Sportsstudio

Ragna Kristine Sandholt

Gro Hammerseng-Edin blir landslagstrener:

Gro Hammerseng-Edin og Ane Victoria Ness Mällberg er ansatt som ny trenerduo for jentelandslaget (LK06), melder Norges Håndballforbund.

De to starter sitt engasjement som landslagstrenere fra 1. juni.

Gro Hammerseng-Edin har en lang håndballkarriere bak seg og var i sin tid landslagskaptein. Hun har også vært i TV 2 som håndballekspert og som sportskommentator.

– Jeg gleder meg utrolig mye til å jobbe med Ane. Slik jeg ser det har vi potensial til å kunne bli et godt team, fordi vi har litt ulik erfaringsbakgrunn. Vi brenner begge enormt mye for oppgaven vi står overfor, og vi besitter mye håndballkunnskap. Vi har stor tro på at vi kommer til å utfylle hverandre med ulike egenskaper og spisskompetanser som kan skape et godt utgangspunkt for å jobbe med utvikling, sier Hammerseng-Edin.

– Jeg gleder meg veldig til å få jobbe med Gro. Jeg tror vi kan bli et veldig bra team og utfylle hverandre godt. Vi går inn i jobben med ulik erfaring, men begge brenner for det vi holder på med, og ønsker å få til mye bra sammen. Jeg tror vi kan lære mye av hverandre, sier Ness Mällberg.

(NTB)

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Leeds markerte mot Super League::

Leeds-spillerne varmet opp til mandagens ligamøte med Liverpool iført T-skjorter med et klart budskap rettet mot planene om en ny europeisk superliga.

I forkant av Premier League-kampen kom Leeds-spillerne på banen med T-skjorter med påskriften «Fortjen det» på fronten. På ryggen sto det «Fotballen er for fansen».

T-skjortene var også merket med Champions League.

Markeringen var en klar melding til de tolv klubbene som søndag annonserte at de starter en ny europeisk utbryterliga. Liverpool er blant disse.

Kritikken har haglet etter at planene ble kjent.

Det har blitt argumentert med at de aktuelle klubbene vil berike seg selv ekstra, uten å dele med resten av fotballpyramiden.

I forkant av mandagens kamp tok også Liverpool-manager Jürgen Klopp uoppfordret opp T-skjortemarkeringen til Leeds.

– Jeg har allerede hørt at det er oppvarmings-skjorter der borte. Vi kommer ikke til bruke dem. Dersom noen tror at de må minne oss på at vi trenger å fortjene å spille i mesterligaen, er det en vits og noe som gjør meg sint, sa Klopp til Sky Sports.

– Hvis de la den i garderoben vår, og det var Leeds sin del, tusen takk. Ingen trenger å minne oss på noe, kanskje de skulle minne dem selv, tilføyde han.

(NTB)

Foto: NTB

Mol og Sørum til semifinale i Mexico:

Anders Mol og Christian Sørum er klare for semifinale i verdensserieturneringen i sandvolleyball i mexicanske Cancun etter 2-0-seier over Arthur/Guto mandag.

Etter å ha vunnet innledningen i turneringen, sparte ikke den norske superduoen på noe i kvartfinalen i turneringen i Mexico. De vant til slutt 2-0 med settsifrene 21-14 og 21-14.

Mol og Sørum tok føringen tidlig i kvartfinalen mot brasilianske Arthur/Guto og vant første sett komfortabelt med sifrene 21-14. Det andre settet ble ikke jevnere, og nordmennene vant også det 21-14.

Anders Mol dominerte ved nettet og hadde flere gode blokker i kampen.

Dermed skal duoen til semifinale som spilles natt til tirsdag. Der møter de enten russiske Leshukov/Semenov eller den tsjekkiske duoen Perusic/Schweiner.

Turneringen er den første nordmennene spiller på halvannet år. Mol har slitt med skade i flere måneder.

Dette er den første av tre turneringer på rappen i Cancún. De gjennomføres i en smittevernboble.

(NTB)

Foto: NTB

Raja om Super League: – Jeg er dypt skuffet:

Kulturminister Abid Raja kaller planene om en ny europeisk superliga for opprivende og mener de vil endre premissene for toppfotballen på kontinentet.

Søndag ble det kjent at 12 av Europas største fotballklubber går sammen om å danne en ny utbryterliga. Det vakte umiddelbart kraftige reaksjoner.

Mandag har politikere og fotballpersonligheter fra en lang rekke land gått hardt ut mot planene som innbefatter Juventus, Manchester United, Inter, Milan, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Manchester City, Tottenham, Barcelona, Real Madrid og Atlético Madrid.

Kulturminister Abid Raja (V) reagerer også sterkt.

– Jeg er dypt skuffet over at planene om å etablere en superliga for herrefotballen, og er her på linje med NFF og har personlig uttrykt min støtte til fotballpresidenten i dag. Det er ikke annet enn opprivende og trist hvis fotballen skal fortsette å utvikle seg bort fra fellesskapet, og mot en stadig mer pengestyrt og utelukkende kommersiell side, sier han til NTB.

(NTB)

Foto: NTB

United-stjerne inn i superliga-debatten:

Manchester Uniteds midtbanestjerne Bruno Fernandes postet mandag et bilde i sosiale medier som tolkes som et klart tegn på misnøye med de nye superligaplanene.

Portugiseren er dermed den første spilleren i de tolv superligaklubbene som uttrykker seg i debatten som har skapt storm i Fotball-Europa.

Wolves-spiller Daniel Podence la mandag ut et bilde på sin Instagram-konto der han ramset opp store fotballøyeblikk og avsluttet med «Det er noen ting man bare ikke kan kjøpe».

Fernandes repostet deretter landsmannen Podences bilde på sin konto og la til teksten: «Drømmer kan ikke kjøpes». Det tolkes som et klart signal om at Solskjær-eleven ikke begeistret for planene om en ny europeisk superliga.

Mandag skriver i tillegg Daily Mail at det var uro i United-leiren etter at nyheten kom søndag kveld. Ifølge avisen skal det ha vært møtevirksomhet i Manchester, der flere av United-spillerne uttrykte seg negativt til at de fikk høre om utbryterligaen gjennom mediene og ikke fra klubben selv.

(NTB)

Foto: NTB

Klopp forstår at folk er misfornøyde:

Før kampen mot Leeds mandag kveld uttalte Jürgen Klopp seg for første gang seg planene om Super League.I 2019 uttalte tyskeren at han var imot planene om en Super League. Det er han fortsatt.

– Jeg har ikke endret siden den gang. Jeg hørte om det for første gang i går mens jeg prøvde å forberede meg til en vanskelig kamp mot Leeds. Vi har fått litt informasjon. Ikke mye, for å ærlig. Det er vanskelig. Folk er misfornøyde, og det kan jeg forstå, sier Jürgen Klopp til Sky Sport.

– Vi var ikke involvert i noen del av prosessen. Verken meg eller spillerne. Vi visste ikke om det. Nå må vi vente og se.

– Jeg har ingen problemer med Champions League, og jeg liker konkurransen. Jeg liker det faktum at West Ham har mulighet til å spille Champions League neste sesong.

Liverpool er blant klubbene som har signert en avtale om å bli med i den nye ligaen. Det har også AC Milan, Arsenal, Atlético, Chelsea, Barcelona, Internazionale, Juventus, Manchester City, Manchester United, Real Madrid og Tottenham.

Foto: NTB

Ville protester mot Super League:

Før kveldens kamp mellom Leeds og Liverpool har store supporteransamlinger samlet seg utenfor Elland Road for å protestere mot planene om Super League.

På et banner Leeds-supporterne viser frem står det:

«Kjærlighet for arbeiderklasse-spillet. Ødelagt av grådighet og korrupsjon. Hvil i fred Liverpool FC. Takk for minnene.»

Liverpool er en av 12 klubber som søndag kveld kunngjorde at opprettelsen av Super League. En ny liga for de 15 største klubbene i Europa. Planene har i gjennom mandagen vekket sterke reaksjoner og møtt en nærmest unison motbør blant supportere.

Under oppvarmingen på Elland Road hadde også Leeds-spillere på seg T-skjorter med protester mot planene.

UEFA truer klubbene med å utestenge dem fra Champions League, hjemlige serier og spillerne fra å delta i landslagssammenheng.

Den britiske idrettsministeren, Oliver Dowden, sa tidligere mandag at britiske myndigheter vil gå langt for å stanse den foreslåtte turneringen.

- Vær ikke i tvil, hvis ikke de kan gjøre noe, så vil vi. Vi vil gjøre alt for å unngå at dette skal skje, sa Dowden til parlamentet.

- Vi vil gjennomgå alt regjeringen gjør for å støtte disse klubbene til å spille. Vi vil gjøre alt som må til for å beskytte nasjonalsporten, sa han videre.

Foto: Paul ELLIS / AFP

Prince Wiliam om Super League: - Deler bekymringene til fansen:

Prince William deler supporternes bekymringer rundt etableringen av Super League.

"Nå, mer enn noen gang, må vi beskytte hele fotballsamfunnet - fra toppnivå til grasrot - og verdiene til konkurranse og rettferdighet i kjernen", skriver den engelske prinsen på Twitter-kontoen "The Duke and Duchess of Cambridge".

"Jeg deler bekymringene til fansen om den foreslåtte Super League og skaden den risikerer å forårsake spillet vi elsker."

AC Milan, Arsenal, Atlético, Chelsea, Barcelona, Internazionale, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid og Tottenham er klubbene som har signert en avtale om å bli med i den nye ligaen.

Målet med ligaen er å samle de beste klubbene i Europa i en eksklusiv liga hvor de skal spille en egen turnering.

Dette vil være i direkte konkurranse med Champions League, og har skapt enormt sinne blant fotballsupportere verden over.

Foto: NTB

Håndballen avlyser sluttspill:

Det blir ingen sluttspill for eliteserielagene i håndball sesongen som følge av viruspandemien. Eliteserien for kvinner avsluttes med én enkelt seriefinale.

Det fremgår av den nye planen som styret i Norges Håndballforbund har vedtatt for avslutning av inneværende sesong. Nye tøffe grep er tatt som følge av at det fortsatt vil drøye før det eventuelt kan spilles kamper i topphåndballen.

På kvinnesiden er det fortsatt håp om å gjennomføre en seriefinale mellom Vipers og Storhamar. Der skal seriemesteren kåret. Håpet er at oppgjøret kan spilles i neste måned.

Samtidig planlegges det fortsatt for å avvikle cupfinalen mellom Vipers og Sola. Den er nå berammet til 15. mai eller helgens 22./23. mai.

Follo rykker opp i eliteserien for kvinner, mens ingen lag rykker ned. Dermed blir det 14 lag på øverste nivå neste sesong. Det samme blir tilfellet på herresiden, etter at Kristiansand rykker opp.

Også blant herrene avlyses sluttspillet helt. Der håper man imidlertid om å gjennomføre en kvalifisering til neste sesongs eliteserie. Oppgjørene, som skal avgjøre hvem som får de tre siste plassene på øverste nivå, spilles slik: Sandefjord – Follo, Viking Stavanger – Nøtterøy og Halden TH – Falk Horten.

Dermed blir det også 14 lag i eliteserien for menn neste sesong.

(NTB)

Foto: NTB

Dansk fotballpresident: Uefa vil kaste mesterliga-semifinalister ut av turneringen:

Den danske fotballpresidenten Jesper Møller forventer at utbryterklubbene i den nye superligaen vil bli kastet ut av inneværende sesongs mesterliga fredag.

Søndag ble det kjent at 12 av Europas største fotballklubber går sammen om å danne en ny utbryterliga. I etterkant har presidenten i Det europeiske fotballforbundet (Uefa), Alexander Ceferin, gått hardt ut mot klubbene og varslet at de vil bli kastet ut av alle turneringer som styres av Uefa.

Nå sier presidenten i Det danske fotballforbundet, Jesper Møller, at den sanksjonen kan bli iverksatt svært raskt. Møller forventer at utbryterklubbene blir kastet ut av mesterligaen kommende fredag.

– Da skal de 12 klubbene ut, sier Møller og legger til:

– Det er selvfølgelig noe juridisk involvert som skal avklares først, men min holdning er, så fremst det lar seg gjøre, at de klubbene skal ut på fredag.

Styret i Uefa møtes igjen kommende fredag. Der ser Møller for seg at avgjørelsen blir tatt, dersom det juridisk er dekning for det.

(NTB)

Foto: NTB

Aslutter innebandy-sesongen:

Styret i Innebandyseksjonen i Norges Bandyforbund vedtok mandag å avblåse inneværende sesong for eliteserielagene som følge av viruspandemien.

Det opplyser forbundet i en pressemelding.

– Vi gjør dette med tungt hjerte, men vi må innse realitetene og gjøre det som er riktig i denne krevende situasjonen, sier seksjonsleder Paal Christian Saastad.

Det er de siste signalene fra regjeringen om at det ennå vil drøye før man kan gi grønt lys for oppstart av kamper innendørs i toppidretten som ligger bak beslutningen.

Ifølge forbundet er det nå «en umulighet å sluttføre sesongen innenfor tidsrammen styret har satt».

«Et vesentlig moment er også at myndighetene nå har bestemt at toppidretten skal differensieres mellom yrkesutøvere, de som har idrett som hovedinntektskilde, og de som ikke er yrkesutøvere, og på den bakgrunn åpne opp for aktivitet for de mest profesjonelle før de åpner opp for våre toppidrettsutøvere», heter det i en uttalelse fra innebandyseksjonen.

Også forrige sesong måtte avsluttes tidlig som følge av pandemien.

Mandagens vedtak betyr at Tunet er seriemester i eliteserien for kvinner. Sluttabellen er tidligere vedtatt beregnet etter gjennomsnittlig antall poeng per spilte kamp ved avbrutt seriespill.

Grei følger på annenplass, mens Monolitten blir nummer tre.

I eliteserien for menn ble også Tunet seriemester. Greåker og Sveiva fulgte deretter.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold