Sportsstudio

Christian Monge Hugsted

«Fantasy» har blitt et problem:


Fantasy Premier League har nok for de fleste blitt sett på som et uskyldig spill, der det handler om å velge 15 spillere fra Premier League man tror og håper skal levere på banen.

Men den siste tiden har spillet blitt diskutert av helt andre årsaker. Intern info om skadeproblemer og liknende kan nemlig lekke til andre lag, noe Aston Villa nylig opplevde.

For da flere spillere og støtteapparat i Birmingham-klubben solgte Jack Grealish på Fantasy-laget sitt, begynte ryktene å svirre om at han er ute med skade. Da Aston Villas lag ble offentliggjort kampen etter, viste det seg at Grealish ikke var en del av troppen. Det fikk manager Dean Smith til å reagere - og spillerne i klubben har nå blitt bedt om å ikke spille Fantasy mer.

Manchester City-manager Pep Guardiola fikk også spørsmål om temaet tirsdag.

- Jeg har aldri spilt det og jeg hørte om det for første gang på Sky i går. Jeg vet ikke hva det er. Noen ganger tar du ut lag og spillere er venner med spillere fra andre lag og de snakker om det, sier Guardiola.

- Noen ganger skjer det, og det er utrolig uetisk og uprofesjonelt, men det kan skje, sier spanjolen videre om mulighetene for lekkasjer.

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Shala fra Vålerenga til Stabæk:

Midtbanemannen Herolind Shala (29) har skrevet ettårskontrakt med Stabæk og fortsetter karrieren i Eliteserien.

Shala har spilt for Vålerenga de to siste sesongene, og kontrakten hans med Oslo-klubben gikk ut på tampen av fjoråret.

Ifølge Stabæk var Shala en ettertraktet mann. Han har i første omgang skrevet under for én sesong med bærumsklubben.

– Jeg prøvde å komme meg ut, men det var et litt lukket marked på grunn av korona. Og så følte jeg at Stabæk kunne være et godt alternativ for meg i denne perioden. Jeg har fått et veldig godt inntrykk både av klubben og alle rundt klubben, sier han til Stabæks nettsted.

Telemarkingen begynte karrieren i Tollnes og spilte senere for Notodden og Odd før han dro utenlands til Sparta Praha. Han har også en fortid i Slovan Liberec, Kasimpasa, Lyngby og Start.

(NTB)

Foto: NTB

Landslagstrenere sa opp etter pandemi-konflikt:

Landslagstrenerne Eskil Sande Gullord og Susanne Barkholt har sagt opp sine stillinger på grunn av interne uenigheter i orienteringslandslagene.

Norges Orienteringsforbund opplyser at herretrener Gullord sa opp sin stilling i januar fordi man ikke klarte å løse uenigheter om hvordan toppidretten skal drives gjennom viruspandemien.

Nylig sa også kvinnetrener Barkholt opp sin stilling av samme årsak. Hun hadde sin siste arbeidsdag fredag, mens Gullord jobber i orienteringsforbundet til 30. april.

Det betyr at Norge står uten landslagstrenere to måneder før sprint-EM og fire måneder før VM.

«Norges Orienteringsforbund har nå fokus på å bygge et nytt landslagsteam som kan bidra til god og målrettet utvikling for våre utøvere i årene som kommer. Sesongens hovedmål for landslaget er sprint-EM i Sveits i mai og VM i Tsjekkia i juli», skriver forbundet.

Det takker også Gullord og Barkholt for «dedikert og solid innsats som landslagstrenere» og ønsker dem lykke til videre.

(NTB)

Hareide bekrefter RBK-interesse for Odd-spiller:

Etter at flere spillere har forsvunnet ut dørene på Lerkendal den siste måneden sikter RBK-trener Åge Hareide seg inn på Odds midtbanespiller Vebjørn Hoff.

Det skriver Adresseavisen fredag.

– Det er en veldig god spiller. Jeg liker ham veldig godt, sier Hareide etter en internkamp.

Det er ingen hemmelighet at RBK er på utikk etter en ny midtbanespiller. I forrige uke la de inn to bud på Sogndals Sivert Heggheim Mannsverk, men kikkerten er også rettet mot en av Odds mest sentrale spillere.

– Det er en mann som er diskutert hos oss, vi har sett på ham. Vi har ikke gitt opp Sivert Mannsverk i Sogndal, men det ser ut som et langt lerret å bleke. Da har vi diskutert forskjellige løsninger og spillere, for vi vil gjerne ha inn en mann til i midtbaneleddet vårt, sier Hareide.

Den siste tiden har midtbanespillerne Pål André Helland fulgt Gjermund Åsen til Lillestrøm, mens talentet Oscar Solnørdal er sendt til Aalesund. Nå trenger Hareide påfyll av spillere.

– Vi trenger kanskje å få inn dyktige spillere som har erfaring fra Eliteserien. Da kan det passe godt med ham, og så får vi se om vi går for ham, sier Hareide.

(NTB)

Foto: NTB

Stjerne på vei til svensk fotball:

Napolis tidligere kaptein Marek Hamsik (33) skal være muntlig enig med den svenske fotballklubben IFK Göteborg om en avtale.

Hamsik forventes å ankomme Göteborg i de nærmeste dagene for legeundersøkelse og for å underskrive kontrakten, melder Expressen.

33-åringen har vært en av Slovakias største fotballstjerner i mange år.

Han har spilt i kinesiske Dalian Yifang siden overgangen fra Napoli i 2019. Han spilte mer enn 400 ligakamper for den italienske storklubben i perioden 2007 til 2019 og scoret over 100 mål.

For det slovakiske landslaget har han 126 kamper.

(NTB)

Foto: NTB

Danmarks Fotballforbund vil ikke ha VM-boikott:

Fotballforbundet i Danmark er på linje med sine norske kolleger og vil ikke ha boikott av fotball-VM i Qatar. De mener politisk press er veien å gå.

I Norge raser debatten om hvordan man skal forholde seg til neste års fotballsluttspill i Qatar. Tusenvis av fremmedarbeidere har mistet livet i forberedelsene til mesterskapet.

– Hos Dansk Boldspil-Union (DBU) er dansk boikott utelukket, sier kommunikasjonssjef Jakob Høyer.

– Jeg forstår følelsene, men vi har kommet til den konklusjon i DBU at boikott ikke er løsningen. Vi ønsker å bidra til endringer i Qatar, så vi har mer tro på kritisk dialog og konstant press, fortsetter han.

Det danske forbundet ser ingen muligheter for at man snur i synet på saken dersom det dukker opp press utenfra.

– Hvis man vil vite hvor grensen vår går, er svaret at vi ikke tror på boikott. Vi kan ikke se at det løser noe, sier Høyer.

Han avviser at økonomiske represalier for dansk fotball og utestengelser fra framtidige sluttspill farger DBUs syn i saken.

(NTB)

Vil løfte langrenn ut av krisen:

Marit Bjørgen er urolig for langrennssportens framtid. Skilegenden mener Norge og Sverige må dele mer kunnskap for å få fart på interessen.

Så langt har Norge tatt seks av ni langrennsgull i ski-VM i Oberstdorf. De tre øvrige har gått til Sverige (to) og Russland.

– Jeg er bekymret for langrenn internasjonalt. Det er kjempeviktig at vi får med flere nasjoner fra Mellom-Europa og resten av verden. Det er ikke bra om interessen bare er der i Norge, Sverige og Russland, sier Bjørgen i et intervju med det svenske nyhetsbyrået TT.

Den tidligere langrennsdronningen er blitt mer urolig den siste tiden.

– Jo mindre snø det blir, desto vanskeligere blir det med rekrutteringen, påpeker trønderen.

(NTB)

Foto: NTB

Everton fortsatte seiersrekken etter ny Richarlison-scoring:

En sjanserik kamp mellom West Bromwich og Everton endte med 1-0- seier til gjestene fra Merseyside etter ny Richarlison-scoring.

West Bromwich var godt med i de første 20 minuttene og hadde noen gode sjanser.

Etter det tok Everton mer over og hadde de største sjansene, og burde med litt presisjon fra blant andre Richarlison og Dominic Calvert-Lewin ledet til pause.

Etter pause kopierte West Bromwich den første omgangen da de var gode i de første 20 minuttene, og hadde flere gode sjanser anført av spiss Mbaye Diagne.

I det 65. minutt skulle Everton endelig få scoringen sin etter å ha presset på hele kampen. Et praktfullt innlegg fra Gylfi Sigurdsson fant hodet til Richarlison, som scoret for fjerde kamp på rad i ligaen.

Scoringen var brasilianske Richarlisons sjette for sesongen, der de fire siste som nevnt har kommet på de fire siste kampene.

(NTB)

Foto: AP

Selvmål og VAR-annullering ga Tottenham seier i byderbyet:

Tottenham ble presset av nedrykkstruede Fulham i deler av torsdagens byderby, men et selvmål av Tosin Adarabioyo ga 1-0-seier på bortebane.

Målet kom etter en flott gjennomført Spurs-kontring i det 19. minutt. Gareth Bale spilte fram Dele Alli fra egen halvdel. Ballen ble spilt ut til Son Heung-min på venstresiden, og på hans innlegg var Alli frampå med en flikk som via Adarabioyo endte i nettet.

Det skjedde rett etter en annen flott kontring der Son serverte Harry Kane et nesten ferdigscoret innlegg, men storscoreren nikket svakt rett på keeper.

Det skulle likevel bli en tøff økt for José Mourinhos menn, som ble presset av Fulham gjennom den andre omgangen. Da skapte hjemmelaget mange sjanser og jublet en gang også for det de trodde var utligningsmålet.

I det 62. minutt raidet Josh Maja i feltet, men mistet ballen. Davinson Sánchez klarerte rett i Mario Lamina, og ballen spratt til Maja, som scoret. VAR viste at klareringen traff armen til Lamina, og det hjalp ikke at den var inntil kroppen og at ballen ellers ville truffet hofta hans.

Annulleringen var en avgjørelse som skapte engasjert debatt på sosiale medier.

(NTB)

Foto: AP

Rosenborg-medlemmene støtter boikott av Qatar-VM:

Et stort flertall av Rosenborgs medlemmer har på klubbens årsmøte stemt for boikott av Qatar-VM.

Tromsø ble nylig den første fotballklubben som tok et klart standpunkt for boikott av VM-sluttspillet i neste sommer. Flere klubber har i etterkant stilt seg bak initiativet.

Saken har nå blitt en et mye diskutert tema i norsk fotball. I Rosenborgs årsmelding kom det fram at styret i klubben ikke ønsket å støtte Tromsø ILs oppfordring til boikott av VM i Qatar 2022. Det ble møtt med mye kritikk og nå har altså et flertall av medlemmene i Rosenborg stemt for en boikott av det omstridte Qatar-VM.

Thorstvedt-dobbel sendte Genk til semifinale:

Kristian Thorstvedt scoret det første og tredje målet da Genk slo Mechelen 4-1 i kvartfinalen i den belgiske cupen.

Nordmannen ga hjemmelaget en drømmestart med scoring allerede i kampens 2. minutt. Junya Ito la inn, og Cyriel Dessers brystet ballen til Thorstvedt, som scoret.

Mechelen var tydelig rystet og fikk et nytt tilbakeslag da Daniel Muñoz nikket inn 2-0 på innlegg fra Luca Oyen. Da var det ennå ikke spilt ti minutter.

Thorstvedt punkterte kampen for godt da han i det 64. minutt ble spilt fram av Muñoz og sendte ballen forbi en sjanseløs keeper Gaëtan Coucke.

Gjestene fikk et trøstemål ved Kerim Mrabti før Theo Bongonda fastsatte resultatet i det 85. minutt med assist fra Dessers.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold