Sportsstudio

Stian With

Håndballkeeper døde:

Det bekrefter Porto fredag ettermiddag.

Håndballspiller Alfredo Quintana (32) fikk hjertestans på trening, skrev den den portugisiske klubben forrige uke i en pressemelding på egne hjemmesider.
Portugals landslagsmålvakt ble umiddelbart fraktet til sykehus. Quintana har ligget i kunstig koma på sykehuset siden mandag.

- Vår elskede Alfredo Quintana gikk bort i dag. Du vil alltid bli husket som en av oss. En ekte drage. Hvil i fred, skriver klubben.

På tirsdag la klubben ut denne meldingen på sine hjemmesider.

"Alle i FC Porto tenker på Alfredo Quintana, som mandag fikk en kardiorespiratorisk arrest da han gjorde seg klar til å starte en treningsøkt i Dragão Arena. Keeperen til håndballaget ble gjenopplivet og stabilisert på stedet og transportert til Hospital de São João, hvor han er innlagt på intensivavdelingen".

De norske håndballgutta har møtt Portugal med Quintana med på laget i de to siste mesterskapene. Quintana spilte mot Norge senest i Egypt-VM forrige måned.

Målvakta debuterte på det portugisiske landslaget tilbake i 2014. Den cubanskfødte 32-åringen fikk 72 landskamper for Portugal.

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Støttes av stjerneartist:

Den amerikanske popartisten Pink har tatt til Twitter for å ytre sin støtte til de norske beachhåndballjentene, som nylig ble bøtelagt for å spille i tights.

Debatten har rast rundt de kjønnsdiskriminerende reglene for bekledning i beachhåndball etter årets EM i Bulgaria, og Pink er blant dem som er kritiske til lederne i internasjonal og europeisk håndball.

– Jeg er veldig stolt over det norske kvinnelaget i beachhåndball for at de protesterer mot de veldig sexistiske reglene om deres «uniform», skriver artisten som egentlig heter Alecia Beth Moore.

– Det europeiske håndballforbundet skulle ha blitt bøtelagt for sexisme, legger hun til.

Pink er også blant dem som har tilbudt seg å betale boten det norske kvinnelaget ble ilagt for å spille bronsekampen i tights i stedet for truser. Så langt har Norges Håndballforbund takket nei til slike tilbud.

– Bra gjort, damer. Jeg vil gjerne betale bøtene deres for dere. Fortsett, skriver Pink.

(NTB)

Selger stortalent:

Liverpool bekrefter på sine sider at de selger Harry Wilson for 12 millioner pund til Fulham.

- Etter nesten 16 år med de røde har Harry Wilson fullført en overgang til Fulham. Alle i klubben takker for hans innsats og ønsker han lykke til videre.

Wilson har signert en fireårskontrakt med London-klubben.

Antyder netthets bidro til exit:

Den nederlandske fotballstjernen Georginio Wijnaldum mer enn antyder at ubehagelige tilbakemeldinger i sosiale medier bidro til at han forlot Liverpool.

Wijnaldum signerte for Paris Saint-Germain etter forrige sesong. Kontrakten hans med Liverpool var da utløpt.

Nederlenderen spilte mer enn 200 kamper for Liverpool og bidro til at Anfield-klubben vant både mesterligaen og Premier League. I et intervju med The Times røper han imidlertid at ikke fansen ikke bare overøste han med kjærlighet.

- Liverpool betydde så mye for meg. Det var samtidig noen øyeblikk der jeg ikke følte kjærlighet og å bli verdsatt der, sier midtbanemannen.

Han understreker at han ikke sikter til lagkamerater, støtteapparatet eller andre ansatte i Merseyside-klubben.

- Jeg vet at de elsket meg, og jeg elsket dem. Det kom ikke fra den kanten, mer fra den andre, sier Wijnaldum.

- Supportere på stadion og i sosiale medier var to forskjellige ting. På stadion kan jeg ikke si noe galt om dem. De støttet meg alltid. Dersom vi tapte fikk jeg imidlertid skylden i sosiale medier – i form av at jeg ville forlate klubben, legger han til.

PSG-spilleren sier fansen bare skulle visst hvor hardt han jobbet for å ta vare på egen fysikk og være klar til hver eneste kamp.

(NTB)

Foto: AFP

Norsk 20-åring draftet av NHL-klubb:

Sarpsborg-gutten Emil Martinsen Lilleberg ble lørdag valgt av Arizona Coyotes i fjerde runde av NHL-draften.

Coyotes bekrefter valget av den norske 20-åringen på sin Twitter-konto.

Lilleberg ble plukket som nummer 107 totalt i NHLs talentutvelgelse. Det hører med til sjeldenhetene at en norsk spiller blir valgt så tidlig.

Sist en nordmann ble valgt i runde fire var da Steffen Søberg ble draftet Washington Capitals i 2011.

Lilleberg var del av den norske VM-troppen i vår. Backen debuterte på landslaget da Norge tapte 2-5 mot Sverige i Malmö i mai. Oppgjøret var en del av oppkjøringen til VM.

Kommende sesong skal han spille for den svenske klubben Oskarshamn. Lilleberg var også aktuell for samme klubb for ett år siden. Da takket han nei.

- Jeg hadde tenkt til å dra dit i fjor, men jeg følte meg ikke voksen nok og valgte å ta en ny sesong i Sparta. Heldigvis ønsket de meg også i år, og da var det bare å skrive under, sa han til lokalavisen Sarpsborg Arbeiderblad nylig.

20-åringen debuterte i eliteserien i 2018/19-sesongen og fikk da den gjeve utmerkelsen «Rookie of the Year».

Lilleberg har siden spilt mer enn 100 kamper for Sparta. Han har også gått gradene i aldersbestemte landslag.

(NTB)

Foto: NTB

Solskjær-elev ute flere uker:

Manchester United-spiller Alex Telles sliter med en ankelskade og blir borte fra fotballen noen uker.

Den brasilianske venstrebacken skal ha tråkket over under Uniteds treningsleir i Surrey denne uken. Nå venter et ubeleilig avbrekk, melder Sky Sports.

Skaden kan komme til å påvirke forsvarsprofilens tilgjengelighet når den nye Premier League-sesongen sparkes i gang i neste måned.

- Dessverre gled Alex og vred ankelen sin, så han blir ute noen uker, sier United-manager Ole Gunnar Solskjær.

- Vi håper at det ikke skal være for ille, men han er uaktuell en stund, tilføyer han.

United møter Brentford og Preston til treningskamper den nærmeste tiden. Generalprøven foran sesongstarten blir mot Everton 7. august.

(NTB)

Foto: AP

Kristoff skuffet:

Alexander Kristoff og Rasmus Tiller ble nummer sju og åtte da avslutningsetappen av sykkelrittet Tour de Wallonie endte i massespurt lørdag.

Den nederlandske spurtstjernen Fabio Jakobsen var best av alle på de siste meterne. Nærmest seg på målstreken hadde han tyskeren Rüdiger Selig.

Belgiske Milan Menten ble tredjemann.

Alexander Kristoff og Rasmus Tiller var med i spurten, men klarte aldri å komme seg helt fram i tet.

Etappeseieren var Fabio Jakobsens andre i rittet.

Sammenlagt ble Tour de Wallonie vunnet av amerikaneren Quinn Simmons. Odd Christian Eiking plasserte seg best av de norske på 22.-plass.

(NTB)

Foto: NTB

- Samtaler pågår:

Ole Gunnar Solskjær sier det fortsatt pågår samtaler mellom klubben og Paul Pogbas rådgivere om en ny kontrakt for franskmannen.

Solskjær kommenterte midtbanestjernens situasjon etter at Manchester United hadde tapt 2-4 for Queens Park Rangers i en treningskamp lørdag.

Det har den siste tiden kommet rapporter om at Pogba trolig ikke forlenger med United. Paris Saint-Germain skal være svært interessert i hans signatur.

- Det pågår samtaler mellom Pauls representanter og klubbens representanter. Alt jeg har hørt er at Paul ser fram til en ny sesong, sa Solskjær lørdag ifølge Sky Sports.

Pogba er inne i sitt siste kontraktsår med United. (NTB)

Foto: Reuters

14-åring ble historisk:

Travdronningen Ulsrud Tea tok lørdag sin sjette NM-tittel. Med det er hun tidenes NM-grossist blant de firbeinte travstjernene.

Den legendariske traverne Vintilla og Prince Royal hadde begge fem NM-triumfer i løpet av sine karrierer på 70-tallet, men nå er det «pensjonisten» Ulsrud Tea som troner øverst.

Neste år faller 14-åringen for aldersgrensen, uten at det ser ut til å bety noe for jernhesten som snart passerer 100 seire og har kjørt inn 8,6 millioner kroner.

– Et fantastisk individ som jeg aldri får maken til. Nå er hun 14 år og like god. Ulsrud Tea er en utrolig hest, sa en gråtkvalt trener Ove Kenneth Karlsen etter at Super-Tea tok en ny, overlegen seier i NM på Sørlandets Travpark.

Seieren innbrakte 200.000 kroner til eier Anita Wergeland.

(NTB)

Foto: NTB

Cupbombe:

Stord - Haugesund 2-2 (0-1) (7-5 etter straffer)

Haugesund ryker hodestups ut av NM mot 3. divsjonslaget Stord.

Lagene måtte helt ut i straffespark-konkkuranse, der Haugesund ikke klarte å holde nervene i sjakk.

Haugesund tok en oppskriftsmessig 2-0 ledelse, men Stord slo tilbake i andre omgang. Erlend Grov reduserte i det 66. minutt, før innbytter Martin Pedersen utliknet like før dommeren skulle blåse av kampen.

Jone Halleråker Jensen avgjorde straffekonken i Stords favør, da Haugesund bommet tre ganger fra krittmerket, mens hjemmelaget hadde bommet på to.

Etter at avgjørelsen hadde falt brøt det ut ville jubelscener hos Stords spillere og støtteapparat. Billetten til 2. runde på bekostning av et lag fra Eliteserien smakte åpenbart fortreffelig.

Haugesund spilte finale mot Viking sist cupen ble spilt i 2019, og Stords seier vil gå inn i historiebøkene.

Fyldig referat fra kampen:

Foto: NTB

Lille Volda sjokkerte Eliteserie-topplag:

Volda - Kristiansund 2-2 (2-0) (2-4 e.o)

Årets første cupbombe var nære å inntreffe, da VTI Volda, som til daglig spiller i tredje divisjon, nesten tuktet en av Eliteseriens medaljekandidater.

Det holdt likevel ikke helt inn, etter at Kristiansund klarte å berge ekstraomganger, hvor de ble for sterke.

Spilleren som vil være på alles lepper heter Knut Erik Myklebust. Han scoret begge målene til hjemmelaget, som var av ypperste kvalitet.

Med en nådeløs avslutning, og et drømmetreff fra langt hold før dommeren hadde blåst av til pause, ble Myklebust kampens soleklare gigant.

Brynjolfur Willumsson og Amidou Diop slo tilbake for gjestene, og i ekstraomgangene var det Willumsson som avgjorde med to scoringer til.

Foto: NTB

Annonsørinnhold