Sportsstudio

Mina Ridder-Nielsen Janssen

- Tragisk:

Tirsdag kveld kom nyheten om at golfstjerna Tiger Woods er fraktet til sykehus med alvorlige skader etter en bilulykke.

Natt til onsdag deltok USAs tidligere president Donald Trump, som er stor golffan, på «Fox News Primetime». Over telefonen omtalte han Woods bilulykke som «tragisk».

Trump fortalte også TV-kanalen om flere av de gangene han og Woods har spilt golf sammen, og håper at Woods tilstand bedrer seg raskt.

- Alt jeg sier er bli bedre, og kom deg ut der igjen, fordi vi savner deg alle sammen. Vi trenger Tiger, sa ekspresidenten.

Via sin rådgiver Jason Miller sendte Trump ut en uttalelse om Woods også tirsdag kveld.

- God bedring, Tiger! Du er en ekte vinner, sa Trump da.

Politiet i Los Angeles opplyste på en pressekonferansen natt til onsdag at Tiger Woods ikke klarte å stå på egne bein da de ankom ulykkesstedet tirsdag, og at han er alvorlig skadd.

Golfstjerna var likevel ved bevissthet da nødetatene ankom stedet, og kommuniserte med dem.

- Klarte ikke å stå

- Klarte ikke å stå

dagbladet
Studioet fortsetter under annonsen

Inter økte serieledelsen til byrival Milan:

Den slovakiske forsvarsprofilen Milan Skriniar ble matchvinner da Inter slo Atalanta 1-0 og økte forspranget til rivalene på toppen av Serie A-tabellen mandag.

Scoringen som til slutt skilte lagene kom ni minutter etter pause. Ballen endte hos Skriniar etter et hjørnespark, og slovaken lot seg ikke be to ganger.

Han sendte ballen sikkert i mål til tre nye poeng for høytflyvende Inter. Alessandro Bastoni ble kreditert den målgivende pasningen.

Mandagens seier betyr at avstanden ned til tabelltoer Mian er på seks poeng etter 26 serieomganger. Tittelgrossisten Juventus er ytterligere fire poeng på etterskudd i gullkampen.

Atalanta er på sin side nummer fem på tabellen, 13 poeng bak ledende Inter.

(NTB)

Fossum avgjorde på overtid for Aalborg:

Iver Fossum scoret kampens eneste mål på straffespark da Aalborg slo Sønderjyske 1-0 i dansk fotball mandag.

Etter to målløse omganger fikk Fossum sjansen fra straffemerket tre minutter på overtid i kampen. Nordmannen gjorde ingen feil og sikret seieren for Aalborg.

Dermed klatret Jylland-klubben til åttendeplass i den danske superligaen. Mandagens motstander Sønderjyske har samme antall poeng, men er foran på bedre målforskjell.

Matchvinnerscoringen var Fossums sjuende i ligaen denne sesongen.

På sidelinjen kunne tidligere Sandefjord-trener Marti Cifuentes juble for sin første seier for Aalborg etter at han overtok treneransvaret i klubben.

Daniel Granli kom inn som innbytter og spilte de siste sekundene av kampene for Aalborg.

(NTB)

Målløs King da Chelsea fortsatte sterk rekke:

Chelsea slo Everton komfortabelt 2-0 i Premier League mandag. Storsignering Kai Havertz gikk foran og viste vei.

London-klubben økte med seieren rekken av kamper uten tap til tolv.

Etter en relativt tam start på førte omgang våknet Chelsea etter 31 minutter da Kai Havertz fyrte av mot mål. Tyskerens skudd gikk via Everton-forsvarer Ben Godfrey og satte gjestenes keeper Jordan Pickford ut av spill.

Bildene viste at skuddet fra tyskeren hadde gått utenfor, og scoringen ble dermed dermed registrert som selvmål av Godfrey.

Etter 54 minutter lå ballen igjen i mål for Havertz, men målet ble annullert etter at VAR avdekket at armen til tyskeren var i overkant aktiv i forkant av avslutningen.

Etter 64 minutter var Havertz igjen på farten og kom seg inn i feltet. Pickford kom ut for å avverge, men kunne ikke gjøre annet enn å felle tyskeren. Dommeren pekte på straffemerket.

Jorginho ekspederte straffesparket sikkert i mål, og deretter var London-lagets trepoenger aldri spesielt truet.

Joshua King kom inn etter 70 minutter og så pigg ut, men klarte ikke å komme til noen store sjanser.

(NTB)

Foto: NTB

Får munnbind-advarsel:

Fotballprofilen Sami Khedira, lagkamerat med Rune Almenning Jarstein i Hertha Berlin, har fått en advarsel for brudd på koronaprotokollen i tysk Bundesliga.

Det opplyser Det tyske fotballforbundet mandag.

33-åringen, som er skadet, ble ved flere anledninger fanget opp på tribunen av TV-kameraene under seriekampen mot Augsburg lørdag. Midtbaneveteranen satt og sto uten munnbind.

Det er et brudd på de strenge smittevernreglene som gjelder i tysk fotball. Dersom episoden gjentar risikerer Khedira at det åpnes disiplinærsak mot ham, opplyser det tyske forbundet.

Hertha vant kampen 2-1.

Khedira sliter med en skade i leggen og trener Paul Dardai har liten tro på at midtbaneprofilen blir klar til kamp mot Erling Braut Haalands Borussia Dortmund kommende helg.

(NTB)

Chelsea - Everton:

Foto: NTB

Utestenges etter skandalekamp:

En av dommerne som ledet mesterligakampen mellom PSG og Istanbul Basaksehir straffes for upassende oppførsel og utestengelse ut inneværende sesong.

Det opplyser Det europeiske fotballforbundet (Uefa), som har konkludert i disiplinærsaken rom ble opprettet etter oppgjøret i desember i fjor.

Den rumenske fjerdedommeren Sebastian Coltescu utestenges fra å ta dommeroppdrag ut inneværende sesong.

Spillerne fra både hjemmelaget PSG og tyrkiske Basaksehir forlot banen i protest mot det de mente var rasistiske uttalelser fra Coltescu mot det tyrkiske lagets assistenttrener Pierre Webo under mesterligakampen i Paris i desember i fjor. Coltescu sa ute på banen at han hadde brukt ordet «negru» og forklarte det med at «det betyr svart».

Uefa har konkludert med at fjerdedommeren ikke gjorde seg skyldig i rasisme, men at han oppførte seg upassende og ikke slik det kan forventes av Uefa-dommere.

Coltescu må som en del av straffen også delta i et tilpasset utdanningsprogram.

I tillegg har Octavian Sovre, som også var dommer i kampen, mottatt en reprimande for sin opptreden. Sovre skal også delta i det samme utdanningsprogrammet.

Kampen mellom PSG og Istanbul Basaksehir ble fullført påfølgende dag etter at et nytt dommerteam var på plass.

(NTB)

Foto: NTB

Klæbo tatt ut til verdenscupavslutningen:

Johannes Høsflot Klæbo er på startstrek når verdenscupen avsluttes i Sveits kommende helg. Med seg i den norske troppen får han ikke mindre enn to tvillingpar.

Det er klart etter at Norges Skiforbund presenterte troppen til rennene i Engadin mandag.

Den inneholder store deler av troppen som de siste ukene har konkurrert om VM-medaljer i Oberstdorf. På kvinnesiden får imidlertid Marte Skaanes og Hedda Østberg Amundsen sjansen.

På herresiden er det funnet plass til Daniel Stock.

Hedda Østberg Amundsen er tvillingsøster til Harald Østberg Amundsen, som tok bronsemedalje på 15-kilometeren i fri teknikk i VM. Med i troppen er også tvillingene Tiril og Lotta Udnes Weng.

Det er ikke hverdagskost at to tvillingpar går verdenscup for Norge.

Ny femmil for Klæbo
10 og 15 km klassisk fellesstart samt 30 og 50 km fri teknikk jaktstart står på programmet i Sveits.

Johannes Høsflot Klæbo er dermed klar for en ny femmil etter søndagens VM-drama i Tyskland. Der var han først over målstreken, men ble siden disket for å obstruert russiske Alexandr Bolsjunov.

Norges Skiforbund har varslet at det jobbes med å anke avgjørelsen til Det internasjonale skiforbundets appellkomité.

Emil Iversen ble som følge av Klæbo-disken utropt til verdensmester. Han var andremann i mål. Kommende helg blir det imidlertid ingen ny femmil for landslagsprofilen.

Mens resten av landslagskollegene forflyttet seg videre til Sveits mandag, reiste Iversen hjem for å hvile.

Kvinner:
Hedda Østberg Amundsen, Helene Marie Fossesholm, Ragnhild Haga, Therese Johaug, Anne Kjersti Kalvå, Marte Skaanes, Anna Svendsen, Heidi Weng, Lotta Udnes Weng og Tiril Udnes Weng.

Menn:
Harald Østberg Amundsen, Pål Golberg, Hans Christer Holund, Jon Rolf Skamo Hope, Johannes Høsflot Klæbo, Simen Hegstad Krüger, Martin Løwstrøm Nyenget, Daniel Stock, Erik Valnes.

(NTB)

Foto: Bjørn Langsem

Høgli advarer mot å opptre dømmende i VM-debatten:

Tom Høgli har vært tydelig på hva han synes om fremmedarbeidernes arbeidsforhold i Qatar. Foran fotballtinget oppfordrer han likevel til en respektfull debatt.

Høgli har vært tydelig på at han mener at Norge bør boikotte neste års VM-sluttspill. Nå jobber den tidligere utenlandsproffen som ansvarlig for samfunn og bærekraft i Tromsø IL.

Nylig ble klubben den første i Eliteserien som offisielt tok til orde for boikott. Det fikk ballen til å rulle. En rekke klubber har siden fulgt etter.

Kommende helg er det ventet at Qatar-debatten blir et tema på fotballtinget.

Høgli sier at han selv ikke har tenkt så mye nettopp på tinget, men advarer mot å «dømme» personer og lag som ikke vil ta standpunkt i debatten.

(NTB)

Etappeseier til Bol i Paris-Nice – Kristoff havnet bak i spurten:

Nederlandske Cees Bol vant andre etappe av sykkelrittet Paris-Nice etter en formidabel spurt. Alexander Kristoff nådde ikke fram og ble nummer 17.

Bol spurtet ned tidligere verdensmester Mads Pedersen på de siste hundre meterne og henviste den sterke danske til annenplass.

– Jeg hadde det vanskelig i starten av sesongen, men jeg har hatt håpet hele tiden. Med god hjelp fra lagkameratene mine knuste vi dem, sa Bol i seiersintervjuet.

Mandagens etappe var fylt av velt og problemer. Den siste episoden kom kilometeren før mål da en rekke syklister måtte i asfalten. Velten splittet feltet og skapte uro for spurterne.

Alexander Kristoff satt med i fronten inn i den hektiske avslutningen, men kom seg aldri helt inn i seierskampen. Han endte på 17.-plass.

Australieren Michael Matthews syklet inn til tredjeplass på mandagens etappe og overtok ledertrøya i rittet.

(NTB)

Haaland klar til Sevilla-kampen:


Erling Braut Haaland blir tilgjengelig for Borussia Dortmund til tirsdagens returmøte med Sevilla i mesterligaens åttedelsfinale.

Lørdag tuslet Haaland av banen med en vond ankel i 2-4-tapet for Bayern München. Skaden var ikke verre enn at jærbuen deltok på mandagens treningsøkt.

– Vi regner med at Erling kan spille, sa Dortmund-trener Edin Terzic under en pressekonferanse.

Klubben jakter på sin første kvartfinale i Champions League siden 2017. Tyskerne fikk et godt utgangspunkt med 3-2-seieren borte mot Sevilla i Spania.

– Det vil gjøre oss alle veldig stolte om vi greier å gå videre. Vi må være klare for alt, og det vil vi være, sier Dortmund-kaptein Marco Reus.

De gul- og svartkledde må greie se uten Jadon Sancho tirsdag. I tillegg er Raphaël Guerreiro og Giovanni Reyna tvilsomme før oppgjøret.

Haaland har scoret 18 mål på 13 kamper i mesterligaen.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold