Sportsstudio

Christian Monge Hugsted

Champions League:


Det spilles to kamper i kveld. Få hyppige oppdateringer fra begge kampene her:

Studioet fortsetter under annonsen

NFF før Montenegro-tur: - Krevende situasjon:

En coronabølge er inne over Montenegro. Fotballforbundet har vært på befaring og oppfordrer til forsiktighet i forbindelse med VM-kvalkampen i slutten av mars.

Ifølge Worldometers.com er det loggført 76.000 coronatilfeller i landet som bare har vel 600.000 innbyggere. Landets vaksineplaner fungerer dårlig og er kraftig forsinket, ifølge BalkanInsight.

- Vi er klar over situasjonen i Montenegro, og den er krevende. Vi har hatt to personer på befaring. Vi har diskutert smittesituasjonen i landet. Vi reiser som kjent som en lukket kohort og er skjermet fra omgivelsene under hele oppholdet, men samtidig må vi være veldig forsiktige, sier fotballforbundets generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB.

Rett før Montenegro-turen spiller Norge borte mot Gibraltar og «hjemmekamp» mot Tyrkia i Malaga. Også disse kampene inngår i VM-kvalifiseringen for menn.

Før fotballen skal begge Norges håndballandslag delta i OL-kvalifisering i Montenegro. Også disse turneringene spilles i hovedstaden Podgorica.

(NTB)

Foto: NTB

«Tutta» om Hovland: - Ikke overrasket om han vinner en Major-turnering i år:

Suzann Pettersen er imponert, men ikke overrasket over det Viktor Hovland driver med på golfbanen om dagen. Hun tror han har stabilisert seg i verdenstoppen.

– Det han driver med nå er jo helt sinnssykt kult og imponerende. Jeg har troen på at han kommer til å være i tetkampen i flere Major-turneringer allerede i år og blir ikke overrasket om han vinner en Major-turnering i år, sier «Tutta» til NTB om Viktor Hovland.

Søndag ble Hovland nummer to i WCG-turneringen i Florida etter å ha spilt meget solid golf over alle de fire dagene.

– Jeg skrev til han at han bare må male på fremover, så vinner han nok en turnering igjen ganske så snart. Vi må venne oss til at han kommer til å være i toppen i en årrekke fremover. Han har utviklet seg mye og stabilisert seg på et høyt nivå ekstremt kjapt. Det er utrolig imponerende, sier «Tutta».

Foto: NTB

Kåret til ukens spiller i NHL:

Den norske ishockeyspilleren Mats Zuccarello er kåret til ukas spiller av NHLs spillerorganisasjon etter to mål og seks målgivende pasninger i forrige uke.

Mats Zuccarello kastet ikke bort tiden da han igjen var å se i lagoppstillingen til Minnesota Wild, bemerker NHLPA i kåringen. Nordmannen mistet startet av sesongen på grunn av skade i håndleddet, men han har vært suveren etter skadeavbrekket.

I tillegg til de åtte målpoengene på fire kamper, nådde 33-åringen også 400 poeng totalt i NHL-karrieren i uken som gikk.

Natt til søndag vartet Zuccarello opp med en lekker målgivende pasning mellom en rekke motspillere. Den nådde Matt Dumba, som sikret seier til Wild med sekunder igjen av forlengningen i kampen mot LA Kings.

– Det viste seg at «Zuccy» klarte å finne meg. Han hadde øyne i bakhodet. Jeg vet ikke hvordan han så meg mellom alle de spillerne, sa Dumba etter kampen.

Zuccarello var tilbake etter skaden 16. februar og har raskt utviklet et godt samspill med lagkameratene Kirill Kaprizov og Victor Rask.

– De har veldig mye selvtillit, har Wild-trener Dean Evason sagt om trioen til NBC Sport.

Natt til tirsdag spiller Minnesota Wild mot Vegas Golden Knights.

(NTB)

Foto: NTB

Ny Everton-seier:

Everton er for alvor tilbake på vinnersporet etter 1-0-seier over et Southampton-lag som sliter kraftig i motvind i Premier League mandag.

Seieren var Evertons andre strake etter 2-0 i lokalderbyet mot Liverpool sist.

Mandag klatret mannskapet til Carlo Ancelotti helt opp i ryggen på nettopp Liverpool, som nå er foran byrivalen på tabellen på målforskjell. I tillegg et det kun ett og to poeng opp til Chelsea og West Ham på henholdsvis fjerde- og femteplass.

Everton har i tillegg en kamp tilgode på alle lagene foran.

Brasilianske Richarlison har scoret på bestilling i Everton-trøya den siste tiden, og spissen fornektet seg heller ikke mandag. Måltyven rundet keeper og satte ballen i åpent etter å ha blitt spilt fram av Gylfi Sigurdsson før pause.

Hjemmelaget kunne også scoret flere mål på Goodison Park. Michael Keane fikk blant annet en scoring marginalt annullert for offside etter VAR-sjekk.

Southampton var heller ikke ufarlige. På tampen av kampen kom Moussa Djenepo til en meget god skuddmulighet inne i feltet, men fra litt spiss vinkel satte han ballen på utsiden av lengste stolpe.

Southampton bokførte dermed det åttende tapet på de ni siste seriekampene. Det betyr at mannskapet til Ralph Hassenhuttl er på full fart ned i nedrykksstriden.

Det skiller riktignok fortsatt sju poeng ned til Fulham under streken.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Vinicius reddet Real Madrid fra hjemmesmell:

En sen scoring fra brasilianske Vinicius Jr. sørget for at Real Madrid berget 1-1 mot Real Sociedad i spansk fotball mandag.

Real så lenge ut til å være på vei mot sesongens femte tap i ligaen, men mot slutten kom scoringen som ikke gjorde dagen helsvart for mannskapet til Zinédine Zidane.

Samtidig mislyktes Real i å legge et ekstra press på hovedstadskollega og serieleder Atlético Madrid. Med seier ville Real vært kun tre poeng bak, riktignok med to kamper mindre spilt. Nå er i stedet avstanden fem poeng.

Dermed har Zidanes elever også Barcelona foran seg på tabellen. Real Sociedad er på sin side nummer fem.

Scoringen som så ut til å ha avgjort mandagens kamp kom etter ti minutters spill i annen omgang. Et innlegg fra venstre havnet på hodet til midtbanespiller Portu inne i feltet. Han headet den vakkert inn i lengste hjørne.

Real Madrid-keeper Thibaut Courtois var sjanseløs ved den anledningen.

To minutter før full tid dukket Vinicius Jr. opp foran mål og satte inn utligningen.

(NTB)

Forbundet forfølger ikke Solskjærs dommerkritikk:

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United-forsvarer Luke Shaw risikerer angivelig ikke straff for kritikken de rettet mot dommeren etter Chelsea-kampen søndag.

Mandag melder Sky Sports at Det engelske fotballforbundet (FA) ikke har noen intensjoner om å forfølge United-duoens uttalelser etter 0-0-kampen i Premier League.

Solskjær var tydelig på at United ble snytt for straffe av dommer Stuart Attwell i en episode som ble gjenstand før VAR-sjekk før også Attwell kikket nærmere på den på sidelinjen.

– Ett hundre prosent. De ropte at det var hands på vår spiller, men når du ser på videoen, er det to poeng som ble tatt fra oss, sa Solskjær til Sky Sports etter kampen.

Venstreback Shaw stilte også spørsmål ved håndteringen av den samme situasjonen. Han hevdet etter kampen at dommer Attwell i samtale med United-kaptein Harry Maguire skal ha hevdet at det «ville forårsake mye snakk etterpå» dersom han blåste straffe i situasjonen.

Maguire rykket på sin side ut etter oppgjøret og sa at Shaw måtte ha hørt feil ved den anledningen.

Det engelske fotballforbundet (FA) skal ha konkludert med at uttalelsene som ble gitt etter søndagens kamp ikke var brudd på noen regler.

(NTB)

Medier: Zlatan ute i tre uke:

Zlatan Ibrahimovic har pådratt seg en lårskade og kan gå glipp av åttedelsfinalen i europaligaen mot Manchester United, melder en rekke medier.

De italienske storavisene La Gazetta dello Sport og Corriere dello Sport hevder begge å ha kjennskap til Zlatans skadestatus. Det samme gjør Sky Italia.

Ibrahimovic tok seg til innsiden av låret etter et skuddforsøk i søndagens borteseier mot Roma i Serie A. Der ble han byttet ut etter 56 minutter.

Nå meldes det om at svensken står foran et flere uker langt skadefravær. Rapportene tyder på at skaden skal undersøkes på nytt om ti dager. (NTB)

Foto: NTB Scanpix

Godset-profil røk korsbåndet – mister hele sesongen:

Strømsgodset-spiller Lars-Jørgen Salvesen har fått påvist en avrivning i fremre korsbånd og mister hele den kommende fotballsesongen.

Det bekrefter drammensklubben på sine nettsider mandag.

25-åringen skadet seg i en internkamp sist fredag. Det ble raskt klart at det venstre kneet hadde fått seg en lei smell.

Godset opplyser at Salvesen var gjennom en MR-undersøkelse lørdag, og mandag kom de nedslående resultatene.

– Han har fått en ruptur i fremre korsbånd. 9-12 måneder er standard opptreningsperiode på denne type skade. Nå må vi få ned hevelsen i kneet før det blir operasjon, sier klubblege Erik Dag Knudsen i en uttalelse.

Salvesen vil starte rehabilitering og opptrening sammen med Strømsgodsets medisinske apparat og ortopedene som er tilknyttet klubben.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Vil slippe Russland inn i fridretten igjen:

Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) mener at planen for gjeninnsettelse av Russlands friidrettsforbund i idretten er god nok.

Det opplyser de etter å ha blitt anbefalt å godkjenne planen av arbeidsgruppen som jobber med Russland-saken, som ledes av den norske antidopingeksperten Rune Andersen.

Russlands friidrettsforbund (Rusaf) har vært utestengt siden 2015 på grunn av omfattende dopingjuks.
Og den siste tiden er det blitt gjort store framskritt med en kulturendring som gjør at russerne nærmer seg å kunne konkurrere under eget flagg igjen.

WAs styre godkjente enstemmig anbefalingene fra kommunisjonen.

– Jeg tror ikke det har gått en uke av min presidentperiode uten at jeg har måttet svare på spørsmål om Russland og sporten vår. Jeg er ekstremt takknemlig overfor arbeidsgruppen, deres eksperter og Rusaf for at de har utarbeidet et detaljert veikart for å gjenoppbygge tilliten, sier WA-president Sebastian Coe.

WA opplyser også at det på et styremøte 17. og 18. mars vil diskutere hvorvidt inntil ti russiske utøvere skal få konkurrere under nøytralt flagg i OL og andre internasjonale stevner i år.

(NTB)

WA-president Sebastian Coe. Foto: NTB

Mørk kan bli hjemme fra OL-kvalifiseringskampene:

Nora Mørk er med i den norske troppen til OL-kvalifiseringen i håndball i Montenegro om snaut tre uker, men det er usikkert om hun blir med.

Vipers-spilleren pådro seg for ikke lenge siden en kneskade i en Champions League-kamp. Klubb- og landslagsledelse skal ta en vurdering rundt Mørk om noe tid.

Norge møter Montenegro, Romania og Kasakhstan i den rekkefølgen fredag, lørdag og søndag 19.-21. mars.

De to beste lagene får OL-plass i Tokyo-lekene til sommeren. Det samme ligger i potten i de to andre kval-turneringene. Disse spilles i Spania og Ungarn.

Norges håndballjenter vant OL-gull både i 2008 og 2012. Det ble bronse i 2016.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold