Sportsstudio

Didrik Kjær

Solskjær tar med svenske:

Ole Gunnar Solskjær tar med seg den svenske unggutten Anthony Elanga i Europa League-troppen til bortemøte med Granada i kveld.

18-åringen kan med det få sin debut for Manchester United.

Elanga har scoret seks mål på tolv kamper for Uniteds U23-lag denne sesongen og ble i fjor kåret til årets unggutt i klubben.

- Anthony er med i troppen og han kommer til å være på benken. Han har imponert oss på trening, sa Solskjær om unggutten på gårsdagens pressekonferanse og fortsatte å skryte av svensken:

- Han har en X-faktor og noen ferdigheter jeg liker, sa Solskjær.

Elanga er født i Malmö og er sønn av den tidligere kamerunske forsvarspilleren Joseph Elanga.

Manchester United er fortsatt uten Anthony Martial som skadet seg på landslagsoppdrag forrige uke. Marcus Rashford var lenge usikker til dagens tropp, men han er med i dagens tropp.

- Jeg tror ikke han kommer til å spille 90 minutter, men vi må se hvordan han føler seg i morgen, sa Solskjær i går.

Manchester Uniteds tropp til kveldens kamp:

Keepere: David de Gea, Dean Henderson, Lee Grant.

Forsvarsspillere: Nathan Bishop. Victor Lindelof, Harry Maguire, Luke Shaw, Alex Telles, Axel Tuanzebe, Aaron Wan-Bissaka, Brandon Williams.

Midtbanespillere: Amad Diallo, Bruno Fernandes, Fred, Daniel James, Juan Mata, Nemanja Matic, Scott McTominay, Paul Pogba, Donny van de Beek.

Angrepsspillere: Edinson Cavani, Anthony Elanga, Mason Greenwood, Marcus Rashford.

Foto: Shutterstock editorial
Studioet fortsetter under annonsen

Venter barn:

Det danske stjerneparet Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen venter barn nummer to. Det bekrefter de på Instagram.

- En "liten" søndagsnyhet fra oss. Molly blir storesøster i høst, skriver Rytter Hjul i et Instagram-innlegg.

Paret vant OL-sølv i Badminton i Rio. De har også fire EM-medaljer å vise til. Det danske paret har vært sammen i mer enn ti år.

Paret konkurrerte lenge i tospann på badminton-banen, men da Rytter Hjul ble gravid i 2018, stoppet de samarbeidet på banen. Etter at datteren Molly kom til verden, stoppet også Pedersen sin karriere internasjonalt.

Begge spiller fortsatt i hjemlig serie.

Foto: NTB

Uavgjort mellom Glimt og Tromsø – Høibråten utvist etter halvannet minutt på banen:

Eliteseriens tittelforsvarer Bodø/Glimt spilte 1-1 mot Tromsø i en treningskamp i fotball søndag. Marius Høibråten så rødt i rekordfart.

Ulrik Saltnes scoret det første målet i Bodø. Det kom like før pause. Moses Ebiye utlignet for TIL med ti minutter igjen å spille. Han kom alene mot keeper og var sikker i avslutningen.

Hos Glimt ble Høibråten utvist da det var gått 71 minutter. Han hadde bare vært på banen i 90 sekunder før han ble sendt i garderoben. Han rev ned en motspiller som hadde fri bane mot mål.

Glimt sikret seg seriemesterskapet i fjor og har tilbrakt mye tid på treningsleir i Spania i vinter.

Eliteserien starter søndag 9. mai. Da kommer igjen Tromsø på besøk til Aspmyra.

(NTB)

Foto: NTB

Jarstein kan starte opptreningen:

Fotballandslagets keeper Rune Almenning Jarstein skrives ut fra sykehuset søndag etter coronasykdom.

Det er likevel usikkert om telemarkingen kommer på banen igjen for Hertha Berlin denne sesongen.

– Rune skrives ut i dag (søndag). Nå er det bare for ham å trene seg opp igjen, sier landslagslege Ola Sand til NTB uten å ville si noe om når målvakten er tilbake på banen.

Jarstein har hatt et ganske tøft møte med covid-19-sykdommen ifølge Sand.

Hertha-kampene mot Mainz, Freiburg og Schalke er alle utsatt. Berlin-klubben ligger tredje sist på Bundesliga-tabellen. Og for tiden er hele troppen satt i karantene.

Den tyske fotballserien skal etter planen avsluttes 22. mai.

Foto: Bjørn Langsem

Ødegaard ikke kampklar: Står over for fjerde gang:

Martin Ødegaard spiller ikke for Arsenal mot Fulham i Premier League søndag. Ankelskaden setter ham utenfor igjen.

Det går fram i en oppdatering på Arsenals hjemmeside:

- Høyre ankel. Martin er uaktuell for Fulham-kampen søndag. Håpet er at han er tilbake i lett trening til uka.

Ødegaard skadet ankelen i landskampen mot Gibraltar i slutten av mars og ble byttet ut. Han spilte så kort etter både mot Tyrkia og Montenegro.

22-åringen har stått over Arsenals tre siste kamper, og det blir til fire søndag. Ødegaard er lånt inn fra Real Madrid ut denne sesongen. Han hadde flere skadeopphold etter at han returnerte til Madrid sist sommer.

Ifølge en oversikt hos Transfermarkt har Ødegaard vært skadd i 78 dager siden starten på inneværende sesong.

– Det er litt bekymringsfullt at han i tidlig alder får sånne småsmeller. Du ser hvordan han er når han er i form. Da leverer han veldig gode prestasjoner, sa Kjetil Rekdal nylig til Dagbladet.

Arsenal spiller mot Everton hjemme i serien fredag. Den kampen kan også komme for tidlig for Norges landslagskaptein.

(NTB)

Foto: Bjørn Langsem
Rekdal er bekymret

Rekdal er bekymret

dagbladet

Berg rykker stadig nærmere ny Kypros-tittel:

Henning Berg kan være på vei til å forsvare ligagullet i kypriotisk fotball med Omonia Nikosia.

Lørdag ble det ny seier med 2-0 borte over byrival Olympiakos Nikosia, og det gjør at Omonia har et lite forsprang når det gjenstår tre serierunder.

Ligavinneren får plass i Champions League-kvalifiseringen til høsten. Der prøvde Berg seg også i fjor, men lyktes ikke. Det ble med spill i europaligaens gruppespill.

Ender det uavgjort i Limassol-derbyet mellom Apollon og AEL søndag, vil det være en stor fordel for Berg.

Omonia har en imponerende forsvarsstatistikk i serien denne sesongen. På 33 kamper er det bare gått inn 15 baklengsmål. Det gir et snitt på 0,45.

Berg sluttet som Stabæk-trener og flyttet til Kypros sommeren 2019.

(NTB)

Foto: NTB

Aftenposten: Stort coronafrafall for idretten i Oslo:

Oslo-idretten kan ha mistet nær 10.000 medlemmer siden pandemien brøt ut. Det viser en undersøkelse gjort av Aftenposten.

Avisen har sett nærmere på 160 idrettslag med til sammen cirka 150.000 medlemmer av 281.000 totalt i hovedstaden.

Resultatet viser en nedgang i medlemskap i Oslo-Idretten på 4,51 prosent fra 1. januar 2020 og fram til i dag. Omregnet for alle innen Oslo-Idretten, tilsvarer det en nedgang på rundt 9750 medlemskap.

– Det er klart at en nedgang er bekymringsfullt. Det er mange mennesker. De menneskene vil vi ha tilbake. Det er viktig, sier Magne Brekke til Aftenposten.

Han er generalsekretær i Oslo idrettskrets.

(NTB)

Foto: NTB

Danske idrettstopper på vaksine-offensiv: – Vi skylder utøverne det:

Det danske idrettsforbundet presser på for å få vaksinert sine utøvere i forkant av Tokyo-OL.

– Vårt ønske er at vi prioriterer idrettsutøverne selv om jeg er klar over at det vil sette i gang mange debatter, sier direktøren i forbundet Morten Mølholm til Danmarks Radio.

– Vi skylder utøverne at de er vaksinert før OL. De har brukt mange år og slitt mye for å komme dit. Vi som samfunn har også investert store ressurser i dem.

Mølholm mener at utøverne bør få fortrinn når de mest sårbare gruppene har fått sin sprøyter. Det blir opp til danske politikere å ta stilling til saken.

Den norske idrettsledelsen står fortsatt på at norske utøvere ikke skal få fortrinn i vaksinekøen.

Mange utøvere er usikre og hadde ønsket seg vaksine før de reiser til Japan. Den internasjonale olympiske komiteen (IOC) har tilbudt alle deltakere koronavaksine. Det er innkjøpt mange titusen doser av en kinesisk vaksine. Denne er ikke godkjent for bruk i Norge.

Stadig flere nasjoner velger å sette av vaksine til sine OL-håp. Både Ukraina og Polen besluttet dette for noen dager siden.

(NTB)

Stjernesund dobbelt NM-vinner i alpint:

Thea Louise Stjernesund tok NM-gullet i slalåm på Oppdal søndag. Hun ledet etter førsteomgangen og var overlegen.

Det endte med en margin på 1,4 sekunder ned til toeren Mariel Kufaas. Bronsen gikk til Carmen Sofie Nilssen.

For noen dager siden vant Stjernesund også storslalåm. Hun har hatt en fin avslutning på sesongen. Sist vinter var hun med på å vinne VM-gull i lagkonkurranse parallellslalåm.

(NTB)

Foto: NTB

Kan bli protest:

Fotballklubbene i Premier League vurderer å gjennomføre en boikott av sosiale mediere i perioden 1. til 3. mai.

Det er avisa Daily Mail som melder dette etter å ha sett forslaget. Hver klubb kan ha 24 timers pause fra sosiale medier. Dette er ment som en protest mot rasismen som spillere og trenere har opplevd på nettet.

Hver klubb kan ha 24 timers pause fra sosiale medier. Dette er ment som en protest mot rasismen som spillere og trenere har opplevd på nettet. Bare den siste tiden er flere PL-spillere hengt ut i sosiale medier.

Også Premier League-organisasjonen skal være innstilt på å stoppe publiseringen av materiale i sosiale medier i perioder disse tre dagene.

Fristen er satt til mandag for å melde fra om man deltar i protesten eller ikke.

(NTB)

Foto: NTB

Tap for Deila i USA-premieren:

Trener Ronny Deila og hans New York City FC skuffet i sesongstarten i MLS-fotballen borte mot D.C. United. Det endte med 1-2-nederlag.

Alle målene kom i 1.-omgangen, og New York tok ledelsen. To baklengs like før pause, snudde så kampen.

Ola Kamara er i United-stallen, men var ikke i kamptroppen mot Deilas lag. Det er med 17 lag med i den amerikanske ligaen. Det gjenstår 33 serieomganger før sluttspillet.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold