reist seg etter en dårlig start, har gjort noen veldig gode signeringer og har en meget god trener. De er et av de vanskeligste lagene å bryte ned, med god struktur både med og uten ball, sa Solskjær.

(NTB)

Foto: NTB

Bare remis for Magnus Carlsen mot van Foreest:

Magnus Carlsen var på offensiven gjennom mye av partiet, men han måtte nøye seg med remis mot Jorden van Foreest i Wijk aan Zee-turneringen tirsdag.

Etter seier i åpningspartiet har den norske verdensmesteren dermed tre remis på rad i langsjakkturneringen. Han tok motstanderen i hånden etter 58 trekk.

Nederlenderen fikk en god start med hvite brikker, men Carlsen klarte etter hvert å utligne fordelen og tilrive seg et overtak som ble større og større. Likevel kom han aldri til en stilling som lot seg omsette i seier.

Etter tre timer ved brettet gjorde Carlsen en feil som gjorde at stillingen jevnet seg ut, og ti minutter senere var det over.

Det gnistret aldri av Carlsens oppgjør mot nederlenderen. Annerledes var det da Norges andre deltaker Aryan Tari duellerte med det iranske vidunderbarnet Alireza Firouzja. Der var det vill vest og stor underholdning. «Kaos» var TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammers beskrivelse av stillingen underveis i det partiet, som fortsatt pågår.

(NTB)

Omar Elabdellaoui utskrevet fra sykehuset:

Omar Elabdellaoui er utskrevet fra sykehuset. Det opplyser Galatasaray på sine hjemmesider.

Klubben opplyser at behandlingen av Norges visekaptein kommer til å fortsette hjemme.

Elabdellaoui ble rammet av en fyrverkeriulykke i Istanbul nyttårsaften.

- Jeg blir bedre. Jeg får strålende og profesjonell hjelp fra det medisinske teamet og vi gjør framgang hver dag. Vi har fortsatt noen utfordringer, men jeg vil komme tilbake sterkere. Det lover jeg. Vær så snill å ha meg i tankene og bønnene deres, skrev Elabdellaoui på Instagram den 6.januar.

Det var Nettavisen som omtalte saken først.

Foto: NTB

Ødegaard utelatt fra Real Madrid-troppen:

Martin Ødegaard er utelatt fra Real Madrids tropp til onsdagens cupkamp mot Alcoyano.

- Jeg er veldig overrasket. Man har jo gjort seg opp noen tanker om spilletiden til Ødegaard. Skal man enten gå til venstre å spekekulere i om det er en skade, eller skal man ta til høyre og tro at han ikke er nok god for en 20-manns tropp i Real Madrid, sier Petter Veland til Dagbladet.

- Det virker jo som Blanco fra B-laget er foran Ødegaard. Hvis han er det, begynner alarmklokkene å ringe, fortsetter Veland

Ødegaard har blitt sterkt koblet tilbake til Real Sociedad etter manglende spilletid i Real Madrid.

- Jeg må stå ved det jeg har sagt tidligere, og si at jeg ikke tror det skjer noe i januar med Ødegaard. Når det er sagt, hadde det vært rart hvis ikke tanken hadde streifet meg. Han starter jo ikke fotballkamper, sier Veland og fortsetter:

- Nå er det på tide at Ødeegaard sammen med Bjørn Tore Kvarme (agent) begynner å vurdere det (et utlån). Han har spilt mindre de siste 8 måndeder enn det han har gjort tidligere. Så utviklingen har stoppet opp. Så utbytte han får igen nå er mindre, sier Veland.

Foto: NTB

Annonsørinnhold