Sportsstudio

Didrik Kjær

Solskjær tar med svenske:

Ole Gunnar Solskjær tar med seg den svenske unggutten Anthony Elanga i Europa League-troppen til bortemøte med Granada i kveld.

18-åringen kan med det få sin debut for Manchester United.

Elanga har scoret seks mål på tolv kamper for Uniteds U23-lag denne sesongen og ble i fjor kåret til årets unggutt i klubben.

- Anthony er med i troppen og han kommer til å være på benken. Han har imponert oss på trening, sa Solskjær om unggutten på gårsdagens pressekonferanse og fortsatte å skryte av svensken:

- Han har en X-faktor og noen ferdigheter jeg liker, sa Solskjær.

Elanga er født i Malmö og er sønn av den tidligere kamerunske forsvarspilleren Joseph Elanga.

Manchester United er fortsatt uten Anthony Martial som skadet seg på landslagsoppdrag forrige uke. Marcus Rashford var lenge usikker til dagens tropp, men han er med i dagens tropp.

- Jeg tror ikke han kommer til å spille 90 minutter, men vi må se hvordan han føler seg i morgen, sa Solskjær i går.

Manchester Uniteds tropp til kveldens kamp:

Keepere: David de Gea, Dean Henderson, Lee Grant.

Forsvarsspillere: Nathan Bishop. Victor Lindelof, Harry Maguire, Luke Shaw, Alex Telles, Axel Tuanzebe, Aaron Wan-Bissaka, Brandon Williams.

Midtbanespillere: Amad Diallo, Bruno Fernandes, Fred, Daniel James, Juan Mata, Nemanja Matic, Scott McTominay, Paul Pogba, Donny van de Beek.

Angrepsspillere: Edinson Cavani, Anthony Elanga, Mason Greenwood, Marcus Rashford.

Foto: Shutterstock editorial
Studioet fortsetter under annonsen

Chelsea-manager: - Vi har blitt distrahert:

Chelsea - Brighton blir utsatt på grunn av de voldsomme protestene før kampen, melder TV 2 på sin ekstrasending om oppløsningen av Super League.

- Vi har sittet i 45 minutter i lagbussen og ventet på å få komme inn på stadion. Det er helt ærlig litt irriterende. Vi har blitt distrahert av dette. Vi har ikke fått en god oppladning, sier Chelsea-manager Tomas Tuchel til Sky Sports, vist på TV 2.

Rundt klokken åtte kom nyheten om at Chelsea trekker seg fra nylanseringen Super League. Mindre enn to døgn etter at ligaen ble offentliggjort.

- Jeg stoler på at klubben tar avgjørelser med tanke på – og at de omfavner – det at vi driver en konkurransedrevet sport, sier Tuchel.

Foto: NTB

Hevder Woodward trekker seg:

Det melder Talksport tirsdag kveld. Grunnen skal være protestene og misnøyen rundt Super League oppgir kanalen.

Ed Woodward er administrerende direktør i Manchester United og var en av arkitektene bak Super League.

Den troverdige journalisten Mark Ogden melder det samme kort tid etterpå. Fabrizio Romano skriver at Woodward fortsetter i jobben ut året.

Juventus-direktør Andrea Agnelli, som har blitt pekt på som en av hovedmennene bak Super League, trekker seg også tirsdag kveld melder The Independent-journalisten Miguel Delaney.

- Fra tidenes nedtur til gledestårer:

I likhet med Chelseas norske supporterklubb, sitter også Bernt Hjørnevik i Manchester Uniteds supporterklubb med en god følelse etter å ha fått nyhetene om Super League tirsdag kveld.

- Dette må sies å ha gått fra tidenes nedtur til gledestårer. Det er nesten så man heiser flagget. Det finnes visst rettferdighet i verden likevel, sier Hjørnevik til Dagbladet.

De siste dagene har de fått omkring hundre utmeldelser fra medlemmer som i protest har ønsket å forlate supporterklubben. Lederen gleder seg nå over nyheten som kan overbringes fansen.

- Forhåpentligvis har klubbene tatt til fornuften og sagt hei, dette går faktisk ikke. Når man ser reaksjonene, så kan man jo spørre seg hvor gjennomtenkt dette var i utgangspunktet. Hadde de spurt fansen først, hadde de skjønt at ingen vil ha dette, sier Hjørnevik.

På spørsmål om han er skuffet over at ikke Manchester United og Ole Gunnar Solskjær var først ut med å si nei til å delta i den planlagte ligaen, svarer supporterlederen blankt nei.

- Jeg hadde ingen forventning om det på grunn av våre amerikanske eiere. De kunne nok rettet litt på inntrykket supporterne har av dem, ved å si nei først. Men det spiller ingen rolle nå, det viktigste er at dette ikke blir noe av, sier Hjørnevik til Dagbladet.

Foto: Francisco Seco / AP / NTB

Utsetter kampen:

Chelsea - Brighton blir utsatt på grunn av de voldsomme protestene før kampen, melder TV 2 på sin ekstrasending om oppløsningen av Super League.

Foto: NTB

- Det jubles høyt her nå!:

Hos lederen for Chelseas supporterklubb i Norge, Øystein Vinje, står stemninga i taket etter at stadig flere britiske medier kommer med nyheter om at hans klubb trekker seg fra den planlagte ligaen.

- Det jubles høyt her nå! Dette er en seier for fotballen, så jeg bare håper det stemmer, sier Vinje til Dagbladet.

Han følger utviklinga før tirsdagens kamp tett, og mener det som nå skjer er det eneste riktige både for Chelsea og de andre klubbene i Super League.

- Jeg må si jeg er stolt hvis Chelsea går ut av dette som første klubb. Ingenting er bedre om de tar til fornuften og snur, sier supporterlederen.

Selv har Vinje vært kritisk til den planlagte europeiske toppligaen siden ideen ble lansert. Argumentet om at motstanden i den hjemlige ligaen ikke er stor nok, avfeier han blankt.

- Vi møter Brighton i kveld, som ligger helt i andre enden av tabellen, men det er på ingen måte sikkert at vi vinner - langt ifra. Det er rett og slett ikke sant at nivået er for lavt for Chelsea i den engelske ligaen og cupene der. Skal man sikre bedre økonomi i klubben, så får man heller starte med å senke lønningene, særlig for de middelmådige spillerne. Det vil være mye mer fornuftig enn å gå ut på denne måten, avslutter Vinje.

Foto: Frank Augstein / AP / NTB
Trekker seg fra Super League

Trekker seg fra Super League

dagbladet

Medier: Chelsea vil trekke seg fra Super League:

Det skriver BBC journalist Dan Roan, på Twitter.

Chelsea-tilhengere møtte opp utenfor Stamford Bridge lenge før Premier League-kampen mot Brighton tirsdag kveld, for å protestere mot klubbens deltakelse i Super League.

Nyheten er ennå ikke offisielt bekreftet, men ifølge BBC er klubben i ferd med å forberede dokumentene som skal til for formelt å trekke seg.

Foto: NTB

Henderson kaller inn PL-kapteinene til krisemøte:

Liverpool-kaptein Jordan Henderson har kalt inn de andre Premier League-klubbenes kapteiner til et krisemøte onsdag om Super League-planene.

Liverpool er en av seks PL-klubber som har sluttet seg til de omstridte planene. Ligaens 14 andre klubber var onsdag i møte om situasjonen og ble enige om å bekjempe utbryterplanene med alle midler.

Henderson har også tidligere kalt inn til møter mellom Premier League-kapteinene, og i fjor var han initiativtaker da spillerne under den første nedstengningen under koronapandemien satte i gang en innsamlingsaksjon som ga millioner av pund til det britiske helsevesenet.

(NTB)

Foto: NTB

Tilhengere protesterer før Chelsea-kamp:

Chelsea-tilhengere møtte opp utenfor Stamford Bridge lenge før Premier League-kampen mot Brighton for å protestere mot klubbens superligaplaner.

Chelsea er en av de tolv klubbene som har bundet seg til deltakelse i utbryterligaen Super League. Tilhengerne gjorde det klart at de ikke setter pris på det.

På ett banner står det «si nei til Super League», på et annet bes klubbens eier Roman Abramovitsj om å «gjøre det rette», mens en plakat beskylder klubbledelsen for «det ultimate svik».

Flere holdt også opp plakater designet som gravstøtter over engelsk fotball, med «R.I.P» (hvil i fred), mens andre krevde at spillere og managere må stå opp mot klubbeiernes superligaplaner.

(NTB)

Foto: NTB

FK Haugesund vil ikke anbefale boikott av Qatar-VM:

FK Haugesund vil ikke anbefale boikott av Qatar-VM umiddelbart, men årsmøtet stemte for styrets forslag om å støtte det utvalget i NFF kommer med.

Det er Haugesunds Avis som rapporterte fra FK Haugesunds utendørs årsmøte på Haugesund stadion.,

Kun 19 stemmeberettigede var til stede, og forslaget om boikott av fotball-VM 2022 fikk bare to stemmer.

Det var klubbmedlem og FKH-supporter Eirik Nymark Esperås som sto bak forslaget om at klubben må gå inn for en norsk boikott av VM i Qatar. FKH-styrets forslag var å forholde seg til det NFF-utvalget kommer fram til og støtte deres konklusjon.

– Vi i styret i FKH har ingen kompetanse for å si hva som er best. Det vi vet er at NFF har opprettet et uavhengig utvalg for å vurdere hvilket virkemiddel som vil funke best, sa styremedlem Christoffer Falkeid.

– Hvis utvalget mener en boikott er riktig, vil ikke styret overstyre det. Hvis de mener en boikott er feil, vil vi ikke handle i strid med det. Vi vil dermed avvente konklusjonen til utvalget og stemme i tråd med denne konklusjonen.

Styrets forslag ble vedtatt.

(NTB)

Foto: NTB

Johnson omtaler Super League-ideen som et kartell:

På en pressekonferanse tirsdag ettermiddag får Storbritannias statsminister Boris Johnson spørsmål om hva han syns om dannelsen av Super League.

Johnson omtaler ideen som et kartell og legger til at han er imot ideen. Han fortsetter med å si at lovningsstøtte, om nødvendig, vil bli gitt.

"Det støter mot det grunnleggende prinsippet om konkurranse, og hvis nødvendig, for å beskytte dette konkurranseprinsippet, vil vi søke en lovgivningsmessig løsning" sier han.

Annonsørinnhold