Sportsstudio

Didrik Kjær

VG: Bislett Games utsettes:

Diamond League-stevnet Bislett Games må utsettes på grunn av coronarestriksjonene, det bekrefter stevnegeneral Steinar Hoen til VG.

- Ved å lese trinnene nøye, sier det seg selv at det blir umulig, sier Steinar Hoen til avisa.

- 10. juni blir umulig slik gjenåpningsplanen for Norge ble. Slik vi leser den må vi minimum på nivå tre for å kunne arrangere et internasjonalt stevne som Bislett Games. Det kan, slik vi ser det, tidligst skje i midten eller mot slutten av juni. Kansellering er uaktuelt. Derfor jobber vi med datoer for et senere tidspunkt, sier han.

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Wolves-spiller coronasmittet:

Wolverhampton må klare seg uten viktige Pedro Neto resten av inneværende Premier League-sesong. I tillegg er Ruben Neves coronasmittet.

Det opplyser klubben selv i en uttalelse mandag.

Neto måtte forlate banen med en kneskade da Wolves slo Fulham 1-0 sist fredag. Skaden viser seg å være så alvorlig at han ikke blir å se på banen i sesongavslutningen.

Portugiseren må gjennom en operasjon senere denne uken.

Ifølge klubben blir han ikke å se på banen før neste sesong. Det betyr etter alle solemerker at han også går glipp av spill i sommerens EM-sluttspill for Portugal.

Neto har vært en av Wolverhamptons beste spillere denne sesongen.

Fra før har klubben blant andre Jonny på skadelisten. Han skal også gjennom et inngrep senere denne uken, opplyser klubben.

Midtbaneprofilen Ruben Neves har på sin side avlagt positiv coronatest. Han er i isolasjon i tråd med britiske myndigheters retningslinjer.

Wolverhampton ligger på 12.-plass på Premier League-tabellen.

(NTB)

Foto: NTB

Kan miste EM-status:

De lokale myndighetene i München kan ikke gi Uefa en garanti om at tribunene vil være åpne for publikum under sommerens EM-sluttspill i fotball.

Mandag opplyste borgermester Dieter Reid at det i øyeblikket ikke kan gis noen løfter om at det blir tillatt med publikum på EM-kampene som etter planen skal arrangeres i byen.

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) ønsker at det skal slippes inn supportere på alle kamper under sluttspillet som spilles i 12 ulike land.

Vertsbyer, der det kan være fare for at tribunene stenges som følge av viruspandemien, kan miste retten til å være EM-arrangør.

Tyskland skal etter planen spille alle sine gruppekamper i München. Hjemmebanen til Bayern München skal også brukes til en kvartfinale. Byens borgermester legger ikke skjul på at han håper å kunne gi grønt lys for publikum.

- Men slik det ser ut fra dagens ståsted, kan det dessverre ikke utelukkes at ingen tilskuere vil få komme på kampene i juni som følge av virussituasjonen og tiltakene til helsemyndighetene i Bayern, sa han mandag.

Åtte andre EM-vertsbyer har allerede lovet å åpne for at tilskuere kan slippes inn på kampene.

Ved siden av München har Uefa også anmodet Bilbao, Roma og Dublin om å legge fram «tilleggsinformasjon» før det endelig besluttes om byene kan være EM-arrangører. Avgjørelsen tas 19. april.

EM-sluttspillet skulle være arrangert i fjor sommer, men måtte da utsettes som følge av viruspandemien.

Det er terminfestet til perioden 11. juni til 11. juli. (NTB)

TILTENKT EM-ARENA: Allianz Arena i Bayern.

Skadetrøbbel for PSG:

Paris Saint-Germain har skadeproblemer for mesterliga-returmøtet med Bayern München tirsdag. Kaptein Marquinhos og italienske Marco Verratti er høyst usikre.

Det bekreftet trener Mauricio Pochettino da han møtte pressen mandag.

Forsvarsprofilen Marquinhos sliter med en skade, mens Verratti ble smittet med koronaviruset nylig. Sistnevnte er friskmeldt, men det er likevel usikkert om han kan spille tirsdagens kamp.

En annen italiensk PSG-spiller, Alessandro Florenzi, avga også positiv virustest etter å ha vært på landslagssamling i hjemlandet.

– Vi får se hvordan Marquinhos føler seg i morgen. Han bør kunne være med i troppen, ikke for å starte kampen, men for å sitte på benken, sa Pochettino mandag.

– For Marco blir det vanskelig å starte, og det samme gjelder Alessandro, men vi venter med å bestemme oss, la argentineren til.

PSG vant den første kvartfinalekampen mot Bayern 3-2. Marquinhos scoret et av målene, Kylian Mbappé de to andre. Tirsdag skal semifinalebilletten deles ut.

Vinneren møter enten Manchester City eller Erling Braut Haalands Borussia Dortmund i neste runde.

(NTB)

Hovland får med seg Ventura i parturnering i New Orleans:

De norske golfproffene Viktor Hovland og Kristoffer Ventura skal spille sammen i parturneringen Zürich Open i New Orleans i neste uke.

Viktor Hovland spilte US Masters i helgen, og søndag avslørte han at Kristoffer Ventura blir hans makker i New Orleans. Turneringen starter 22. april.

Hovland hadde opprinnelig planlagt å spille med sin romkamerat Zachary Bacheau, men i forrige uke uttalte 23-åringen til Discovery at mye tydet på at det blir Ventura.

Søndag bekreftet han overfor Eurosport at det blir landsmannen.

I New Orleans vil den norske duoen få beintøff motstand av blant andre Jon Rahm og Ryan Palmer, kompisene Collin Morikawa og Matthew Wolff, samt den sterke duoen Xander Schauffele og Patrick Cantlay.

Hovland spiller ikke kommende ukes PGA-turnering i South Carolina, men dro hjem til Oklahoma etter 21.-plassen i Augusta.

(NTB)

Foto: NTB

Bare utenlandsproffer i Berges håndballtropp:

Landslagssjef Christian Berge har tatt ut en tropp med kun spillere som spiller i serier utenfor Norge til EM-kvalifiseringen mot Latvia og Italia.

Norge har tre kamper igjen for å sikre plass i EM 2022, som spilles i Ungarn og Slovakia. Inn i troppen etter OL-kvalifiseringen kommer Sebastian Barthold, Tom Kåre Nikolaisen og William Aar.

Norge skal spille begge kampene mot Latvia på bortebane på grunn av de norske koronarestriksjonene. Disse kampene spilles 28. og 29. april. Den siste kampen er mot Italia og skal etter planen spilles 2. mai, men tidspunkt og sted er foreløpig ikke avklart.

Målvakter:
Kristian Sæverås (Leipzig), Espen H. Christensen (Kristianstad), Torbjørn Bergerud (Flensburg-Handewitt).

Kantspillere:
Sebastian Barthold (Aalborg), Magnus Jøndal (Flensburg-Handewitt), Kristian Bjørnsen (Wetzlar), Kevin Gulliksen (Minden).

Bakspillere:
Sander Sagosen (Kiel), Sander A. Øverjordet (Mors-Thy), Magnus Fredriksen (Wetzlar), Erik T. Toft (Mors-Thy), Kent Robin Tønnesen (Veszprém), William Aar (Aarhus), Gøran Johannessen (Flensburg-Handewitt), Christian O`Sullivan (Magdeburg), Harald Reinkind (Kiel), Magnus Abelvik Rød (Flensburg-Handewitt).

Linjespillere:
Tom Kåre S. Nikolaisen (Bergisch), Bjarte Myrhol (Skjern), Petter Øverby (Erlangen), Magnus Gullerud, (Magdeburg).

(NTB)

Tottenham varsler grep etter rasisme mot Son:

Tottenham-stjernen Son Heung-min ble angrepet i sosiale medier etter søndagens storkamp mot Manchester United i Premier League.

I den kampen var sørkoreaneren involvert i en mye omtalt episode med Manchester Uniteds Scott McTominay. Son ble liggende på bakken i flere minutter etter å ha fått hånden til McTominay i ansiktet, og United fikk et mål annullert på grunn av situasjonen.

- En ny kampdag og mer avskyelig rasisme mot en av våre spillere, skriver Tottenham på sin Twitter-konto.

- Dette er igjen rapportert inn til de relevante plattformene, og vi skal sammen med Premier League foreta en full gjennomgang for å finne ut hva som er det mest effektive virkemiddelet mot dette, varsler London-klubben.

I forrige uke ble også midtstopperen Davinson Sánchez utsatt for rasistisk hets. Da ba Tottenham de sosiale medie-plattformene om å ta affære.

Son scoret Tottenhams ledermål i søndagens kamp mot United, men laget tapte 1-3.

Flere klubber i britisk fotball har allerede valgt å boikotte sosiale medier i en uke. Skotske Rangers, walisiske Swansea og engelske Birmingham gjorde det nylig. Det samme har også den tidligere Arsenal-stjernen Thierry Henry gjort.

Englands fotballforbund (FA) uttaler til Sky Sports at det fullt ut støtter alle spillere og klubber som har valgt et slikt standpunkt. Og forbundet er ikke avvisende til en felles boikott fra hele fotballfamilien.

- Vi er i regelmessig dialog med andre engelske fotballmyndigheter, og hvis det kollektivt føles slik at en boikott av sosiale medier ville ført til konkrete endringer, er det noe vi bør vurdere, sier en talsperson for FA

(NTB)

Godset-treneren: - Sett utenfra er Strømsgodset en klovneklubb:

Bjørn Petter Ingebretsen og trenermakkeren Håkon Wibe-Lund er tydelige på at det er ting å ta tak i i Strømsgodset.

De to overtar hovedtreneransvaret fra Henrik Pedersen etter at dansken forlot Godset før helgen. Den siste tidens hendelser har satt drammensklubben i et dårlig lys.

- For meg, sett utenfra, så er Strømsgodset nå en klovneklubb. Det er det vi må ta tak i nå. Samle alt. Samle spillerne, sa Ingebretsen på et pressetreff mandag ettermiddag, ifølge TV 2 og VG.

- Jeg har et møte med hver enkelt spiller i dag, hvor vi får fram ting de ønsker å si noe om, hvilket ståsted de har og hva hver enkelt kan bidra med. Nå er vi avhengig av hjelp fra alle mann. Det er en tøff situasjon for klubben, fortsatte Ingebretsen.

Wibe-Lund var assistenttrener under Pedersen og fikk tilbud om hovedtrenerjobben i helgen. Da stilte han krav om å få med seg Ingebretsen.

- Jeg er rørt og takknemlig for at han ble med. Alle skjønner at dette er en ekstremt krevende situasjon. På et personlig nivå har det vært tøft, sier Wibe-Lund, ifølge VG.

Han var også assistent under Ingebretsen sist han trente klubben i 2018.

Wibe-Lund forteller om splittelser og ulike meninger i spillergruppen som følge av bråket den siste tiden. Han sier imidlertid at det er «kjempepotensial» for å samle gruppen.

- Det første vi begynner med er ærlighet. Det er ekthet og å være modig i denne prosessen. Så er det mange ulike virkemidler som kan tas i bruk. Det er her jeg mener Bjørn Petter er den beste mannen jeg kjenner.

(NTB)

Foto: NTB

Lewandowski tilbake i trening, men rekker ikke PSG-kampen:

Bayern Münchens stjernespiss Robert Lewandowski gjennomførte mandag sin første trening med løp etter kneskaden som har satt ham ut av spill en stund.

Lewandowski pådro seg kneskaden under landslagsoppholdet for Polen mot Ungarn 25. mars.

Bayern München opplyser ikke om når toppscoreren i Bundesliga kan spille igjen, men at han ikke er aktuell til tirsdagens returmøte i mesterligaen borte mot Paris Saint-Germain. Det franske laget vant det første møtet i München 3–2.

Lewandowski har vært ute i de tre siste kampene. Lørdag møter Bayern München tredjeplasserte Wolfsburg i Bundesliga.

(NTB)

Foto: NTB

Alpinsjefen lover flere på landslaget:

Økonomien til alpinlandslaget ser lysere ut enn i fjor, og sportssjef Claus Ryste sier det er plass til flere løpere denne gangen.

Forrige sesongs alpinlandslag var preget av stram økonomi, og det gjorde at størrelsen på laget og dets budsjetter ble redusert i forhold til 2019/20-sesongen. I 2020/21-sesongen var det 25 løpere tilknyttet landslaget, hvorav åtte menn og tre kvinner hadde A-status. Sesongen før var det 30.

- I fjor var det store kutt i økonomien. Det har vi ikke i år. Da er det plass til flere og mer aktivitet, sier Claus Ryste til NTB.

Norges Skiforbund tapte 30 millioner kroner i starten av koronapandemien og måtte kutte i antall stillinger. Det preget også alpinlandslaget. .

- I forhold til i fjor er vi på et annet sted (økonomisk). Vi har veldig mange gode på alle nivåer, og mange unge, og vi skal prøve å sy sammen det beste opplegget på alle nivåene, sier sportssjef Ryste.

Han opplyser at landslagsuttaket blir offentliggjort i slutten av april.

Opp og ned
I alpinlandslagets oppsummeringsvideo for sesongen som har vært, åpner Ryste med å si at det har vært en sesong med store kontraster.

- Vi nådde målene og er godt fornøyd med mange ekstremt bra resultater, sier Ryste og lister opp:

To gull i VM i Cortina d'Ampezzo, Atle Lie McGraths 2.-plass i Alta Badia, Lucas Braathens seier i Sölden, Aleksander Aamodt Kildes dobbeltseier i Val Gardena, Kajsa Vickhoff Lie på pallen og gode slalåmresultater på kvinnesiden med Kristin Lysdahl i spissen, er blant de største høydepunktene.

- Det har selvsagt kostet å spare så mye penger. Ikke bare permitteringer, men alt annet. Det har vært en tøff sesong, men vi har funnet gode løsninger og unngikk smitte og å være smittespredere, sier Ryste.

Uttak
Skadene gjorde sesongen kontrastfylt, og Norge stilte uten blant annet Kilde, Braathen og McGrath i VM i Cortina. Til VM var blant andre Henrik Røa, som står utenfor landslaget, med. Mye tyder på at det vil bli gjort plass til ham kommende sesong.

Etter sesongavslutningen i Lenzerheide sier Ryste at laget har hatt behov for en ordentlig pause. Nå har tankene begynt å gå mot neste sesong som har OL som det store høydepunktet.

- Rent sportslig kunne man kanskje tatt ut laget nå, men det handler om bærekraften i det og helheten rundt. Det må jobbes litt med. I år vil vi få tilbake en mer normal struktur, sier Ryste.

(NTB)

Foto: NTB

Tidligere idrettsprofil innrømmer Nav-svindel:

En kjent, tidligere idrettsprofil fra Vestlandet innrømmer å ha svindlet til seg store summer fra Nav.

Mannen erkjente straffskyld da rettssaken startet i Bergen tingrett mandag, skriver Bergensavisen.

- Jeg tilstår fullt og helt at jeg har feilinnmeldt timer. Jeg har ingen unnskyldning for det og er veldig lei meg, sa han.

Ifølge tiltalen oppga mannen til Nav at han arbeidet 454 timer. Påtalemyndigheten mener at han i realiteten mottok lønn for 3.390,5 timer og dermed fikk utbetalt 730.000 kroner mer enn han skulle.

I tiltalen står det at mannen skal ha mottatt lønn for 2.609,5 timer og dermed ha svindlet til seg over 500.000 kroner fra Nav.

Da tiltalen ble kjent, sa mannen at han ikke hadde hatt til hensikt å lure noen og at han er ingen skurk.

(NTB)

Annonsørinnhold