Sportsstudio

Magnus Gjestrum Larsen

Godset-styret møtes igjen torsdag kveld:

Strømsgodset-spillerne har bestemt seg for å avvente styrets konklusjon i Henrik Pedersen-saken. Dansken blir tema igjen på et styremøte torsdag kveld.

Det får TV 2 bekreftet av medie- og kommunikasjonssjef Magne Jordan Nilsen i drammensklubben.

- Styret skal samles for å arbeide videre med saken, opplyser Nilsen.

Torsdag var Godset-spillerne på plass på Marienlyst for å trene og holde et nytt møte. Planen var egentlig å sende ut en pressemelding fra spillergruppen, men slik ble det ikke.

Som følge av koronaregelverket trener spillerne i mindre grupper, og treningene ledes av Pedersens assistent Håkon Wibe-Lund.

Avventer
Jonathan Parr er tillitsvalgt i spillergruppen og spillernes talsmann i saken om rasismeanklagene mot trener Henrik Pedersen. Han sier til Drammens Tidende at spillerne vil avvente klubbstyrets videre behandling og konklusjon.

Dermed kommer det ikke noen felles uttalelse fra spillerne ennå.

- Vi har informert klubben og styret om at vi føler behov for å komme med en uttalelse. Det er de innforstått med. Jeg tror alle sammen er enige om at når saken fortsatt behandles videre, er det riktig å komme med den senere, forklarer Parr til Eurosport.

Avviser krav om Pedersen-fjerning
Onsdag erfarte TV 2 at Strømsgodset-spillerne har krevd at både Pedersen og styreleder Ivar Strømsjordet må gå av. Dette avviser Parr blankt.

- Det kan jeg avkrefte. Vi har ikke kommet med noen krav som spillergruppe. Det har vi ikke tatt noen som helst stilling til, så det stemmer ikke.

- Vi ikke tatt noen avgjørelser rundt personer eller hvem som må gå eller sitte eller slike ting. Vi har sett på prosessen og mener den kunne vært bedre på mange måter. Så skal vi komme tilbake til det senere, fortsetter Godset-backen.

Han sier følgende om stemningen i spillergruppen:

- Den er god i form av at vi er samlet. Vi har fått snakket godt sammen og diskutert oss gjennom saken. Vi står godt sammen og prøver å ha fokus på det vi kan gjøre noe med, nemlig treningen.

Drama
Onsdag holdt Godset-styret et ekstraordinært styremøte som varte til sent utpå kvelden. Der ble det ikke konkludert med noe, og styreleder Ivar Strømsjordet sa at tråden skal tas opp igjen torsdag.

Samme dag forklarte Parr at spillerne ikke var fornøyde med informasjonen som er gitt eller svarene de har fått på spørsmålene de har stilt.

Godset-ledelsen valgte mandag kveld å beholde hovedtrener Pedersen etter en intern vurdering av rasismeanklagene mot ham. Siden har det stormet i og rundt klubben. Dagen etter Godset-ledelsens melding mandag kveld ble det kjent at sju spillere varslet spillerorganisasjonen NISO om angivelig rasisme fra Pedersen.

Pedersen har hele tiden avvist anklagene.

(NTB)

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Fortsatte ellevill seiersrekke:

I sin siste sesong som toppsyklist vant regjerende verdensmester Anna van der Breggen prestisjetunge Fleche Wallone for sjuende år på rad onsdag.

Meritterte Van der Breggen har gjort det til en vane å vinne det belgiske rittet som avsluttes opp den bratte og fryktede stigningen Mur de Huy.

Onsdag fikk den regjerende verdensmesteren tøff konkurranse fra polske Kasia Niewiadoma, men på de siste meterne viste van der Breggen hvorfor hun har monopolisert seierne i Fleche Wallone i en årrekke.

Niewiadoma ble nummer to, mens italienske Elisa Longo Borghini fulgte på tredjeplass.

Den amerikanske mesteren Ruth Winder syklet alene i front inn i avslutningen av det 130,2 kilometer lange rittet, men måtte se forspranget sitt bli spist opp i Mur de Huy.

Hun ble til slutt nummer sju.

Anna van der Breggen, som er regjerende verdensmester både i fellesstart og på temposykkelen, gjør sin siste sesong som toppsyklist. I 2022 går hun over i en rolle som sportsdirektør.

Stine Borgli og Katrine Aalerud var begge med i onsdagens startfelt i Belgia, men var ikke med i frontgruppen som gjorde opp om seieren.

(NTB)

Foto: NTB

To nye lag trekker seg fra superligaen:

Både Atletico og Inter trekker seg fra Super League. Det bekrefter lagene på sine hjemmesider.

I sin uttalelse skriver Atletico at de har onsdag morgen, i et møte med de andre lagene, valgt å offisielt trekke seg fra prosjektet.

Videre skriver klubben at de tok valget om å delta i prosjektet grunnet faktorer som, i deres ord, «ikke lenger er tilstedeværende i dag».

Valget om å trekke seg baserer seg i «viktigheten av harmonien som brer seg mellom alle ledd som utjgør den røde og hvite familie, spesielt våre supportere».

Klubben opplyser videre om at spillerne og støtteapparatet er glade over valget om å trekke seg.

Inter bekrefter også at de trekker seg fra Super League.

- Vi har alltid vært ute etter å gi fansen den beste fotballopplevelsen og innovasjon og inkludering har alltid vært en del av vårt DNA, skriver klubben.

- Inter mener at fotball må ha en interesse av å hele tiden utvikle sine konkurranser, slik at man kan fortsette å underholde fans i alle aldre, over hele verden.

Med Atletico og Inters Super League-exit er det dermed kun Real Madrid, Barcelona, AC Milan og Juventus igjen av de tolv «grunnleggerklubbene».

Foto: AFP

Måtte løpe fra sinte fans:

Politiet bekrefter at flere Schalke-spillere måtte ta beina fatt for å komme i sikkerhet fra aggressive fans etter tirsdagens nedrykk i tysk fotball.

«Schalke-spillerne ble møtt med «massiv aggresjon» fra en gruppe tilhengere etter at det ble klart at de rykket ned fra Bundesliga tirsdag kveld», opplyser tysk politi.

«Det var spillere som måtte løpe unna», oppgir en talsmann for politiet videre.

To av spillerne skal ha blitt sparket av fansen som også kastet egg og ropte skjellsord mot dem.

Schalke røk på 0-1-tap borte for Arminia Bielefeld og ble møtt av egne tilhengere da laget ankom Gelsenkirchen.

Klubben opplyste i etterkant at det hadde vært en konfrontasjon med «uidentifiserte individer som overskred akseptabel oppførsel».

– Selv om vi forstår frustrasjonen og sinnet etter nedrykket, vil klubben ikke akseptere at spillere og øvrig stab utsettes for fysisk vold, heter det i en uttalelse.

(NTB)

Foto: Reuters

Agnelli: - Super League kan ikke fortsette:

Det forteller styreformannen i Juventus til nyhetsbyrået Reuters.

Andrea Agnelli har vært en viktig mann i oppstarten av den nye europeiske superligaen. Nå innrømmer han at det blir vanskelig å fortsette med turneringen etter at de seks engelske lagene trakk seg.

På spørsmål om Super League kan fortsette svarte han følgende.

- For å være helt ærlig? Nei, sier han, men skryter likevel av ideen.

- Jeg er fortsatt overbevist over skjønnheten i prosjektet og verdien det ville hatt for fotballpyramiden. Men jeg tror ikke det prosjektet er oppe og går nå, sa Agnelli til Reuters.

Foto: AP

Corona-kaos i Kristoffs lag:

UAE-laget kommer ikke til start i onsdagens La Flèche Wallone som følge av at en rytter og et medlem av støtteapparatet har avgitt positiv virustest.

Det opplyser laget selv i en melding på sin mediekanal på Whatsapp.

«Vi beklager å måtte informere om at UAE Team Emirates ikke vil delta i Flèche Wallone som følge av at to medlemmer avga positive covid-19-tester 20. april», heter det i meldingen.

De to medlemmene skal ha testet positivt, men så levert negative tester. Likevel blir laget holdt ute av rittet.

Tidligere Tour de France-vinner Tadej Pogacar er irritert på beslutningen.

- Vi er alle negative, men vi stiller ikke til start i Fleche Wallon. I går hadde vi en falsk positiv test, men så tre negative tester etter det, skrev Pogacar på Twitter.

- Selv om laget er frustrerte over avgjørelsen, så aksepterer vi beslutningen fra de belgiske myndigheter, forklarer UAE Team Emirates i en melding på sin hjemmeside.

Alexander Kristoff er én av flere norske ryttere som sykler for UAE. Han skulle imidlertid ikke deltatt i onsdagens ritt. Det skulle derimot Vegard Stake Laengen ha gjort.

Raser mot tweet:

NFL-laget Las Vegas Raiders får gjennomgå etter en tweet de kom med i kjølevannet av avgjørelsen i George Floyd-rettsaken.

Klubben la ut et bilde på Twitter med påskriften «I can breathe» («jeg kan puste» på norsk) og datoen for avgjørelsen i rettsaken. Teksten ble kalt respektløs ovenfor Floyd og hans familie.

Tweeten får NBA stjernen Lebron James til å reagere.

- Er det sant? Dette er ikke riktig. Hva faen?, skrev James og refererte til Raiders tweet

I en kommentar til The Athletic sier Raiders-eier Mark Davis at ordene kom fra Floyds egen bror. Broren hadde etter rettsaken sagt at «Idag kan vi alle puste igjen».

Davis beklager innlegget, men sier at klubben ikke kommer til å slette tweeten.

NBA-stjernen Lebron James har uttalt seg aktivt i kampen mot rasisme i USA. Da Geroge Floyd ble drept i fjor var han en av mange idrettsutøverne som støttet Floyd. Han la blant annet ut et bilde som viser politibetjenten knele på Floyd's nakke og Colin Kaepernick som kneler på den andre siden med ordene:

«Dette...er hvorfor». Etterfulgt av teksten «Forstår du nå!!??!!?? Eller er det fortsatt uklart for deg?? #StayWoke».

Foto: AP
- Historisk vendepunkt

- Historisk vendepunkt

dagbladet

- Tenker kun på seg selv!:

Det har stormet rundt lederen for Superligaen, Florentino Pérez, de siste dagene. Nå kan mye tyde på at det er ikke bare er supportere som har latt seg terge, men også fotballedere i Spania.

Den første til å ta bladet fra munnen er Fernando Roig, president i Villarreal, som må ingen måte har latt seg imponere av oppførselen til Pérez.

- Han har gjort dette for å redde seg selv, dette er kun for å redde ham. Han er en egoist, og så er han egoist og så er han enda mer egoist, tordnet Roig til mediestasjonen A Punt.

Pérez fortalte selv på spansk TV mandag at han har vært med å starte Super League i håp om å redde fotballen. Det får Roig til å se rødt.

- Han tenker kun på seg selv og Real Madrid. Han bryr seg ikke om de andre. Så skal det legges til at det er ingen som trenger å redde Villarreal, forklarte Roig.

Villarreal har denne sesongen spilt seg til semifinalen i Europa League, der de skal møte Arsenal. Real Madrid, på sin side, er i Champions Leagues semifinale der de møter Chelsea.

Avbryter ritt etter positiv coronaprøve:

Det norske sykkellaget Uno-X trekker seg fra sykkelrittet Tour of the Alps som følge av at en rytter på laget har avgitt positiv virustest.

Det opplyste laget på Twitter onsdag formiddag. Sportsdirektør Stig Kristiansen bekrefter den positive testen overfor NTB.

- En av rytterne har testet positivt på en hurtigtest, sier han.

Kristiansen sier at den aktuelle rytteren sliter med allergi og hadde symptomer på det. En test ga imidlertid positivt utslag på coronaviruset.

- Vi blir testet annenhver dag, og vi har også valgt på ta egne tester. De andre rytterne har testet negativt, opplyser Kristiansen.

Den positive testen medfører at det norske laget ikke kommer til start på onsdagens tredje etappe i Tour of the Alps.

- Av hensyn til de andre rytterne valgte vi å trekke hele laget, sier sportsdirektøren.

Det fremadstormende Uno-X-laget har imponert stort i det internasjonale sykkelsirkuset så langt denne sesongen. Så sent som mandag ble Idar Andersen nummer to på åpningsetappen i Tour of the Alps.

Tirsdag viste Tobias Halland Johannessen muskler da han ble nummer 16 på en krevende fjelletappe. Det er lagets klatresterke ryttere som deltar i Tour of the Alps.

Det norske laget har fått invitasjon til en rekke store ritt i Europa på vårparten og har markert sin tilstedeværelse i de aller fleste av dem. Søndag ble Markus Hoelgaard nummer 19 i det prestisjetunge Amstel-rittet.

(NTB)

Foto: NTB

Liverpool-eier: - Unnskyld:


Liverpool-eier John W. Henry har kommed med en unnskyldning overfor fansen etter at klubben trakk seg fra Super League seint tirsdag kveld.

- Jeg vil unnskylde til alle supporterne i Liverpool for forstyrrelsen jeg skapte de siste 48 timene, sier Henry i en video publisert av Liverpool.

Henry, som har vært utskjelt de siste to dagene, sier at prosjekt Super League aldri ville skjedd uten fansens samtykke.

- Dere var veldig klare de siste 48 timene på at dette ikke ville skje, sier Henry.

- Vi hørte på dere, jeg hørte dere. Jeg ønsker å unnskylde meg overfor Jürgen, Billy, spillerne og alle som jobber så hardt innad i LFC for å gjøre fansen stolt. De hadde ikke noe ansvar for denne forstyrrelsen. Det er det som smerter mest, sier han videre.

Henry sier at han drømmer om det samme som fansen, og at eierne jobber hardt for å forbedre klubben.

- Jeg håper dere forstår at selv når vi gjør feil, så prøver vi å handle etter klubbens beste interesser. På dette har jeg skuffet dere, og igjen, jeg beklager. Jeg er alene ansvarlig for den unødvendige negativiteten som har dukket opp de siste to dagene. Det er noe jeg ikke vil glemme og det viser hvor stor makt fansen har i dag, sier Henry.

Foto: NTB

- Superligaen ser skrøpelig ut nå:

Fotballpresident Terje Svendsen mener klubbene har undervurdert reaksjonene som har kommet om en ny Super League, og at deres posisjon er svekket mot Uefa.

Svendsen har akkurat oppdatert seg på de siste hendelsene i saken, som tok fyr sent tirsdag kveld da meldingene kom om at de seks engelske klubbene trakk seg fra Super League-prosjektet.

- Jeg tror de som står bak, har undervurdert kraftig reaksjonene som ville komme og har kommet. Alt fra fans, ligaforeninger, klubber, fotballforbund (Fifa og Uefa) har vært krystallklare. Også politiske myndigheter. Det har vært så kraftig. Det er veldig positivt at de engelske klubbene har trukket tilbake sin deltakelse, sier Svendsen til NTB onsdag morgen.

- Gjennom det som har skjedd, har de svekket posisjonen sin om dette var forhandling. Fordi det er så entydig motstand mot en Super League at det vil ta lang tid før noen vil prøve på en tilsvarende løsning, sier han.

Nå mener Svendsen at om Super League ikke skrotes helt, vil den uansett ikke være like attraktiv.

- Uten engelske, tyske og franske topplag ser det litt skrøpelig ut med superligaen. Da er det et helt annet utgangspunkt. Dette tror jeg blir veldig krevende og forhåpentligvis betyr slutten på ideen. Men så vil nok trusselen om en Super League ligger der hele tiden, sier han.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold