Sportsstudio

Christian Sander

Nils Johan Semb gir seg i NFF:

Nils Johan Semb slutter i Norges Fotballforbund fra 1. mars. Han har vært tilknyttet NFF i ulike roller i over 30 år.

Avgangen var ventet. For to år siden ga Semb seg som sportssjef for herrelandslaget, og den gang gikk han over i en 40 prosent stilling.

– Det er en avtale som har ligget der, og vi visste at det skulle gå denne veien, sier Semb til NRK.

Han var norsk landslagssjef for menn mellom 1998 og 2003. Semb ledet Norge til EM-sluttspillet i 2000. Siden har det ikke vært norsk deltakelse i fotballmesterskap på herresiden.

Semb forlater NFF i tråd med en avtalefestet pensjonsavtale, men han vil fortsatt holde yrkeskarrieren i gang. Onsdag fyller han 62 år.

– Jeg skal fortsatt jobbe 100 prosent. Jeg driver jo et eget firma og kommer til å ha nok å holde på med, sier han.

(NTB)

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

- Husker ikke ulykken:

Tirsdag ble golfstjerna Tiger Woods fraktet til sykehus etter en bilulykke i nærheten av Los Angeles.

Agenten Mark Steinberg opplyste at Woods har «pådratt seg flere skader i beina». I en kunngjøring het det at Woods er blitt operert i høyre bein og høyre ankel. Han hadde flere åpne brudd etter ulykken.

- Bilen krysset midtdeleren, noe som antyder at bilen holdt en relativt høyere fart enn normalt. Men det er en nedoverbakke. Det var ikke bremsespor eller andre tegn på stedet, sa Los Angeles County Sheriff, Alex Villanueva, på en pressekonferanse tirsdag.

Nå forteller Villanueva til CNN
at Woods ikke husker noe fra selve ulykken.

- Da etterforskerne spurte ham om det på sykehuset husket han ingenting fra selve ulykken, sier sheriffen til kanalen.

Carlos Gonzalez som jobber ved sheriffkontoret i Los Angeles var den første personen som var framme på ulykkesstedet.

Han fortalte NBC News onsdag at Woods heller ikke skal ha vært klar over hvor skadd han var da politibetjenten ankom ulykkesstedet.

- Han nevnte ingenting. Jeg tror ikke han var klar over hvor alvorlig skadd han var der og da, sa Gonzalez til kanalen.

Woods våknet onsdag morgen på sykehuset etter operasjonen.

- Han er våken, mottakelig og på bedringens vei på rommet sitt på sykehuset, het det i en uttalelse på Woods offisielle Twitter-konto.

Politiet har sagt at Woods holdt for stor hastighet rett før ulykken, men stjerna blir ikke siktet for uaktsom kjøring.

- Dette var en ulykke, sa Villanueva onsdag.

I ULYKKE: Golfstjerna Tiger Woods var tirsdag i en bilulykke. Foto: NTB
Dette vet vi om Tiger Woods" kraftige ulykke

Dette vet vi om Tiger Woods" kraftige ulykke

dagbladet

Leicester på hodet ut:


Tross et godt utgangspunkt etter en målløs bortekamp ble det ikke avansement i europaligaen for Leicester. Slavia Praha vant 2-0 på bortebane.

Etter en målløs første omgang tok gjestene fra Tsjekkia ledelsen i det 49. minutt. Hjemmeforsvaret greide ikke å finne formasjonen etter et langt Slavia-framspill, og Lukas Provod fikk løpe helt alene inn ved lengste stolpe og bredside Nicolae Stancius innlegg i mål.

Det var Leicesters første baklengsmål i europaligaen på 234 minutter, og det innebar at Premier League-laget måtte score to ganger for å gå videre.

I stedet var det Slavia som scoret igjen da Abdellah Sima fikk rom til å sikte seg inn fra drøyt 20 meter og sendte en rakett i hjørnet i det 79. minutt. 19-åringen scoret sitt fjerde mål i turneringen denne sesongen, flere enn noen annen tenåring.

Dermed er europaligaeventyret over for Brendan Rodgers' menn. Arsenal, Manchester United og Tottenham blir engelske representanter i fredagens trekning, der Molde er blant de mulige motstanderne.

Leicester kan konsentrere seg om jakten på mesterligaplass gjennom Premier League, og om FA-cupen.

(NTB)

Foto: NTB

Funnet død etter alvorlig tiltale:


Fredag kom meldingen om at påtalemyndigheten i Michigan har tatt ut tiltale mot USAs tidligere landslagssjef i kvinneturn, John Geddert. Tiltalen gjelder blant annet seksuelle overgrep.

Dette er resultat av etterforskningen av overgrepsdømte Larry Nassar.

Noen timer etterpå ble Geddert funnet død, melder nyhetsbyrået AP. Han skal ha tatt sitt eget liv.

Det er en rekke tiltalepunkter mot Geddert. 63-åringen var sjef for det amerikanske kvinnelaget i turn under London-OL i 2012, og da var Larry Nassar landslagslege. Nassar soner nå en lang fengselsstraff for seksuelle overgrep mot over 150 personer. Han ble dømt i 2018.

Under rettssaken til Nassar hevdet et av ofrene at Geddert var klar over overgrepene som Nassar hadde utført mot henne. Geddert selv har hevdet at han ikke hadde kunnskap om forholdene som Nassar er dømt for.

John Geddert sluttet som landslagssjef i 2018.

NTB/Dagbladet

Foto: NTB

Tysk reaksjon: - Flause:


Molde sjokkerte Bundesliga-klubben Hoffenheim og sendte tyskerne ut med 5-3 sammenlagt i Europa League. Det liker ikke tysk presse.

«Euro-flause av Hoffenheim», skriver Bild, som også legger til:

«En skammelig slutt mot den norske dvergen Molde».

Tyske Kicker skriver:

«Andersen sjokkerer Hoffenheim - som er slått ut av Europa League».

Eirik Ulland Andersen ble den store Molde-helten med to scoringer.

«Absurd slutt i stedet for klubbens største suksess», skriver Der Spiegel, som peker på at Hoffenheim aldri har vært i åttedelsfinalen i Europa League tidligere.

Foto: NTB

Manchester United - Real Sociedad:


Ole Gunnar Solskjær gjør fire bytter. Manchester United vant hele 4-0 i første kamp.

Fifa avslutter etterforskningen mot Franz Beckenbauer:


I 2016 innledet Fifa etterforskning mot Franz Beckenbauer og flere andre i forbindelse med tildeling av fotball-VM i 2006 til Tyskland. Nå er saken foreldet.

Fifas etiske komité har avsluttet etterforskningen av Beckenbauer og to andre ledere i den tyske søkerkomiteen, sa fotballens styrende organ torsdag.

– Fifas uavhengige etiske komité har bestemt at forholdene Franz Beckenbauer, Theo Zwanziger og Horst Schmidt var etterforsket for i forbindelse med VM i 2006 ikke kan straffeforfølges på grunn av at den gjeldende foreldelsesfristen har utgått, heter det i en uttalelse.

De tre var mistenkt for å ha benyttet bestikkelser for å vinne kampen om VM-sluttspillet. Tyskerne har alltid hevdet sin uskyld i saken.

En sveitsisk domstol har av samme grunn avsluttet etterforskningen av Tysklands fotballforbund (DFB). Det skjedde i april i fjor.

(NTB)

Foto: NTB

Tidligere landslagssjef i turn tiltalt:


Påtalemyndigheten i Michigan har tatt ut tiltale mot USAs tidligere landslagssjef i kvinneturn, John Geddert. Tiltalen gjelder blant annet seksuelle overgrep.

Dette er resultat av etterforskningen av overgrepsdømte Larry Nassar.

Det er en rekke tiltalepunkter mot Geddert. 63-åringen var sjef for det amerikanske kvinnelaget i turn under London-OL i 2012, og da var Larry Nassar landslagslege. Nassar soner nå en lang fengselsstraff for seksuelle overgrep mot over 150 personer. Han ble dømt i 2018.

Under rettssaken til Nassar hevdet et av ofrene at Geddert var klar over overgrepene som Nassar hadde utført mot henne. Geddert selv har hevdet at han ikke hadde kunnskap om forholdene som Nassar er dømt for.

John Geddert sluttet som landslagssjef i 2018.

(NTB)

VM-sølv til Maren Lundby!:


26-åringen slo tilbake etter trøblete sesong. Les mer her:

Stor opptur: VM-sølv til Maren Lundby

Stor opptur: VM-sølv til Maren Lundby

dagbladet

Henry ferdig i Canada:


Den tidligere Arsenal-stjernen Thierry Henry tok over treneransvaret for den canadiske MLS-klubben Montreal Impact november 2019.

Nå melder klubben at Arsenal-legenden er ferdig som følge av personlige årsaker. Henry skriver i en pressemelding at det siste året har vært «ekstremt vanskelig» for ham personlig.

Han peker på coronapandemien som har gjort at han ikke har fått se barna sine, og at det vil fortsette med de strenge restriksjonene i forbindelse med viruset.

Derfor kommer franskmannen til å returnere til London.

Foto: NTB

Ryggplaget Nadal står over turnering:


Tennisstjernen Rafael Nadal sliter med ryggen og må stå over ATP 500-turneringen i Rotterdam neste uke.

– Det er med stor sorg jeg må avstå fra å spille i Rotterdam, sier verdenstoeren i en uttalelse.

Spanjolen, som står med 20 Grand Slam-seire kjente på ryggproblemene allerede før Australian Open. Han måtte trekke seg fra sin første kamp i ATP Cup i starten av februar.

I Nadals fravær bli Daniil Medvedev førsteseedet i turneringen som spilles 1. til 7. mars.

Onsdag ble det kjent at også Norges tennishåp Casper Ruud må stå over turneringen i den nederlandske byen etter magestrekken han pådro seg i Australian Open.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold