Sportsstudio

Christian Sander

Suárez om Barca-avskjeden: – De kalte meg gammel:

Luis Suárez fikk ikke fortsette i Barcelona i fjor sommer. Nå snakker måltyven åpent ut om hvordan ting utspilte seg bak kulissene.

Det er fotballmagasinet France Football som har fått uruguayaneren i tale. Etter seks sesonger, 198 mål og 13 titler fikk Suárez beskjed om at han ikke lenger var ønsket av Barcelona.

– De fortalte meg at jeg var blitt for gammel, at jeg ikke lenger kunne prestere på det høyeste nivået for en storklubb. Det irriterte meg, sier Suárez.

Den irritasjonen omgjorde han om til en plass på toppen av toppscorerlisten i Spania, en plass han deler med sin tidligere lagkamerat Lionel Messi.

– Jeg gir aldri opp, spesielt ikke når jeg møter tøffere tider. Dette er karaktertrekkene som har ført meg til lag som kjemper om titler, og motivasjonen min er å vise at jeg fortsatt er en spiller man kan være avhengig av.

Det skal nevnes at Barcelona var og er i økonomisk krise, og klubben frigjorde betydelige lønnsmidler da Suárez forsvant. I følge The New York Times har Barcelona en gjeld på over 11 milliarder kroner.

Atlético Madrid møter Chelsea i åttedelsfinalen i Champions League tirsdag.

(NTB)

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Danmarks Fotballforbund vil ikke ha VM-boikott:

Fotballforbundet i Danmark er på linje med sine norske kolleger og vil ikke ha boikott av fotball-VM i Qatar. De mener politisk press er veien å gå.

I Norge raser debatten om hvordan man skal forholde seg til neste års fotballsluttspill i Qatar. Tusenvis av fremmedarbeidere har mistet livet i forberedelsene til mesterskapet.

– Hos Dansk Boldspil-Union (DBU) er dansk boikott utelukket, sier kommunikasjonssjef Jakob Høyer.

– Jeg forstår følelsene, men vi har kommet til den konklusjon i DBU at boikott ikke er løsningen. Vi ønsker å bidra til endringer i Qatar, så vi har mer tro på kritisk dialog og konstant press, fortsetter han.

Det danske forbundet ser ingen muligheter for at man snur i synet på saken dersom det dukker opp press utenfra.

– Hvis man vil vite hvor grensen vår går, er svaret at vi ikke tror på boikott. Vi kan ikke se at det løser noe, sier Høyer.

Han avviser at økonomiske represalier for dansk fotball og utestengelser fra framtidige sluttspill farger DBUs syn i saken.

(NTB)

Vil løfte langrenn ut av krisen:

Marit Bjørgen er urolig for langrennssportens framtid. Skilegenden mener Norge og Sverige må dele mer kunnskap for å få fart på interessen.

Så langt har Norge tatt seks av ni langrennsgull i ski-VM i Oberstdorf. De tre øvrige har gått til Sverige (to) og Russland.

– Jeg er bekymret for langrenn internasjonalt. Det er kjempeviktig at vi får med flere nasjoner fra Mellom-Europa og resten av verden. Det er ikke bra om interessen bare er der i Norge, Sverige og Russland, sier Bjørgen i et intervju med det svenske nyhetsbyrået TT.

Den tidligere langrennsdronningen er blitt mer urolig den siste tiden.

– Jo mindre snø det blir, desto vanskeligere blir det med rekrutteringen, påpeker trønderen.

(NTB)

Foto: NTB

Everton fortsatte seiersrekken etter ny Richarlison-scoring:

En sjanserik kamp mellom West Bromwich og Everton endte med 1-0- seier til gjestene fra Merseyside etter ny Richarlison-scoring.

West Bromwich var godt med i de første 20 minuttene og hadde noen gode sjanser.

Etter det tok Everton mer over og hadde de største sjansene, og burde med litt presisjon fra blant andre Richarlison og Dominic Calvert-Lewin ledet til pause.

Etter pause kopierte West Bromwich den første omgangen da de var gode i de første 20 minuttene, og hadde flere gode sjanser anført av spiss Mbaye Diagne.

I det 65. minutt skulle Everton endelig få scoringen sin etter å ha presset på hele kampen. Et praktfullt innlegg fra Gylfi Sigurdsson fant hodet til Richarlison, som scoret for fjerde kamp på rad i ligaen.

Scoringen var brasilianske Richarlisons sjette for sesongen, der de fire siste som nevnt har kommet på de fire siste kampene.

(NTB)

Foto: AP

Selvmål og VAR-annullering ga Tottenham seier i byderbyet:

Tottenham ble presset av nedrykkstruede Fulham i deler av torsdagens byderby, men et selvmål av Tosin Adarabioyo ga 1-0-seier på bortebane.

Målet kom etter en flott gjennomført Spurs-kontring i det 19. minutt. Gareth Bale spilte fram Dele Alli fra egen halvdel. Ballen ble spilt ut til Son Heung-min på venstresiden, og på hans innlegg var Alli frampå med en flikk som via Adarabioyo endte i nettet.

Det skjedde rett etter en annen flott kontring der Son serverte Harry Kane et nesten ferdigscoret innlegg, men storscoreren nikket svakt rett på keeper.

Det skulle likevel bli en tøff økt for José Mourinhos menn, som ble presset av Fulham gjennom den andre omgangen. Da skapte hjemmelaget mange sjanser og jublet en gang også for det de trodde var utligningsmålet.

I det 62. minutt raidet Josh Maja i feltet, men mistet ballen. Davinson Sánchez klarerte rett i Mario Lamina, og ballen spratt til Maja, som scoret. VAR viste at klareringen traff armen til Lamina, og det hjalp ikke at den var inntil kroppen og at ballen ellers ville truffet hofta hans.

Annulleringen var en avgjørelse som skapte engasjert debatt på sosiale medier.

(NTB)

Foto: AP

Rosenborg-medlemmene støtter boikott av Qatar-VM:

Et stort flertall av Rosenborgs medlemmer har på klubbens årsmøte stemt for boikott av Qatar-VM.

Tromsø ble nylig den første fotballklubben som tok et klart standpunkt for boikott av VM-sluttspillet i neste sommer. Flere klubber har i etterkant stilt seg bak initiativet.

Saken har nå blitt en et mye diskutert tema i norsk fotball. I Rosenborgs årsmelding kom det fram at styret i klubben ikke ønsket å støtte Tromsø ILs oppfordring til boikott av VM i Qatar 2022. Det ble møtt med mye kritikk og nå har altså et flertall av medlemmene i Rosenborg stemt for en boikott av det omstridte Qatar-VM.

Thorstvedt-dobbel sendte Genk til semifinale:

Kristian Thorstvedt scoret det første og tredje målet da Genk slo Mechelen 4-1 i kvartfinalen i den belgiske cupen.

Nordmannen ga hjemmelaget en drømmestart med scoring allerede i kampens 2. minutt. Junya Ito la inn, og Cyriel Dessers brystet ballen til Thorstvedt, som scoret.

Mechelen var tydelig rystet og fikk et nytt tilbakeslag da Daniel Muñoz nikket inn 2-0 på innlegg fra Luca Oyen. Da var det ennå ikke spilt ti minutter.

Thorstvedt punkterte kampen for godt da han i det 64. minutt ble spilt fram av Muñoz og sendte ballen forbi en sjanseløs keeper Gaëtan Coucke.

Gjestene fikk et trøstemål ved Kerim Mrabti før Theo Bongonda fastsatte resultatet i det 85. minutt med assist fra Dessers.

(NTB)

Foto: NTB

Skiskyting: Skjøt seg bort etter pangstart:

Det så lenge bra ut for Norges skiskytterkvinner i første stafett etter VM-bragden, men skytetrøbbel gjorde at de bare ble nummer fem. Sverige vant.

Ingrid Landmark Tandrevold startet stafetten med en flott første etappe og sendte ut en Tiril Eckhoff i storform.

Eckhoff viste hvorfor hun leder verdenscupen individuelt og gikk en strålende etappe før hun sendte ut Ida Lien på sin etappe med elleve sekunder ned til Frankrike.

Lien gjorde ingen feil på første skyting, mens resten av feltet slet stort. Etter første skyting ledet Lien med hele 32 sekunder ned til USA på 2.-plass.

Skytetrøbbel
Lien skjøt seg derimot bort på andre skyting og havnet i strafferunden etter å ha vært svært urolig på standplass.

Marte Olsbu Røiseland, som ikke viste sin beste form under VM i februar, gikk ut på siste etappe med 36 sekunder opp til ledende Sverige.

Også Røiseland slet på standplass, og hun klarte ikke hamle opp med Sverige, som vant foran Hviterussland og Frankrike.

Svenskenes seier betyr at de også vant stafettcupen sammenlagt i verdenscupen.

(NTB)

Foto: NTB

Vålerenga med ny signering:

Den norske U21-landslagsspilleren Tobias Christensen er klar for Vålerenga. Han kommer fra Molde og har signert en fireårskontrakt med Oslo-klubben.

Det bekrefter Vålerenga torsdag ettermiddag.

Det har tidligere i uken vært spekulert i om Christensen ville signere for Vålerenga, og nå er overgangen omsider klar.

Hovedpersonen selv er fornøyd med neste steg i karrieren.

– Jeg har følt meg veldig ønsket av Vålerenga, og har hatt god dialog med Dag-Eilev (Fagermo). Han har noen tanker og ideer om hvordan han ønsker å bruke meg, og de er veldig spennende, sier Christensen til klubbens nettsider.

20-åringen fikk sin debut for Start i 2017 før han gikk til Molde i 2019.

(NTB)

Foto: NTB

Håndballen utsetter alle eliteseriekamper :

Det blir ikke spilt eliteseriekamper i håndball for menn eller kvinner i mars.

Det bekrefter Norges Håndballforbund i en epost til NTB torsdag.

Der fremgår det at samtlige oppsatte kamper fram til og med 31. mars er besluttet utsatt.

Beslutningen kommer i kjølvannet av onsdagens møte mellom statsminister Erna Solberg (H) og idrettstoppene. Håndballforbundets generalsekretær Erik Langerud deltok også.

Stansen i seriespillet i toppidretten var et av temaene som ble tatt opp på møtet. Den har vart siden tidlig i januar.

I etterkant av onsdagens møte ga statsministeren få eller ingen signaler om at det blir aktuelt med lettelser i smitteverntiltakene rundt idretten i tiden som kommer.

Solberg understreket i stedet at smittesituasjonen i samfunnet tilsier skjerpede tiltak framfor å bevege seg i retning av en gjenåpning.

(NTB)

Elabdellaoui tilbake på trening:

Omar Elabdellaoui er tilbake i trening med ball etter ulykken under nyttårsfeiringen. Han sier han er bedre, men at han fortsatt har en lang vei å gå.

Torsdag ettermiddag publiserte Galatasaray-proffen Elabdellaoui en Instagram-video der han trener med ball på en innendørsbane.

– Jeg ønsket å oppdatere dere. Jeg føler meg mye bedre, og alt går riktig vei. Jeg er så glad for at jeg kan trene og jobbe med ballen igjen, skriver landslagsbacken.

– Når det er sagt, er det fortsatt en lang vei å gå for meg. Jeg vil gjøre alt i min makt for å komme tilbake sterkere og bedre. Deres bønner og meldinger betyr mer for meg enn jeg noen gang kan forklare, fortsetter Elabdellaoui.

29-åringen ble rammet av en fyrverkeri-ulykke nyttårsaften og var lenge innlagt på sykehus. Det er fortsatt ikke kjent hvor skadde øynene hans er etter ulykken, men Elabdellaoui ser åpenbart godt nok til å behandle ballen på trening.

For en måned siden ble det kjent at Elabdellaoui ikke kommer til å spille fotballkamper igjen denne sesongen. Behandlingen hans har førsteprioritet.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold