Sportsstudio

Christian Sander

Fotballandslagets kamp mot Tyrkia flyttes ut av Norge – spilles i Spania:

Norge mister hjemmefordelen mot Tyrkia i VM-kvalifiseringen 27. mars. Kampen blir satt opp i Spania.

Norges Fotballforbund hadde i det lengste et håp om å spille oppgjøret på Ullevaal stadion i Oslo, men det ble kraftig svekket etter at regjeringen i januar innførte strenge innreiserestriksjoner.

Siden den gang er det blitt spekulert på at Tyrkia-kampen kunne bli flyttet til en stadion i Sør-Spania. Tirsdag ble det klart at kampen blir spilt på hjemmebanen til Malaga.

Norges landslagssjef Ståle Solbakken sa nylig at hjemmefordelen uansett ikke er den samme som før koronapandemien.

– Jeg har forberedt meg på at det kan bli vanskelig (å spille på Ullevaal). Og uansett blir det vel uten tilskuere, og med det i mente, er det kanskje ikke det viktigste med en hjemmearena, sa Solbakken til NTB.

Hans debutkamp som Norge-trener skjer borte mot Gibraltar 24. mars. Deretter venter Tyrkia til «hjemmekamp» tre dager senere. Solbakkens lag avslutter samlingen borte mot Montenegro.

Det er høyst tvilsomt om den siste kampen kan spilles i Podgorica 30. mars. Smitteutviklingen i Montenegro har slått helt feil vei i det siste. Utviklingen kalles dramatisk av Balkan-medier.

– Jeg bruker ikke så mye energi på dette. Det kan fortsatt skje mye, sier Solbakken.

Han offentliggjør sitt første laguttak 15. eller 16. mars.

(NTB)

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Hovland storspiller: - Målløs:


Viktor Hovland slo solid tilbake på lørdagens runde i WGC-turneringen i Florida og er ti slag under par før avslutningen søndag.

Så langt, før en rekke spillere har fullført tredje runde, ligger nordmannen på delt 7.-plass. Opp til ledende Collin Morikawa skiller det seks slag, men Hovland er ikke langt bak resten av tetfeltet.

Nordmannen hadde en fæl opplevelse på siste hull fredag, der han måtte bruke åtte slag på sitt siste hull og avsluttet en til da strålende runde med en firedobbel bogey.

Det så han ikke ut til å være påvirket av da han gikk løs på lørdagens runde. Hovland spilte godt fra starten av og radet opp tre birdier og en eagle i løpet av de åtte første hullene.

Det norske golffenomenet ristet lattermildt på hodet da et godt innslag mot greenen gikk rett inn til eagle på hull sju. Spillet hans fikk den tidligere PGA-proffen Henrik Bjørnstad til å hente fram godordene.

«Etter den avslutningen han hadde i går, så er det Viktor Hovland holder på med så langt i dag, kanskje det råeste han har gjort så langt i sin korte karriere! Jeg er tom for superlativer. Målløs.», skrev Bjørnstad på Twitter.

Det skulle imidlertid ikke fortsette fullt så strålende for Hovland, som varierte mellom det småsvake og det briljante. På 13. hull, som skal være banens enkleste, havnet han i trøbbel da et slag havnet i greenbunkeren. Han fikk ballen opp, men bommet så vidt med putteren og måtte tåle en bogey.

Den ble fulgt opp av en imponerende birdie på det neste hullet (par 3). Der traff Hovland hullet med et slag fra 25 meter. Og nordmannen noterte nok en birdie på hull 16 og var dermed seks slag under par på runden.

Par på hull 17 og 18 sørget for at Hovland endte dagen på seks slag under par. Han er ti under par totalt, og opp til turneringstoer Billy Horschel er det i skrivende stund to slag.

(NTB)

Tronstad scoret sitt første mål for Vitesse:


Sondre Tronstad (25) la på til 3-1 da Vitesse vant 4-1 mot VVV-Venlo i Eredivisie lørdag kveld. Midtbanespilleren hamret til fra rundt 18 meter, og ballen gikk via en motspiller og i mål.

Det var nordmannens første scoring for klubben, etter overgangen fra Haugesund januar i fjor.

- Jeg er veldig glad for at vi vant, det var godt å vinne igjen. Det er også fint å få min første scoring, sier Tronstad via klubbens Twitter-konto.

- Jeg er nå den tredje nordmannen som scorer for Vitesse, etter Marcus Pedersen og Martin Ødegaard. Jeg har gjort hjemmeleksa mi, haha, sier han ifølge avisa De Gelderlander.

25-åringen ble også kåret til kampens beste spiller av nederlandske ESPN.

Tronstad gjorde seg for alvor bemerket her hjemme, da han storspilte for det såkalte «nødlandslaget» i 1-1-kampen mot Østerrike november i fjor, hvor han var blant banens beste spillere.

Vitesse ligger på fjerdeplass i den nederlandske ligaen.

Drama: Sørloth matchvinner på overtid:


RB Leipzig-angriper Alexander Sørloth avgjorde kampen mot Borussia Mönchengladbach til 3-2 tre minutter på overtid.

Nordmannen viste styrke da han stanget inn den avgjørende scoringen. han noterte seg også for en assist.

Etter kampen tok en jublende Sørloth «selfier» sammen med lagkameratene på Leipzigs hjemmebane. Han stanget ballen i mål fra kloss hold nesten tre minutter på overtid og sikret tre poeng.

Hjemmelaget tok dermed en svært viktig seier i jakten på serieleder Bayern München (to poeng foran). Men de måtte kjempe hardt for poengene.

Gjestene fra Mönchengladbach scoret ved Jonas Hofmann allerede etter fem minutter, og stjernespissen Marcus Thuram gjorde vondt verre da han økte ledelsen til 2-0 13 minutter senere.

Først etter pause maktet RB Leipzig å slå tilbake. Sørloth ble byttet inn halvveis, og han var nest sist på ballen da Christopher Nkunku reduserte like før timen var spilt.

2-2 kom ved Yussuf Poulsen etter 65 minutter. Og til slutt scoret Sørloth, på innlegg fra Nkunku, målet som avgjorde kampen.

Bayern München vant tidligere lørdag 5-1 over Köln og topper serien med 52 poeng etter 23 kamper. Leipzig har 50 og Wolfsburg 45.

NTB/Dagbladet

Se scoringen her:

Foto: NTB

Raste mot egne spillere:


Aston Villa tok revansj for hjemmetapet mot Leeds med en 1-0-seier på Elland Road lørdag. Samtidig rykket Villa fra Leeds og de andre lagene midt på tabellen.

Avgjørelsen kom etter bare fem minutter da Anwar El Ghazi dempet et innlegg og satte inn kampens eneste mål. Han gjorde en god kamp for Villa, som stengte igjen bakover etter målet.

Manager Marcelo Bielsa virket frustrert og tidvis rasende over Leeds-spillernes innsats framover på banen.

Før kampen var det bare ett poeng fra Leeds opp til Villa, som riktig nok har to kamper færre spilt. Med seieren rykker Villa opp til åttendeplass, bare fire poeng bak Chelsea på femte.

Villa har en hengekamp til gode på Chelsea og de andre tetlagene.

Lørdag ble det også en liten revansje over Leeds, som vant 3-0 på Villa Park. Det var en smell mot et nyopprykket lag. Leeds er på tiendeplass, men har spilt flere kamper enn lagene rundt.

(NTB)

Foto: NTB

Mbappé-show:


Paris Saint-Germain var aldri i fare for å gå på en blemme hjemme mot tabelljumbo Dijon og vant 4-0. Kylian Mbappé sto for to av målene.

Mbappé viste hvorfor han er fast straffeskytter da han fikk muligheten fra krittmerket etter en hands etter en halvtime. Han har tatt fem straffer i år og scoret på samtlige.

Da hadde allerede Moise Keane gitt PSG ledelsen etter fine kombinasjoner fra Mbappé og Abdou Diallo. Mbappé var kald igjen da han ble satt opp av Rafinha like etter pause og satte inn sitt 18. seriemål for sesongen.

Danilo la på til 4-0 sent i kampen.

Seieren var viktig for PSG, som utfordres av Lille i serien i år. PSG er fortsatt på andreplass, ett poeng bak Lille som har én kamp mindre spilt.

Metz slo Bordeaux 2-1 og fortsetter å forbedre seg under den nye treneren Frederic Antonetti. Laget er på femteplass.

Birger Meling og hans Nimes spiller en avgjørende kamp i bunnstriden mot Nantes søndag.

(NTB)

Se scoringene her:

Ventura-skuffelse:


Kristoffer Ventura hadde en småtung tredjerunde i PGA-turneringen i golf i Puerto Rico og falt på resultatlistene lørdag.

I alt er nordmannen to slag under par, og han er langt unna teten før søndagens avslutningsrunde. Per nå ligger han på delt 55.-plass. Men han berget mye med en meget sterk avslutning.

Ventura åpnet også lørdagen bra med en birdie på hull 2, men en dobbeltbogey på fjerde hull ødela en del for nordmannen. Det ble deretter birdie på hull fem og bogey på det sjuende hullet, og Ventura lå ett slag over par halvveis på runden.

Den dårlige flyten fortsatte for nordmannen på veien tilbake til klubbhuset. Ventura måtte tåle bogeyer på både hull 11 og 12. En ny bogey på hull 14 gjorde at han var fire slag over par, men så hentet han seg kraftig inn.

Med birdier på 15., 16. og 18. hull endte han dagen på ett slag over par.

Amerikaneren Brandon Wu leder PGA-turneringen så langt. Han er 12 slag under par, men har bare spilt to hull på lørdagens runden.

(NTB)

Rally: Solberg med ny god dag i Finland:


Oliver Solberg fortsetter å imponere i debuten som WRC-kjører i rally. Han ligger som nummer seks etter andre konkurransedag i Finland.

Solberg imponerte da han fredag kjørte inn til en foreløpig åttendeplass etter de innledende fartsprøvene.

Lørdag klatret han ytterligere noen plasser.

Solberg, som kjører under svensk flagg, var fornøyd etter nok en god dag i de finske skoger. Han kjørte inn til en sterk fjerdeplass på lørdagens tredje fartsprøve.

– Det var den beste fartsprøven i dag. Jeg satset hardt mange steder og forsiktig noen steder. Tiden er ikke dårlig, så jeg er fornøyd, sa han til SVT etter endt dag.

Søndag kan Solberg avansere ytterligere i Arctic Rally.

Estlandske Ott Tänak leder rallyet. Nærmest følger hjemmehåpet Kalle Rovanperä og belgiske Thierry Neuville.

(NTB)

Raste etter kaos: - Skam:


Selv med to straffespark og et frispark som gikk i mål, måtte Brighton gå målløs av banen i 0-1-tapet for West Bromwich lørdag.

Siden 1-0-seieren over regjerende mester Liverpool 3. februar har ikke Brighton vunnet en eneste kamp. Lørdag fikk laget to straffespark uten at det ble mål ut av det.

Mål ble det heller ikke da Lewis Dunk sendte et frispark i mål etter en halvtime. Det ble nemlig annullert av VAR i en omdiskutert og svært spesiell situasjon.

West Brom-keeper Sam Johnston sto fortsatt og dirigerte muren da Dunk fyrte løs. Dommer Lee Mason annullerte det, ombestemte seg og godkjente det, før han etter en VAR-sjekk endelig annullerte det.

Ifølge Daily Mail skal rasende Brighton-spillere ha ropt at dømmingen var «en forbanna skam».

Fullt VAR-kaos, med andre ord. VAR var også involvert da Brighton fikk straffe både etter 18 og 74 minutter. Begge straffesparkene ble brent.

Dermed endte Kyle Bartley opp som matchvinner, mot alle odds. Hans mål etter elleve minutter ble nemlig kampens eneste.

Brighton har to plasser og fire poeng ned til Fulham på nedrykksplass, og har spilt en kamp mer enn lagene bak. West Brom er på sin side på nest sisteplass fortsatt.

(NTB)

Foto: NTB

Messi fortsetter å herje:


Lionel Messi scoret ett mål og la opp til det andre da Barcelona slo Sevilla 2-0 og klatret opp til andreplass i La Liga.

Argentineren er brennhet for tiden, og han er igjen blant Europas aller mest målfarlige spillere etter en litt svak sesongstart. Onsdag scoret han to og regisserte ett, og lørdag spilte han igjen hovedrollen.

Først spilte han fri Ousmane Dembélé som satte inn 1-0 etter 29 minutter. Så satte han kronen på verket da han driblet seg gjennom feltet og pirket ballen forbi Sevilla-keeper Yassine Bounou fem minutter før full tid.

Messi er toppscorer i La Liga med sine 19 mål. Barcelona er oppe på andreplass, to poeng bak serieleder Atlético Madrid, som har to kamper mindre spilt.

Onsdag venter en ny kamp mot Sevilla i andre duell i cupsemifinalen. Sevilla leder 2-0 etter første kamp.

(NTB)

Foto: NTB

Nedtur: Svahn vraket fra VM-lagsprinten:


VM ser ut til å ende med en nedtur for Linn Svahn. Vinterens suverene sprinter er vraket fra det svenske laget som skal gå lagsprint i Oberstdorf.

Svahn kom til VM som stor favoritt, men mislyktes og ble slått ut i kvartfinalen på den innledende sprinten. Lagsprinten får hun ikke gå.

Det ble klart da svenskene lørdag offentliggjorde at laget vil bestå av Maja Dahlqvist og sprintverdensmester Jonna Sundling.

En vond skulder etter et fall i Ulricehamn kort tid før VM ser ut til å ha ødelagt mesterskapet for Svahns del.

At sprintesset skulle vrakes ble lekket allerede tidligere lørdag, da Frida Karlsson forsnakket seg og kom med nyheten i sitt intervju etter 15-kilometeren med skibytte.

– Den (lagsprinten) skal jeg følge, og Maja skal ut i hetluften. Hun er revansjlysten, sa Karlsson I et intervju med Aftonbladet.

Lørdagens sølvvinner fra skibyttedistansen er romvenninne med Dahlqvist i VM-byen.

I lagsprinten for menn går Karl-Johan Westberg og Oskar Svensson for Sverige.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold