Annonse

Sportsstudio

Nils Johan Semb gir seg i NFF
Foto: NTB

Nils Johan Semb gir seg i NFF

Nils Johan Semb slutter i Norges Fotballforbund fra 1. mars. Han har vært tilknyttet NFF i ulike roller i over 30 år.

Avgangen var ventet. For to år siden ga Semb seg som sportssjef for herrelandslaget, og den gang gikk han over i en 40 prosent stilling.

– Det er en avtale som har ligget der, og vi visste at det skulle gå denne veien, sier Semb til NRK.

Han var norsk landslagssjef for menn mellom 1998 og 2003. Semb ledet Norge til EM-sluttspillet i 2000. Siden har det ikke vært norsk deltakelse i fotballmesterskap på herresiden.

Semb forlater NFF i tråd med en avtalefestet pensjonsavtale, men han vil fortsatt holde yrkeskarrieren i gang. Onsdag fyller han 62 år.

– Jeg skal fortsatt jobbe 100 prosent. Jeg driver jo et eget firma og kommer til å ha nok å holde på med, sier han.

(NTB)

Annonse
Nytt kanonhopp
Foto: NTB

Nytt kanonhopp

Jarl Magnus Riiber er oppskriftsmessig i førersetet etter storbakkehoppingen i kombinertrennet i verdenscupen på Lillehammer.

Riiber landet på 141 meter og starter langrennet 55 sekunder foran regjerende verdenscupvinner Johannes Lamparter fra Østerrike.

Sveitsiske Simon Ammann har bakkerekorden i storbakken med 146 meter. Den ble satt i 2009.

- Jeg trengte prøveomgangen for å våkne litt. Jeg måtte endre noen tekniske ting etter prøveomgangen, og jeg er fornøyd. Jeg har nesten ett minutt på en god langrennsløper, så jeg skal bare gjøre mitt beste, sa Riiber til arrangøren.

Jørgen Graabak og Jens Lurås Oftebro har om lag 1.55 minutter opp til Riiber.

(NTB)

Kulda skaper trøbbel
Foto: NTB

Kulda skaper trøbbel

Et stort antall minusgrader har tvunget arrangørene av norgescupen i langrenn på Gålå til å utsette starten på søndagens konkurranser.

Rennstart utsatt til klokka 10.30, ifølge Erik Husby i Norges Skiforbund.

Ved 08.30-tiden søndag morgen opplyser juryen at det er målt 18,4 minusgrader på det kaldeste punktet i løypa. Som følge av dette er rennstart i første omgang utsatt med en halvtime.

Juryen skal gjøre en ny vurdering av situasjonen klokken 9.

Etter planen skulle konkurransene på Gålå ha startet 09.30.

I utgangspunktet sto 20 kilometer intervallstart i fri teknikk på programmet både for menn og kvinner søndag. Allerede lørdag tok imidlertid arrangørene på Gålå grep for å få gjennomført norgescuprennene. Da ble distansen kuttet til 15 kilometer.

Den beslutningen har sammenheng med kuldegrensene. For distanser opp til 15 kilometer kan det avvikles renn så lenge gradestokken viser under 18 minusgrader. Ved lengre distanser er grensen 15 minusgrader.

Johannes Høsflot Klæbo har vært på start på Gålå både fredag og lørdag. Søndag er imidlertid ikke superstjernen med.

Vinnerne av 15-kilometerne er direktekvalifiserte for å gå verdenscup i Trondheim om to uker. Rennene i trønderhovedstaden er prøve-VM.

(NTB)

Annonse
Avlyst
Foto: NTB/AFP

Avlyst

De norske fartsherrene har ikke værgudene på sin side. Også lørdagens verdenscuprenn i utfor i Beaver Creek ble avlyst.

Lørdag ettermiddag norsk tid opplyste FIS at sterk vind skapte utfordringer. Til sist var det ingen vei utenom avlysning.

Fredagens planlagte renn ble avlyst som følge av kraftig snøfall og deretter tåke i løypa.

Det er det sjette fartsrennet denne sesongen som ikke har latt seg gjennomføre, når både menn og kvinner tas med i betraktning.

Tidligere ble begge utforrenn for menn i Zermatt-Cervinia offer for været, slik sesongåpningen i storslalåm i Sölden også ble det.

Ennå er det ikke gjennomført et utforrenn for menn, og også søndagens super-G-renn i Beaver Creek er i fare. Værmeldingene gir nemlig ikke særlig håp om bedre vær. Det skal i stedet snø mye.

Aleksander Aamodt Kilde, Adrian Smiseth Sejersted og Markus Fossland skulle være norske deltakere i utforrennene i Colorado.

(NTB)

Rykket opp
Foto: NTB

Rykket opp

Lyn er klar for OBOS-ligaen neste sesong.

Opprykket ble sikret med 2-1-seier (sammenlagt 5-1) over Hødd lørdag ettermmiddag.

Annonse