Sportsstudio

Didrik Kjær

Tror på automatisk offside i Qatar-VM:

Fifa vil være klar til å ta i bruk automatisk offside-varsling i fotball-VM neste år, mener forbundets utviklingssjef Arsène Wenger.

Automatisk varsling av offside skal hjelpe dommerne til å fatte riktige avgjørelser og redusere tiden det i dag tar å bruke videoverktøyet VAR til dette.

- Jeg tror løsningen er klar til 2022 (VM), sier Wenger til The Times.

- Jeg presser veldig hardt på for å få til automatisert offside-varsling, som betyr at signalet går rett til linjemannen. I gjennomsnitt må vi vente 70 sekunder, noen ganger ett minutt og 20 sekunder (på VARs avgjørelse). Dette er så viktig, for vi ser mange målfeiringer bli avbrutt på grunn av marginale situasjoner, fortsetter den tidligere Arsenal-manageren.

Fotballens internasjonale lovkomité (IFAB) ga i forrige måned sin støtte til å teste den automatiserte offside-varslingen.

(NTB)

Foto: Reuters
Studioet fortsetter under annonsen

- Som vi slapp en atombombe:

Florentino Pérez var ventet å opptre på spansk radio natt til onsdag under programmet El Larguero, men måtte kaste inn håndkleet. Like etter klokken 23 onsdag bekreftet like gjerne radiokanalen at de hadde fått på plass et nytt intervju med det som er Super Leagues formann, og Real Madrids president.

- Jeg er president i Real Madrid, det er det man kan presentere meg som, var det første Florentino Pérez hadde å si.

- Vi jobbet med mye og ble ferdige rundt klokken ett i går natt. Vi har brukt mange timer på dette prosjektet.

Han gikk deretter inn for å forklare prosjektets fremtid.

- Jeg er trist og skuffet, kanskje vi ikke forklarte dette godt nok. Vi har jobbet i tre år på dette prosjektet. Vi har spurt om hva vi kan gjøre med den økonomiske situasjonen i den spanske fotballen, sa Pérez.

Deretter gikk Pérez inn på tematikken rundt Champions Leagues system, og hvordan Super League har ønsket å fornye og forbedre forholdene i europeisk fotball.

Deretter rettet han en pekefinger mot de engelske lagene.

- Det er vanskelig å si noe, men det er noe i den engelske gruppen som ikke hadde mye interesse. De kontaktet resten, og dermed sprede det seg en frykt, forklarte Pérez.

- UEFA-presidenten ønsker jeg ikke å snakke mye om, men han må snakke for seg. Dette ble som om vi hadde sluppet en atombombe, forklarte Pérez, som mente at de aldri fikk forklart.

Deretter kom Pérez med en klar melding om hvor prosjektet står:

- Prosjektet er på standby, forklarte Pérez, som også avviste stor endringer.

- Juventus og AC Milan har ikke forlatt prosjektet. Vi er sammen om dette.

Dette er det første intervjuet Pérez avgir etter at det ble klart at 10 av 12 klubber har trukket seg prosjektet.

Foto: NTB

Første kvinnelige dommer i fotball-EM for menn:

Den franske fotballdommeren Stéphanie Frappart er plukket ut blant fjerdedommerne til sommerens fotball-EM.

37-åringen blir dermed den første kvinnelige dommeren som blir involvert i et mesterskap på herresiden. Det kommer fram i dommerprogrammet for EM, som Det europeiske fotballforbundet (Uefa) publiserte onsdag kveld.

I mars ble Frappart den første kvinnen som har dømt en VM-kvalifiseringskamp for menn, og hun har også hatt dommeransvar i herrekamper i europaligaen og franske Ligue 1.

Det skal spilles 51 kamper i fotball-EM fordelt på arenaer i inntil tolv land. 18 dommere er utnevnt som hoveddommere av Uefa:

(NTB)

Foto: NTB

Flere sjanser for Haaland i viktig Dortmund-seier:

Borussia Dortmund - Union Berlin 2-0

Erling Braut Haaland var nære flere scoringer i kveldens kamp mot Union Berlin. Men det ville seg ikke og måltørken fortsatte for nordmannen da han satt ballen utenfor mål flere ganger. Blant annet fra straffemerket.

Raphael Guerreiro økte ledelsen på tampen av kampen da han satt kampens andre mål, noen sekunder etter at Union var nær utligning. Haaland var tredje sist på ballen.

- Den satt langt inne, men det er fortjent, for de har skapt og skapt i denne kampen, sier Viaplys sportskommentator Eivind Bisgaard Sundet.

Det var Marco Reus som sikret 1-0 ledelse til Dortmund før pause.

Italias fotballforbund straffer ikke utbryterklubbene:

Juventus og Milano-klubbene får ingen straff fra Italias fotballforbund for sin deltakelse i det havarerte forsøket på å starte en europeisk utbryterliga.

– Absolutt ikke. Man kan ikke straffe noen for en plan som ikke ble satt ut i verket, sier Italias fotballpresident Gabriele Gravina på spørsmål om superligaprosjektet får konsekvenser for Juventus, Inter og Milan.

Alle tre klubber trakk seg fra prosjektet onsdag, dagen etter at alle de seks engelske klubbene trakk seg.

Gravina mener at superligaplanene bør fungere som en vekkerklokke.

– Det virker som alt er normalt igjen, men dette er et varsku som bør få oss til å innse at det er noe som ikke virker, og som vi bør se nærmere på, sa han,

– Vi bør komme med forslag og løsninger for å hindre nye utbryterprosjekter.

(NTB)

Foto: NTB

Rødt kort!:

Aston Villa - Manchester City

Det ble en drømmestart for hjemmelaget da John McGinn allerede etter 20 sekunder satt kampens første mål. Dermed satt Dean Smiths mannskap et sukk i liga-lederne.

Manchester City ser ut til å være noe preget etter noen hektiske døgn med Super League, men har kommet seg etter sjokket.

Men etter 20 minutter spill så viser City hvorfor de er suverene serieledere da Phil Foden avsluttet et mønsterangrep fra gjestene på Villa Park.

- Det kan ikke gjøres bedre, kommenterte Nils Johan Semb for TV 2.

City er effektive og like før pause har serielederne snudd kampen. Rodri rager høyest i feltet og stanger inn 2-1-målet.

Men før pausesignalet rekker John Stones å dra på seg et rødt kort. Takler i mellomhøyde med knotter, men får først det gule kortet. VAR-bussen melder seg på og kortet blir endret til rødt og Pep Guardiolas menn må klare seg med en mann mindre.

Uavgjort for Reiten og Chelsea i seriefinale – går mot gul:

Guro Reiten kom inn og spilte det siste kvarteret da Chelsea spilte 2-2 borte mot Manchester City i engelsk superliga. Ett poeng bør holde til seriegull.

Seriefinalen var framskutt fra kommende helg fordi Chelsea da er opptatt med bortekamp mot Bayern München i mesterligaens semifinale. Chelsea tok ledelsen to ganger, men måtte kjempe for å forsvare det ene poenget mot slutten.

I det 79. minutt leverte keeper Ann-Katrin Berger en fantastisk refleksredning da Lauren Hemp nikket fra kort hold på et hjørnespark. Hun slo ballen i krysset og ut. Med City-seier ville laget overtatt serieledelsen.

Chelsea beholder i stedet to poengs ledelse med to serierunder igjen, og avgir neppe poeng i de gjenstående kampene, borte mot Tottenham og hjemme mot Reading.

Sam Kerr og Pernille Harder (straffe) scoret for Chelsea, Chloe Kelly og Hemp for City.

(NTB)

Foto: NTB

Ellevill rekord:

Tottenham - Southampton 2-1 (0-1)

Ryan Mason ble mandag presentert som ny midlertidig manager for Tottenham etter at José Mourinho fikk sparken. Med bare 29 år og 312 dager på jorda ble han onsdag kveld tidenes yngste manager som har ledet et Premier League-lag.

Mason gikk gradene i Tottenham og noterte seg for 69 kamper for Tottenham som spiller. Som 26-åring måtte han legge fotballskoene på hylla etter en alvorlig hodeskade.

Debuten som manager startet på verst tenkelige vis for engelskmannen. Etter halvtimen spilt stanget Danny Ings gjestene fra Southampton i føringen på Tottenham Hotspurs stadium.

Tottenham slet innledningsvis, men svarte etter timen spilt etter en strålende avslutning fra kloss hold fra Gareth Bale.

Et kvarter før slutt trodde alle Tottenham-supporterne hjemme i stua at sitt kjære lag hadde tatt ledelsen. Heung-min Son bredsidet ballen i mål, men VAR-bussen mente at Lucas, i offsideposisjon, var en delaktig del av spillet og fortstyrret Southampton-målvakt James McCarthy.

Dermed ble målet annullert for offside, men VAR-dramet var ikke over med det.

Med to minutter igjen på klokka drar VAR-dommerne frem linjalen etter en forseelse fra gjestenes Djenepo. Først ble det dømt frispark, men etter at millimetermålet var blitt brukt, ble det endret til straffespark.

Med Harry Kane på tribunen var Son sikker fra ellevemetersmerket og sikret tre poeng i Ryan Masons managerdebut.

Foto: NTB

Manchester City beklager:

Administrerende direktør i Manchester City, Ferran Soriano, beklager til fansen i forbindelsen med Super League-dramaet som har utspilt seg de siste dagene, det skriver han på Twitter.

Han skriver at han er lei seg for at det har tatt tid å komme med en beklagelse, men at omstendighetene rundt både dannelsen av ligaen og exiten like etter, gjorde det viktig for han å kontakte fansen direkte.

- Som dere vet har Manchester City formelt trukket seg fra planene om å delta i Super League. Som alltid, når vi tar valg og avgjørelser, gjør vi det med en intesjon om det beste for klubben. Vi trodde at, ved å bli med i denne typen initativ, at det kunne gi oss en stemme som kanskje ble viktig for vår fremtidige suksess og vekst.

- Når vi tok avgjørelsen mislyktes vi i å minne oss selv på bådet mellom fansen og retten til å oppnå suksess. Sannheten er at vi angrer dypt på avgjørelsen som fikk oss til å glemme de historiske verdiene til klubben.

- Vi gjorde en feil og ber oppriktig om unnskyldning til fansen for skuffelsen og frustrasjonen, som har oppstått de siste 72 timene.

Han understreker at han vil personlig sørge for at eierne av klubben vil fortsette å gjøre det beste for klubben, både når det gjelder pyramiden i europeisk fotball og konkurrentene.

- Vi vil omfavne muligheten til å vinne tilliten tilbake blant fansen og fotball-familien generelt, sier han.

Foto: NTB

Skjelte ut linjedommer - ble diskvalifisert:

Den italienske tennisspilleren Fabio Fognini ble diskvalifisert fra Barcelona Open onsdag for å skjelle ut en linjedommer.

Han lå under 0-6, 4-4 i kampen mot Bernabe Zapata Miralles da han uttrykte sin misnøye med en vurdering fra linjedommeren. Sistnevnte gjorde hoveddommeren oppmerksom på at Fognini hadde brukt upassende språk, og 33-åringen ble diskvalifisert for usportslig oppførsel.

Fognini mente han ikke hadde gjort noe galt og ødela racketen i sinne på sin vei ut av banen.

Forrige uke slengte Fognini med leppa til Casper Ruud da nordmannen slo ham i kvartfinalen i Monte-Carlo Masters.

Det er sjelden at tennisspillere blir diskvalifisert, men det er ikke første gang for Fognini. Han ble kastet ut av US Open i 2017 og bøtelagt med 24.000 dollar etter gjentatte ganger å ha fornærmet en kvinnelig hoveddommer.

(NTB)

Foto: NTB

Tokyo-arrangøren utsetter avgjørelse om tilskuere:

Arrangøren av sommer-OL i Tokyo har utsatt avgjørelsen om hvorvidt det tillates tilskuere på konkurransene, og eventuelt hvor mange.

Årsaken er en ny smittebølge i landet, sa organisasjonskomiteens leder Seiko Hashimoto onsdag etter å ha lagt fram en rapport for et virtuelt IOC-styremøte.

Det var meningen å legge fram en plan for publikumstilgang innen utgangen av måneden, men det skjer trolig først i juni. Det betyr at billettkjøpere må vente veldig lenge på beskjed om hvorvidt de får anledning til å benytte billettene.

– Vi trenger litt mer tid for å kunne vurdere dette riktig, sa Hashimoto.

Tilskuere fra andre land ble bannlyst allerede i mars. Det er altså bare billettkjøpere bosatt i Japan som har håp om å få se OL-konkurransene ringside.

Det var 843 nye smittetilfeller i Tokyo onsdag, det høyeste tallet på nesten tre måneder. Myndighetene vurderer å gjeninnføre unntakstilstand i hovedstaden.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold