Sportsstudio

Jonas Giæver

Hovland i kjempetrøbbel:

Golfproffen Viktor Hovland fikk en marerittåpning på US Masters. Han brukte tre slag over banens par på det første hullet.

Nordmannen havnet i store vanskeligheter umiddelbart. Ballen ble liggende under et tre. Derfra prøvde Hovland å slå seg ut, uten å lykkes særlig.

Han klarte ikke å putte ballen før på sitt sjuende slag.

Åpningen gjør at han starter med et solid handikapp i majorturneringen i USA. Hovland spiller med Bubba Watson og Brooks Koepka

(NTB)

Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Milan trekker seg:

AC Milan trekker seg fra utbryterligaen Super League. Det bekrefter den italienske klubben i en pressemelding.

"Vi godtok invitasjonen til å delta i Super League- prosjektet med den ekte intensjonen om å levere en best mulig europeisk konkurranse for fotballfans rundt om i verden og til det beste for klubben og våre egne fans. Endring er ikke alltid lett, men utvikling er nødvendig for fremgang, og strukturene i europeisk fotball har utviklet seg og endret seg gjennom flere tiår.

Stemmene og bekymringene til fans over hele verden har imidlertid tydelig blitt uttrykt om Super League, og AC Milan må være følsom for stemmen til de som elsker denne fantastiske sporten.

Vi vil fortsette å jobbe hardt for å levere en bærekraftig modell for fotball", heter det i pressemeldingen.

Med AC Milans Super League-exit er det dermed kun Real Madrid, Barcelona og Juventus igjen av de tolv «grunnleggerklubbene».

Bekreftelsen kommer kun timer før klubben møter Sassuolo hjemme på Stadio Giuseppe Meazza i Milano.

Foto: NTB

Koeman om Super League: - Ingen vet hva som skjer:


Barcelona-manager Ronald Koeman fikk ikke uventet spørsmål om Super League under klubbens pressekonferanse onsdag.

- Jeg snakket med presidenten i går og han forklarte klubbens ståsted til meg. Det har skjedd så mye siden det at det er best å ikke kommentere. Ingen vet hva som skjer og vi må vente og se. Jeg ønsker det beste for klubben, sier Koeman, som fulgte opp med dette svaret på spørsmål nummer to om Super League:

- Jeg kommer ikke til å svare på flere spørsmål om Super League.

Barcelona er en av få klubber som ikke har gått offentlig ut etter nyheten om at seks engelske lag har trukket seg fra Super League.

Onsdag meldte både Inter og Atlético Madrid at de også trekker seg, mens Juventus-formann Andrea Agnelli uttalte at ligaen ikke ville bli noe av.

Da gjenstår det bare for Barcelona og Real Madrid å kommentere saken, etter at AC Milan også kom med en pressemelding onsdag, der klubben annonserer at de ikke vil delta i Super League.

Foto: NTB

Bullen videre til kvartfinale:

Grace Bullen tok seg videre til kvartfinale i 59-kilosklassen under bryte-EM i Warszawa onsdag, mens Iselin Solheim tapte knepent i 76-kilosklassen.

Bullen var i aksjon mot hjemmehåpet Jowita Maria Wrzesien i sin kvalifiseringskamp. Fredrikstad-bryteren tok ledelsen 2-0 etter en nedriving og ledet halvveis i kampen.

Den polske motstanderen fikk så Bullen med på et kast, men den norske bryteren kontret og sikret seg ytterligere fem poeng. Det hjalp ikke at den polske jenta reduserte tapet til 4-7.

I kvarfinalen møter Bullen Anastasia Nichita fra Moldova.

Iselin Solheim kom under 0-3 i sin kamp mot ukrainske Vasilisa Marzaljuk, men fikk inn en nedrivning og overtok føringen med 4-3. Den norske jenta fikk seg så en trøkk i nesa og måtte behandles for det underveis.

Motstanderen fikk videre inn to nye poeng og klarte å stå imot Solheims forsøk mot slutten av kampen.

Ramona Eriksen er direkte til kvartfinalen i 50-kilosklassen og møter Emilia Ciricu Budeanu fra Moldova.

(NTB)

Foto: NTB

Fortsatte ellevill seiersrekke:

I sin siste sesong som toppsyklist vant regjerende verdensmester Anna van der Breggen prestisjetunge Fleche Wallone for sjuende år på rad onsdag.

Meritterte Van der Breggen har gjort det til en vane å vinne det belgiske rittet som avsluttes opp den bratte og fryktede stigningen Mur de Huy.

Onsdag fikk den regjerende verdensmesteren tøff konkurranse fra polske Kasia Niewiadoma, men på de siste meterne viste van der Breggen hvorfor hun har monopolisert seierne i Fleche Wallone i en årrekke.

Niewiadoma ble nummer to, mens italienske Elisa Longo Borghini fulgte på tredjeplass.

Den amerikanske mesteren Ruth Winder syklet alene i front inn i avslutningen av det 130,2 kilometer lange rittet, men måtte se forspranget sitt bli spist opp i Mur de Huy.

Hun ble til slutt nummer sju.

Anna van der Breggen, som er regjerende verdensmester både i fellesstart og på temposykkelen, gjør sin siste sesong som toppsyklist. I 2022 går hun over i en rolle som sportsdirektør.

Stine Borgli og Katrine Aalerud var begge med i onsdagens startfelt i Belgia, men var ikke med i frontgruppen som gjorde opp om seieren.

(NTB)

Foto: NTB

To nye lag trekker seg fra superligaen:

Både Atletico og Inter trekker seg fra Super League. Det bekrefter lagene på sine hjemmesider.

I sin uttalelse skriver Atletico at de har onsdag morgen, i et møte med de andre lagene, valgt å offisielt trekke seg fra prosjektet.

Videre skriver klubben at de tok valget om å delta i prosjektet grunnet faktorer som, i deres ord, «ikke lenger er tilstedeværende i dag».

Valget om å trekke seg baserer seg i «viktigheten av harmonien som brer seg mellom alle ledd som utjgør den røde og hvite familie, spesielt våre supportere».

Klubben opplyser videre om at spillerne og støtteapparatet er glade over valget om å trekke seg.

Inter bekrefter også at de trekker seg fra Super League.

- Vi har alltid vært ute etter å gi fansen den beste fotballopplevelsen og innovasjon og inkludering har alltid vært en del av vårt DNA, skriver klubben.

- Inter mener at fotball må ha en interesse av å hele tiden utvikle sine konkurranser, slik at man kan fortsette å underholde fans i alle aldre, over hele verden.

Med Atletico og Inters Super League-exit er det dermed kun Real Madrid, Barcelona, AC Milan og Juventus igjen av de tolv «grunnleggerklubbene».

Foto: AFP

Måtte løpe fra sinte fans:

Politiet bekrefter at flere Schalke-spillere måtte ta beina fatt for å komme i sikkerhet fra aggressive fans etter tirsdagens nedrykk i tysk fotball.

«Schalke-spillerne ble møtt med «massiv aggresjon» fra en gruppe tilhengere etter at det ble klart at de rykket ned fra Bundesliga tirsdag kveld», opplyser tysk politi.

«Det var spillere som måtte løpe unna», oppgir en talsmann for politiet videre.

To av spillerne skal ha blitt sparket av fansen som også kastet egg og ropte skjellsord mot dem.

Schalke røk på 0-1-tap borte for Arminia Bielefeld og ble møtt av egne tilhengere da laget ankom Gelsenkirchen.

Klubben opplyste i etterkant at det hadde vært en konfrontasjon med «uidentifiserte individer som overskred akseptabel oppførsel».

– Selv om vi forstår frustrasjonen og sinnet etter nedrykket, vil klubben ikke akseptere at spillere og øvrig stab utsettes for fysisk vold, heter det i en uttalelse.

(NTB)

Foto: Reuters

Agnelli: - Super League kan ikke fortsette:

Det forteller styreformannen i Juventus til nyhetsbyrået Reuters.

Andrea Agnelli har vært en viktig mann i oppstarten av den nye europeiske superligaen. Nå innrømmer han at det blir vanskelig å fortsette med turneringen etter at de seks engelske lagene trakk seg.

På spørsmål om Super League kan fortsette svarte han følgende.

- For å være helt ærlig? Nei, sier han, men skryter likevel av ideen.

- Jeg er fortsatt overbevist over skjønnheten i prosjektet og verdien det ville hatt for fotballpyramiden. Men jeg tror ikke det prosjektet er oppe og går nå, sa Agnelli til Reuters.

Foto: AP

Corona-kaos i Kristoffs lag:

UAE-laget kommer ikke til start i onsdagens La Flèche Wallone som følge av at en rytter og et medlem av støtteapparatet har avgitt positiv virustest.

Det opplyser laget selv i en melding på sin mediekanal på Whatsapp.

«Vi beklager å måtte informere om at UAE Team Emirates ikke vil delta i Flèche Wallone som følge av at to medlemmer avga positive covid-19-tester 20. april», heter det i meldingen.

De to medlemmene skal ha testet positivt, men så levert negative tester. Likevel blir laget holdt ute av rittet.

Tidligere Tour de France-vinner Tadej Pogacar er irritert på beslutningen.

- Vi er alle negative, men vi stiller ikke til start i Fleche Wallon. I går hadde vi en falsk positiv test, men så tre negative tester etter det, skrev Pogacar på Twitter.

- Selv om laget er frustrerte over avgjørelsen, så aksepterer vi beslutningen fra de belgiske myndigheter, forklarer UAE Team Emirates i en melding på sin hjemmeside.

Alexander Kristoff er én av flere norske ryttere som sykler for UAE. Han skulle imidlertid ikke deltatt i onsdagens ritt. Det skulle derimot Vegard Stake Laengen ha gjort.

Raser mot tweet:

NFL-laget Las Vegas Raiders får gjennomgå etter en tweet de kom med i kjølevannet av avgjørelsen i George Floyd-rettsaken.

Klubben la ut et bilde på Twitter med påskriften «I can breathe» («jeg kan puste» på norsk) og datoen for avgjørelsen i rettsaken. Teksten ble kalt respektløs ovenfor Floyd og hans familie.

Tweeten får NBA stjernen Lebron James til å reagere.

- Er det sant? Dette er ikke riktig. Hva faen?, skrev James og refererte til Raiders tweet

I en kommentar til The Athletic sier Raiders-eier Mark Davis at ordene kom fra Floyds egen bror. Broren hadde etter rettsaken sagt at «Idag kan vi alle puste igjen».

Davis beklager innlegget, men sier at klubben ikke kommer til å slette tweeten.

NBA-stjernen Lebron James har uttalt seg aktivt i kampen mot rasisme i USA. Da Geroge Floyd ble drept i fjor var han en av mange idrettsutøverne som støttet Floyd. Han la blant annet ut et bilde som viser politibetjenten knele på Floyd's nakke og Colin Kaepernick som kneler på den andre siden med ordene:

«Dette...er hvorfor». Etterfulgt av teksten «Forstår du nå!!??!!?? Eller er det fortsatt uklart for deg?? #StayWoke».

Foto: AP
- Historisk vendepunkt

- Historisk vendepunkt

dagbladet

- Tenker kun på seg selv!:

Det har stormet rundt lederen for Superligaen, Florentino Pérez, de siste dagene. Nå kan mye tyde på at det er ikke bare er supportere som har latt seg terge, men også fotballedere i Spania.

Den første til å ta bladet fra munnen er Fernando Roig, president i Villarreal, som må ingen måte har latt seg imponere av oppførselen til Pérez.

- Han har gjort dette for å redde seg selv, dette er kun for å redde ham. Han er en egoist, og så er han egoist og så er han enda mer egoist, tordnet Roig til mediestasjonen A Punt.

Pérez fortalte selv på spansk TV mandag at han har vært med å starte Super League i håp om å redde fotballen. Det får Roig til å se rødt.

- Han tenker kun på seg selv og Real Madrid. Han bryr seg ikke om de andre. Så skal det legges til at det er ingen som trenger å redde Villarreal, forklarte Roig.

Villarreal har denne sesongen spilt seg til semifinalen i Europa League, der de skal møte Arsenal. Real Madrid, på sin side, er i Champions Leagues semifinale der de møter Chelsea.

Annonsørinnhold