Sportsstudio

Christian Sander

Godset-topp etter krisemøte: - Ikke noe vedtak i dag:

Strømsgodset tok ikke noen ny beslutning om trener Henrik Pedersens framtid i onsdagens ekstraordinære styremøte, melder TV 2 og Eurosport.

Styreleder Ivar Strømsjordet i eliteserieklubben sier at man skal ta opp tråden torsdag.

- Vi har avsluttet møtet for kvelden, men vi har ikke fattet noe vedtak i dag. Vi har hatt møte med trenergruppen, spillerne og et oppsummerende møte med styret. Vi jobber videre med saken, sier Strømsjordet til TV 2.

Han har ikke noe tidsaspekt for arbeidet videre med rasismeanklagene mot trener Pedersen. Ifølge TV 2 krever spillergruppen i Strømsgodset at både Pedersen og Strømsjordet må gå av.

- Nå er vi opptatt av at vi skal gjøre en skikkelig jobb og være grundig i prosessen. Vi lar oss ikke stresse på tid, sier styrelederen.

(NTB)

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Mol og Sørum vant i Cancún:

Sandvolleyballparet Anders Mol og Christian Sørum var ustoppelige i finalen og vant verdensserieturneringen i Cancún.

Qatar-paret Cherif Samba og Ahmed Tijan ble slått 21-19 og 22-20.

Nordmennene åpnet ujevnt med litt nølende spill innledningsvis, men var i føringen i store deler av settet. De kjappe og fotrappe motstanderne var derimot seige og var à jour på 9-9, 11-11 og 19-19. Spesielt Cherif Samba var god i sitt blokkspill.

Mol viste også sin styrke i blokkspillet mot slutten av settet slik at nordmennene dro i land åpningssettet med 21-19.

Det andre settet startet som det første med Mol/Sørum i føringen med to og tre poeng underveis. Motstanderne ga aldri opp og var à jour på 12-12 og 13-13 og tok også føringen med 14-13 i medvinden.

Da det dro seg til mot slutten, klarte nordmennene å ta de viktige poengene med gode taktiske valg.

Turneringen på stranden i Cancún gikk i varmt og fuktig vær.

Det norske sandvolleyparet spilte sin første turnering på halvannet år grunnet pandemien og et lengre skadeavbrekk for Anders Mol. De løste sitt comeback på mesterlig vis.

Mol/Sørum hadde sju turneringsseirer i 2019-sesongen og vant EM-gullet i den amputerte fjorårssesongen.

Det blir en kort hvile på den norske duoen. En ny turnering, den andre av tre i koronaboblen i Cancún, starter torsdag.

Det norske paret deltar ikke i den tredje turneringen samme sted. Da drar de i stedet på treningsleir til Tenerife. Det norske paret har blitt enda hetere gullkandidat til OL-turneringen i Tokyo.

(NTB)

Foto: NTB

Boris Johnson: - Den rette avgjørelsen:

Storbritannias statisminister Boris Johnson skriver på Twitter at avgjørelsen til Chelsea og Manchester City, om å trekke seg fra Super League, er den rette avgjørelsen, hvis det er bekrefta.

- Jeg håper de andre klubbene i Super League vil følge etter, skriver han videre.

På en pressekonferanse tirsdag ettermiddag fikk statsministeren også spørsmål om hva han syns om dannelsen av Super League.

Der omtalte han ideen som et kartell og la til at han er imot ideen.

"Det støter mot det grunnleggende prinsippet om konkurranse, og hvis nødvendig, for å beskytte dette konkurranseprinsippet, vil vi søke en lovgivningsmessig løsning" sa han.

Foto: NTB

Chelsea-manager: - Vi har blitt distrahert:

Chelsea - Brighton blir utsatt på grunn av de voldsomme protestene før kampen, melder TV 2 på sin ekstrasending om oppløsningen av Super League.

- Vi har sittet i 45 minutter i lagbussen og ventet på å få komme inn på stadion. Det er helt ærlig litt irriterende. Vi har blitt distrahert av dette. Vi har ikke fått en god oppladning, sier Chelsea-manager Tomas Tuchel til Sky Sports, vist på TV 2.

Rundt klokken åtte kom nyheten om at Chelsea trekker seg fra nylanseringen Super League. Mindre enn to døgn etter at ligaen ble offentliggjort.

- Jeg stoler på at klubben tar avgjørelser med tanke på – og at de omfavner – det at vi driver en konkurransedrevet sport, sier Tuchel.

Foto: NTB

Bekreftet: Woodward trekker seg:

Det bekrefter Manchester United like før 22.30.

Ed Woodward er administrerende direktør i Manchester United og var en av arkitektene bak Super League.

Den troverdige journalisten Mark Ogden melder det samme kort tid etterpå. Fabrizio Romano skriver at Woodward fortsetter i jobben ut året.

Juventus-direktør Andrea Agnelli, som har blitt pekt på som en av hovedmennene bak Super League, trekker seg også tirsdag kveld melder The Independent-journalisten Miguel Delaney.

- Fra tidenes nedtur til gledestårer:

I likhet med Chelseas norske supporterklubb, sitter også Bernt Hjørnevik i Manchester Uniteds supporterklubb med en god følelse etter å ha fått nyhetene om Super League tirsdag kveld.

- Dette må sies å ha gått fra tidenes nedtur til gledestårer. Det er nesten så man heiser flagget. Det finnes visst rettferdighet i verden likevel, sier Hjørnevik til Dagbladet.

De siste dagene har de fått omkring hundre utmeldelser fra medlemmer som i protest har ønsket å forlate supporterklubben. Lederen gleder seg nå over nyheten som kan overbringes fansen.

- Forhåpentligvis har klubbene tatt til fornuften og sagt hei, dette går faktisk ikke. Når man ser reaksjonene, så kan man jo spørre seg hvor gjennomtenkt dette var i utgangspunktet. Hadde de spurt fansen først, hadde de skjønt at ingen vil ha dette, sier Hjørnevik.

På spørsmål om han er skuffet over at ikke Manchester United og Ole Gunnar Solskjær var først ut med å si nei til å delta i den planlagte ligaen, svarer supporterlederen blankt nei.

- Jeg hadde ingen forventning om det på grunn av våre amerikanske eiere. De kunne nok rettet litt på inntrykket supporterne har av dem, ved å si nei først. Men det spiller ingen rolle nå, det viktigste er at dette ikke blir noe av, sier Hjørnevik til Dagbladet.

Foto: Francisco Seco / AP / NTB

Utsetter kampen:

Chelsea - Brighton blir utsatt på grunn av de voldsomme protestene før kampen, melder TV 2 på sin ekstrasending om oppløsningen av Super League.

Foto: NTB

- Det jubles høyt her nå!:

Hos lederen for Chelseas supporterklubb i Norge, Øystein Vinje, står stemninga i taket etter at stadig flere britiske medier kommer med nyheter om at hans klubb trekker seg fra den planlagte ligaen.

- Det jubles høyt her nå! Dette er en seier for fotballen, så jeg bare håper det stemmer, sier Vinje til Dagbladet.

Han følger utviklinga før tirsdagens kamp tett, og mener det som nå skjer er det eneste riktige både for Chelsea og de andre klubbene i Super League.

- Jeg må si jeg er stolt hvis Chelsea går ut av dette som første klubb. Ingenting er bedre om de tar til fornuften og snur, sier supporterlederen.

Selv har Vinje vært kritisk til den planlagte europeiske toppligaen siden ideen ble lansert. Argumentet om at motstanden i den hjemlige ligaen ikke er stor nok, avfeier han blankt.

- Vi møter Brighton i kveld, som ligger helt i andre enden av tabellen, men det er på ingen måte sikkert at vi vinner - langt ifra. Det er rett og slett ikke sant at nivået er for lavt for Chelsea i den engelske ligaen og cupene der. Skal man sikre bedre økonomi i klubben, så får man heller starte med å senke lønningene, særlig for de middelmådige spillerne. Det vil være mye mer fornuftig enn å gå ut på denne måten, avslutter Vinje.

Foto: Frank Augstein / AP / NTB
Trekker seg fra Super League

Trekker seg fra Super League

dagbladet

Medier: Chelsea vil trekke seg fra Super League:

Det skriver BBC journalist Dan Roan, på Twitter.

Chelsea-tilhengere møtte opp utenfor Stamford Bridge lenge før Premier League-kampen mot Brighton tirsdag kveld, for å protestere mot klubbens deltakelse i Super League.

Nyheten er ennå ikke offisielt bekreftet, men ifølge BBC er klubben i ferd med å forberede dokumentene som skal til for formelt å trekke seg.

Foto: NTB

Henderson kaller inn PL-kapteinene til krisemøte:

Liverpool-kaptein Jordan Henderson har kalt inn de andre Premier League-klubbenes kapteiner til et krisemøte onsdag om Super League-planene.

Liverpool er en av seks PL-klubber som har sluttet seg til de omstridte planene. Ligaens 14 andre klubber var onsdag i møte om situasjonen og ble enige om å bekjempe utbryterplanene med alle midler.

Henderson har også tidligere kalt inn til møter mellom Premier League-kapteinene, og i fjor var han initiativtaker da spillerne under den første nedstengningen under koronapandemien satte i gang en innsamlingsaksjon som ga millioner av pund til det britiske helsevesenet.

(NTB)

Foto: NTB

Tilhengere protesterer før Chelsea-kamp:

Chelsea-tilhengere møtte opp utenfor Stamford Bridge lenge før Premier League-kampen mot Brighton for å protestere mot klubbens superligaplaner.

Chelsea er en av de tolv klubbene som har bundet seg til deltakelse i utbryterligaen Super League. Tilhengerne gjorde det klart at de ikke setter pris på det.

På ett banner står det «si nei til Super League», på et annet bes klubbens eier Roman Abramovitsj om å «gjøre det rette», mens en plakat beskylder klubbledelsen for «det ultimate svik».

Flere holdt også opp plakater designet som gravstøtter over engelsk fotball, med «R.I.P» (hvil i fred), mens andre krevde at spillere og managere må stå opp mot klubbeiernes superligaplaner.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold